- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Freddy76 #23695 üzenetére
Grat neked is ISO1250... így jött ki a gépből, vagy szűrtél zajt?
A világért sem szeretnék apukatopikot csinálni egy szakmai fórumból, de hamár gyermekképek vannak porondon: Ábel fiunk is tegnap volt negyedéves
Úgyis volt mostanság téma5000 + 35/1,8; f2,0; kis vakuzással megtámogatva. Csak hogy valami szakmai infó is legyen
nesa: Bár a másik topikban megtettem, gratulálok és sok örömöt, boldogságot kívánok Nektek itt is!
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Kleroo
veterán
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Freddy76
addikt
válasz t_a_m_a_s #23701 üzenetére
A helyzet, hogy a szülés kiírt napja előtt egy héttel vetem meg a gépet, a szülésig (ami a kiírt naphoz képest 10 napot csúszott) arra volt időm, hogy a fényképezést a gép szintjén próbáljam-tanuljam. Amióta megvan a baba, nem volt időm még telepíteni sem a Lightroom-ot, szóval az összes képem olyan, ahogyan a gépből kijött, ez is...
Nálunk (jogi szféra) a január-február csendes, akkor megtanulom az utómunka alapjait is. Bár van sok kép, amelyen az amatőr szemem nem kér változtatást; a rendes, természetes fényviszonyok között készült képek többsége ilyen. Pl ez:
Vagy ez, bár itt kissé fénylik a feje"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
Ezt most találtam. Jó lehet annak, aki gépvásárláson töri a fejét.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nesa
veterán
Koszi mindenkinek!
-
Ijk
nagyúr
Megvan a D200. Most így a D50 kicsit játékszernek tűnik mellette, fogásra nagyon jó, a keresője is fényévekkel jobb, kezelés picit más, azt még szokni kell. Viszont iso800 felett gyengébb a D50-nél, még szerencse hogy iso1600-at már baromi ritkán használom.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
-
Peethy
őstag
Ejha, gratulálok hozzá! Nagyon jó kis gép. Én is ezen a gépen, vagy a D90-en gondolkoztam, de utóbbi javára dőlt el a mérleg. Lenne is egy kérdésem: eddig azon az elven voltam, hogy ameddig nincs pár normális objektívem, addig nem újítok gépvázat. Most valószínűleg lenne majd lehetőségem újítani, de ugyanabból a tőkéből tudnék venni egy Tamron/Sigma 70-200 f/2.8-at is. Annyira nem hiányolom a telét, bár néha biztos jól jönne, szeretnék majd néha eseményt, akár koncertet is fotózni, de a D90 abszolút megfogott mindenben. Meghát egyszer majd le kell cserélni a D70-et is, gyűlik benne az expó... szerintetek?
Ja igen: írd be az adatoknál az új gépet
-
metron
tag
válasz Messer22 #23614 üzenetére
@Messer22: Koszi. En is ezt olvastam. Olyan "altalanos" se erre se arra nem a best.
@matyi012345: En is a photozone-os teszteket nezegetem foleg es azt hiszem maradok vegul a 35mm, 1,8-nal. Nem volt meg fixem Meg 1,8-on azert a bokeh kicsit mas mint a 2,8 (amit meg kicsit rekeszelni is kell)..
-
matyi012345
őstag
válasz metron #23716 üzenetére
én már el is kezdtem keresni újan de nem jártam nagy sikerrel. felhívtam 4 szaküzletet, voltam 3 helyi üzletbe de csak rendelésre van. végülis megrendeltem ott ahova egyébként is többet járok tehát már ismernek de mondta a srác, hogy az euro meg az árvizek miatt lehetséges hogy beütnek még váratlan dolgok úgyhogy fasza...ebayen is felém licitáltak sokkal úgyhogy most várakozás van.
Szerk: egyébként használtan lehetetlen beszerezni tapasztalataim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
Azért kérdeztem, mert akkor a 100 szerintem kicsit sok volt érte. Én 83-ért hirdetem ímmel-ámmal, 80-ért elvitték volna, vagy 85-ért újragumizva. Annyi, hogy nekem a gyári aksija meghalt, csak utángyártott van hozzá, de cserében egy 8Gigás CF. Nekem kb. 44k expo van benne.
Dec-ben vmelyik boltban lesz Nikon nap, ott kitisztíttatom.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
metron
tag
válasz matyi012345 #23719 üzenetére
Nemetfoldon lakom Itt a helyi botban az uj 172 ajro. A ft arfolyam viszont engem is idegel. (Mo.-rol jon a fizu )
Probald meg amazonrol megrendelni. -
őstag
válasz Real_Necro #23707 üzenetére
Ott leszel? Én 90%, hogy megyek! Ha gondolod, írj reggel itt PH!-n, és összefutunk... Jó lenne már arcot is látnom innen, mert néha már az utcán is csak avatar-okat látok!
(csak tudjam kialudni magam, mert már megint rosszalkodik a fogam...)"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Real_Necro
veterán
-
aleister
veterán
Nem találtam külön Lightroom topicot, így itt teszem fel: tudomásotok szerint megoldott már LR-ben a fókuszpont kijelzés? Neten eddig egyedül egy plugint (viewfinder) találtam erre, amiről kiderült, hogy állati régóta készül a vindózos verziója. Ahogy nézem sosenemse lesz kész. :S
Ezt a rohadt ködös időt egyébként! Átfagytam és alig tudtam pár felejthető szürkemarhás képet lőni, annyira kevés volt a fény/szar volt a látási viszony.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
őstag
válasz Real_Necro #23727 üzenetére
Akkor nem fogsz unatkozni... Bár a Nikon nap ma lesz, nem szombaton!
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
-
metron
tag
válasz matyi012345 #23733 üzenetére
Na kivancsi vagyok. Hetvegen lehet en is megveszem, ha lesz ra idom..
-
aleister
veterán
Képzeljétek már meg is jött a portrémarkolatom meg a makró előtét sor, amit ebayen rendeltem 7 és 10-én. Az egyik bolt székhelye amcsi, a másik ausztrál volt, de mindkét termék egyszerre jött meg Hong-Kong-ból.
Azért ez 3 hét nagyon baráti. Link Delight a bolt neve. Csak ajánlani tudom!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
-
silentfiu
tag
sziasztok!!
érdeklődnék hogy minek mi a véleménye(tapasztalata)
D3000 vagy D70 el melyiket ajánljátok ajánlanátok!
d3000 kit em van sb 80-DX vaku markolat polár álvány difidoboz kicsi... nagy...sok mindenre használom...
válaszokat előre köszi jöhet priv.be is akár...üdv Laller
-
aleister
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz Karima #23740 üzenetére
Meking majdnem 2 hónapig küldte nekem a rendelt dolgokat, aztán 2 termékből nem is azt küldte, amit rendeltem, nálam így fekete listára került...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
dabgergo
őstag
válasz Real_Necro #23743 üzenetére
Én csak ilyen apróságokat rendeltem eddig tőlük, vakupapucs meg ilyenek és nem is értem miért de nagyon gyorsan megérkezett. Szal nekem pozitívak a tapasztatalaim, de ez lehet h csak szerencse. Nekem is van olyan termék amire több mint 2 hónapja várok a focalprice.com-ról... azt mondták még szerdáig várjak aztán vagy refund vagy resend.
-
Tomate
veterán
Mi a véleményetek,
-Nikon 18-70 mm 1/3.5-4.5 AF-S DX G IF-ED
-Vagy inkább 18-55 VR
A 18-55VR van most de, van nálam kölcsönben egy ilyen 18-70es optika és megtetszett. Jobb üveg mint a 18-55 nem?
-
silentfiu
tag
valaki válaszolhatna!!!
-
Ijk
nagyúr
válasz silentfiu #23748 üzenetére
Nem értem a kérdésed. Olyan mintha a két típus megvétele között vacillálnál, miközban d3000-ed van. Az a kérdés hogy megéri-e lecserélni d70-re? Mert akkor válasz egyértelműen nem.
Legalább D80-ban gondolkodj, a D70 érzékelője elég kezdetleges, habár sokmindenre az is elég, viszont a keresője talán még a D3000-esénél is kisebb.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest