- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Messer22
senior tag
válasz matyi012345 #23652 üzenetére
Nem az elcsúfítás a lényeg, hanem hogy működőképes maradt a váz az átalakítás után, van róla videó, meg sok másról, érdemes nézni.
Messer
-
Throme
veterán
válasz matyi012345 #23651 üzenetére
Mire fogod használni a 35mm fixet?
-
Plebi
senior tag
válasz Frigetrus #23645 üzenetére
Hasra csapva nem írok ilyet, igen nem kezeli az sem. Nincs a támogatott készülékek közt.
Támogatott modellek: D2H, D2HS, D2X, D2XS, D3, D3S, D3X, D40, D40X, D50, D60, D70, D70S, D80, D90, D100, D200, D300, D300S, D700, D5000, D5100, D7000.
DigitalRev videói nagyon ászok, érthetően beszél angolul, egyedül a magas colos érthető nehezen. Szinte mindent tesztelnek, sok témára rámennek, jók...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Kleroo
veterán
válasz aleister #23642 üzenetére
Paranoiád/üldözési mániád van?
Legközelebb képekkel illusztráljam,hogy vicc jön?Mellesleg a szójáték pont onnan jutott eszembe,hogy kiemeli a 2gép előnyét,de mindenben azt kell látni,hogy "fröcsögök"?....
Ha már értelmet akarunk keresni:
fényképező=a klasszikus fotós dolgok jobbak
képfényező=képminőségben domborít[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sajna nem támogatott a D3100. Nekem is zavaró volt,hogy az anno 160ezres géphez nincs ilyen támogatás...
Mondjuk D90-nél is csak annyira volt jó eddig nekem,hogy kipróbáltam és elégedetten bólogattam,hogy na ezt is tudja.
Számodra miért ennyire fontos?A videót te mennyit használtad D3100-on? Családi videókhoz egy nyögvenyelős kínlódás a dslr videó....
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Plebi
senior tag
válasz Frigetrus #23658 üzenetére
d3000 sincs.
Kleroo: Vettem fel vele vagy jópár videót, nem volt rossz, meg kell tanulni kezelni, de egy kis kézi nagyzoomos sd kártyára felvevős kamerához képest sokkal jobb minőséget ad, igaz nincs olyan gyors fókusz, behallatszik ha autó fókuszt használsz és rángatja az élességet. Ez igaz a többi nikonra is. Azt azért nem mondanám, hogy a dslr-ekkel nyőgve nyelős a videózás, minden csak megszokás kérdése, az itt linkelt mindegyik DigitalRev videó is azzal készül, igaz ha jól tudom canonnal, de sehol nem használnak a videózásnál Af-t csak Mf-t. A hullámzás a canonnál is megvan stb. Sosem volt kifejezetten videokamerám, így nekem a videózás dslr-el új dolog és ezzel kell megtanulnom, egy bénult ember sem tudja milyen járni, de a legjobbat próbálja kihozni abból ami van.
A vezérelhetőségre nem tudok mást mondani, csak annyit, hogy nagyon megtetszett az ilyen jellegű babrálás, főleg, hogy van mellé egy ipad2 amire a képeket automatán rá lehet menteni, ahogy a videókat is stb stb stb.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Kleroo
veterán
A Nikon DSLR videózás még eléggé gyerekcipőben jár. Hajlamos az ember elnézni a hibákat a jó minőség láttán.De az szerintem írtó zavaró,hogy ha egy kicsit is dinamikusabb jelenetet vesz fel az ember az AF inkább kín,mint megváltás.Valamint az elkészült videón is nagyon gáz tud lenni a nyekergés és a kép ugrálása(2-3mp) folyamatosan amint újra kell fókuszálni.Ráadásul kicsit is komplikáltabb szituban van,hogy egy istenért nem talál fókuszt.Megöli az egészet.MF kell.
Ahol kevés mozgás van (közel-távol) ott persze teljesen jó.De a családi videók pont nem ez a kategória.És itt nem szalagavatóra gondolok,hanem futkározik a gyerek a kutyával,ect
Én sokat videóztam,és a vége felé pláne sokat általános célra.Pl díjugratás is egy hulladék lett,pedig akkora már 100% kiismertem a rendszert,és 1mp-el tudtam rövidíteni az AF-et.
(díjugratáson szerencsére nálam volt a HI8 Sonym. Na az király készülék.És hiába okádék a minősége a mai monitorokon,mégis jobb élményt adott,mint a D3100-é)A D7000 videóját próbáltam.Egy leheletnyit gyorsabb,de egy normális kamerához képest akkor is egy kaka.Most lehet megköveznek,de 60D-nek után kéne nézni mit tud
Miért kérdezgetlek?:
Az egyik fő szempontod a videó kitisztult fejjel nézve alig lenne előrelépés,teljes értékű videokameraként pont ugyanúgy nem jó.
A másik főbb szempontod pedig ezek szerint nem létszükség,csak jó móka lenne.
A bracketinget megértem,az remek funkció(nekem addig nem hiányzott amíg ki nem próbáltam,és HDR-eket kezdtem összerakni )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Degeczi
nagyúr
-
Kleroo
veterán
válasz aleister #23664 üzenetére
Akkor szent a béke
Plebi! Illetve most jutott még eszembe,hogy a Sonyk videós AF terén nagyon jók. Ha nem akarsz nagy obiparkot gyűjteni,akkor az is(gőzöm nincs a pontos típusokról) tök jó választás lehet. (A D7000/D5100 szenzora amúgyis Sony fejlesztés.)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Messer22 #23667 üzenetére
HI
Azért hátha van valami jó kis kompromisszum.Sonykhoz tényleg lövésem sincs,csak az,hogy jó kis szerkezetek,videó terén ászok,és nem érdemes fektetni beléjük,ha komolyabb rendszer lesz a cél.
Statikus témára még jó hogy jók; nem kell AF .Előtte belövöd,és jónapot.
A családi videózás pedig a ballagást,ünnepeket leszámítva nem éppen kiszámítható,és statikusÉn rengeteget,rengeteg körülményben,szituációban lőttem videót a D3100-al,és maximálisan kitanultam,kiértékeltem a tudását(vezettem be trükköket). Eleinte alig tudtam betelni vele.Aztán amint elmúlt az 1080p varázsa,rá kellett jönnöm,hogy mint videótermék sajnos Xar. .A fókusz fos és kész.Majd idővel fejlődik ez is a gépekben.
(Művészkedni,célvideókat,snitteket csinálni azonban ugyebár pompás. Családi kamera helyett használni badarság. )GH2-t direkt nem ajánlottam,nem tudom probléma-e,hogy nem DSLR.
Aleister: Én már biztosan nem fogok szájkaratézni ilyen meddő vitában.Azt most utólag leszögezném,hogy nincs bajom a D5100al. Kiváló gép egy pénzesebb kezdőnek,vagy annak akinek csak az elérhető legjobb képminőség(szenzor terén) a fontos.És más aspektusban biztos nem D90-ezek ezerrel,mert mások vagyunk,de itt a kolléga nem igazán lesz előrébb a D5100al(csak a bracketinggel),és szeretnék segíteni neki.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
spanyoll
addikt
válasz matyi012345 #23673 üzenetére
Nekem is az van és imádom. Csak ajánlani tudom (a 35öst mármint)
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Degeczi
nagyúr
a bokeh nem azon múlik: az csak egy abszolút minimális feltétel, ami nem garantál semmit
(amit nagyon régóta gyakorlatilag minden obi teljesít: a kitobikban is 7, kerekített lamella van - mégis elég ronda bokeh-t produkálnak... 9, vagy nagyon ritkán még több lamella már inkább segít, de mégegyszer: ez csak egy tényező a sok közül) -
Throme
veterán
Én csak speciális esetben használom a 35 fix-et, ezért is kérdeztem, hogy mire szánod. Amiket felsoroltál a kitobi nekem praktikusabb.
Egyszer majd rámjön a kis DOF-os képkészítés . -
Degeczi
nagyúr
válasz matyi012345 #23676 üzenetére
fene tudja...
de nyilván a lencstagok optikai jellemzőin is rengeteg múlik, mert a ma tipikus, kontrasztra, élességre kihegyezett obikon gyakori a ronda, izgága bokeh -
Plebi
senior tag
válasz Kleroo #23672 üzenetére
Játszani játszana, de valahogy a GH2-n kívül nem igazán állnak kezemre. A GH2 viszont még mindig iszonyat drága, ugyanígy a d7000 sem olcsó. 14-42 obival legolcsóbb helyen is 250e sony nex7 tetszik, de az horror összegbe kerül majd talán mérséklődik. A kérdés itt már csak az, hogy az obik milyenek és milyen árban vannak.
-
Hooper
őstag
válasz aleister #23591 üzenetére
Kicsit megkésve szólok bele, de láttam nagyon ment a vita
szvsz ebben a kategóriában tökmind1 melyiket veszed... képminőségbeli különbséget nem fogsz sokat észrevenni.
szolgáltatásokban, funkciókban, beállításokban, anyaghasználatban/felépítésben lehet difit találni.a 4 számjegyesek eddig csak "játékszerek" voltak...remek kis játékszerek és nagyon jó képeket lehet velük is csinálni, kár ezen ennyit pörögni
D90em volt, nagyon szerettem, bárkinek bátran ajánlom, annak ellenére hogy "régi" szerintem bárki igényét kielégíti, megbízható váz, nagyon jó képminőséggel.
D300am is volt imádtam..DXen szeritnem ennél jobb váz nem kell.
Most a D700at minden reggel megölelem és este jóéjt puszit adok neki[ Szerkesztve ]
-
-
m3ss
veterán
grat
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
flash-
veterán
Sziasztok
lenne egy kérdés
Ha egy kezdő fotós szeretne elkezdeni tanulni egy tükörreflexes gépen akkor miből induljon ki?
mikor melyik módokkal érdemes próbálkozni?Mikor kell P mód, S mód, A mód, M módokkal variálni?
Azt tudom hogy melyik mit jelent,de mégis mikor melyiket érdemes használni?
-
Real_Necro
veterán
válasz flash- #23691 üzenetére
Szerintem érdemes elolvasni Scott Kelby könyvét:
Sokat tanul belőle az ember, ha kezdőként áll neki, valamint a Fotósuli című kisfilm sorozat is egész jó. Én ezeket tudom ajánlani.
Szerk.: Magamból mint kezdőből kiindulva P módot nem használom, A és S móddal érdemes leginkább "eljátszadozni", néha pedig az M is hasznos tud lenni.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
flash-
veterán
válasz Tomate #23693 üzenetére
köszi
P- teljesen automata
S- te állítod a zárat, a gép ehhez állítja a rekeszt
A- pont fordítva mint az S
M- rekeszt és zárat is te állítaszna de mikor fontos hogy én állitsam a zárat a gép a rekeszt,és mikor fontos ennek a fordítottja?
D3100ról is lenne kérdésem:
lehet a vakku villanásának fényerejét állitani?
És van rajta blendeprioritásos üzemmód?ha igen melyik az? -
hemaka
nagyúr
válasz flash- #23694 üzenetére
Azt neked kell megtanulnod. A scott k. Könyvből 3 rész van. Neten is fellelhető, de a könyvtárakban is már polcon vannak. Én is onnan vettem ki anno.
Én szinte mindig statikus témákat fotózok(portré,tárgy,táj), így számomra az A mód a legkényelmesebb. Nekem csak a rekeszt kell megadnom, a többit nagyjából elvégzi(kiszámítja) a gép.
[ Szerkesztve ]
-
DJ Reinhardt
tag
D3100:
Blendeprioritás: "A" mint Aperture priority
Vaku: ha az automatikus szabályzás valamiért nem tetszene, ezt eltolhatod +/- irányba, vagy választhatsz egy fix értéket max és 1/128-ad teljesítmény köztRekesz és zársebesség hatása nagyon leegyszerűsítve:
- tág rekesz: kis mélységélesség, jól elválasztja az éles témát az elmosott elő- és háttértől
- szűk rekesz: nagy mélységélesség, elő- és háttér is kap az élességből
- rövid záridő: kimerevíti a mozgást
- hosszú záridő: elmossa a mozgást
Próbálgasd. -
Karima
őstag
Mellé írom:
na de mikor fontos hogy én állitsam a zárat a gép a rekeszt,és mikor fontos ennek a fordítottja? - Ha pl gyorsan, vagy éppen lassan mozgó dolgokat akarsz fényképezni, ahol a záridő fontos, akkor a zársebességet neked érdemes beállítani, vagy pl akkor is, ha tudod, hogy egy objektív 1/x záridő felett bemozdul (mert már nem tudod kitartani), akkor is jól jön, ha te határozod meg a zársebességet.
A rekeszt pedig akkor érdemes neked meghatározni, ha a mélységélességgel akarsz variálni, vagy általános fotózásnál, ha tudod, hogy milyen rekeszen teljesít legjobban az adott obi.D3100ról is lenne kérdésem:
lehet a vakku villanásának fényerejét állitani? - Lehet. A vaku mellett bal oldalon van a vakufelcsapó gomb, na azt kell nyomva tartani nyitott vakunál, és közben tekerni a tárcsátÉs van rajta blendeprioritásos üzemmód?ha igen melyik az? - van, ez az A program, amikor is a rekeszt - más szóval blendét - Te választod ki, a többit pedig a gép hozzáállítja.
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest