- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az amihez ennyi a user manual az nem termék.
A Vincsidhez van már külső usb-s rack+táp, amiről majd a filmeket játszod? Na annak az árából meg lehet a ház
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
aelod
veterán
válasz #16939776 #28852 üzenetére
Amit (#28845) varmi2 fórumtárs linkelt is jó. Nekem elég lesz. Viszont nem tudom mekkora tápot válasszak mondjuk 2 vinyónak+ennek a lapnak. És így ebből kifolyólag a házat sem tudom belőni melyik lenne jó választás. Azt tudom, hogy nem akarok kábel rengeteget és aktív hűtést.
Igen a cm elite 120-at már néztem és tetszik is.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
félisten
Mondjuk a ház elejére nem árt valami jobb 120mm-es ventit betervezni, mer' a CM-féle elég hangos. A HDD-knek sem árt.
Mivel hátul nincs aktív hűtés az Elite 120-ban (az oldalsó 80*80*15mm-est kb. el is lehet felejteni), ezért jól jön a teljes PS/2-es méretű táp nagy ventije, az szvsz elég is lesz a tervezett AM1-es konfighoz. Az APU hűtését azért majd nem árt lecserélni az Arctic M1-es megoldására.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
(#28854) und (#28856) belefér minden, ha ventivel lefelé fordítva rakod bele a tápot és az oldalsó perforációkat eltakarod akkor elég lehet a HDD-nek első 120-as venti nélkül is, persze ki kell próbálni mennyire lesznek melegük.
AM1-hez(cserélhetős CPU) passzív üzemre van borda, de az nem fér bele a táp alá 70 vs 65mm a cm 120 A. esetében a QC5000-iTX/PH viszont simán, és elég neki is a PSU által keltett légáramlat.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
A PC-Q10 és PC-Q17 részletmegoldásaiban is tetten érhető az NCASE M1 hatása. Például végre megtanulták hova kell a tápot tenni. Az ötletadó stílusos megjelenését és letisztultságát ellenben már sajnos nem sikerült elsajátítani.
===========================================
Lian Li PC-Q10 hivatalos oldal - [link]
Lian Li PC-Q17 hivatalos oldal - [link]
Lian Li PC-Q21 hivatalos oldal - [link]
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
EVGA Z170 Stinger hivatalos oldal - [link]
-
aelod
veterán
Erről a házról mi a véleményetek?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
-
törölt tag
válasz Pista0001 #28871 üzenetére
Amikor még nem hamisították ilyen mértékben a félvezetőket meg a kondikat akkor ez vállalható volt, de most egy ilyen "Low-cost" tápról nem szabad kijelenteni, hogy megbízható, akár kis terhelésen is
Egy hatékony komparátoros túláram/túlfesz védelem sem fért bele a budge-ba, szerintem ma már nem felel meg semmilyen igénynek sem.
Ha nincs pénz akkor is min. használt 3-4K-s SS/Delta tápot szoktam ajánlani, az legalább tuti nem okoz kárt, ha elromlik benne valami.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
nem lesz, mert nem lesz proci csere, amúgy is sikerült magam lebeszélnem róla, de ez a teszt megnyugtatott, hogy jól döntöttem, elég nekem az i5-3470 játszani
viszont ideiglenesen került hozzám egy gtx 750 2GB, ha valakit érdekel letesztelem,
mindössze L=185mm, W=135mm, H=43mm a mérete nagyon kis aranyos[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz #22145024 #28875 üzenetére
alapon bf4 multiban 100+ FPS-t tol FULL HD lowon, futtattam egy 3Dmark13-t igaz egyből húzva, de az összes megy 1250Mhz-et a GTX 750/ti-k közül , meg 1295Mhz-en ez eddig a plafon, itt már alap 750ti szint,
Idle hangtalan, load sem hallani nagyon pici szélzaj (és igazából csak húzva ment)Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz kisza25 #28876 üzenetére
Köszi!
Ez a 10-20%-ra csökkentett clock értékek nekem nagyon impozánsak! Be is lehet ezeket "szögelni", vagy alkalmasint öntevékenyen feljebb emeli a kártya?
Ennyire minimumra csavarva a frekiket elindulnak rajta az alkalmazásaid? Mondjuk engem jobban érdekelne valami gépésztervező, mint a játékokA többiektől elnézést az off-ért!
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #28877 üzenetére
Ha ez segít, meglestem milyen GPU load-ot mutat a GPU-Z a HD7750-re, ha Inventorban az ITX-Box v7.2 modelljét hagyom magától pörögni, illetve ha őrült módjára cibálom az egérrel és csak egy összemosódott gombolyagot vélek belelátni. Illetve mindez hogyan alakul a különböző megjelenítési módok esetén:
Shaded - 21% / 43%
Shaded with edges - 25% / 45%
Wireframe with hidden edge - 35% (nagyrészt, de néha ez is produkált 0-t és 78-at is) / 0-77%És ez utóbbi esetben látványosan akadozott az összeállítás, ráadásul bár mind a 4 CPU mag terhelve volt, messze nem 100%-on. Mindebből én arra következtetek, hogy a szűk keresztmetszet a CPU és GPU közti adatáramlás sebessége (még inkább a késleltetése).
Persze ez nem mérvadó más programra nézve.
-
törölt tag
A tesztedből kiindulva és feltételezve hogy a 750ti kb 30%-kal gyorsabb, talán be fog férni stabilan a 84W-os tápkeretbe. Főleg, hogy nálam csak PCI-E x1-esen lesz etetve - nálad gondolom x16-on pörög - talán még az is besegít a regulázásba. Remélhetőleg induláskor nem "veri le a biztit", utána meg már majd csak eldöcög vhogy...
szerk: Inventor OpenGL-t használ?
Ha később egy 2600k társaságában szeretném használni, milyen használt ITX deszkát ajánlanátok hozzá? WiFi, meg egyéb nyalánkságok nem kellenek, de minimális OC-t azért engednék rá. A tápkeret vhol 180W körüli a tervek szerint. RAM-ból is bőven jó az 1600MHz ( )
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Üdv,ITX szakértők. Lenne egy kérdésem hozzátok. Kinéztem magamnak egy házat 180W -os 80 PLUS Bronze táppal.A kérdésem az lenne hogy elbírja ez a táp a már meglévő i7 4790k (alapon) + GeForce GT 740 Low Profile vga-át?
Zero Defect.No Compromise !
-
varmi2
nagyúr
válasz Giovanny #28884 üzenetére
Eléggé ki van számolva. Mi a táp pontos típusa? 12V-n hány wattot tud leadni? De szerintem nem lesz elég.A proci 88W a vga vagy 60W vagy 80W a memória függvényében(gddr3, gddr5). Van 3.5" hdd a rendszerbe? Mert mind a 12V ágat terheli.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Giovanny
őstag
válasz varmi2 #28885 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
-
Giovanny
őstag
Akkor lehet rossz képet találtam,mert gyártó szerint 180W...de akkor is kevés lesz ha 180W gondolom.Illetve lehet ilyen tápot venni csak erősebbet?
-
Giovanny
őstag
-
törölt tag
válasz Giovanny #28886 üzenetére
Nem, ez a ház/táp nem ehhez a konfighoz való.
Ha ezt a cpu-t nem csak szörfölésre használod, hanem dolgozni is, akkor min. olyan házat nézz, amin elfér egy LLC, és belefér egy olyan táp, ami min 200W-ot le tud adni 12V-on ~16,6A a cpu+lap teljes terhelésen. 100-120W-ot eszik" alapon" hagyva, ami függ attól, hogy az alaplap mennyire lövi túl a mag-feszeket.
A többi sallang 64W@vga? 2,5W@hdd 4W@ramok 5-10W LLC..szóval a 200W@12V min. nem olyan elrugaszkodott érték.
[ Szerkesztve ]
-
robcsekwow
tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani Socket 775-ös lapkára valami nagyon alacsony hűtőt? Esetleg passzív is lehet, ha dícsérik! :-)
-
Seep
senior tag
válasz robcsekwow #28896 üzenetére
Pontosan milyen laphoz kell? Igy elsore a thermalright axp 140 amirol hallottam hogy passivan is megy nem tul falank procikkal.
-
imibogyo
veterán
válasz flashpointer #28887 üzenetére
Az semmi, de még egy 750Ti-vel is elbírt mellette.
-
törölt tag
válasz robcsekwow #28896 üzenetére
-Mennyi a max hűtő magasság, ami elfér?
-hogyan van kialakítva a cpu körülötti rész, vga, szellőzés, tápegység..
-CPU-ból melyik széria, milyen feszekkel? -
robcsekwow
tag
Asus P5KPL-AM SE laphoz kell
Bocs, telón vagyok, nem tudok linkelni, de tudod, a google a barátod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest