-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Crabface #53598 üzenetére
Szupi... így kell kopipésztelni.
#53599 HookR
Pedig eskü rákerestem, és nem találtam meg, ezért vettem a bátorságot...Na jó, úgy tűnik, nagyon reggel volt még, nyugodtan töröljétek, mert csak félrevezető.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
FireKeeper
nagyúr
minimális sávszél veszteségen kívül lehet bármi hátrányom ha PCIe 3.0-ás riserrel szerelt házat veszek? gondolok olyanra hogy ha
valaha a rohadt életbeúj VGA-m lesz ami 4.0-ás, nem ad képet riserről BIOS reset után vagy hasonlók? meshlicious-ben gondolkozok de nagyon nem akarok 70k-t kipengetni a 4.0 riser-es változatért.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
PROTRON
addikt
válasz FireKeeper #53604 üzenetére
Elvileg 99% az esélye hogy onmagában a 3.0 miatt nem szabadna semmilyen problémának lennie elindítás terén. Ha valamiért mégse indul, akkor 99% az esélye hogy ott bizony gyártási hiba forog fenn.
Adok 1%-ot, mert azért az emberi hülyeségnek sose lehet eléggé alacsony kerítést építeni.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van most aprón egy icipici házikó K39 méretű, jár mellé egy 250W os flex táp is. A kérdésem hogy erre a tápra Ti rámernétek bízni egy GTX 1060 at és egy i7 4770-est? Lenne mellettük egy noti vinyó és egy SSD. Határeset vagy kipukkad a psu?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
félisten
válasz hszilard666 #53607 üzenetére
Nagyon függ a táp minőségétől, de szerintem az már sok lesz.
i7-4790S + 1050Ti még oké."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Qkackca
őstag
válasz hszilard666 #53607 üzenetére
Hány pin-es a tápcsati az 1060-on?
Ha éppen még menne is, eléggé a határon menne, vagy inkább azon is túl ha terheled a vga-t szegény tápocska, túl sok bizodalmam nem lenne hozzá a hosszabb távú működésre.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
hszilard666
veterán
válasz Qkackca #53610 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor elengedtem a projektet! A procit nem szeretném cserélni, mert nekem többet ér mint a piaci ára, valamint a jelenlegi T60 as házamat is imádom. Csak néztem milyen pici a fent említett ház, és elcsábultam
-
félisten
válasz hszilard666 #53609 üzenetére
Jók, de azért ennyire a határon nem hajtanám hosszú távon.
1050Ti-vel viszont simán belefér."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hszilard666
veterán
-
PROTRON
addikt
válasz hszilard666 #53613 üzenetére
Naja, 300W-al már meglehetne próbálni, de a korabeli tesztek alapján a proci 176W csúcs terhelése mellett marad 74W matematikailag.Ha elég türelme van az embernek ki lehet kísérletezni, de inkább 350 lenne a biztonságos.
Egyébként most milyen táppal használod őket?
Mert matematikailag hasonló a terhelés. Mármint a villamos oldalról.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Qkackca
őstag
válasz hszilard666 #53615 üzenetére
Akkor miért akarsz egy hasonló teljesítményigényű rendszert fele ennyiből meghajtani?
Annak a 400w-nak viszont elégnek kéne lennie.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
hszilard666
veterán
válasz Qkackca #53616 üzenetére
Mert ez a táp nem megy bele sajnos a K39 be
Elengedem a sztorit, gondolkodtam és nem csak szerelni lenne szívás hanem hűteni is, sőt az upgrade path is elég kérdéses. Viszont most a T60 as igazán "kompromisszum mentes" ITX, nagy VGA megy bele, a hűtés is oké, és a 2 vinyóm is elfér. Maradok a seggemen
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
törölt tag
Fütyörész..fütyörész..
-
PROTRON
addikt
válasz AxBattler #53623 üzenetére
Ha pico-psu es hozzavalo ditekt tap lett volna en is lecsaptam volna rá hogy meg a szelébe is beleremeg a HA. XD
Ígx is kihagyhatatlan vetel volt, csak nekem most epp megvan minden ami kellett. Persze 2 honappal ez elott ceges gepbe szuper lett volnaElméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
A fekete SST-GD05-öt mióta nem lehet kapni boltban?
Gyártási gondok, vagy átmeneti, ciklikus nagyker hiány, mint pl. a Jonsbo házaknál?Pedig külföldön elérhető, és modernebb, USB-C változata is megjelent, szóval nem hiszem, hogy a gyártó kivezetné a közeljövőben.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PROTRON
addikt
válasz AxBattler #53626 üzenetére
Én most copy paste-el rákerestem és pl a marslakónál 46-ért hirdetik, másnapi átvétellel. : O
Igaz a végén ott egy "B" betű, de a 10 sec kereséssel nem találtam meg hogy mi a különbség, szal mivel nem érint elengedtem.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
válasz #16939776 #53627 üzenetére
+ #53628 PROTRON
Bocsi srácok, sügér vagyok, a GD05B itt pihen, mellettem.SST-SG05B-Litera gondoltam, a táp nélküli verzióra - pedig ebből nincs is USB-C-s.
Nagyon korán volt még reggel...Caseking listázza, de nem tudni, mikor lesz elérhető.
Geizhals-os listákban még fellelhető itt-ott €55+szállítási díj áron.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kolink Rocket Complex - gyártói oldal, caseking.de
A Kolink felült a kémény-vonatra, a végeredmény pedig igencsak pofás, ámbár kérdéses eredménnyel zárul: hiába a vertikális kialakítás, a plafonon egy ventilátor helyett a tápegység kapott helyet, mely gátat szabhat a valódi kémény-effektus működésének...
Mindez PCIe 4.0 riser kábellel, és 60k HUF körüli árcédulával érkezik a boltokba.Szerk.: közben polcokra került a roppant praktikus, és tetszetős Silverstone Alta G1M mATX ház is, 50k HUF körüli árcédulával - utóbbi modell sokkal jobban megéri a pénzét szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AxBattler #53635 üzenetére
Azzal hogy a tápegységben a hűtés/csatlakozók miatt90°-ot fordul a levegő sajnos nem lehet mit kezdeni.
A kolink R Complex csak az alakot másolta, magának a dobozon belüli légáramlásnak alig van függőleges komponense, így a kémény hatással igen apró mértékben lehet ezt a koncepciót összekötni.
Ha ezt a GM1-et megcsinálnák fém eloxált, teli oldallapokkal nekem bejönne, csak nincs benne kihívás.
-
PROTRON
addikt
válasz #16939776 #53636 üzenetére
Ahogy a #53595 számú hszemben lévő képen is látszik, nem véletlenül helyeztem függőlegesen a tápegységemet. Passzívként teljesen jól el tud áramolni a levegő a hátulsó rostélyon, egyébként meg így pont alulra kerülnek a legmelegebb komponensek a belső elrendezésben. Amíg vízszintesen volt, egy mezei menet közben restart után volt hogy kellően melegnek érezte a tápegység hőrzékelője és bekapcsolta a ventit, alacsony fordulaton fél percre. Most már (sajnos volt szerencsém letesztelni élesben a win10 balf...ságai miatt) ez sincs, majd ha VGA-t cserélek.
Odateszem a levegőt érzem ahogy felfelé tényleg komoly mennyiségű hő távozik, de ha bekapcsolom a ventit jóval hűvösebb levegőt fúj ki aktívan mint vízszintes elhelyezésnél.Ezt a dolgot szerintem ezeknél a függőleges torony házaknál is kihasználhatnák(nem ismerem a teljes palettát, elképzelhetőnek tartom hogy valamelyik cég gondolt erre), csak akkor felülre kerül a tápcsati.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz AxBattler #53635 üzenetére
ejjj, majdnem... jól jött már nagyon egy mITX/mATX case a Silverstone-tól, amibe befér 4x3.5"
köszi, erre várok mióta, de lehetne 20L körül.... a Jonsbo N1 sose lesz itt és 90e-ért amúgy is vicces üzlet. ez ha befér 50e alá, akkor jó vétel lehet."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
mpierre
veterán
A'sszed...
Így olyan turbina kinézete van. Jó!
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Egy Asrock J5040-es deszka PCIe 2.0 1x slotja mekkora TDP-ig életképes? Van itthon egy 1x to 16x pcie (usb edition) riser kábel, illetve lenne most relative olcson egy 30 wattos gddr5-ös 1030-as vga, és ezeket szeretném valahogyan egy tető alá hozni egy számomra érdekes projecthez.
Mit gondoltok, működhet?
Annyit elöljáróban elárulnék, hogy 15-25 éves játékokat futtatna egy DE mentes lightweight disztron, csak ablakkezelővel, wayland compositor mellett (sway), többnyire proton/wine megoldasokkal, nagyon minimális erőforrásigénnyel. Ezzel - és a driveres részével - nem lenne gond, a hardveres oldala kétséges.
Természetesen full passive mindkét fenti részegység, a táp pedig egy 90W picoPSU.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #53644 üzenetére
Ha gyengébb J5005-el + erősebb 1050ti-vel működik a dolog! [link] akkor gondolom a régi címekhez (light-os rendszeren) mindenféle limit nélkül elégnek kell lennie.
Azért ha valakinek van valami észrevétele azt szívesen "meghallgatom"Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz #25954560 #53647 üzenetére
Én is így tudom, bár ha figyelmesen elolvasod a tesztet abból jól látszik, hogy az általa használt KalmX 1050 ti 75 TDP-s kártyán nincs extra csatlakozó.
"TDP is estimated by the vendor to be at around 75W. This GPU does not require any extra power."Kérdés mennyit számít 1030 esetében az az 5 watt... szerintem semmit.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
válasz Archttila #53648 üzenetére
ha figyelmesen elolvasod a tesztet akkor latod h o is pcie risert hasznalt, mert a j5005 pcie csatija sem nyitott vegu es a kepeken latszik - foleg a vega alatt - h egy komoly riser volt, jo esellyel szinten sajat tappal ezert nem szamitott ott sem, hogy az alaplapi pcie hany Ampert kepes leadni 12V-on
szoval szerintem a te atalakitoddal is jo lehet, mert hivatalosan a sata mazzagot 55W-ra meretezik, tehat 30W-tal jo kene legyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest