Hirdetés
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
DJ Reinhardt
tag
válasz aginor #18196 üzenetére
Ha egy gép 3 hónapos korára nem rendelkezik jótállással, ott komoly bajok vannak. Vagy nincsenek érvényes papírjai, vagy földhöz verték.
Aki nem olvassa el egy szerződés apróbetűs részeit, az komoly hátránnyal indul az érdekei érvényesítésénél, akár fél perccel a szerződés megkötése után. Ez itt egy lehülyézés. Drága cuccokról van szó, nem doboz gyufáról.
"A Nikonnak legyen már mindegy hogy hol adta el a kütyüt", "kivétel" és Viszakozás"???
He??? Nem kis fogalomzavar van itt.Nem a Nikon ad 3 évet. A Nikon egy (1) évet ad Európában.
Nézd csak meg az oldalukon, itt:
https://nikoneurope-hu.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/33795/kw/garancia
vagy itt:
https://nikoneurope-hu.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/35080/kw/garancia
És ezért aztán első évben mindegy is, ki és hol adta el, csak legyenek érvényes papírjai. (Ez egyébként nem valami bürokrata magyar szokás, ezek a jótállás általános feltételei. Ha megveszed a félmillás gépet, tölttesd / pecsételtesd a papírokat ha az eladó nem teszi meg magától. Fél perc az egész.)3 évet például a Nikon.hu ad a saját eladású vázaira. A svájci 2-2 évet a Nikon.ch-s eladású obira-vázra. Az angol-ír 2 évet vázra, ha regisztrálod az ottani vásárlásod és ottani lakos vagy, satöbbi, satöbbi.
A feltételek két kattintással elérhetők, egyáltalán nem az alagsori, lelakatolt, pókhálós és "Vigyázz, a leopárd harap!" táblás szekrényben rejtőznek. Tök egységes a felület, még azt sem mondhatod, hogy a vacak magyar megoldások miatt nem tudsz tájékozódni."kezelje a vevőproblémákat és a piac sajátosságait kellő lelkiismerettel."
Hogyan? Például állja a cechet egy konkurrense ígéreteiért fél milla per vevő értékben? Nálam ez a hozzáállás dobja le az ékszíjat. Más farka, csalán, rémlik?A hivatalos Nikon partnertől vásárló vevő a Nikon.hu-tól vagy bármelyik Nikon.EU-s szerviztől az 1 éves jótállást megkapja, ha a papírok rendben vannak és nem földhöz vert gép.
A 2 év extrát pedig vagy az eladó intézi, (mert az ő saját vevőcsalogatója és az ő kötelessége) vagy a vevő fizet a javításért és bevasalja az eladón.[ Szerkesztve ]
-
DJ Reinhardt
tag
válasz DJ Reinhardt #18201 üzenetére
Utolsó bekezdés helyesen:
A nem hivatalos Nikon partnertől vásárló vevő is megkapja a Nikon.hu-tól vagy bármelyik Nikon.EU-s szerviztől az 1 éves jótállást, ha a papírok rendben vannak és nem földhöz vert gép.
A 2 év extrát pedig vagy az eladó intézi, (mert az ő saját vevőcsalogatója és az ő kötelessége) vagy a vevő fizet a javításért és bevasalja az eladón. -
dabgergo
őstag
Lenne egy talán furcsa kérdésem D90 videó módjával kapcsolatban (obi: 50/1.8): hogy lehet állítani a rekeszt? Ha full M-ben van és átállítom 22-esre akkor is úgy tűnik mintha 1.8-on maradna. Tehát ha nem az obin állítom hanem a gépen akkor mintha semmi se lenne, viszont ha az obin akarnám kézzel akkor azt meg nem engedim mert kiírja h FEE és villog. Nem értem, hogy van ez?
-
dabgergo
őstag
válasz charlie_hu #18204 üzenetére
Igen? Azt azért eléggé furcsálnám, a rekeszt csak lehet állítani.
Most jöttem rá h ha A módban (vagy M-ben) előre beállítom a rekeszt, rehát még nem nyomom meg a LV-t akkor abban a rekeszben marad a videó idejére is asszem.
-
aginor
veterán
válasz DJ Reinhardt #18201 üzenetére
Öreg, Te olyan okos vagy, hogy csoda, hogy reggel bele fér az arcod a tükörbe.
Te még biztos soha nem kerültél cikis helyzetbe az életbe (ne válaszolj, költői kérdés), hisz nyilvánvalóan nem és nem csak a fórumon osztod az észt, véletlenül sem.
Részemről a téma lezárva, fölösleges válaszolnod, úgysem fogok rá reagálni.Degeczi: kimondtad a nagy igazságot: "az pedig érthető, ha a hazai képviselet nem csinál ingyen vmit, amit neki sem fizet ki senki"
Miért nem fizet ki neki senki? No itt megint előjön az, hogy a Nikon ezzel a húzásával beleszarik a vevő szájába. Ugyanilyen akkor, ha én elmegyek nyaralni és meghibásodik a gép, akkor a helyi szerviz ugyan így elhajt még érvényes garanciával is, még az egy éven belül is, nem hogy a harmadik évben. De látom már én vagyok az aberrált, hogy elvárom, hogy a vállalt időn belül minden körülmény között javítsanak, ha az igény jogos.[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
DJ Reinhardt
tag
válasz aginor #18206 üzenetére
Elég világos infókat linkeltem, nem kell jogásznak lenni a megértésükhöz.
Mivel is szarik bele a Nikon a szádba? Azzal, hogy pl a hazai képviselet +2 év nyugit ad neked, ha rajtuk keresztül vásárolsz? Ha meg nem tőlük veszed, akkor csak simán kiszolgálja az alap egy éves jótállási igényed, ami bármilyen EU-s vásárlás esetén jár, de mások, konkrét esetben egy konkurrens ígéretéért nem tartja a hátát? Hűha, micsoda mocskos egy társaság, lámpavasra velük...
Nem hiszem el, hogy nem érted!!! -
aginor
veterán
válasz andorra #18208 üzenetére
Abban a stílusban válaszoltam, ahogyan szerintem megnyilvánult. Annyi a különbség, hogy én letudtam egy mondatban, ő pedig egy egész hozzászólás alatt adagolta. Egyébként mostanában a fórumban mindenki olyan mint a durva pokróc (én is), lehet valami a levegőben. Jó lenne, ha lenyugodnánk kicsit.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Kleroo
veterán
Megvan a Sandisk Ultra II 8GB
Hát kicsit csalódtam a sebességben.
kb 18,5mb/s olvasást tud, illetve 7 körüli írást.
Ez az írási tempó elég gyér. Bár a videóhoz még így is bőven elég(21mbps->3mb/s)
Remélem a megbízhatóságban visszahozza a befektetést,vagyis sosem fordul elő adatvesztés.Viszont a sorozatsebességet én valahogy lassúnak érzem vele.Bár nem is a memóriakártyára megy a kép azonnal,hanem a belső pufferbe,ezért nem értem.
Az 50x-es Sima SD Kingston elite 2gigás kártyám 1-1mb/s-el gyorsabb egyébként
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kleroo #18210 üzenetére
itthon vetted, biztosan eredeti?
mert annak idején (2 éve lehetett, de már nem használok olyat) amit Ultra II 8 GB-ot vettem, az tudta a ráírt 15 MB/s-ot írás közben is (kártyaolvasóban, file másoláskor - videórögzítésnél már valszeg nem tudta volna folyamatosan azt a tempót, különben nem csak Class 4 besorolást kap)
de a sorozatsebességet a leglassabb kártya sem rontja, amíg elég hely van a kamera pufferében, ami a mai modelleknél nem szokott gond lenni még RAW-ban sem
ha nincs meg a kellő fps, általában vmi feldolgozási beállítás van a háttérben, ami lassítja (pl. zajcsökkentés, D-Lighting)
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz Degeczi #18212 üzenetére
A zajcsökkentés be van kapcsolva (bár egyébként nem nagyon látok különbséget9
Ez egy nagyon hasznos infó,köszönöm . Kipróbálom érezhetően gyorsul-e.
(amikor próbáltam szerintem a 2kép/sec-et sem érte el.)
A kártyát az iponban vettem. Van rajta artisjus hologramos matrica,és HAMA 10év garanciás matrica.Egyébként ráadásul a CL4es besorolású.(van/volt cl2-es is).
Kétlem,hogy hamisítvány.
De mindjárt feldobok egy laptopra vmi tesztelő progit,aztán megnézem tesztben mit megy.
(az általam írt adatokat, egy 700megás filmmel néztem,és a közepe/vége felé írt sebességet vettem jó adatnak(az eleje felé ugyebár sokkal nagyobb értékek vannak)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Pixinfón olvastam véleményeket a Nikon D70-ről. Én eddig egy makulátlan gépnek tartottam, de 75%-ban azt írják, hogy zöldesek a képei, valamint használhatatlanok az auto üzemmódok. Na akkor hogy is van ez? -
Degeczi
nagyúr
válasz hemaka #18215 üzenetére
az a hotpixelszűrő, másodexpós zajszűrés, aminek hosszabb, min. mp időtartamú képeknél van jelentősége (de általában még 20-30 mp-es expók is jók szoktak lenni nélküle Nikon DSLR-eken)
a másik zajszűrés az, amit a nagy érzékenység miatt érdemes végezni, rövid expóknál is
ez utóbbi fene tudja meddig tart (a váz képfeldolgozó procijától függ), de tény, h a pufferben lévő képen kell elvégezni mielőtt a kártyára írás megtörténne, ezért lassíthatja a folyamatot
(ráadásul a régi vázakon, pl. a D70-en, volt olyan bug, ami miatt a másodexpós zajszűrés is lassította a sorozatot ha be volt kapcsolva, hiába nem volt rá szükség a rövid záridők mellett)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Peethy #18214 üzenetére
a zöld új dolog, fogalmam sincs, mire gondolhattak
az tény, h a D70-est kizárólag RAW-ban érdemes használni, mert nem vmi jó a JPG motorja - de ez nem nagy hátrány, ráadásul a NEF file-ok nagyon barátságos méretűek, 5 MB környékén (a mai modellek akár JPG-ben is gyártanak akkorát)
az Auto módok (a "ződ mód", és a "témamódok") minden Nikonon használhatatlanok, mert teljesen lekorlátoz, és szinte semmit nem enged állítani
a P mód olyan automata, ahol nincs ilyen megkötés, az jól használható, amikor semmi különleges célod nincsen
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Megkért az egyik ismerősöm, hogy - igaz, hogy lesz fizetett fotós, de - ha van kedvem (és van, akkor fotózzak már az esküvőjükön, mint másodfotós. Nem fizetnek érte (mivel lesz profi fotós), és mivel nagyon jó ismerős, nem is fogadnék el érte pénzt, inkább egy lehetőségnek fogom fel, hisz még esküvőn sohasem fotóztam. Csak bajban vagyok, hogy a felszerelésem elég lesz-e hozzá, ami a következő: D7000, 35mm/1.8, 90mm/2.8, 18-105vr, sb600. Szerintetek ezzel érdemes belevágni, vagy még kéne valamilyen obi? (tudom, hogy a 70-200/2.8 lenne az ideális, dehát az számomra még csak álom szinten létezik
-
Kleroo
veterán
válasz Karima #18220 üzenetére
Szívesen cserélnék veled rendszert
Szerintem az igazán jó képek nem a technikán fognak múlni.
Járt itt egy kolléga,nevére -elnézést- nem emlékszem,de megnéztem az oldalát,és olyan pillanatokat tudott elkapni,hogy eszméletlen. Ezt kéne valahogy eltanulniHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
A piros üzletláncba kaphatóvá tették a D3000et.
99.900 Pénz.
Nem kicsit jó vétel egy abszolút kezdőnek. Érdemes ránézni annak,akit érdekel
Vagy erre hivatkozni a használt piacon. (bár nekem anno sem ment,hogy bezzeg 100k-ért adták amikor kifutó volt)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aginor
veterán
Szerintem elégséges a motyó, de a fixeket elfelejtheted, nem nagyon lesz időd cserélgetni, míg a 18-105 a legtöbb szituációban meg fog felelni. Azért pár esküvővel foglalkozó írást szerintem olvass el előtte, esetleg egyeztess a fizetett fotóssal, hogy ne zavarjátok egymást (netán még ki is egészíthetitek, ahol ő nincs ott, Te oda mész és fordítva).
A vakura még nagyon kéne a softbox, különben nem nagyon fogod tudni érdemben használni, és amúgy is csak óvatosan vele, biztos jó móka lesz amikor majd belevillantasz a profi fotójába.Kleroo: nem kicsit jó ár érte, erről az jut eszembe, amikor két éve a D40 kit volt ennyiért, illetve lement 82900-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Kleroo #18213 üzenetére
A kártya szerintem is eredeti, de ha írsz a Sandisk supportnak a sorszámával/fotóval, akkor biztosra tudják mondani.
Ettől függetlenül azt fogják rá válaszolni, amit nekem, is: semmi gond nincs a kártya sebességével, 4 mb/s-t kell hivatalosan tudniAz más kérdés, ahogy az Ultrak nagy része valóban 10mb/s fölötti sebességre képes
DE: én is 2db-t vettem anno, ugyanabból a szériából és dobozból. Az egyik 10 felett tud - ezt megtartottam - a másik csak 5 körül írt, ez ment ajándékba. cl4-ben eléggé lutri, így ha gyorsabb kártyát szeretnél, javaslom az Extreme HD-t (cl6). Az mezei júzernak szinte mindenre elég, nem drága és jó minőségű egyben.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Sucuka
senior tag
válasz Zola007 #18228 üzenetére
Én részben itteni tanácsra, és más olvasatokra támaszkodva vettem a D7k-hoz CL6-osokat. Két 8GB-s Lexar "csücsül" benne.
Köszi Zola, jó volt a használati, átolvastam és mire mentem a gépért, már fel voltam készülve Már örömmel gyakorolgatok a géppel, persze fejlődni kell rendesen, totál gyengusz vagyok még -
Kleroo
veterán
válasz Zola007 #18228 üzenetére
Most már marad ez, köszi.
A fontos,hogy biztos helyre kerülnek az adatok.
De azért lehet hogy írok sandisknek,hogy ez a dobozra ráírt állítástól messze van. (a 15mb/s írásnál alacsonyabb lehet)node a fele?Jó lesz nekem,mert a videót is kiszolgálja. Egyedül a képek mentése tűnik hajszállal lassabnak,ami a minőséget nem befolyásolja tudtommal.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
charlie_hu
aktív tag
Ken Rockwell tesztelte az af-s 50mm-t: http://kenrockwell.com/nikon/50mm-f18-g.htm
(az af-s meg a g az párba járnak?)
[ Szerkesztve ]
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
dabgergo
őstag
Hello!
A legtöbb templomba elég jó a 18-105. Én már rászoktam belül a vaku nélküli fotózásra, mert ezekkel a gépekkel bőven megengedhető az 1600os ISO, a vaku meg sztem sokat ront a természetességen (jó persze finomítható) meg egyébként a szertartást is zavarja. A legjobb egyébként ha kérsz kölcsön (tudom nem feltétlen megoldható) egy másik vázat is amire egy 50/1.8-at vagy 85/1.8-at raksz. Fontos nagyon h a másik fotóssal ne zavarjátok egymást, beszéljétek meg a mozgástereket stb. Meg mindenképp érdemes tudni a szertartás pontos menetét és h mit honnan érdemes fotózni (pl a gyűrűhúzásnál ugyebár érdemes azonnal oldaltváltani h mindkétszer a megfelelő oldalról fotózd stb.)SZerk: és az sokat segít ha előtte "felméred" a fényviszonyokat a templomban.
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz charlie_hu #18231 üzenetére
Ez jó kérdés... Igazából én még az amatőr szintű objektívekből nem is láttam D-st, csak G-st. Persze lehet, hogy csak nem néztem jól körül
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Köszönöm a tanácsokat! Remélem igazatok lesz, és elég lesz mindenhol a 18-105, bár úgy tapasztaltam, hogy 3200ig még nyugodtan fel lehet vinni az ISO-t a d7000-nél.
Softboxot nem nagyon fogok tudni vinni, viszont van ilyen diffúzorkupakom, meg ilyen gary fong szerű diffúzorom. (persze nem ennyiért vettem, meg nem is eredeti, de tök így néz ki
Szakirodalmat olvasgattam már elég sokat, azért is merült fel bennem, hogy nem lesz elég a felszerelésem, mert mindenhol a 70-200/2.8-at favorizálják, meg a 24-70-et. -
padi68
senior tag
Sziasztok,
ezt kezdőként érdemes megvennem?
D3100ezt esetleg még megvegyem hozzá, vagy tapasztaljam meg a gép tudását előbb?
Nikon_55-200sony H50-esemet cserélném le, főleg családi fotózás ill. sok-sok táj/kirándulás alkalmával táj+épületek...
kösz
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Degeczi
nagyúr
válasz charlie_hu #18231 üzenetére
valszeg igen, legalábbis én sem láttam még olyan AF-S obit, amin lett volna rekeszgyűrű
-
padi68
senior tag
válasz Kleroo #18241 üzenetére
mit adnak mellé?
közben meg is találtam...
NIKON D3100 + 18-55 MM VR OBJEKTÍV
14,2 Mp-es képérzékelőNagy ISO (100–3200) érzékenységtartomány, aktív D-Lighting funkció (használatakor megmaradnak az erős fényben és árnyékban levő részletek is)
D-videóTeljes HD felbontású (1920x1080) videók
Élő nézet automatikus élességállítássalEbben a módban az LCD-monitoron is egyszerűen komponálhat képeket
A fejlett automatikus élességállítás és a sokoldalú 11 pontos AF-rendszer gyors és pontos automatikus élességállításra képes a kép teljes területénHa ez 100eFt. akkor ülök is kocsiba...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Kleroo
veterán
válasz padi68 #18244 üzenetére
Ha nem akarsz videózni, és nem izgat annyira az,hogy mennyire zajosodik a kép magas isonál,akkor bőven elég a d3000(igazából egy D40 is elég lenne, képminőségben nincs nagy különbség,erre már rájöttem az idők során)
Most nézem,hogy ráadásul a képstabis objektívet adják mellé.
Szerintem vedd meg, ha jó minőségben akarsz kattogtatniHodor. Hodor? Hodooor!
-
hotkar
aktív tag
válasz Degeczi #18236 üzenetére
Azért van néhány. Pl ez:
http://www.kenrockwell.com/nikon/80200afs.htm
vagy ez:
http://www.kenrockwell.com/nikon/300f4afs.htm
vagy valami népszerűbb:
http://www.kenrockwell.com/nikon/1735.htm
Valószínű, hogy a beépítet fókuszmotort hamarabb kezdték alkalmazni, mint a motoros rekeszállítást.
-
Peethy
őstag
55ezer expos Nikon D50 használtan, tökéletes állapotban kb. mennyit érhet?
-
balpis
őstag
válasz Peethy #18247 üzenetére
keveset.
Szerintem nem érdemes annyiért eladni, amennyit adnak érte.
Én tavaly 13e expoval adtam el 35-40 körül. (18-105VR-rel talán 85-öt kaptam érte, s akkor külön az obi 45-50-ért ment.)Mivel sokfelé azt mondják, hogy ezek a gépeknek a zárja 50e expora van méretezve, így efeletti expoval nehéz lesz eladni. Na meg a kisméretű LCD is sok potenciális vevőt elrettent, s választ inkább egy butább D40-et...
Azóta megbántam, hogy nem tatottam meg második váznak, párszor hiányzott már az 1/500-as vakuszinkron...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Peethy
őstag
válasz balpis #18249 üzenetére
Igen, hamarabb kellett volna cserélni, de őszinténszólva jól átvágott a srác, akitől vettem. Akkoriban még nem voltam olyan körültekintő, és 20e exposnak hirdette meg. Itthon jöttem csak rá, hogy le kéne ellenőrizni, hát 38e expo volt a gépben. Onnanól kezdve meg veszett fejsze nyele...
Sajnos nincs pénzem arra, hogy a gép eladása nélkül új gépet vegyek.Van valami előzetes jele, hogy tönkremegy a zár, vagy csak hirtelen nem kattan többet?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest