Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fericske

    addikt

    válasz liszi70 #97568 üzenetére

    Értem mit szeretnél.
    Az a két fejhallgató amit szeretné összevetni épp jó arra, hogy általános (de nem törvényszerű) különbségeket mutasson meg a zárt és nyitott fejhallgatók hangzásvilága között (nagyjából középkatekóriáig). Ez a 2 fejes alap/belépő hifi.
    Az 550z a zártak között, kategóriája körül egész jó méretes teret produkál (bár nem pontos, zenestílustól függően számít). Ezt veheted alapnak ha erről a tulajdonságáról olvasol más zártakról. Nem szűk, nem túl közvetlen, nem 2D az 550z.

    Az ad500x szintén bőven kínál térérzetet, ő is kiemelkedő kategóriájában a nyitottak között, pontosabb és jóval levegősebb az 550z-nél.
    Itt jön még egy jellemző pont, hogy kevésbé prominens a mélyek mennyisége, mint az 550z-nél, noha a márkára jellemzően ő sincs túltolva, vagyis az 500x igen könnyed léptű a mélyek tekintetében.
    Általánosságban összefoglalva a mélyek jelenléte, hatása erősebb egy zártnál (550z itt), a tér mérete és minősége viszont inkább a nyitott erénye (500x itt).

    Ez az egész szösszenet manapság már sokat vesztett az általánosíthatóságából. Elég jó produktumok kerülnek ki akár már a belépő kategóriában is, amik ezt valahol cáfolják.
    A felső kategóriára meg igazából ezt nem lehet ráhúzni.
    Szóval itt is igaz az amit máshonnan már ismersz, hogy 1-1 model után kell nézni, ha nem kimondottan hangszigetelés miatt szükséges egy zárt. Egyébként ne hagyatkozz erre az általánosításra, illetve arra amit ez a 2 konkrét fejhallgató fog mutatni.

    #97572Leonard
    Ez teljesen a te dolgod, ahogy érzed, hogy a módosítások hozzák amit szeretnél, vagy nem.
    Az EQ úgyszintén, ha az normális, és nem okz zajt és dinamika csökkenést a használata.
    Vajmi keveset számít mások véleménye, ha te elégedett vagy az eredménnyel.

    A fórumozók között nagyon kevesen vannak akik hasonló módosításokat nem eszközöltek/eszközölnek folyamatosan a fejesükön, rendszerükön.
    Nekem most három fejhallgatóm van használatban, amikből csak egy maradt gyári állapotában, egy másikon csak kábelcsere történt, a harmadikon kábel, párna, akusztikai takaróbetét csere is volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák