- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
Így lassan 70 fejhallgató után elmondhatom, számomra ezt az élményt azért nagyon-nagyon kevés típus tudta megközelíteni... Ezt a részletességet tényleg csak a Final Sonorous / Pandora Hope IV tudta hozni, de ott nekem nagyon nem állt össze kerek egésszé a produkció, a részletek csillogása mellett nem tudtam figyelni a zene egészére. Egész egyedülálló ez a kétutas megoldás, amit ezeknél alkalmaztak.
Wherever you go - go with all your heart.
-
niof
addikt
válasz Dorien #97952 üzenetére
Nem kételkedem a szavaidban. Ott volt a szmájli.
Még a végén elcsábulok én is. Bár jelenleg nagyon elégedett vagyok a 2 (3) Sennheiser-el, nem érzem, hogy bármilyen részen hiányosságai lennének. Persze biztos nem tökéletes, de ha felteszem, csak a zene van, nincsenek eszközök.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
szaki58
aktív tag
Hát, ha úgy gondoljátok, akkor segítek néhány eldöntendő kérdés megválaszolásában. Ha meglépitek (rajtatok múlik) akkor a találgatások egy része megszűnik, és a fórumozók igen hasznos információkhoz jutnak.
Az elképzelésem az (barom vagyok), hogy oda adom a fülesemet – Hifiman HE1000SE – egy olyan valakinek, aki értelem szerűen garanciát vállal rá, hogy vissza hozza éppen, egészségesen. Ezt meg tettem „letoltobeze” esetében (fostam), de becsületes volt, ez úton is köszönöm neki!!!
A lényeg, hogy az illető, aki el vinné, ne egy személy legyen ( neki nem adnám oda), hanem beszéljetek össze, szervezzétek meg, és legyen minél több más füles, amivel össze lehet vetni. Egy mini találkozó, de olyan, ami sok kérdést helyre tesz. Lényeges lenne az, hogy kapjon megfelelő meghajtást az összes jelen lévő füles. Kérem a találkozó nick neveit!
Csak személyes átvétel! „letoltobeze”-t kérdezzétek, hogyan?
Ha lenne erre egy komoly igény (remélem, hogy nem lesz, és akkor nyugodtan alszom!!), akkor kérem, hogy jelezzétek.
A teszt eredményekkel biztos, hogy én is jól járnék, nem beszélve a fórum teljességéről. Nagyon érdekelne, hogyan szerepel bármely fülessel szemben. A kritika legyen tényleg korrekt!
Ui: hamarosan meg jön az eszem, és visszakozok!
Max egy hét!! Addig meg leszek a Deva Pro-val.
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
-
HUNNIA1920
őstag
válasz szaki58 #97955 üzenetére
Rendes tőled ez a felajánlás, de én kétszer meggondolnám. Ilyen értékű és kaliberű fejest én biztos nem adnék kézről-kézre, mert bármennyire is vigyáz rá az ember, elég egy rossz mozdulat és már meg is van a baj. Utána meg kideríteni, hogy kinél történt. Tudom, hogy az átjáró ház a saját otthonodban se megoldás, ezért sem kérek ilyet senkitől, hogy elmehessek meghallgatni. Az más, ha valaki árulja, úgy vállalja az eladás minden nyűgjét.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Dorien
veterán
válasz fericske #97953 üzenetére
Köszi a felvilágosítást! Azért én is utánaolvasgattam...
Hátborzongatóan jó hangja van bizonyos felvételeknél, legális drog kategória. Itt már nagyon kijön a felvételek és a lejátszó szoftverek minőségkülönbsége is.Avishai Cohen - Structure in Emotion [link]
-
szaki58
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #97957 üzenetére
Igazad lehet!
-
milestone
tag
Sziasztok,
Véletlenül a vezetékes fülhallgatók topikba írtam is beírtam, de talán nem is baj
Olyan vezetékes (vagy wireless, vezetékes opcióval) fejhallgatót keresek zenehallgatásra, melynek nagyon jó a zajszűrése, különösen a magas hangok esetén. Egy olyan fiúnak kellene, aki Aspergeres, és nagyon nem bírja a zajt, a magas hangokat, különösen a 2,5 éves kishúgától származókat és naponta együtt autózunk, szóval a feszültségek csökkentése érdekében tényleg fontos lenne ez a tulajdonsága.
Köszönöm előre is. -
Csápájev
őstag
Van esetleg ötletetek,hogy Sony mdr 7506 -hoz hol nézzek fülpárnát?
Ez a cég pl megbízható? -
Sinesol
veterán
Csak akkor van baj, ha viszaküldenél, gariznál valamit, másfél hónapig ültek a pénzemen. Ezt leszámitva nincs gond, korrekten csomagolva, gyorsan küldik a termékeket.
[ Szerkesztve ]
-
milestone
tag
válasz Gzula[HUN] #97962 üzenetére
Nem, nem rágja, a fiú 21 éves,a húga kicsi
Szín: fekete vagy sötét.
ár: 70e a limitZoliee: köszönöm, jónak tűnik, vonakodik a használttól (Aspi, az autizmus egy enyhébb esete...), de próbálom meggyőzni.
Egyéb ötlet esetleg?
-
Dorien
veterán
válasz Csápájev #97967 üzenetére
Ez nagyon jó ár.
Fülpárnáknál gyakran előfordul, hogy bár rámegy a fejhallgatóra, meg kényelmes is, de olyan rossz irányba módosít a hangon, hogy szörnyű lesz a végeredmény. A Dekoni szokott figyelni arra, hogy a gyári párnát megközelítő anyagokat és méreteket használjon.Vagy lehet venni másik fejhallgatót. Vannak 10k környékén is használhatóak. Pl. Superlux
-
Spíler
őstag
A Dekoni jó márka és ez nem pénz érte.Az MDR-7506 megérdemel ennyit.
Blues mindenkinek.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz milestone #97968 üzenetére
A vezeték rágást se úgy találtam ki, bár az érintett jóval fiatalabb volt, és a fülpárnák is idővel lekerültek fejhallgatóról elég gyakran. Idővel inkább elmaradt a fejes, pedig nincs probléma a zajjal alapban. Érdemes próbálgatni, hogy milyen szorító erő, ami nem zavarja. Lehet egy kényelmetlen fejes nagyobb probléma lenne, mint a zaj. ANC, vagyik a zajszűrő se biztos, hogy bejönne, próba nélkül nyugodtan azt se tudom ajánlani.
Egyébként szerintem vezeték nélküli jobb lenne, de annak ITT a megfelelő fóruma. Hogy én is mondjak valamit, ha egy picit jobban szereti a mélyebb hangokat, akkor az ajánlott Sony vagy utódja jó választás lehet, de ha inkább kiegyensúlyott hangzás jönne be, akkor én a Audio-Technika cuccai között néznék körbe (Kivéve az M50X variánsokat, mert azokban is kicsit több a mély.)
Először lehet érdemesebb volna egy akármilyen (legalább átlagos) fejessel próbálkozni. Pozitív tapasztalatok után lépnék csak a 70ezeres ár felé.
#97972Csápájev: Alternatív megoldásként tudom ajánlani, ha szűk a büdzsé. (Alapban és nem vetem meg az Alis/Ebay-es párnákat. De basszus, 5 ezerért egy pár Dekoni legális lopás!)
[ Szerkesztve ]
-
herceges215
csendes tag
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon számítógéppel vagy néha telefon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
zenehallgatás és igazából pop-punk, néha kis metalcore vagy post-hardcore. Itt egy Spotify playlist, ha esetleg kedvesek lennétek ránézni, hogy milyen stílushoz használnám leginkább
[link] + ASMR videok nézése Youtube-on, filmek, néha játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
max jó lenne kb 15-17ezerig, de ha 20 ezerért annyival jobb, akkor azt is meghallgatom.
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Igazából mindegy, amelyik jobb, amihez nekem kell.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
fogalmam sincs, volt nekem amig el nem romlott az egyik oldala egy takstar hd2000, az nem volt rossz, de viszont voltak zenék, amibe, ha több a hangszer vagy kicsit zajosabb, akkor nem volt annyira tiszta az összképe, a torzított gitár se volt olyan szép tisztán kivehető, zavaros lett vagy nem tom, ha értitek, bár gondolom ti jobban tudjátok, hogy-hogy van ez.
8.)Honnan vásárolnál?
Magyar bolt is jó
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Jelen pillanatban a pc-n hallgatnám, alaplapi, ami össze van kötve egy hifitoronnyal, aminek nem tudom a márkáját (av módba van kötve és így sokkal jobban szól mintha csak simán a gépre dugnám rá)[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz herceges215 #97975 üzenetére
Relatíve friss az ajánló, szerintem az abban foglaltak szerint érdemes körbe nézned.
-
herceges215
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #97976 üzenetére
Igen, köszi. Szerinted ez jó lehet a célra? Jobb hangot ad ki, mint egy takstar hd 2000?
Nem nehéz hajtani?
Omnitronic SHP-600?[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz herceges215 #97977 üzenetére
Ár/érték arányban az egyik legjobb nyitott. Én az ISK HF2010-es verzióját ismerem, nem is tudnék 20ezer alatt jobbat, max egy jó árú használtban. Egy alaplapi elbírja, de azért nem a legkönnyebben hajtható fejesek egyike.
-
Fitzgerald
veterán
Dekoni Elite Velour párnákat 20 rongyért vettem 1.5 hónapja, ennek tükrében tökjó ár értük. Amúgy Dekoni párnákat ahogy láttam csak a Muzikernél kapni itt a környező országokban, és ha abból indulunk ki, hogy az msrp 50-60 dollár, akkor még egészen normális áron is vannak, tekintve hogy be is kell hozni őket az USA-ból...
Ami jó, hogy gyakran vannak akciózva 25-30%-al, bár nyilván még úgy is egy komplett, belépő szintű fejes árát fizeted értük... -
herceges215
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #97978 üzenetére
Köszi. Megrendeltem, remélem jó lesz!
-
niof
addikt
válasz Fitzgerald #97979 üzenetére
Nagyon jó kis párna! Tanulhatna tőlük pl. a Sennheiser. A gyári párnája nekem pl. az 58X-en összesen 10 percet nem volt használva. Megvolt a Dekoni, mielőtt a fejes megjött, és instant cseréltem. Természetesen a 650-en is az van. Ég és föld kényelemben.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Jártam már erre korábban is, megerősítésre lenne szükségem.
PC --> FiiO e10k mellé a jelenlegi OneOdio Studio Pro 50 mellett/helyett mit ajánlanátok, mondjuk 45k-ig?Baszus legyen! A FiiO-n bekapcsolva viszont már sok!
Amire az itteni korábbi ajánlások alapján gondoltam:
HyperX Cloud II
Audio-Technica ATH-M40x
Audio-Technica ATH-M50x
Esetleg valami más?
Felhasználás, ebben a sorrendben:
1. Film 2. Zene 3. Játék
Köszönöm!
-
s4tch
veterán
Denon D1200? (Semmi közöm az eladóhoz.)
Ha nyitott is mehet, akkor Fidelio X2HR, francia amazonon van belőle használt 91 euróért.
-
Gzula[HUN]
őstag
A linkeltek közül a Cloudból Alpha vagy inkább az Alpha S, AT-ból meg az M50X. Órákat nem volt rajtam, de az M40X eléggé szoros volt, film nézésre szerintem nem a legjobb.
Nyitottból meg vagy az X2HR, vagy SHP9600, esetleg Beyer 990 pro.
A linkelt Denon D1200-as nagyon elgondolkodtató.
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
Hyperx Cloud 2-nél megoldható az, hogy amikor a vezérlőt használom, hangosításra vagy halkításra akkor ne 4 hanem csak 2 egységet ugorjon át a Windows 11?
-
UserX
addikt
Köszi a válaszokat! Átgondolom!
-
herceges215
csendes tag
Üdv. Na, ma fog megérkezni a shp600. Érdekelne hogy mit érdemes akkor EQ-znom rajta?
-
Dorien
veterán
válasz herceges215 #97988 üzenetére
Gratula!
Kb. -10dB 7kHz környékén. Ha valaki kevésbé érzékeny a magas hangokra, akkor kevesebb is elég lehet. Forrástól is függ a magasok szúróssága.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Még csak csütörtök, de már hangolódjunk a hétvégére!
Rég hallottam ennyire funky jazz zenét:JazzBaltica 2016: Mo' Blow special guest Nils Landgren [link]
-
Dorien
veterán
válasz #14752768 #97991 üzenetére
Igen, én voltam. Barabás Lőrinc és bandája nagy kedvencem a magyar jazz előadók között, teljesen világszínvonalú zenét játszanak. Nils Landgren-t a Manu Katche "Unstatic" [link] lemezén hallottam zenélni, de ebben a fiatal formációban is zseniális. Ez meg a saját bandája, ugyanerről a 2016-os fesztiválról: [link]
[ Szerkesztve ]
-
herceges215
csendes tag
válasz Dorien #97989 üzenetére
Köszi, bár egyelőre nem ájultam el tőle, a régi hd2000 jobban szólt.. Amúgy tényleg brutál sok a magas benne, nagyon fülsértő, ha nem vesz le belőle az ember.
Érdemes amúgy isotek-el bejáratni, ha igen hány órát? Kapcsoljam ki addig az equalizert vagy nem kell? És mit gondolsz fog változni még pozitív irányba vagy marad így? -
Dorien
veterán
válasz herceges215 #97993 üzenetére
A HD2000 jobban szólt? Nálam nem volt egy liga a kettő, az SHP-600 javára...
Talán érdemes lenne valami dedikált forrásról meghallgatni. Pl. [link]Wherever you go - go with all your heart.
-
Fitzgerald
veterán
Igen, azért legalább a drágább Sennheiserekre illene valami hasonló minőségű párnát tenniük.
Amúgy a Dekoni palettán sem minden termék tökéletes azért, pl. az Elite Sheepskinről egybenhangzóan állítják mindenfelé, hogy nem valami jó párna, sok fejesen felfújja a mélyeket.
Aztán ugye nem minden fejest lehet úgy modolni mint a Fostex RP-sorozatot, hogy kisebb-nagyobb módosításokkal lehessen kompenzálni a dolgot.De ha már Fostex, Dekoni, és felfújt mélyek, megcsináltam én is az első kis modomat az 5 éves T50RP MKIII-ból.
A kagylók mögötti kis szivacs/filcdarabot leragasztottam szigszalaggal, így gyakorlatilag T40RP-t csináltam belőle. A driverek elé ragasztottam még szigszalagot, a 8 kis ventből 4-et leragasztottam mindkét oldalon.
Aztán ráraktam a Shure 840 párnákat újra, és csodák csodája, tökéletesen feszes lett a basszus ezekkel a párnákkal is (régebben panaszkodtam, hogy a 840 párnák gyári állapotában elég csúnyán felfújják a mélyeket ezen a fejesen).
Végül ment rá a Dekoni DT78990 szarvasbőr fejpánt, ami ugye alapvetően Beyerekre van tervezve, de tökéletesen illeszkedik a Fostex RP-szériára is, ha az ember levagdossa a gyári headbandet (nálam erre már régen sor került, elkezdett foszladozni vagy 2-3 éve).
Már csak a festés van hátra jövő héten, azért néz ki olyan furcsán a fejes, mert alapozás előtt lecsiszoltam. -
Remus389
veterán
Sziasztok,
ezüst kábellal kapcsolatban kérnék tanácsot vagy véleményt.
A LOGOUT blog-omban olvasható beszámoló alapján azt tűnt fel nekem leginkább, hogy a Hifiman HE1000SE és az Audio-Technica ATH-ADX5000 valamivel tisztábban, csengőbben szól, persze ez csak akkor tűnik fel az embernek ha egymás után hallgatja őket az ember. Részletesebben ki van ez fejtve a beszámolómban: [link]
Igazából nagy pénzeket nem szeretnék erre költeni, marad nálam a bevált Sennheiser HD800S, a hangkártya és az erősítő is.
Szerintem a szűk keresztmetszet a gyári kábel: ez ezüst bevonatú jó minőségű réz.
Olvasgattam neten, a Head-Fi HD800S topikban is rákerestem: "silver cable" és ott sokan állÍtják hogy ezüst kábellel, kissé dinamikusabb lesz, mélyebbre megy a basszus, nő a színpad és a magas hangok is csengőbben szólnak, de még nem bántóan.
Youtube videót is néztem erről a témáról: [link]Van benne némi logika, ha a 3 méteres ezüstbevonatú rézkábelt lecserélném egy 1.25 méteres ezüstre, akkor az elektromos jel zavartalanabbul, tisztábban tudna átjönni.
Annyit még megjegyeznék, hogy a két Sennheiser gyári kábel között én is kihallok különbséget, szerintem a kábelcsere nem feltétlenül ostobaság, legalábbis a felsőkategóriában. Mellesleg kényelmesebb is lenne egy rövidebb kábel nekem.
Nem várom el, hogy elérje a Sennheiser a Hifiman HE1000SE és az Audio-Technica ATH-ADX5000 szintjét, de ha megközelítené az nekem már jó lenne.Szóval a kérdésem, ezt néztem ki, jó áron van és állítólag 99% ezüst, "van benne anyag" típusúnak tűnik, mi a vélemény róla: [link] Ezt venném 1.25 méterben. Azért nem linkelek aliexpresszről, mert nem biztos hogy az aliexpresses link érvényes marad, ki tudja. Meg lehet találni ha "HD 800 silver cable"-t ír be az ember az Aliexpress keresőjébe.
Tud valaki jobbat? Vagy bármilyen véleményt mondani? Ez biztos ezüst kábel és nem átverés? Volt aki kipróbált ezüst kábelt és mily módon változott a hang? Hol tegyem fel ezt a kérdést, talán az avx.hu-n?
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz herceges215 #97993 üzenetére
Nálam egyetlen egy esetben volt sok magas, alaplapiról (Raltek HD), de ott is CSAK amikor be volt kapcsolva a Dolby. Akkor viszont nagyon. Minden más esetben és forrásról abszolut semmi extra, még EQ se hiányzott. A nyitottak között inkább meleg hangúnak jellemezném, ha neked világos, akkor a zárt irányba kellene menned inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Greg204538
tag
válasz Remus389 #97996 üzenetére
Dinamikusabb lehet, mélyebbre is mehet, részletesebb, transzparensebb is, de ezért a testesség is elveszhet. Keményebb, kevésbé meleg hangzást hozott nekem az ezüst (volt ezüstös réz is), kevésbé volt zeneibb számomra. Szóval amit feltételezel, az szerintem valós, de ez nem jelent automatice jobb végeredményt. De írhatunk akármit, amíg nem tapasztalod meg, úgysem tudsz végleges választásig jutni. A linkelt kábelrőlről semmit nem tudok, de ha tényleg jót akarnék, nem tökölnék aliexpresszen. Jelképes árért tiéd lehet a customcans-os ezüstöm (átalakíttatod valahol megfelelőre -mondjuk kácsa-, mert most focal spirit prohoz van módosítva) nekem nem utam. Pm ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Remus389 #97996 üzenetére
Nem kétlem, amit mondasz, én anno IC-nél és hangfalkábelnél is meg tudtam különböztetni a rezet az ezüsttől. De! Ha már szeretnél ilyen kábelt, miért reckírozol az alival? Én inkább valami megbízhatóbb helyről szerezném be, ha kellene.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
fericske
addikt
válasz Greg204538 #97998 üzenetére
Customcans ezüst?
Link?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest