- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz Steve(AMD) #10796 üzenetére
Mint ahogy írtam; 4GHz megy vele, mosfet hűtéssel több is:
4.2GHz
~4.7GHz
Emellett egy szóval se említettem extrém tuningot, mivel pont azt mondtam, hogy NEM extrém tuningra gondoltam...SQX_Barto
Valószínűleg a Z68M-ITX is megeszi majd a 22nm-es Ivy Bridge procikat, mivel az alap H61M-ITX-nek már van új BIOS-a, ami fel van készítve az Ivy Bridge procikra.[ Szerkesztve ]
...
-
Pista0001
addikt
válasz szabi__memo #10802 üzenetére
Azon kívül hogy több keresési kulcsszóra is kiadja a kereső szerintem semmi. Szabványok szerint kialakított házikó, bármilyen mini-ITX alaplap jó bele.
SQX_Barto: JA, van Sunbeam is, de az sokkal nagyobb. A microATX táp sokszor SFX-et jelent, de nem mindig. Ez nagyon annak tűnik.
Szerintem az LCD nélküli a kb 6000 forintot (tudom hogy arra elvileg még jön posta is) simán megéri, mert a lapjait bármikor relatív kis költségen ki lehet cserélni alumíniumra. Szerintem úgy is megáll 10K-ban, a Wesenák meg 3szor annyiba kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz szabi__memo #10802 üzenetére
Végül is a Core i7-2600S belefér a 65W-os TDP osztályba. De szerintem annak is melege lenne, tekintve hogy közvetlen a hűtő felett a fedlapon nincs szellőzőnyílás. Persze az is igaz, hogy fúrógéppel könnyen orvosolni lehet a hiányosságot.
(#10792) Mattanyahu: A tesztek visszakereshetőségén is segítene, ha a hivatkozás mellett a teszt tárgyára is lenne utalás a hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz szabi__memo #10805 üzenetére
Nem állítottam hogy jobb lenne bármelyiknél, azt írtam hogy megéri az árát. Az hogy kinek melyik tetszik már teljesen szubjektív. Egyébként nekem ez a ház egyáltalán nem jó mert P55-ös alaplapom van (nincs képkimenet) és a procim is i5-7xx szériás (nincs IGP), ezért nekem csak olyan jó aminek van bővítőkártyának hely kialakítva.
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
Egy ilyen PSU120W + ACDC12120 elég lenne egy
HD 7750 (~55W) + Pentium G630 + 1db HDD + 2db venti mellé? -
HookR
addikt
válasz DeckardCain #10807 üzenetére
Nem. Terhelve már a 120W-os AC-DC adapter is határeset (hosszútávon nem reszkíroznék vele), a paneltáp 12V-os ága pedig egyértelműen szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kzkz
őstag
válasz DeckardCain #10807 üzenetére
Olvass vissza, ott van, hogy mennyit bír...
-
perempe
addikt
megbízható-e az itx? irodábai gépet építenék Lian Li PC-Q07-ra.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
toldy
őstag
válasz perempe #10810 üzenetére
Mármint miért ne lenne megbízható? ITX lapot több gyártó is készít pl asus/asrock/zotac/msi/intel/ giga.
Egyébként ha nem gond az intel fapadossága akkor szerintem jó kombót néztél ( bár nem tudom mennyi lenne a lap? mert mostanába az asrock h61 lapja kb 20k kiskerben, az is tökéletesen elegendő)
Egyébként mi kell még a gépbe pl háló kártya hdd, odd?
Az élet nem habostorta.
-
Pista0001
addikt
válasz perempe #10810 üzenetére
Teljes mértékben! És emellett nagyon helytakarékos is, ami egy irodában további jó pont. Én minden ismerősömet ebbe az irányba (vagy legalább a micro-ATX felé) terelgetem. Jelenleg még talán a micro-ATX olcsóbb, de a különbség mára a házakra korlátozódott, alaplap árban nincs számottevő különbség. A full ATX már mindenképp idejétmúlt otromba monstrum. Manapság micro-ATX-re is lehet akár SLI/CrossFire rendszert építeni, VGA-n kívül meg minden lehet USB-s (tuner, hang, stb). Mondjuk én még a két full PCI-E-s m-DTX (kb 17*20 centi, egy bővítőhelynyivel nagyobb mint a m-ITX) lapot várom A dupla slotos ITX házakkal kompatibilis, két vizezett csúcs VGA-val elég durva cucc lenne
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
válasz Iginotus #10815 üzenetére
Shuttle-öknek általában szép felára van, és a tápjait nem dícsérik. (ha meg elromlik egy új Shuttle táp drága bele)
A cpu hűtő egyébként nem minden modell kiváltásága, amit én moddinghoz kinéztem abban pl nincs (szerencsére mert nem is kell)
Szép kényelmesen el vannak benne vezetve a kábelek, fém az egész ház, de a táp hangos sokak szerint (persze van ellenvélemény és, aki elégedett vele)
Egyik utolsó Shuttle-ös hírnél írt a fórumába pár Shuttle tulaj, keress rá.
Ja és ha pár évente cserélni szeretnél konfigot, akkor csak olyan Shuttle-t érdemes venni, ami mITX kompatibilis (főleg a J széria) Mert régebbiekbe nem lehet belerakni más alaplapot (Shuttle alaplapot találni meg sok sikert...)Gondolkoztam egyébként az új Z68-as Shuttle-ön is, csak akkor előlap mögé kellene rejtenem az SSD-t hogy beférjen az egyéb dolgok mellett...
[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
válasz SQX_Barto #10816 üzenetére
Megtaláltam!
Lehet elgondolkozom a Z68 moddolásán. Akkor csak a CPU hűtőt meg a tápot kellene eladnom, és használnám az eredeti alaplapot. Ugyanúgy ATX moduláris táp hátra, előre meg H60 vízhűtés. Később meg ha a Z68 "elavul" bármilyen mITX alaplapot beletehetek, csak a power gomb kábeleit kell meghosszabbítanom, hogy akár egy elcseszett tervezésű Asrock laphoz hasonlóba is be tudjam dugni a kábeleket...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
sesztakbence
tag
Üdv!
Silverstone SG05 vagy Lian Li PC-Q08 ajánlottabb az alábbiakat nézve:
-tápot mindenképpen cserélni kell, Silverstone-nál ez adott(450w-os modell van kiszemelve)
-optikai meghajtót is, a mostani még ide-s
-mivel tetőtéren van a szobám és nyáron nagyon meleg tud itt lenni, ezért a szellőzés legyen nagyon jó[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz sesztakbence #10818 üzenetére
Szia!
Ha élből tápot cserélnél akkor Q08 pláne hogy nem köt az SFX méret.
Slim vs. normál méretű ODD ezt neked kell eldönteni viszont utóbbi helyére HDD is tehető.
SG05 szellőzésével sincs gond, tapasztalatból mondom mint "panel lakó"Q08 mellett a több vinyó, Atx táp, előlapi Usb3 (ha szükséges) és jobb szerelhetőség szól.
-
.mf
veterán
Létezik-e olyan mITX ház, ami
- paneltáppal rendelkezik (akár 65W-os is elég)
- befér 1db 3,5"-es HDD és valahova még besuvasztható egy 2,5"-es (mondjuk slim ODD helyére)
- van egy LP PCI slot
- kedvezőbb árfekvés, ha lehetséges.Eddig nem találtam ilyet, LC 13x0, Modecom x02 és Giga 5140 a PCI hiánya, az Antec ISK pedig a csak 2,5" és ár miatt esik ki. Még valami alternatívát tudtok?
Ugyanis gondolkozom azon, hogy az Ionos lapot kiköltöztetem egy ilyen kisebb méretű paneltápos házba, a nagyobb házat pedig az SFX-es táppal majd Trinity-re építeném át.
Vagy pedig az Iont eladom, sajnos néha normál teljesítményre is keveslem a sebességét, még pont nem üti meg a nekem elfogadható szintet, amit már egy 1.2GHz-es C2D is elér...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Otes
tag
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=341
nekem az ő tesója van epc1...
fektetve 1 PCI is belefér... -
perempe
addikt
ASRock H61M-ITX vagy Intel DH61DL?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
mrbig25
őstag
válasz perempe #10826 üzenetére
Árban nagyjából megegyezik a kettő, szóval Neked kell eldöntened, hogy melyik a számodra megfelelőbb.
Asrock előnye az Intellel szemben:
- HDMI kimenet
- teljes értékű PCI-e x16
- eSata
- több USB a hátlaponIntel előnye az Asrockal szemben:
- mini-PCI-e csatlakozóTehát, ha nem kell a mini-PCI-e csatlakozó, akkor szerintem az Asrock-ot válaszd.
[ Szerkesztve ]
...
-
Pista0001
addikt
válasz perempe #10826 üzenetére
Ha csak az extrákat nézzük akkor az Intel mellett csak a mini PCI-E szól, az ASRock ezzel szemben fel tud mutatni egy HDMI-t, egy e-SATA-t és egy teljes hosszúságú PCI-E-t. Ha csak irodai használatról van szó akkor én az Intelt választanám mert valószínűleg megbízhatóbb és stabilabb, ha "rendes" otthoni gépnek kéne (+VGA-val multimédia, játék, stb) akkor az ASRock-ot az extrák miatt. Ha az Intel lap mini PCI-E csatija m-SATA kompatibilis akkor főleg nyerő darab lehet, ultrakicsi házban is lehetne használni mert nem kell a 2,5/3,5-es vinyó meg a hozzátartozó kábelek sem. Egy 64 GB-os m-SATA SSD bőven elég az oprendszernek meg az irodai programoknak, minden más meg lehet NAS-on vagy rendes szerveren. Ezzel kapcsolatban csak az a kérdés hogy hány gépet kell építened és hogy mekkora a költségvetés. Mondjuk procin lehet spórolni, a Pentiumok is bőven jók irodázni.
-
.mf
veterán
Mármint, szedjem szét, tegyem egy dobozba a polcra, arra való az Atom?
Lehet, hogy tényleg barkács lesz a vége
Csak a paneltápok miatt érdeklődtem, hiszen házzal együtt alig több, mint csak a táp, s akkor már megkérdeztem, hátha van valami használható is.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
radi8tor
MODERÁTOR
ASUS E45M1-I Deluxe mini-ITX lapot raknék egy mini HTPC-be, ebbe pedig picoPSU menne, de a többség 20pines csatlakozóval rendelkezik.
20pines tápkábelt rá lehet csatlakoztatni a 24pines csatlakozóra átalakító nélkül? (helyhiány miatt a 20->24 átalakító nem játszik)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Ez a tápom elbír stabilan egy G530 + alaplap + 1 ODD + 2 HDD konfigot?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
SQX_Barto
addikt
válasz mrbig25 #10801 üzenetére
Az a durva, hogy a Shuttle SZ68R5-ben lévő alaplap (és a proci) bírja a 4,8-at is.
Végül ilyen lesz a gépem, úgy döntöttem, és első körben megnézem milyen a "gyári" összeállítás, minden különösebb moddolás nélkül, ha meg majd nem tetszik, akkor még nekiállhatok tápcserének meg vízhűtésnek....If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #10836 üzenetére
még 1 tápcsati nélküli vga-t is elbírna, ha tényleg képes arra, ami rá van írva. viszont a márka a nem ajánlottak közé tartozik. talán itt többet tudnak segíteni.
üresjáratban nekem 2 hdd-vel (300as veloci+80as notivinyó usb3-as keretben) odd nélkül 30-35w körül vett fel a konnektorból 80% körül hatásfokú táppal, és ez az érték 65 wattig ment fel intvga-val. ha húztam az igp-t, akkor kicsit 70 fölé ment. itx és matx lap között nem vettem észre számottevő különbséget, tápcserével sem volt vészes (vx450, delta dps-160kb-2 c, fsp250-60hen). -
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #10839 üzenetére
Zsír
Má csak az a kérdés mivel járok jobban: egy fullextrás Asus ION-os lappal amin atom van, vagy egy fapad H61 + G530? Esetleg dobjak rá egy keveset, és legyen H67M-ITX/HT?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kzkz
őstag
válasz #92888064 #10838 üzenetére
Viszont a gép indulásakor a hdd akár 20W-nál is többet felvehet. Az két vinyónál, ha egyszerre indul, már 40W!
Külső rack-ben teszteltem, és ott mértem az értékeket, ami idle-ben visszamegy 5W körülire, ha teker a vinyó, akkor 10W kb.
Szóval ha lehet, akkor a késleltetett indítást kell választani a bios-ban. -
Pista0001
addikt
válasz Mercutio_ #10840 üzenetére
Hát, szerintem Atomot semmiképp. A H61 elég jónak tűnik, az ASRock-é megfelelően felszerelt és nem drága. Ha megengedheted hogy egy picit rádobj akkor a leendő felhasználástól függően Celeron helyett lehet Pentium ha néha kell a lóerő, vagy egy belépő VGA ha jól párhuzamosítható feladatokra kell a lóerő és főleg ha mozizni is használnád a vasat (23,976 fps).
kzkz: Szerintem ez azért nem gond mert az a táp arra a feladatra egyáltalán nincs kihegyezve, a diszkrét VGA úgysem vesz föl sokat induláskor, úgyhogy ez bőven belefér a táp teljesítményébe.
-
toldy
őstag
Srácok, a lapom szervizben, nem tudom mi lesz a vége.
Amennyiben csere akkor tuti hogy nem lesz másik ( h55n-usb3), na most ki mit kérne helyette? kb 25k.Eddig 2 db h61 néztem. az asrock és a giga lapját.
Na most, lényegi, elrendezés béli különbség nincs. Árban ~2k val olcsóbb az asrock, de arra csak 2 év gari van, gigára 3, valamint a gigán van usb3 front csatlakozó, az előny.
Szerk.: az asrockban 99,99% hogy menni fog az ivy amíg giga nem tudom hogyan áll a dologhoz. Egyébként melyiknek milyen a biosa ( uefije?)Bár nem bánnám, ha jó lenne a lapom, mert nagyon megszerettem.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
mrbig25
őstag
Nekem Asrock van, szerintem gyorsan és egyszerűen kezelhető az uefije...teljesen elégedett vagyok vele...de egyetlen előnye a Gigával szemben, hogy eggyel több sata csatija van.
A Giga előnye:
- 3 év gari
- régi, hagyományos BIOS és van lehetőség alulfeszelésre
- papíron már ez is támogatja az Ivy Bridget, mert már a régebbi BIOS-hoz is írták, hogy "22nm CPU support"
- az általad is említett front usb3
- kb. 3-5mm-el több hely van a PCI-e csati és a CPU foglalat közepe közöttHa most kéne választanom, akkor a 3év gari, a beállításokban gazdagabb BIOS és az alulfeszelési lehetőség miatt a Gigát választanám.
[ Szerkesztve ]
...
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #10842 üzenetére
Filmezésre azért az ION+atom nem rossz, és legalább keveset eszik A lapon (Asus AT3IONT-I Deluxe) gyárilag van BT, digi hangkimenet, wifi, távirányító+vevő jár hozzá, sajáttápos és passzív (bár egy Swif2 hasznos a bordán és még hangja sincs) A BT annyira nem érdekel, de a wifi és a távirányítás HTPC-kénti használatnál azért alap szerintem és amíg nincs HDMI-s erősítőm a digi hang is jó ha van.
HTPC+letöltőgép funkciót látna el, ezért gondoltam a H67M-ITX/HT-ra és a G530-ra, viszont most olvasom, hogy Asrock-ot nem lehet alulfeszelni (és eszerint Intelhez K10STAT-szerű alulfeszelő progi sincs?)
Asztali/"játékos" gépnek ott a Llano, de mivel úgy is ki szeretném váltani a mostani DVD-lejátszót valami fullHD-képes megoldással így jött az ötlet, hogy HTPC, a lap már megvan, de elgondolkodtam, hogy inkább eladom és egy keveset hozzárakva veszek egy másra is jó konfigot.
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
Na, ma láttam élőben is a Codegen házat Steve (AMD) kolléga jóvoltából.
Valahogy kellene moddolni, hogy jó legyen nekem
Ennyi pénzért (egy kamu, de végülis működő) táppal szinte ajándék, és lehet izlésficamom van, de nekem tetszik is (egy haverom elkezdi Szokol rádió )
Full vízet valahogy beleerőszakolni, meg kicsit átvariálni a tápot, hogy HD 7970 belemenjen, és legolcsóbb mitx high end ház megvan[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Pista0001
addikt
válasz Mercutio_ #10847 üzenetére
Ezzel a felhasználással jó lehet az Atom+ION páros. Sőt, jobb is mint a H61/H67+G530 mert az Intel IGP-k nem támogatják a 23,976 FPS lejátszást. Ha már megvan a lap akkor semmiképp ne cseréld le mert csak buksz rajta. Nem kell diszkrét VGA meg táp sem -> sokkal kisebb gépet tudsz összerakni.
Azt hittem hogy általános felhasználásra kell, azért írtam amit írtam, de HTPC-nek az ION jobb. Ennél csak a Brazos lenne jobb, de cserét szerintem nem ér a dolog.
SQX_Barto: Nekem is nagyon tetszik az a ház, szerintem kifejezetten mutatós darab, viszont van vele egy probléma amit elég nehéz orvosolni. 1 slotos. Ha a VGA-ra tudsz szerezni szimpla hátlapot és bevizezed akkor elfér, de nagyobb kártyát léghűtéssel csak jelentős burkolat moddinggal tudsz belerakni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #10849 üzenetére
Brazos-ból van hasonló lap? (távirányító, saját táp, a wifi gondolom egy usb-s wifi vevővel is megoldható, ezért az annyira nem érdekes, a beépített BT pedig nem tudom miben jobb, mint mondjuk egy Logitech MK220 bill-egér páros vevője <--- azért írom, mert valami hasonló egyébként is lesz)
Van a linkelt tápom, és egy mITX Qbic házam is
A G530 azért merült fel, mert mégis csak erősebb, és ha jó árban elmenne a mostani lap akkor csupa garis alkatrészből állna a rendszer, persze a fogyasztás és a 23,976 hiánya és a nem passzív táp a serpenyő másik oldala
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest