Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jcvd

    tag

    Sziasztok!

    A tanácsotokra van szükségem!

    Videozással akarok foglalkozni, minőségi, komolyabb szinten. Régóta gyűjtök már, és most jön a jó idő is, ki lehet merészkedni, szeretnék egy komolyabb gépet, amivel minőségi dolgokat tudok létrehozni.

    Bárhol nézelődik az ember, mindenhol ezt látja: DSLR. Igen, sok klippet ezzel forgatnak, minőségi dolgokat lehet vele létrehozni, de ahogy jobban beleástam magam, azért mégis csak kiderült, hogy ez inkább fényképezőgép, csak van benne video funkció is, melynek elég sok hibája van még.

    Na most végignéztem a videokamera palettát is, a jobb kamerák fél, egy millánál kezdődnek, csak ha már előtte szóba került a DSLR, akkor az ember eszébe jut, hogy de jó lenne fotózni is egy géppel, nem csak kamerázni. Tehát a videokamera is parkolópálya egyelőre, drágák a minőségiek.

    Mindenképp cserélhető objektíves rendszert akarok, mert hát ez a szakma csúcsa.

    Gondolkodtam egy olcsó APS-C-s gépben, de nagyon zavar, hogy sokat levág a képkeretből a full frame-hez képest,és úgyis az lenne a vége, hogy később komolyabb gépre váltanék, tehát nem akarok egy kisebb géphez is mindent beszerezni (akksi, töltő, stb.), hogyha később úgyis leváltom. Nem mondom, gyakorolni jó lenne, de pénzben is buknék rajta.

    Előtérbe kerül ugye az első full frames gép, az 5D MK II. Gyönyörű felvételek látok youtubeon, tényleg szép dolgokat lehet vele csinálni, de mégiscsak fél milla. Rátaláltam továbbá egy rakat hibára, a moire, és rolling shutter effektekre, mellyel nagy gondjai vannak a gépnek:

    [moire]

    [rolling shutter]

    Látható, hogy gyorsabb mozgás hatására teljesen szétesik a kép, ezek szerint a svenkelés totál kilőve? Csak állóképek rögzítésére alkalmas a gép a CMOS szenzor miatt?

    Továbbá nemsokára itt az 5D MK III, nem tudni mennyi újítás lesz benne, így totál össze vagyok zavarodva most, hogy mibe kéne beruházni, mi a jó megoldás. Nyilván a videozás a fő cél, de fotózni sem lenne rossz, abban sem ártana fejlődni.

    Várom tapasztalaitokat, tanácsaitokat!

Új hozzászólás Aktív témák