- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz Tomate #23552 üzenetére
Hát igen, gyönyörűen hullámzik mint egy lavor víz a rolling-shuttertől. Ezért is kötelező állványról filmezni.
Egyébként valami hasonló produktumot akartam belinkelni, hogy a sok vimeo-s videón felspannolt vásárló megveszi, és ehhez hasonló szörnyűségeket készítenek[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Real_Necro
veterán
Mi az a lihegés 00:41-nél?
Nekem amúgy tetszik a minősége, bár enyémen még sosem videóztam.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Tomate
veterán
Valószínűleg azért is szar mert béna vagyok még a témához. Tényleg ez az első videóm amit csináltam vele, ráadásul 50mm-en és az elején még sétáltam is. Állványról, tapasztalattal már azért lehet jókat csinálni vele szerintem.
Szél lesz az a lihegés
mod: Hát az mégis lihegés... Pisztolyt tartottak a fejemhez, hogy csináljak videót[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz andorra #23463 üzenetére
értem hogy egy kezdő nem biztos hogy ki tudja használni egy DSLR gép adottságát,de ki tudja azt előre megmondani hogy majd ha megveszem a dslr gépet akkor mennyire fogok belejönni a fotózásba?Így előre azt mondom hogy nekem nincs rá időm,meg kedvem,de majd ha meglesz lehet hogy tök másképp fogok majd gondolkodni...
inkább veszek egy DSLR-t és nem használom ki minden tudását,de megmarad a lehetőség arrra hogy kedvet kapjak fejlődni az amatőr fotózástól a haladó fotózás felé... -
t_a_m_a_s
addikt
A D90 vs. más Nikon lassan kezd a Canon vs. Nikon parttalan vitára hasonlítani...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Kleroo
veterán
válasz t_a_m_a_s #23558 üzenetére
Szerintem ebben az esetben nem
Csak vannak jó és rossz érvek.Ha vki kezdőként kérdezi meg,hogy D5100 v D90,akkor lenne szimpla "vita",és a saját "ló" magasztalása
(Egyébként meg kapja be a Nikon,hogy a D90 mellett árulja a D7000-et.Ez vagy azt jelenti,hogy anno a D90 pokoli jól sikerült,vagy azt,hogy rengeteg pénzt akarnak legombolni....amíg nem jön a D400 )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
andorra
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz hemaka #23561 üzenetére
$1300-on nyitott a D90 18-105 kit, ugyanazzal az obival a D7000 $1500-on - ez nem olyan nagy különbség, tekinthető utódnak
(ennyi emelés normális egy fejlettebb utódnál, pl. a D3000 kit is $600-on nyitott, míg a D3100 $700-on)hogy közben a forint megzuhant, az persze csak a mi bajunk
-
Kleroo
veterán
válasz hemaka #23563 üzenetére
Meg,hogy bent hagyták a D90-et ezzel az egekben hagyva a D7000 árát. És ezt a D400-ig meg is tudják játszani különösebb kritika nélkül.
Mintha anno a D90et előbb dobják piacra,és 1évig sokkal drágábban adják a D80-nál,amit szintén árusítanak.(És a D300 még nem érkezett volna meg.kb hasonló a szitu)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
flash-
veterán
ismeritek a digitalko áruházat?
merjek onnan rendelni fenykepezőgépet?
rendes garanciat adnak hozza?[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz Kleroo #23564 üzenetére
Most akkor a D7000 akart lenni a D90 utódja?
Csak mert a D400, D300S utódja lesz. Akkor várható majd, hogy elvileg esik az ára?flash- Soha nem hallottam még erről a boltról. Gondolom adnak 1 év Nikon garit + 2 év bolti garit. De meg kell kérdezni, hogy rendes dombornyomott Nikon Magyarország garancia jegyet adnak-e a géphez.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz hemaka #23566 üzenetére
Hát szerintem egyértelmű.
A váz összetéveszthetően hasonlít a D90-re. Fogásra,méretre tök ugyanaz mindkettő.
És a fejlődés mértéke is hasonlít a D80->D90-éhez.(nomeg az elvileg jobb építésű váz,és 2sd foglalat). Így elég erős konkurencia a D300s-nek is. Ezért nem "adhatják" olcsóbban. A kép úgy lenne tiszta ha megjönne a D400is,és rendbe rakná az erőviszonyokat,és a D7000 "visszakerülne" oda ahová való.Ehelyett rengeteget nyernek a D90-en,mert bizto olcsó már gyártani,illetve a legutolsó darabokat is el tudják adni jó áron.A D7000-et meg adhatják jó nagy profittal. Akinek meg profi szint kell,az úgy is D300s-t kénytelen venni. Ki van ez találva..... csak azért kissé gonosz a felhasználók szemszögéből nézve, a korábbi generációváltásokat nézve.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
zool1
őstag
-
hemaka
nagyúr
A D7k semmit, azért nem is akarom arra lecserélni.
Lejár a garija nem sokára, meg van benne egy raklap expo, ezért inkább megszabadulok tőle, mintsem nálam romoljon el éppen akkor, amikor nem kellene.
Mégegyet nem akarok venni, mert az 0 előrelépés. D7k drága és nem jobb.
D700 vs 5dmk2 van most csatában nálam. -
Peethy
őstag
Egy fokkal újabb szenzor, és 1080p 24fps videó, kontraszt alapú AF-el. D300s-et biztos nem cserélnék le rá, de újonnan meg nem vennék D300s-et D7000 helyett, hacsak nem riportfotós lennék és szükségem lenne a fókuszrendszerére.
(#23552) Tomate: köszi! Mindjárt meg is lesem.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Megnéztem. Nem vagyok lenyűgözve a tudásától, bár nyilván nem volt vele utómunka meg ilyesmi... a széleslátós rész rendkívül kontrasztszegény. A virágos snitt jobban tetszik, én pont a kis mélységélességet hiányolom a kézikamerákból. A következő fényképezőm szerintem egy D90 lesz, december-január környékén, ezért érdekel. Fotós szempontból biztos hatalmas váltás lesz a D70 után, zajosodásban és dinamikaátfogásban. Néha kicsit hülyének érzem magam, de a Nikon 85mm f/1.8-al néha már a vázat érzem szűk keresztmetszetnek, egyszerűen a CCD nem tudja olyan szépen kirajzolni a hátteret tág rekeszen.
(#23556) flash-: teljesen mindegy, hogy milyen gépet veszel, 1-1,5 évig biztos hogy nem fogod kinőni. És akkor még lehet hogy keveset mondtam, mert akkor ennyi idő alatt 50-60ezer expót bele kéne raknod és nyomni a fotózást keményen. Vegyél olyat, amilyenre szívesen szánsz pénzt aztán tessék elkezdeni a fotózást... úgyis mindegy, hogy milyet veszel (és ezzel nem akarlak elkeseríteni), a jó kép nem a gép érdeme lesz, a rossz kép meg nem a gép hibája.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz flash- #23565 üzenetére
Nincs velük gond.
Anno volt itt egy kezdeményezés, amikor is a ph userek csoportosan vettek panasonic plazmát. Akkor ők is bekerültek azon kevés bolt közé (3), akiktől végül is lehetett rendelni.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Peethy
őstag
Dinamikaátfogás. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de pont az átmenetes foltok a szépek a mosott háttérben, viszont D50/D70 esetében sokszor több nagy foltból áll az egész háttér, a színek, az átmenetek nem olyanok, mint egy D90-el... lehet, hogy csak placebo, múltkor lőttem párat D90-el meg D70-el ugyanarról a témáról, és én vettem észre különbséget. pl. ez
Szoktam nézni D90-el készült képeket, és sokkal jobban tetszenek, bár azt nem tudom hogy amiatt van-e hogy jobb fotósok, mindenesetre a színvilága sokkal jobban bejön.
(#23582) Parci: hát fogásban valóban, bár szerintem a D90 fogása a D50-el lehet pariban, az meg szintén volt egy évig és meg voltam vele elégedve Nem is tudom, hogy belépőkategóriában azóta csináltak-e olyan ergonómiájú gépet, mint a D70. D700/D3 és társai még jobbak is, dehát hol vannak azok árban
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz Messer22 #23571 üzenetére
Ha már ennyire pontos akarsz lenni,akkor a D60 után vált ketté a dolog, D3000-re és D5000-re.
És volt a piacon A D3000 D5000 D90
Aztán jöttek az utódok,D3100, D7000,ami "elvileg" más/jobb kategória mint a D90,majd a D5100.Aleister:
Azért ez a lovam,mert aprólékosan körbejártam a témát.Az összes gép járt a kezemben,egyenlő eséllyel indulva.Nem termékképeket,és semmit nem mondó adatlapokat nézegettem.Aki D3100-ról vált D5100-ra az marketing által befolyásolt....
Aki pedig első gépet vesz,és nincs szüksége "fotós" extrákra,annak kiváló gép a D5100.
Vagy egy korábbi belépő váz helyett szeretne modernebbet,de nem kell neki jobb kereső/státusz/commander/ergonómia,egyéb dolgok azoknak is jó.
De látom nagyon felületesen olvastad a dolgokat .Én segíteni próbáltam a kollégának. De felőlem megveheti,és rájöhet,hogy gyakorlatilag ugyanazt kapta mint az előbb,néhány apróbb extrával(nomeg plusz a bracketing).Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Ijk
nagyúr
válasz Kleroo #23586 üzenetére
Az a gond ezzel a D90 vs. D5100 vitával, hogy szinte semmi nem szól a D5100 mellett.
Áruk ugyanannyi, D90 váz előnyeit nem akarom megint felsorolni, d5100-nak fejlettebb az érzékelője, de senki nem fogja észrevenni az elkészült képeken a különbséget.
Ha fel lehetne hozni érvként hogy nem érne meg 60-70k ráfizetést a D90 tudása, még azzal is vitatkoznék, de hogy szinte ugyanannyiba kerülnek.../人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kleroo
veterán
Na igen,de látod,hogy én vagyok az elfogult "marha".....
Akármennyire próbálom árnyalni a képet,hogy nem mindenkinek jobb.De ebben az esetben kifejezetten csak a D90(ha a D7000 nem fér a keretbe)Meg egyébként minden hátsó szándék nélkül,számomra csalódást keltő volt a D5100 építése a D7000,D90 mellett.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #23586 üzenetére
Ugyanígy voltam én is, azzal a különbséggel, hogy az 5100 megvétele után volt a kezemben a D90. Vártam, hogy majd milyen jó lesz...és -hogy klasszikustól idézzek- oszkár bácsi nem gyűtt.
Kb harmadjára jön fél napon belül a "marketing a D5100 előnye" frázissal a D90 oldal. Ez nem valami frappáns visszavágás arra, hogy a specifikációk 95%-ban jobb a D5100 a D90-nél.
Ez szerintem vitán felül áll. Képminőségben szintén jobb. Ez szerintem megint vitán felül áll.Én hoztam 2 tényt, Ti meg erre jöttök az első esetében a 'marketinges' szöveggel, a 2. esetben meg a "igen jobb a képminőség, de azt nem lehet érzékelni" riposzttal.
No offenze, de kb nem lehet Veletek érdemben vitatkozni, ezért is írtam, hogy legyetek boldogok a vázzal, én is az vagyok az enyémmel.
Bár hozzátenném, nem én vagyok ezzel egyedül így, hisz a linkelt oldalon direkt felhívtam a figyelmet a felhasználói szavazásra, amit toronymagasan szintén a D5100 nyert meg. Pedig egy régebbi modell van vele szembeállítva, ergo feltehetően nagyobb rajongótáborral rendelkezhet a D90, mint egy tök friss, 2011-es váz.Egyébként, ha megnézed, én sem javasoltam a 3100 után az 5100-et...sőt...itt tán senki sem.
Ennyi. Písz!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ijk
nagyúr
-ennyivel jobb a D5100 érzékelője: [link], ez azért nem sok
-140g-al nehezebb a D90, attól hogy a váz kisebb az obik nem lesznek azok
-hajtogatható lcd, LV-nél hasznos, ami egy gyors kontrasztérzékelős MILC-nél igazán előnyNem vitatatom hogy a LV és videó jobb a d5100-ban, és az előbbiek is jelenthetnek előnyt, de ezek eltörpülnek a D90 előnyeivel szemben. Egy DSLR-en baromi keveset használják a LV-t, videót. Akinek annyira fontosak ezek a képességek azok ne DSLR-t vegyenek.
aleister: Mutasd már meg azokat a speckókat ahol 95%-ban jobb a D5100
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Messer22
senior tag
-
Peethy
őstag
válasz andorra #23593 üzenetére
Ha senki nem veszi észre, hogy jobb, akkor nem jobb? Vagy arra gondolsz, hogy egy laikus nem vágja rá rögtön, hogy itt bizony több színárnyalat van fekete és fehér között? Ez kicsit olyan, mint amikor én logót tervezek és megkérdezik, hogy "minek átgondolni a szimbolikát, úgysem fog leesni senkinek"? De azért az összhatás mégis ott lesz.
Az érzékelő felbontása szintén egy elég objektív mérőszám.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz andorra #23593 üzenetére
ne haragudjatok, de aki nem veszi észre a különbséget a d90 iso 200-as és a d5100 iso 100-as képminősége között, az ne dumáljon ezekről a témákról a fórumban. magas iso esetében dettó. se erőm, se kedvem magyarázni a triviális pontokat, legyen elég annyi, hogy elég sokáig használtam a d90/d300 párost, tudom, hogy mik a korlátai. a grízes-mákos kék égbolt például.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peethy
őstag
válasz aleister #23591 üzenetére
Oké, akkor sorolom a D90 előnyeit:
-Nagyobb kereső
-Pentaprizmás kereső
-Van benne beépített fókuszmotor (!)
-Gyorsabb képsorozat
-Gyorsabban kapcsol be
-Rövidebb idő a zár lenyomása és a kép elkészítése közöttKülön kiemelném a fókuszmotor és a pentaprizmás kereső jelenlétét, amik erősen nyomós érvek amellett, hogy én magam is D90-et és nem D5100-at veszek.
Szerk: Parci megelőzött, így csak ismételni tudom.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Crypto Trade
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest