Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz *Ropi* #14035 üzenetére

    Háát. Ha így nézzük igazad van. De azért ne feledjük el, hogy az eladott L-es obiknak a fele még mindig a filmes erában tervezett. Az új tervezésű obik élességben már sokkal jobbak és digitálisra vannak tervezve. Hiába emelik meg a szenzorok felbontását, ha az obik vonalas felbontása nem szolgálja ki. (normál emberi számítás szerint ) ezeknek az új obiknak azért kell olyan drágáknak lenniük, mert sokkalta jobban ki lesz csiszolva a lencséjük.

    És itt van a váz kérdése. Az árak szabása elég szar helyzetet eredményezett a Canonnál. A konkurencia ugyanannyi pénzért több tudású, jobb vázakat tudott biztosítani. Gyakorlatilag most megérné rendszert váltani, hisz a vázak márkájához az obipark miatt ragaszkodik mindenki... Na de az obik meg már nem szolgálják ki az új vázakat.

    Én a 7D-n még éles képet nem láttam 100%-os nézetben (elviekben nem is lehet, mert nincs obi, ami ekkora vonalas felbontásban rajzolna). Igaz itt az AA szűrő is probléma... Szóval a szenzorra érkező kép takony, csak utófeldolgozással lehet élesség varázsolni.

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák