- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Danniel
tag
Szeptember 27-én rendeltem Hongkongból néhány cuccot ebayen. Semmi extra nagy érték, csak egy akksi, 3 lenspen, egy portrémarkolat a d90-hez, egy alumínium sd kártyatartó, és egy infrás távkioldó. Az egész kb 12 ezer forint volt. Ez mind külön eladóktól jön elvileg. És ez a gond. Már egy hónapja csak jön. Egyik sem érkezett meg. Egyáltalán ilyenkor külön-külön érkeznek meg a cuccok a címre, vagy a postán összedobozolják egybe? Hogy szokott ez lenni? Szerdán felhívom a postát és rákérdezek, nem-e valami kézbesítési error van esetleg... Van valami ötletetek? A múltkor a vaku nagyon simán megérkezett 2 és fél hét alatt...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
dabgergo
őstag
válasz Danniel #22853 üzenetére
Külön jön akkor ha mások az eladók. Nekem is volt már h több mint egy hónap után jött meg, sztem még nem kell aggódni. Meg egyébként van total refund is, nekem pl már jöttek rossz fülhallgatók és mondtam h bizony kéne vissza a pénzem és visszafizette.
Érdemes megnézni h nincs-e tracking, néha segít az eligazodásban. -
balpis
őstag
ha ebayen rendelted, figyelj, hogy csak 60 napig tudsz reklamálni, utána elvész a lehetőség, "feljelentést" se tudsz már tenni. Én megjártam, mert addig várta,m a postára, hogy elúszott a lehetőségem. Igaz, csak 15 Euro volt, de akkor is.
Azaz 6 hétnél tovább nem érdemes várni.
Ha tehetem, nem is rendelek Magyarországra, hanem francia vagy német címre próbálok, ha valami ismerős épp készül haza
Nekem eddig kb. a rendelt cuccok harmadával volt gondom a posta miatt....notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Donald
tag
Most láttam, hogy a Pálvölgyinél lesz nagy Nikon tapinap-nov 10.-én-, de nem lesz szervizes... De legalább lehet inzultálni a gépeket, optikákat.
-
m3ss
veterán
válasz balpis #22856 üzenetére
bizony, erre a 60 napra vigyazni kell. en is porul jartam mar vmi ruhaval igy, aztan soha nem jott meg. inkabb kezdj el reklamalni, abbol bajod nem lehet. max az eladonak. nekem mar volt olyan, hogy nem jott meg vmi 1 honap alatt es elkezdtem negativ feedbackel "fenyegetozni". rogton mondta az elado, hogy pedig nala nincs semmi gond, de inkabb kuldott meg1 akksit. aztan megjott mind2
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Danniel
tag
-
Real_Necro
veterán
Én szeptember 23-án rendeltem Mekingtől (Peking), azóta is jön. Kíváncsi leszek, hogy az október 35.-i Hong Kong-i rendelésem megelőzi e. Előbbinél akkut rendeltem, utóbbinál közgyűrűt.
Egy kérdésem is van. Elektronyos M42-es menetes objektívet hogyan tudok D90-re csatlakoztatni? Sima manuál adapterrel, vagy létezik elektromos is? Egy Pentacon fixobit tennék rá.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
excalibur36
senior tag
válasz Real_Necro #22862 üzenetére
Létezik chipes változat belőle, de véleményem szerint itthon túl van árazva.
17.000Ft.-ért szokták árulgatni.Mivel lencse is van benne nem lesz végtelened, viszont lesz fénymérésed.
[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Degeczi
nagyúr
válasz excalibur36 #22863 üzenetére
nem ismerem az adott típust - de lencsét pont azért tesznek bele, h legyen végtelen
-
Laacko
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Vakuvásárlás előtt vagyok és 3 lehetséges áldozatot szemeltem ki.1, Nikon SB-600
2, Nissin Nikon Speedlite Di 622 Mark II
3, Metz Nikon MB 36 AF-5
SB-600-at már ismerem, igazából a maradék kettőre lennék kíváncsi, hogy kinek milyen véleménye van róla.
Előre is köszi.
-
Real_Necro
veterán
Jól gondolom akkor, hogy manuálissal meg nem lesz fénymérés, viszont lesz végtelen?
Ebay-en elkezdtem keresgélni, de "chipes" verziót nem találtam. Hogyan érdemes rákeresni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
en chipes m42-eset meg nem lattam.
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #22868 üzenetére
az nem chipes csak lencsés. a lencse nelkuli meg egy sima vascső.
-
Real_Necro
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #22866 üzenetére
Nikonon úgy általánosságban nem nagyon érdemes vele foglalkozni:
- a nagy bázistávolság miatt lencse nélküli adapterrel "nincs végtelen" (ami ritka durva understatement: valójában uis azt jelenti, h gyutávtól függően uis akár már 1 m-nél távolabbra sem lehet fókuszálni, de még telékkel is csak pár méter a max...)
- ha van lencse, az a minőséget rontja
- márpedig az obi minősége általában nem olyan, h érdemes legyen sokat áldozni rá
- D200/D300/D7000 vonal alatt fénymérés sincsenmás rendszerhez való obival játékra a Sony rendszere jó igazán, mert a rövid bázistávolság miatt nem gond az illesztés, asszem fénymérés is van, és még stabilizátort is kapnak a régi obik az érzékelőmozgatás miatt
-
Real_Necro
veterán
válasz Degeczi #22871 üzenetére
Lényegében "játékra" próbálnám ki, amíg gyűjtögetek egy komolyabb obira.
1m-es fókusszal kis dolgokat valamennyire lehet azért fotózni nem? Oké, hogy nyűg van vele, de lényegében nem lehetetlen. Vagy mégis?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
csacsi77
senior tag
válasz Laacko #22865 üzenetére
Hello!
Én a Nissint használom és elégedett vagyok vele.
Lehet mindenfelé forgatni, van benne nagylátószögű előtét és fehér derítőlap is.
Ha a zoomot használom, akkor a vaku is követi azt persze csak bizonyos határig. TTL-ben működik rendesen, szóval szerintem nincs vele gond.
Négy AA elem kell hozzá, én tölthetőkkel használom, egy születésnapi babazsúrt kibírtak.
Ha nincs pénzed SB-600-ra, akkor jó választás.
Azért a szavamra ne támaszkodj 100%-ig, mert nem vagyok nagy spíler a vakuzásban, biztos van, aki többet tudna erről mondani.
Szép napot![ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
Kleroo
veterán
válasz Laacko #22865 üzenetére
Szia!
A Nikon és a Nissin biztosan jó vakuk.
A metzet nem nagyon ismerem.
A Nikon drágább,de tökéletes expóra,és commander mód béli működésre számíthatsz
A Nissin viszont olcsóbb jóval,de nem biztos a tökéletes expó. De emellett ha jól olvastam róla,be lehet rakni slaveként a CLS rendszerbe,ami elég nagy fegyvertény mellette(hogy 3rd party vakuként is be lehet rakni.)Én Sb600 és a Nissin között vacilláltam aztán inkább egy ár/tudás bajnok SB800at vettem
Más:
A D3100am ami új állapotú,és 5100expó van benne,el szabad adni 95ért?
Ilyen ajánlatot kaptam rá. Csak most elbizonytalanodtam,mert szöknek felfelé az új árak[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
nesa
veterán
válasz Kleroo #22875 üzenetére
Konkretan az a velemenyem hogy 95 er add oda gyorsan es orulj hogy talaltal valakit aki megvette.
125 er is lattam uj kitet 127 er 1000 bolt kinalja a kitet ehezkepest dragan adod csak a vazat, nem kicsit, es ezert van a nyakadon, bocs hogy ezt megjegyzem de nemkeves amit kersz erte.Most azon izgulni hogy az ujara felemegy majd valamikor mar szarragas, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
őőőő. ahha.
Azért árulom viszonylag drágán,mert nem sürgős,és az emberek 90%a azzal kezd,hogy mennyit engedek...
120 a váz normális,megbízható helyen.
A kit ára engem nem izgat,nem ahhoz mérem.
Izgulni? A D90 ára pl ~20ezerrel ment feljebb. Nekem ez tétel,ha szarrágó vagyok ettől....Értem én,hogy "bocsi",de annyi elég lett volna,hogy "95ért király ár,add el"
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz t_a_m_a_s #22878 üzenetére
Ami azért inkább 135-140k.
Akinek csak váz kell az a váz árát nézze
Persze nyilván a kit ára is befolyásoló,de én a váz árához kalkuláltam.
Feltettem 100ért,mert új állapot a gép. Aztán ha sürgősre fordul,akkor 90ért odaadom.Ez volt az alapkonstrukció.
Csak azóta megindultak felfelé az árak.Ezért gondoltam kikérem más véleményét is,de kiderült,hogy szarrágó őrült vagyokHodor. Hodor? Hodooor!
-
Peethy
őstag
válasz Real_Necro #22873 üzenetére
Lényegében "játékra" próbálnám ki, amíg gyűjtögetek egy komolyabb obira.
Azért arra vigyázz, hogy az ilyen játszadozás közben nehogy megutáld az egészet. Én már dolgoztam sima közgyűrűvel, gyenge objektívvel, manuális fókusszal egy kis keresőjű gépen. Nem sok sikerélmény volt benne.
-
szeva000
addikt
válasz Kleroo #22879 üzenetére
az,hogy itthon felmegy mindennek az ára....ez van,nem itthon veszünk majd,ennyi.
idehaza sajna egyre jobban nem érdemes vásárolni...igaz én lassan 2éve ezt teszem...nevetséges,hogy pl. Angliából idehozva ugyanaz a tamron obi újonnan annyi volt,mint itthon használt lomokért kérnek.Ha jól forgatja az ember picit a pénzt,havi szinten nagyon sokat tud spórolni a kinti vásárlásokkal.
Most pl.rendeltem egy halom NiMh akkut,szintúgy angolból...inkább el sem mondom,hogy szinte harmadába van,mint itthon. -
dabgergo
őstag
35/1.8 és 85/1.8 mellé szerintetek is fölösleges az 50/1.8? Mióta megvan a 35ös azt veszem észre, hogy alig használom az 50-eset, pedig régen nagyon sokat lőttem vele.
-
Laacko
tag
válasz Kleroo #22875 üzenetére
Üdv!
Eddig Canon szettem volt és ahhoz 430 ex II-t használtam. Most is kibékülnék az Sb600-al, csak eléggé tartják az árukat. Ami eladásnál nem rossz, de most vételnél.. háát.. nincs 50k-m vakura.. :S
Meg nekem igazából partifotózásra kellene. Ami meg fontos, hogy kezelje az i-ttl-t.
-
Kleroo
veterán
válasz vöröshenri #22885 üzenetére
Nem Nikon
Az objektívek "témakörétől" emeltem ideHodor. Hodor? Hodooor!
-
gubernya
csendes tag
Lenne 2 eladó Nikon filmes tükörreflexes gépem: Nikon F55 és Nikon F65.
Ha esetleg valakit érdekel még a DSLR gépek mellett a filmre való fotózás, keressen meg!
Mindkettő gép ezüst színű, nagyon jó állapotú, keveset használtam őket!
Budapesten átvehetőek, tartozékok: szíj, vázsapka, elemek, táska.
Elérhetőség: gubernyakukacfreemailponthu[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Kleroo #22884 üzenetére
hááát,a gari sem tud már lekötni.A mo-i gariztatás kínhalál sok helyen.inkább veszek fele annyiért egy használtat(lassan már újat),ha meg bekattanna,veszek mégegyet.ez a leggyorsabb módja a garinak itthon.
3éve kezdtem végleg kiábrándulni a magyar kereskedelemből.Osztrákoktól hoztam világgaris HP monitort,majd 700euro volt,itthon hazajövet bementem megkérdezni,hogy nálunk ez miként működik...tájékoztattak,hogy ebben a krumpliországban nem hajlandóak ezzel sem foglalkozni.na,onnan végleg lesz*rom az egészet.Másnap osztrák cég felhív,elmondtam az itthoni eseményeket....jót röhögtek rajta és mondták,ha netán valami gond lenne csak szóljak nekik és intéznek mindent.
Nomeg hülyének néznek,hogy ez a marha magyar miért tűr mindent.Remélem én már nem sokáig fogok itthon szenvedni... -
Sefter
veterán
válasz Kleroo #22879 üzenetére
nem akartam beleszólni, a kérdésed után egyből írtam választ csak kitöröltem mielőtt postoltam volna..
az emberek 95%-a így vagy hasonlóan vesz HASZNÁLT cuccot: (új ár mínusz áfa mínusz 10-20 % állapottól függően..) .
elhiszem, hogy gyakorlatilag új állapotút árulsz, de akkor sem bontatlan..
ebből kiindulva ÉN örülnék ha ennyiért menne el a motyóm
a másik, hogy a csupasz váz árával hasonlítani azért nem célszerű, mert ez a nikon legalapabb forgalomban lévő dslr váza ergo általában kitben veszik a kompaktról áttérők
nem támadni/kioktatni akartalakPsn ID: sefter_hun
-
Kleroo
veterán
válasz Sefter #22892 üzenetére
Ez teljesen korrekt érthető.
A váz vs Kit árat is aláírom így nézve,hogy ez végül is belépő modell.
Egyébként 2 olyan érdeklődőm is volt,aki D40ről váltana,és alku nélkül kellett volna nekik. De ahhoz még a D40et is el kéne adni...
Most meg jött ez a 95k-s ajánlat. Én naív meg gondoltam kikérem az itteniek véleményét.
És egyből meg is kaptam a magamét.....
(És azt mégegyszer mondom,hogy a 100ropis ár azért volt,mert nem sürgős és úgyis alkudoznak összevissza.A 95ezres kérdés meg a mostani FT/USD illetve az árvíz miatt volt,mert én annyira nem vagyok képben mennyit jelenthetnek ezek pluszban. Az mondjuk árulkodó,hogy a Digitcamnél mér 145k a D3100kit.)De itt zárjuk is le. Csak szimplán az nem volt ínyemre,hogy személyeskedés jellegűen be lettem oltva egy ártatlan kérdés után.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
metron
tag
válasz szeva000 #22891 üzenetére
Azert tudnek neked meselni, mondjuk a nemet ugyfelszolgalatokrol Nyilvan az ar mas, de itt is beprobalkoznak. Nemregiben hivott a netszolgaltatonk, hogy tutter ajanlata van. Mondtuk ok., kuldjon vmit mailben, most nincs ido megtargyalni. Amit kuldott az meg egy havi licenszes virusirto megrendeles volt. Termeszetesen mar a szerzodest kuldte, megrendelt statusszal! Ahol az aprobetusben el volt dugva, hogy 14 napon belul lemondhato es ingyenes. HA benezed, akkor fizetsz! VAgy mikor tv-t vettem a MM-ben, otthon derult ki, hogy refurbished. Utana persze csereltek, de nekem kellett visszavinni es anyazni.
-
Laacko
tag
Kleroo mi a baj a 3100-al? Most vettem én is, nekem eddig tökéletes...
-
excalibur36
senior tag
válasz Real_Necro #22866 üzenetére
Kicsit elírtam...
Szal a sima adapterből lét fajta van.
A lencsés és a lencse nélküli.
A lencséssel van végtelen, a lencse nélkülivel nincs.
Ezekkel nincs autó fénymérés.
A chipesből csak lencsés van amivel van végtelened és fénymérésed is.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
TayRol
nagyúr
válasz excalibur36 #22898 üzenetére
elhiszem, csak eddig nem talalkoztam meg chipes m42-vel.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest