-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz MASSlag #31393 üzenetére
Linearis motornak pont az a hatranya az egyszeru leptetomotoros hajtasokhoz kepest, mint a szervonak is: kell hozza pozicioerzekeles. Bar letezik linearis reluktancia motor, de azzal a felbontas nem lesz eleg jo.
A tobb szij+erosebb fesiztes sem jarhato vegtelensegig, legalabbis akkor nem, ha a motor csapagyazasanak kell elviselnie a feszitest.
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
Gondolkozok egy kisebb nyomi vásárlásán, az irodába mert, most sajnos több időt töltök az irodában mint otthon. Lenne mint nyomtatni, és felügyelet nélkül nem merem hagyni az otthoni nyomit...
Amit néztem, Ender3 XS Pro és az Ender 3 XS, mi a kettő közötti lényeges különbség???
Amit észrevettem, hogy az asztal rögzítő sín a PRO esetében talán 2040-es profil, a sima Xs esetében meg 2020-as profil. Mindkettőben silent alaplap van 32 bit-es, üveglap + mágneses építő plate jár hozzá.
Ezen kívül van még valami lényegi különbség a két ender között?Még néztem a BIQU® B1 (SKR V1.4 alaplappal,btt tft35).
Körbe lesz burkolva, és klipperrel szeretném majd használni, fejleszteni nem akarom nagyon... jobb extruder, és hűtésnél több nem kerülne rá.
A fenti 3 nyomi közül melyik lenne a jobb választás hosszú távra?
-
laskr99
addikt
Azon gondolkoztam, hogy csinálni kéne egy tekercs tartót, ami független a nyomtatótól teljesen. Szerintetek? A váz tetején szerintem elég érdekes+ott van az is ,hogy rezonanciát kelt mikor mozog, ami annyiran em jó
-
dugesz77
őstag
válasz Demo07 #31405 üzenetére
Az Ender 3 pro-nál nagy pluszt jelentett a Meanwell táp is . Az Xs gépek tudtommal ugyan azok mint a simák csak gyárilag üveglap + nozzle készlet jár hozzá. A BiQU jó kis gép. Mondjuk a szine . Az Enderek mögött az biztos, hogy sokkal nagyobb tábor áll, bárhol bármit megverhetsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
-
-
laskr99
addikt
-
azbest
félisten
válasz laskr99 #31411 üzenetére
curában van beállítás, hogy ne a legrövidebb úton mozogjon a fej, hanem a már nyomtatott részen belül. A not in skin kb az infilles részeket preferálja
Így nincsenek kersztbe szálazások ott, cserében kicsit hosszabb a nyomtatás. (a kép csak példa, ne nézd a többi értéket)
#31416Reggie0
Az óriási travell speed csak placebo, úgyis leszabályozza a fw-ben lévő limit. Ha nagyon eltér a gép korlátaitól, akkor fals időbecsléseket jelez ki.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Jelenleg ez a legjobb vétel a kategóriájában?
Milyen minőséget képvisel ez a gép?
Sok probléma van vele?Creality 3D Ender-3 Pro (150 euro)
Kupon: BGANI067[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz Tikakukac #31422 üzenetére
Igazából nincs rá szükségem, csak egyre több youtube videóban látom, hogy otthon van valakinek hobbi célra ilyen gép.
Ezeket találtam a témában, majd belenézek:
Creality Ender 3 v2 - Ezzel belevághatsz a 3D nyomtatásba!
Kicsit lehalkították | Creality Ender-3 V2 ◆ Eszközteszt
Az első 3D nyomtatóm | Creality 3D® Ender-3 Prusa I3 ◆ EszköztesztCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
imibogyo
veterán
válasz Tikakukac #31422 üzenetére
Amit te keresel az a több százezres szint.
Én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Anet A6-al kezdtem a hobbit, ami hát khm..., nem épp a csúcsok csúcsa, mégis totál laikusként jól elvoltam vele (ide is bedobtam, a nagyjából harmadik nyomtatásomat, egy akkor valami 30.000 Ft-os géppel)...Aztán jött az Ender 5, amit kb. 70-ért vettem és szintén tök jól elvoltam vele (aztán jött véletlenül még egy Anet A6 és megint egy Ender 5).
Legvégül jött a mostani Sidewinder X1-em, amivel szintén könnyű jó minőséget elérni és ez is nagyon messze van a több százezres kategóriától. Tény, hogy drágább, mint az előd gépeim voltak, de sokkal-sokkal jobb is azoktól. Ezzel már a dobozból kivéve szebb nyomatokat értem el, mint az Ender 5-el tuningolva, most, hogy szép lassan kitapasztalom, most meg már még szebbeket, pedig azon is volt üveglap.
-
Tikakukac
titán
válasz imibogyo #31425 üzenetére
Nem kell velem egyetérteni, most épp vidéken vagyok, itt van az első nyomtatóm a sima Ender3, egyébként meg a Prusa MK3s vár fent, szóval ja, a végleteket az ipari szinten innen ismerem és tudom.
Szóval én elhiszem, hogy szépen nyomtat, meg jobb és stb. ez igaz is. Olvass vissza 2-3 oldalt mi tengernyi szopás bír lenni ezekkel a gépekkel akkor, ha épp úgy jön ki a lépés és nem vagy gépészmérnök.
Ha tényleg az a feladat, hogy ne kelljen buzerálni a gépet, lehetőleg semmilyen módon, akkor oda Prusa Mini kell. Az, hogy ha nagyon akarom az Enderrel tudok olyat, mint a másik gépemmel az egy dolog. Azt rakjuk mellé, hogy mennyi meló és mod ment bele az egyikbe a tudással nem is számolva, mire kiköpött 10 kiló anyagot és mennyi a másikba.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ciccuka
veterán
Mindenképp utánaolvasgatok a témában. Nem nagyon értek hozzá, ami azt illeti. 50000-es határt nem nagyon lépném át, ha egy mód van rá. Lehet pár évet érdemes várni, addig még jobban kiforr a technika ebben az árkategóriában. Lehet, ami most drága, pár év múlva megfizethető kategóriába kerül majd.
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
imibogyo
veterán
válasz Tikakukac #31426 üzenetére
Azt rakjuk mellé, hogy mennyi meló és mod ment bele az egyikbe a tudással nem is számolva, mire kiköpött 10 kiló anyagot és mennyi a másikba.
Pont ezt mondom, hogy ez egyrészt gépfüggő (lényegében a "belépő szintű", vagy nevezzük inkább otthoni gépek árspektrumának két végletével példálózol), másrészt ha én bölcsészként nulla műszaki tudással meg tudtam birkózni ezzel a szerinted igen komoly tudást igénylő feladattal 5 különböző belépőszintű nyomtató esetén is, akkor azért szerintem mégis csak egy kicsit túl akarod ezt misztifikálni. Értem, hogy mit akarsz üzenni, mielőtt... Csak szerintem túl végletes ez a "jónyomtatótcsaktöbbszázezerértkapsz"...Én elhiszem, hogy egy Prusa mindenben IS jobb, mint egy bármi más belép szintű gép (meg is kérik az árát), de otthoni felhasználásra nekem pl. "nem gépészként" is tökéletesen megfeleltek a fentebb felsorolt gépek. És NEM, nem kellett komoly mod, vagy meló egyikhez sem. Bár az A6-al én is küzdöttem a kezdetekben mint első nyomtatóval (hiszen semmit sem tudtam erről az egészről...), de aztán utánaolvasgattam, kérdezősködtem, kitanultam (volt mit...) és még mindig nulla moddal, de már használtam a gépet és elindultam a hobbival. Az első A6 és E5 totál érintetlen volt, ahogy a második A6 is, így is adtam el ezeket. A második E5-öt és a mostani X1-et már átalakítottam, tuningoltam egy kicsit, de szabad akaratomból és mert már képes voltam rá, nem azért mert enélkül használhatatlanok lettek volna, de tény, hogy jobbak lettek ettől, tehát volt hova fejlődniük.
-
Tikakukac
titán
válasz imibogyo #31428 üzenetére
Nem gépfüggő sajnos. A gépeken belüli minőségi szórástól függ leginkább. Mondom, 2-3 oldalt olvass vissza. Messze átléptük már a legtöbb esetben a bölcsész, de már a power user vonalat is és még mindig nem smakkol valami. Itt jön az, amikor mondjuk előkapod az indikátor órát meg a tartalék sínt és megnézed mi a szitu. Na itt megakad a 90% és a kis szórakozás/apró hobbi nettó szopórollerbe fordul. Nem mindenki diagnoszta vagy ez a melója. Még én is vergődök néha, pedig igazándiból 15 éve tolom lassan aktívan iylen-olyan területen.
Semmi végletes nincs benne, a szokásos dolgok csak: a minőségért fizetni kell. Ha egyenletesen jó minőségű alkatrészekből akarsz teljesen is jól szuperáló gépet venni, amivel tényleg hülyebiztosan nekiindulhatsz, az sajnos egy szint alatt nem fog menni. Nézz egy Voront. Hiába raknám össze én és szabnám le és fúrnám ki és csinálnék meg minden, egyszerűen az a minőség és az alkatrész kupac az sajnos annyi, amennyi.
És NEM, nem kellett komoly mod, vagy meló egyikhez sem.
Neked, azokhoz a gépekhez. Én meg vérig szoptam az Ender feederrel. Akkor ilyenkor mi van? Az, hogy már én is közel voltam a földhöz vágáshoz.
Aki nem hobbira akarja, fejlődni, tanulni és belemerülni, annak tényleg kell egy szinte atombiztos gép. Mindenki más meg mérlegelje mennyire pörög a kezében jól a csavarhúzó meg a google. A srác akitől én is vettem a Prusat informatikus gyerek volt, de elektro és gépész oldalról totál érdektelen. Ezért is vette ezt, mert stabil gépet akart, amivel a minimális karbantartáson kívül esélyesen tényleg nem kell majd foglalkoznia. Tudod mire downgradelt? Minire Ugyanazért, mert bár keveset nyomtatna, de azt csak nyomtatni akarja, nem tanulni mi és miért.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
imibogyo
veterán
válasz Tikakukac #31429 üzenetére
Folyamatosan olvasom a topikot... Az tiszta sor, hogy a gyáraknak van minőségi szórása (ami nekem a Creality-nél nagyon meglepő hogy ez ilyen szinten tart most már, mert amikor én rendeltem az Ender 5-öt, akkor konkrétan 17 másik ismerősömmel együtt tettük ezt meg és mindenki nagyon elégedett volt a vásárlásával (gyári extruderrel!!!), most meg amiket én is olvasok például a E5 Plus-ról az már nekem is durva).
Még egyszer mondom, nem az üzeneted alap tartalmával nem értek egyet (hogy egy olcsóbb nyomtatóval akár szívás is lehet), csak az arányokkal nem értek egyet, hogy akkor minden olcsó nyomtató vacak, kerülendő, használhatatlan, csak a Prusa-val és ettől komolyabb gépekkel lehet együtt élni kezdőként. Mert ez így ebben a formában szerintem egyszerűen túl végletes, nem igaz.
-
imibogyo
veterán
válasz Tikakukac #31432 üzenetére
Ő: Ahogy olvasom itt, elég szép számban akad probléma ezekkel a gépekkel (E3). Nem valami egyszerű a használatuk, mint gondoltam.
TE: Amit te keresel az a több százezres szint.De, ezzel pontosan azt üzened neki, hogy kezdőként ezek a kategóriájú gépek MIND olyanok, amiknek bonyolult a használatuk és szép számban akad velük probléma. Nem azt írtad neki, hogy előfordulhat esetleg bizonyos esetekben és bizonyos gépekkel szívás, de azért kezdőknek is alapvetően jó gépek ezek (de fontold meg a V2-t, ami jobb és általánosságban szeretik a kezdők (amit utána megtettél), hanem azt, hogy vegyen egy több százezres szintet, mert csak azzal kapja ezt meg. Erre mondtam, erre az "Amit te keresel..." részre, hogy ez így nem igaz. Mert pl. egy E5 is simán lehet az a nyomtató, amivel nincs probléma és öröm a használata). Te azzal a mondatoddal lényegében a teljes belépőszintet kihúztad egy olyan ember lába alól, aki egyébként óvatosan tapogatózva 50.000 Ft környékén keres nyomtatót. Nem gond, ha nem értünk egyet, ettől szép a világ és kulturált vitával sincs bajom (mert ez az), de fenntartom, hogy egy kezdőnek szerintem nem szerencsés azzal kezdeni, hogy "vegyél egy több százezres gépet, ha normális, könnyen használható gépet szeretnél". Sok ezer ember tökéletesen elvan pl. egy V2-vel (amit ajánlottál is) és nem kellett neki egy Prusa, vagy akármilyen más több százezres gép.
A problémás emberek pedig mindig hangosabbak, ez is nagyon megtévesztő, kevesen irkálják be nap, mint nap, hogy mennyire elégedettek a gépükkel, bezzeg ha valami valakinél nem működik akkor "izzik a fórum".
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz imibogyo #31433 üzenetére
Pontosan. Nem az ír ide akinek szépen megy minden hanem akinél hiba van. Kevés a "megintelnyomtattam10kgfilamentethibanélkül" bejegyzés.
Lassan szégyellem is magam, hogy a majd egy éve felrakott "gyári" directdive cucchoz nem kellett nyúlnom. Még mindig a gyári műanyag mindenki által rossznak (általam is) mondott extruder karral . Egyszer cseréltem benne a gyári fehér ptfe csövet Capricorn-.ra A 8 bites lapot cseréltem bene SKR Mini v1.2 és kb ennyi.
200$-ért adnák a Prusa gépeket(ami most alaphangon 800 euro) valószínűleg mindenkinek az lenne. Tuti ,hogy kényelmes, hogy flottúl megy minden de a majd 4x árért legyen is olyan (ne menjünk bele a használt árakba az mindig lutri ki mit fog ki). Lehetne építeni gépet is, ahoz meg sokkal jobban kéne vágni a dolgokat mint amilyen szinten most vagyok, tehát nálam az sem alternatíva.
Nekem ez egy hobbi, nekem ennyit ér. -
mlaci01
tag
Sziasztok,
Klipperrel van problémám, nem tudom tapasztalt-e valaki hasonlót.
Nyomtattam egy tárgyat, aminek a nyomtatása kb. 8 óra.
Az első nekifutásnál kb. 4, a másodiknál kb. 6 óra után
CommandError: MCU 'mcu' shutdown: Timer too close, hibaüzenettel megállt.
Ugyanez Marlin-al hibátlanul lement.
A neten semmi használhatót nem találtam.
A konfig:
Ender-3 Pro, 8 bites alaplap.
Soros rx,tx kivezetve, ezen egy esp8266 van ESP3D firmware-al, 1000000 baud sebességgel.
Marlin 2.0.9.1, Octoprint: v1.6.1
Klipper: v0.9.1-774, Moonraker: v0.7.1-47, Mainsail: v2.0.1, Fluidd: v1.16.2.
Előre is köszönöm.
L, -
-
Saccco
nagyúr
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
senior tag
válasz mlaci01 #31439 üzenetére
Mi van azon a körön (avagy egy biztosítékon) még?
Nem volt kapcsolva valami lámpa akkortájt?Van egy jelenség, amikor rossz minőségű egy kapcsoló (de akar egy szénkefés motor is okozhatja) és egy olyan "zaj" jelenik meg a hálozatba, ami miatt pl. simán hiba keletkezik a kommunikációban. (Én tapasztaltam már nyomtatásnál, monitor is eldobta a jelet, stb.)
Erősen ajánlott zajszűrős (EMI) elosztó csak a nyomtatónak és a vezérlő gépnek.
üdv.: Boldog Ferenc
-
tothferenc
senior tag
Sracok, van valami ellenjavallat/ ellen erv a DirectDrive ellen?
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
Saccco
nagyúr
válasz mlaci01 #31439 üzenetére
Amennyit ki tudtam deríteni: hőfokvisszajelzés nem ér oda időben. Egyelőre viszont nem tiszta, hogy hol van a hiba.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz fabula #31443 üzenetére
Most rákeresve raktáron én sem találom.
#31442 tothferenc:
Nagyobb súly, de azzal együtt is megéri, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz mlaci01 #31435 üzenetére
[link] - Itt találtam egy workaround-ot, de egyelőre nem tudom, hogy ez-e a gond.
[gcode_macro TURN_ON_MOTORS]
gcode:
SET_STEPPER_ENABLE STEPPER=stepper_y ENABLE=1
SET_STEPPER_ENABLE STEPPER=stepper_x ENABLE=1
SET_STEPPER_ENABLE STEPPER=stepper_z ENABLE=1
SET_STEPPER_ENABLE STEPPER=extruder ENABLE=1[delayed_gcode AUTOSTART]
initial_duration: 1
gcode:
TURN_ON_MOTORS[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest