Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mhorvat

    senior tag

    válasz adamka16 #5144 üzenetére

    Régi 18-55-ös (IS nélküli) felejtős minden változatában az IS-hez képest, sokkal gyengébbek rajzolatban. 20-25.000 Ft-ért megkapod a 18-55 IS-t, ár/érték arányban nincs jobb vétel. Mint oly' sok mindenre, az obikra is igaz az, hogy minél felsőbb, profibb árkategóriában mozogsz, ugyanannyi pénzért cserébe egyre kevesebb pluszt kapsz.

    Én szerintem a 18-55 már csak azért is jó a maga 20.000-es árával, ha első DSLR gép, mert megveszed, élvezni fogod, több ezer képet ellősz vele és utána fog körvonalazódni, mit is akarsz, milyen irányban mozognál tovább és akkor nincs feleslegesen kidobott pénz.

    Az 55-250 meg ennek a "folytatása" úgymond. Szerencsére mindkét obival nagyot lépett előre a Canon, felismerte a kitobik jó képalkotásának fontosságát, persze a DSLR egyre többeknek elérhető kategória, így igen szükségszerű volt. A 70-300 IS USM meg jobb üveg, szebben rajzol, csendesebb, de jóval drágább is, így ár-érték arányban megint csak az 55-250 a nyerő darab.

    Nem is baj, ha első körben csak a 18-55-öt veszed meg, később körvonalazódik elég-e, kevés-e, mi hiányzik és ennek megfelelően veszel egy célnak megfelelő, minőségibb obit. Általános célokra tökéletes a 18-55, abból kifolyólag pedig, hogy nem említetted, mit fotózol gondolom még magad sem tudod pontosan, merre akarsz elindulni. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák