- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Összefog az SK Hynix és a Samsung a számításokat is végző memóriáért
- Tisztességes előrelépés lesz az új Vulkan API
- Házimozi haladó szinten
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz ATM_automata #17050 üzenetére
Annyit hozzáfűznék,hogy a valóságban a 200mm és 300 mm között már nincs akkora különbség. Otthon is bőven rá lehet nagyítani annyit.
Legalábbis én inkább eltűröm ezt az apró hiányosságot,ennyivel olcsóbb árért.
Mondjuk 200mm-en azért már eléggé ellágyul,és rekeszelni illik,ha kivitelezhető[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17046 üzenetére
Koszi, Cayman. Megnyugtattal.Viszont korvonalazodik a tovabbi fejlesztesi tervem az elkovetkezo 1 ever kb...egy epkezlab alvany + egy fix 50-es
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Balinov #17052 üzenetére
Szivesen
Az 50-est azert en megegyszer meggondolnam. A D5000-re a legelso megoldas (ha szeretnel autofokuszt is) az AF-S 50mm f1.4 ami erosen felhasznalas-specifikus, magyaran nem univerzalis objektiv. Leginkabb portreobjektiv, illetve modellfotozasra is nagyon jol hasznalhato, de mindenkeppen legalabb kreativ komponalast igenyel a hasznalata.
Szerintem vedd szamitasba is a 35 1.8-at, ami szinten AF-S, sokkal olcsobb, kivalo minosegu kepeket keszit meg teljesen nyitott rekesszel is, ezenkivul a latoszoge miatt tobb eselyed van lakasban is hasznalni akar. Az 50-est maximum nagy nappalikban tudnad, mert annyira hosszu. Illetve a fent emlitett portre es modell fotozasra is ugyanugy alkalmas a 35mm, de jobban tudod hasznalni pl tajakra, varosokra, egyeb helyszinekre kultereken. Mindezt 100-150 fontert olcsobban, mintha 50-est vennel... Nekem a kovetkezo cucc, a 35 1.8 lesz amit megveszek.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17053 üzenetére
Izehoze, ugy latszik ez nem az en napom. term 35/F1.8-ra gondoltam.Jessops-nal most online discount-tal £159, de meg dublini kamerasboltba is megkapom €243-ert...hoppa, nezem amazon.co.uk-s arakat, a 35-os meg dublinban is "olcsobb",mint amazoniaban
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Throme
veterán
Szia!
300mm-en (vagy közelében) lőtt állatos képekből dobnál be 1-2-t? vagy mail címre küldenél?
Gyorsan mozgó állatot is fotóztál vagy csak lassút/állót?köszönöm!
-
evo87
őstag
válasz charlie_hu #17055 üzenetére
Nézd meg a pixinfo-s apróhirdetések közt vagy pl itt a prohardveresek közt is. 50--ért biztos lehet találni. Én is nemrég vettem egy 18-105 VR-t és tényleg egész jól teljesít, nagyobb záridőknél pedig valóban áldásos a VR.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17056 üzenetére
persze,persze, csak a lengyelek reggel bevetettek velem a fogalmazasgatlot....
erdekes az amazonos gondolatod, neha sokkal jobb aron van ott lencse, mint pl. Jessops-eknal. Mondjuk J nem bejovos most, erosodott a font a jurohoz kepest, afat is emeltek a Lordok, meg 1.50€ a benya, szoval csak elmenni a legkozelebbi jesops-ba (Newry,NI) csak maga kb 30€ + 2 ora odavissza kocsival
-
veterán
válasz charlie_hu #17059 üzenetére
Ha ráérsz, 45-nél többet semmiképp se adj érte!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ATM_automata
őstag
válasz Throme #17057 üzenetére
Ezen a linken amiket találsz, az szinte mind a 300-as obival van lőve..állatos, de nem állatkert. Elég amatőrök vagyunk még a párommal, ráadásul Ő csak automatában fotóz...megjegyzem elég jó hatásfokkal. A picasa valamennyire lebutítja lehet a képeket, ha kell az original méret, akkor dobj egy gmailes címet privátba, hogy át tudjam lökni a nagy fileokat.
Vannak benne rohanó kutyák meg kutya portrék is, az exif infót írja a képek mellett, hogy mekkora volt a zoom.
Majd azért egy visszajezést dobjatok, még nem nagyon nézte szakavatott szem a képeket.
What else?
-
iff
senior tag
Szia!
Ezeket néztem ki.Lehet,hogy tudsz segíteni a választásban.
Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR http://www.shopdigital.hu/termek/nikon70300mmf4556gafsvrifed 93.900.-
Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR 137.900.-
Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC (Nikon) 114.900.-
Az 55-300-ra azt írták,hogy lassú. AF-s és a VR mennyire végzi jól a dolgát?
A gyakorlatban mennyire találtad megfelelőnek pl.: futó kutya.Azért kérdezném mert a nikon 70-300 +44.000.-
Általános használat lenne.18-105 mellé venném.Néha kevés a 105mm állat fotózáskor.100e körül szeretnék szánni rá.
A képek láttán az 55-300 megfelelő lehet az én számomra is...........""..........
-
ATM_automata
őstag
Huhh...hát, én nem igazán gondolom, hogy szakavatott lennék objektívvel kapcsolatos kérdésekben, mert elég amatőr vagyok. Az 55-300-at én nagyon szeretem, a párom is előszeretettel használja. Futó kutyát általában elmondható, hogy sikerrel lehet vele fotózni, én sorozatra szoktam állítani és nyomom a gombot, mint süket a csengőt Egyszer majd remélem, hogy eláruja valaki, hogyan is csinálják ezt a profik.
Nem próbáltam még más telét, így a sebességét nem tudom összehasonlítani. Általában azt gondolom, hogy normális fény esetén nincs vele gond.
A 70-300 valószínűleg gyorsabb és lehet egy picit szebb a képe is, de én még nem próbáltam ilyen obit, így nem tudom.
Akartam még feltenni ide képet, de 1mb a határ....ha valaki megmondja, hogy hová tudok úgy feltenni képet, hogy nem romlik a minősége, akkor teszek fel még állatos képeket..prága..állatker...
What else?
-
Zola007
veterán
válasz ATM_automata #17065 üzenetére
dropbox account - public mappa
#17064) iff: Tamron 70-300-at annyira nem ajánlom
55-300 valóban nem egy sebességbajnok, de korrekt obi és szerintem mostanság egy kicsit lejjebb is fog menni az ára. Lágyabb és lassabb mint a 70-300, esetleg utóbbi használtan megfontolandó.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kavarc
aktív tag
Srácok!
Rengeteg hozzászólást olvastam itt és külföldi fórmokon, hogy az 55-300 VR lassú.
Egy hozzáértő esetleg elagyarázná nekem laikus amatőrnek, hogy pontosan ez mit jelent?
Azt jelenti, hogy közel 100ezerért nem fogok tudni fotózni vele normálisan, vagy csak annyi, hogy nem 0,8 tized másodperc az AF, hanem 1,5?
Köszi, előre is! -
Zola007
veterán
válasz forceberg #17068 üzenetére
CA és nikon vázon 1-1,5 Fé alexpó kivételével semmi
A múlt héten vettem egyet, ha kíváncsi vagy a részletekre, dobj egy privit.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz forceberg #17071 üzenetére
Próbáltam azóta 70-300 VR-t is, az a darab jobban teljesített mint a Tamron.
Lehet, hogy egy extra gyenge példányt fogtam ki, de ennyi pénzért költsenek már egy kicsit a QC-re is a tamronnál, illetve az alexpó még mindig hiba, pedig már fél éve a piacon van az obi és végigjárták már ugyanezt a 60/2 makróval is.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Throme
veterán
válasz ATM_automata #17063 üzenetére
Köszönöm! Átnézem tüzetesen őket!
Engem kizárólag a képminőség érdekel. Kompozíció és témaválasztás jelen esetben nem számít. Én is hobbifotós vagyok. Még véletlenül sem fikázom mások képeit, pláne ha segítő szándékkal teszi közzé! Én se csinálok jobbat.
Mondjuk van itt egy fórum, ahol egy tag eléggé felhúzott már jó pár fórumtársat, de szerencsére neki canonja van . Na az ő képeit nem bírom -
Throme
veterán
válasz Zola007 #17066 üzenetére
...nos igen! Írásod alapján (pü-k) úgy érzem letettem a tami 70-300 VC-ről. Bármennyire is fáj a szívem érte, mert olcsóbb a nikkor verziónál.... de a CA, lágyság...ami a képminőséget/élvezhetőséget befolyásolja, mind olyan dolog ami zavarna.
Azt miből gondolod, hogy lejjebb megy az ára? Most kb 95k huf. Persze én örülnék neki
-
Zola007
veterán
válasz Throme #17074 üzenetére
Külföldön már lejjebb ment, sajnos Mo-n kell 2-3 hónap mire utánaáll az árképzés az import áraknak.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
balpis
őstag
válasz forceberg #17061 üzenetére
egyetértek. Max. 50 eg 18-105VR-ért. Lesz is az. A nikon_adok_veszek forumon is gyakran van. Legutóbb talán 2 napja, 55-ért UV szűrővel. 3 napja 52-ért hirdetve (felteszem az a végén 50 )
Én úgy másfél éve vettem 55-ért egyet...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Sucuka
senior tag
Sziasztok!
Tervben van egy DSLR gép vásárlása rövid időn belül (1-2 hónap). Mivel első ilyen gépem lesz, ezért aktuálisnak gondolom ide feltenni a kérdést.
Van pár DSLR-tulaj ismerősöm, szinte mindegyik Nikon gépet használ, néhányat volt is alkalmam kipróbálni, ezért én is úgy döntöttem, hogy Nikon gépet veszek.
Jelenleg két gép van, amik közt gondolkodom: D90 és D7000. Szerenék tanácsot kérni azzal kapcsolatban, hogy szerintetek hol érdemes vásárolni (konkrét üzletre vagyok kíváncsi) és hogy ki melyiket ajánlja.
Köszi szépen!
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #17077 üzenetére
Mondjuk nem is próbálgattam, csak kézbevettem. A D5000-en tényleg nagynak tűnt, de a tami se kisebb (sőt a napellenző miatt biztos hosszabb és néhány grammal nehezebb is ).
Ha legközelebb lehetőségem nyílik rá, akkor jobban szemügyre venném, mert neked lesz igazad és nikkorhoz pártolok . Van egy alig használt szűrőm a 18-105vr-hez, ami jó lenne a nikkor 70-300vr-hez is. -
charlie_hu
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a VR az SLR gépekkel is megy? (filmes). (persze egyértelmű, hogy csak amelyik tud mit kezdeni a G-s obikkal, meg AF-S-el, meg ilyesmikkel)
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
Kleroo
veterán
válasz charlie_hu #17093 üzenetére
Hát a logika szerint igen,mert az optika része. Nem vmi digitáliss,szoftveres valami.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
johnjohn
addikt
válasz charlie_hu #17093 üzenetére
És szerinted, honnét kapna tápot az objektív ? Még az utosó mohikán Nikon F6- is csak a G-szériás obikat ismeri, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
redzsi
senior tag
Üdv!
A majdnem egy éve vásároltl Nikonom 18-55-ös kitobijával van egy probléma.
A belső forgó-mozgó része igencsak kotyog. A keresőben látva ezt a mozgást elég durvának néz ki. Gondolom nem egyedi a dolog. Ezt lehet garanciálisan javíttatni?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest