- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz canniball #28400 üzenetére
Nem akartam a hang kérdésbe bele menni, de tényleg jótékony a halk venti, elfedi az on-board VRM vagy paneltáp susogását-ciripelését is. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor elkölt az ember egy csomó pénzt, teljesen feleslegesen...
Lejjebb kell görgetni az oldalon és kicsit várni. A felirat csak opció, azt írnak rá amit akar az OEM, szerintem kopaszon is lesz.
-
taranis
addikt
Patice: Persze állítva használom. Így sem ideálisak a hőfokok, pedig ugye ott van a prociventi, plusz vettem mellé egy Noiseblocker házventit is. 40-45 fok között van idle a cpu, a vinyó 42 körülre szokott beállni.
Duracellm...: Ez nem hangzik túl jól. Kicsi a pecó ahol lakunk, egy szobában van a gép az ágyunkkal. Ráadásul olyan a net hogy csak éjszaka tudok letölteni, így aztán mennie kell a gépnek, viszont még a leghalkabb ventillátor is hangos amikor totál csönd van. Vidéken lakunk egy üdülőterületen, itt maximum az állatok neszeznek éjszaka, mindent hallani, ezért akartam fanlesst.
colorizer.net
-
taranis
addikt
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #28399 üzenetére
én alapból hüleségnek tartom a passzív asztali PC, vagy 24/7 működésű nas/pc elképzelést,
régebben én is mindenáron passzív gépet akartam, de akkoriban ritkaság számban voltak a vezérelhető ventik és szinte mind üvöltött, ez még a p4 korszakban volt, vettem is anno egy passzív Gigabyte 6600 gs-t (a mai napig működik amúgy)
nade úgy befűtött a többi alkatrésznek, hogy még hangosabb lett a gép, mintha azon is aktív hűtés lett volna, a végén raktam is rá egy ventit amit 5V-ra kötöttemSzóval a mondandóm lényege: ma már olyan halk ventik vannak, hogy felesleges a full passzív gépnek a gondolata is, nincs hang és a gépben mégsem fő meg semmi
a gépem elejében egy 200mm-es venti pörög 350 rpm-en nem hallani, pedig 15 cm-re van a fejemtől, mondjuk nekem csak SSD-k vannak a gépben, de régebben a HDD-k voltak a leghangosabbak[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
canniball
nagyúr
válasz #16939776 #28401 üzenetére
Oh, mivel fent volt a "képtár" eszembe sem jutott legörgetni.
taranis!
Hidd el: egy leszabályozott halk venti egyáltalán nem zavaró egy HDD mellett (pláne ha esetleg 3,5"-os példányról van szó)!
Csatlakoznék Duracellm... javaslatához: ha megoldható legyen két külön gép. Nálam is így van: (még ha nem is mellette alszunk, de) ugyan egy gép is el tudná látni a feladatot de zavart a 2,5" vinyó hangja a HTPC-ben (a ventit nem hallottam mellette ) így "kétfelé szedtem a feladatokat".https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz taranis #28407 üzenetére
Letöltésre, és ma már szerencsére HTPC célokra is szinte bármi jó, még a legegyszerűbb full integrált lapok is. Ha lehet szó használt alkatrészekről akkor pedig még olcsóbban összedobható egy cél-gép. Ennél tutibb megoldást nem tudok.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz taranis #28404 üzenetére
Szóval +1 gép kellene, a Letőltő gép(nas) kerülne egy szinttel lejjebb, 1db UTP és 1db HT-t kell neki biztosítani. Az XMBC-s gép maradna a tv mellett ssd-vel,
(#28405) kisza25: volt HardCore "passzív" gépem HD4850@800Mhz +E8400@1V.
A Tápegség 12-cm-es ventije hűtött mindent 350-es fordulaton. Emiatt vettem az első pár SSD-m is(#28411) PeterPH: Ez sem rossz ötlet, de vannak ennél szellősebb házak is, ebben a méretben
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget, akkor nekiállok nézni valami olcsó kis fogyasztású gépet letöltésre.
colorizer.net
-
PeterPH
senior tag
válasz taranis #28407 üzenetére
Nekem egy GA-J1800N-D2H megy egy WD 3TB Red és egy Samsung SSD társaságában több mint egy éve passzívan egy SilverStone ml03b házban PicoPSU-val. Köszönik jól vannak, és hangtalanok.
A letöltés az SSD-re megy, nem árt neki az a havi 20-30 GB írás, az olvasás meg pláne.
Én ezzel oldottam meg a letöltőgép és HTPC kombót egyben.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz taranis #28412 üzenetére
Igen, nonstop.
Bár épp a múlt héten újraindítottam, de amúgy hónapokig elvan anélkül.
Bő egy hét alatt a következő min-max hőmérsékleteket jelzi (a lakásban 30 fok felett volt a hét közepén):
-Processzor 49-66 fok
-HDD 42-46 fok
-SSD passz, nem jelzi az Open Hardware Monitor[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz canniball #28414 üzenetére
Részben igazad van, HDD nem lehet hangtalan működés közben, ellenben nem hallható lehet.
Vidéken, ahol a madár sem jár, éjszaka, csukott ablaknál, fél méterről, lehet hogy hallanám is, de ezek együttállása nem fenyeget. Amikor meg üzemel, akkor vagy a tartalmat másolom rá az SSD-ről, vagy filmet nézek róla, esetleg melóhelyről FTP-zek rá. Egyik esetben sem hallom ki a környezeti zajból. -
canniball
nagyúr
válasz PeterPH #28416 üzenetére
Ahogy mondod; de a "nem hallható" az erősen szubjektív kategória, mindenkinek más a zavaró/elviselhető hangerő. Te ezt sem hallod, engem pedig mint írtam pl. a 2,5"-os HDD-k hangja is irritál; nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
HookR
addikt
Biostar Hi-Fi A88ZN hivatalos oldal - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
Pénteken vettem egy AC Alpine 11 Pro Rev.2-es hűtőt, de sajnos a venti műanyag kerete nyomta a RAM-okat, meg mintha a kondik is kicsit útban lettek volna, szóval kuka.
Konstatálnom kellett, hogy a lapomon elég közel vannak a DIMM-slot-ok a CPU hűtő furataihoz:
A Silvretta lenne még, amit nézegettem, de a lenti képek alapján ez sem férne el:
Bár nem tudom, ezen a képen a rögzítősínek síkján nem nagyon lóg túl a borda:
Vagy inkább maradjak a Rajintek Metis, TT Slim X3 kategóriás hűtőknél, lecserél ventilátorral?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz gianni85 #28421 üzenetére
Nem vagyok benne biztos. Viszont a Zelos tutira elfér, és nem sokkal tűnik kisebbnek a bordája:
Amúgy is mindkettőnek cserélném a ventijét...
(#28422) patomi
Köszi, de a 120mm-esek nem érdekelnek, max. 92mm.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz #16939776 #28424 üzenetére
Köszi, de...
- nem látom miben lenne jobb a Zelos-nál, ami indokolná hogy 2* annyiba kerül;
- alig pár fokkal jobb a gyárinál, miközben ugyanolyan hangos;
- ergo ventit ezen is cserélnem kellene, ugyanúgy mint a többinél."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
válasz AxBattler #28425 üzenetére
Azt hittem ennyi lukra futás után fontos lehet a kompatibilitás, és múltkor már vázoltad hogy a maximális helykihasználás/lapos kialakítású hűtőt keresel.
-
Patice
nagyúr
válasz AxBattler #28425 üzenetére
Én ugyan ilyen Giga lapot használok az említett Noctua hűtővel HTPC-nek. Szerintem ez a Noctua, nem teljes fordulat számon csendesebb, a gyárinál, hanem alatta, és még így is jó a hűtési teljesítménye. Talán ez az, amit a többi hűtő hangosabban tud.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #28420 üzenetére
"A Silvretta lenne még, amit nézegettem, de a lenti képek alapján ez sem férne el:"
Pedig de. A képek és a megadott méretek alapján sem látom akadályát miért ne férne el. A hűtő 100 x 93 x 45 mm, míg az alaplapra felfestett keep-out zone 95 x 95 mm.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
urbi107
tag
Sikerült lecsapnom az edigital extrém ajánlatok akcibóban egy MSI FM2-A75IA-E53 mini-ITX alaplapra.
Eredeti ára 27e volt és az akciüban 14 ezer.
Egy AMD A6-6420K processzort vettem hozzá.
A ramot a vinyót és a tápot átrakom a korábbi mini-itx gépből.
A gépháza cooler master elite 130. -
törölt tag
válasz AxBattler #28431 üzenetére
"Most elsősorban a hang izgat, elegem van a zúgásból!"
Eddig 92mm-en csak NF-b9@5V noctua-t -nem- hallottam installálva. De ezekből sem mindegyiknek néma a motorja. "akkora szelet csinál", hogy kell hozzá felület is, és körülötte hely is, hogy el vigye a hőt, ne akadályozza semmi.
Ha rám hallgatsz nem szop@tod magad ilyen pöcsköszörű lapos hűtővel, mert képtelenség elérni vele a célod.
Ígérem nem koptatom többet a billentyűt, amíg ilyen "problémád" van, és bocs ha idegesítő voltam.
Tégy belátásod szerint. -
félisten
válasz #16939776 #28437 üzenetére
Okés, értem: igazán halk és hatékony csak nagyobb hűtővel lehet a rendszer.
Nézegettem én a Phanteks-et, és jó is lenne magasságra, de akárhogy forgatom, beleütközik a VGA-ba, vagy a RAM-okba, vagy a jobb oldalt merőlegesen felfüggesztett HDD-be, vagy a hátlapi portok felett közvetlenül elhelyezett hátsó 120mm-es ventibe:
Egyedül még a Shuriken Rev.B lenne, amiben több az anyag (350g) ezeknél a kis HTPC hűtőknél, és ami még határokon belül marad.
Bár lehet, hogy most már csak én pörgöm túl a témát, az i3-amra (később 65W-os i5) talán tényleg elég egy Zelos/Silvretta + rá egy minőségi PWM hűtő, aztán csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
addikt
-
addikt
válasz kisza25 #28444 üzenetére
Elfér, csak mivel azt majdnem az összeszerelés végén kell berakni, ezért ezen a pózolós képen nincs rajta. Már nagyon pipa voltam a végére, mert kétszer forgattam meg a hűtőt, mert a többi 3 oldallal nem fér el a VGA.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Archttila
veterán
Érdekes dolog történt a minap.
Az SG13 felső (drive bay) meghajtókeretét szerettem volna módosíttatni, viszont sajnos a műhelyben (állítólag véletlenül) összepréselték.
A kérdésem az lenne, hogy miként tudom ezt az amúgy egyszerű lemezt pótolni? írjak közvetlen a gyártónak egy levelet?
Állítólag az esetek többségében a végfelhasználóknak azonnal küldenek egy újat ingyen...Mit tanácsoltok?
Jelenleg a ház alsó részében helyeztem el az SSD-t, a 2.5" HDD pedig átmenetileg a AIO+2 venti tetejére költözött. (nem szép látvány)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
válasz Archttila #28447 üzenetére
~0.4-0.6-os lemez, én is szopt@m már ezzel a "minőséggel", vezető lemezek nélkül mint a papír úgy gyűrődik
Írj levelet nekik
Lehet pótolni (fekete) PC ház oldalából kivágva, ha meg akarod munkálni szépen, 1mm alatt ne próbálkozz vele, ha továbbra is módosítani szeretnél rajta, akkor erősen ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #28448 üzenetére
Egyelőre elment a kedvem a mókolgatástól szóval csak azt szeretném, hogy szépen egymás mellé tudjam rakni a 2 meghajtót a házban. (mondjuk a custom kábelek kellékei úton vannak, bár kétségtelen, hogy most egy ideig nem lesz időm foglalkozni velük)
Kíváncsi leszek mit válaszolnak (ha egyáltalán válaszolnak) és arra is, hogy ha fizetnem kell akkor azt hogyan tehetem meg, és mennyibe fog ez nekem kerülni...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest