- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Szemezgetek pár állvánnyal,mert a Velbon CX540 nem vált be maximálisan.
Egy kicsivel komolyabb darab kéne.(egyébként ettől függetlenül jó állványnak tartom,főleg ennyire olcsón )
Elkezdtem kutakodni.
Nekem a Cullmann nanomax 260 nagyon szimpi,és nem drága.
De indexes fórumon Vanguardot ajánlanak.
Ebből ez lenne még számomra elérhető árban:[link]Valakinek van infója a 2 márkáról/típusról?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
m3ss
veterán
lehet nem epp ebbe a topicba kellene, de mind1...
talaltam szuleimnel egy canon at-1-es kamerat, meg 50mm 1.8-as canon fd obit. utobbi hasznalhato canon dslrel vagy azota mar uj bajonettjuk van?
vmint egy chinon 900 C vakut is talaltam, az vajon hasznalhato d70-nel?
btw mennyiert hivnak elo filmet? ki akarom probalni a gepet vagy 10 evvel ezelotti iso100-as film jo lesz, vagy vajon tonkrement mar ennyi ido alatt?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
nesa
veterán
Ez az uveg a 80 as evek vegerol szarmazik filmes vazra tervezve.
Pontositva Dec 87 - Apr 94 eddig volt gyartasba.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #23022 üzenetére
Szia!
Még egy szavazat a 18-105-re. Már csak azért is, mert ha el kezd szaladni a gyerkőc, akkor fix obival futhatsz utána, zoom obival meg egy tekerés. De ha kirándulásra is kerül sor, jól fog jönni az az obi, nem kell cserélgetni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Arra szerintem sokan várunk, bár a megjelenésével a D-sek ára lemenne. Kérdés, hogy megvalósul e valaha.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TeeJay
félisten
azt nagyon sok Nikonos várja szerintem már
szerdán kaptam lehetőséget a http://creartive.eu műtermében fotózni párat egy D90+50/1,4 társaságában és nagyon élveztem
de arcportréhoz jobb lett volna a 85-ös fixMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nikond90
csendes tag
sziasztok!
Van egy Nikon D90-es gépem.
most készülnék vakut venni. Egyik fotós ismerősöm Nikon Sb700-at ajánlott, a másik Metz Nikon MB 50 AF-1-et.
A kettő között vacilálok.
Tudnátok segíteni nekem?
Érvek és ellenérvek jól jönnének.
köszi -
-
TeeJay
félisten
válasz nikond90 #23059 üzenetére
szerintem arra a vázra illik inkább az SB-700-at venni
nekem SB-900 van de nem bántam meg a felárat az akkori SB-600-hoz képest
nagyon sokáig ki fog szolgálni téged később pedig lehet venni még egy SB-600/700-at mellé és akkor CLS-el 3 vakuval már eszméletlen jó dolgokat tudsz művelniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kleroo
veterán
válasz nikond90 #23059 üzenetére
Szia!
Ha ki tudsz adni rá ennyi pénzt,akkor mindenképpen Nikon.
Ha nem ódzkodsz használttól,akkor Sb600at olcsóbban illetve SB800at-SB900at alig drágábban kaphatsz amik azért igencsak kraftosabbak a 700nál.
Viszont ha a méret is számít,hogy ne legyen féltégla,akkor SB900 kilőve,mert hatalmas.Teejay: Miért ne "passzolna" D90-re?
D40re nem is szabad feltenni,mert az már nagyon olcsó váz?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
nesa
veterán
-
m3ss
veterán
ok. akkor meg jo, hogy nem tette tonkre a kamerat amikor kiprobaltam. jol atgondoltam
viszont elektronikat epiteni nem hiszem, hogy megerne. ilyen 10e korul mar vannak ezen a yongnuok, 5x jobbak mint ez. ezt gondolom csak papucsrol tudnam vezerelni, vagy yongnuokat is, amig nem veszek vmi transmittert?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Sucuka
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem: A vázon két féle színtér állítható be: sRGB és ADOBE RGB. Jól gondolom, hogy ez csak a JPG képekre van hatással? Vagy a RAW-okra is? Köszi! -
TeeJay
félisten
válasz Kleroo #23062 üzenetére
úgy értettem hogy akinek már van egy D90 az válassza mellé a Nikon vakut ne pedig valami egyéb gyártóét... úgy hallottam a többi vakuval csak szívás lehet míg a Nikonnal vagon olyan funkciót elérsz hogy csak pislogsz utána
SB-900-nak a töredékét használtam ki eddig de még néha most is pislogok miket tud
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
aleister
veterán
Elég off, de régebben volt róla szó, hogy van egy értékhatár, ami alatt általában nem "zaklatják" az ebayről jövő cumót.
Meg tudnátok mondani, hogy hány dollár alatt nem kell izgulnom?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
MIFtIli
aktív tag
Hol érdemes tisztíttatni a ccd-t? Mennyibe kerül körülbelül?
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
A napokba vettem egy Tamron 17-50-es obit és megnéztem, hogy mi a különbség közte és egy Nikon 50/1,8 között.
Lehetséges, hogy azonos rekeszértéken, záridőn a tamron "jóval" sötétebb?
Pl. azonos rekeszértéken 1/640 Vs 1/800 a különbség
(D90-en tesztelve)köszi a segítséget
Szabi -
Degeczi
nagyúr
azért ez egyáltalán nem ennyire magától értetődő!
ideális esetben pont ugyanolyan expót adna két obi névlegesen azonos expóval...viszont sajnos tényleg létezik a jelenség, akár még úgy is, h egy azonos obi nem adja pontosan az elvárt rekeszlépcsőket (ami viszont kissé X-akta, h néha váztól függően...)
de az írt eltérés (1/800 vs 1/640) csak 1/3 blende, ami nem vészes, nagyobb is szokott előfordulni néha
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok.
Próbálgattam a fókuszlehetőségeket a D3100-on és valamin elgondolkoztam. Ha LV-ban nézed akkor van egy arcfelismerő benne és akár több arcot is felismer. Ennek nem értem a lényegét. Úgy tudom, hogy a fókuszálás az egy adott síkban (vonalban) történik, de mi van ha az emberek nem egy síkban állnak egymás mellett hanem kicist hátrébb, előrébb? Akkor ilyenkor hova fókuszál?
Akkor nézzük LV nélkül. Ott van egy pontos, Wide Area asszem, meg dinamikus. Úgy vélem, hogy a legjobban az egypontos használható, mert pl egy tájképnél a wide area az honnan tudja hogy hová kell fókuszálni, meg ebben a módban miért villanik ki több pötty is a keresőben?
Köszi a válaszokat.
-
silentfiu
tag
sziasztok nikon d70 vagy 3000 inkább ki melyiket ajánlaná!!?
szinte mindent csinálok... disco kiállítás esküvő portfólió !!! -
andorra
őstag
válasz Octopus21 #23084 üzenetére
Az alapfogalmak megtanulása nélkül nem csoda, hogy hol ezt, hol azt nem érted.
-
andorra
őstag
válasz silentfiu #23087 üzenetére
Általában nagyon bonyolult mérlegelés kell megelőzzön egy DSLR kamera vásárlást.
Nem vagyunk birtokában a szükséges ismereteknek, amelyek a te egyéni szempontjaiddal lehetőségeiddel kapcsolatosak. Te sem vagy birtokában azoknak az ismereteknek, amelyek alapján jól dönthetnél. Így a kör bezárult. Egy váz még nem fényképezőgép, objektív, vagy objeltívek szükségesek hozzá, minimum egy külső vaku, stb. Ezek is a mérlegelés tárgyát kell képezzék. -
m3ss
veterán
válasz silentfiu #23085 üzenetére
kezdoknek, tanulni nyilvan barmelyig gep jo a ketto kozul. nem tudom mit ertesz az alatt hogy eskuvo, portfolio, disco etc, mert ha ebbol elsz akkor nyilvan el fogod tudni donteni, hogy mire van szukseged. es valszeg ezeknel tenyleg sokkal jobbra. de hogy vmi konstruktivat is mondjak, en d70-nel bohockodok. annyit tudok mondani, hogy iso 800 felett felejtos, szoval partyfotoknal lehetnek gondok. na meg 6 mpixel miatt ha nyomtatni akarsz meretben is be leszel hatarolva. plusz a kijelzo mostani kamerakhoz kepest eleg kicsi. nem sok mindenre jo, max hisztogrammot nezegetni. bar 40e alatt nem hiszem, hogy sok jobb kamera lenne.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peethy
őstag
válasz silentfiu #23085 üzenetére
A hozzászólásod alapján nem csinálod, hanem csinálnád. Kezdőként ez azért elég tág témakör, tekintve, hogy egy viszonylag vállalható esküvőfotósnál már nem kérdés az, hogy melyik vázat vegye. Nem bántásképp, de érdekelne a motivációd. A D70 egyébként zajos, de van benne motor, a D3000 szenzora sokkal jobb, de nincs benne motor, ellenben kb. kétszer annyiba kerül.
-
A Zéé
addikt
válasz Peethy #23092 üzenetére
Lehet, hogy rossz helyre ütötte a nullákat, és valójában a D300 vagy D700 között vacilál.
BTW én egyikkel se mernék nekiállni esküvőfotózni...
Ehhez legalább 2 felsőbb kategóriás váz kellene (D7000 legalább). Egyikre egy 17-55 2.8-at, másikra egy 70-200 2.8-at, mindegyikre vakut, és azzal már talán lehetne mit kezdeni egy hasonló rendezvényen.Just a simple Lineman...
-
Octopus21
aktív tag
válasz andorra #23088 üzenetére
Tudom mi az a mélységélesség köszi. Én az arcfelismerésnek nem látom értelmét.
Ha pl véletlenül a legtágabb rekeszen hagyom 2-3 ember fotózásánál (nem egy síkban állnak) és az arcfelismerő bejelöli mindhárom arcot akkor melyik lesz éles? Ha meg szűkebb rekesszel csinálom akkor felesleges az arcfelismerés, mert egy adott távolságtól hátrafele mindenki éles lesz. Ilyenkor elég lenne csak az előrébb álló ember arcát megjelölnie és arra fókuszálni, nem értem a többit miért jelöli ki.
Pl képzeljünk el egy 3 soros csoportképet. Persze nem a legtágabb rekesszel fotóznám nyilván, csak elméleti szinten érdekel, hogy ha legtágabb rekszen hagyom és kijelöl 10 arcot akkor melyik lesz éles? -
Degeczi
nagyúr
válasz Octopus21 #23094 üzenetére
a csoportképek kompozíciója tipikusan nem olyan, h akkora eltérés legyen a távolságokban, amitől már kiesik vki az élességből
ahol pedig mégis, az a te dolgod: nem dönthet helyetted az eszköz mit akarsz... lehet, h pont az a célod, h a háttérben lévő ne legyen éles!
ennek megfelelően állítasz rekeszt és fókuszálszáltalános célra pedig nagyon jó a kompaktok, vagy tükör nélküli cserélhető obis gépek arcfölismerő funkciója (DSLR-eké nem, mert csigalassú a fókuszálás ebben a módban), ezt különösen az tudja értékelni, aki próbálta már fotózáshoz mit sem értőnek elmagyarázni, h "célozd ránk a gépet, félig nyomd le a gombot, most lenyomva tartva fordulj el kicsit, h a háttér is látszódjon, és csak akkor nyomd le teljesen" - reménytelen...
-
kyra86
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje tanakodok magamba egy olcsóbb használt DSLR-en...fotózni fotózgatok egy ideje, hobbi fotósnak ugyan még nem nevezném magam. főleg város és természetképeket fotóznék a szobroktól a giccses naplementéig. Canon és Nikon párti vagyok, valamelyiket szeretném a kettő közül. Régebbi tényleg csak belépőszintű gépet akarok még a kezdő kit is tökéletes lenne. Kérdés az, hogy milyet vegyek...eddig a Canon Eos sorozat régebbi darabjai jöttek szóba (20D, 300D) illetve, Nikonból a D70 és D40...valaki valami tanács?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest