- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17650 üzenetére
ha mázli van, akkor a firmware.bin nevű fájl firmware.CUR kiterjesztésűvé változik, akkor ette meg a FW-t az ARM. És utána ideális esetben már megy a connection octo-hoz. -
Mr.Csizmás
titán
igen-igen sikerült minden, (közben vacsorát sütöttem) leszedtem a bint, gyorsan feltelepült, viszont semmi nem mozdul. a /tmp/printer/ csatlakozik villámgyorsan usb-n, de a parancsokra nem reagál, marad helyben, és a saját kijelzője is üres a nyomtatónak.
szerk.: megvan, nincs printer.cfg
szerk2: használhatom az SKR mini-set? [link][ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17652 üzenetére
használd persze, de tudod ugye, hogy azért finomhangolás kell majd a configba valószínű
step szám, hőmérő szenzor típus, ilyesmik
De innentől már menni fog
ezt láttad a config elején? kb le volt írva, mit kell csinálni# The "make flash" command does not work on the SKR mini. Instead,
# after running "make", copy the generated "out/klipper.bin" file to a
# file named "firmware.bin" on an SD card and then restart the SKR
# mini with that SD card.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #17654 üzenetére
Siker, mar csak a cfg-t kell eltalalni, mert tovabbra sem mozdul
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17655 üzenetére
véletlen nem tmc-t dugtál bele? esetleg uart módban?
ha igen, akkor a sima skr configjából meríthetsz ötletet, hogyan kellene berakni a tmc szekciókat (bár úgy látom, másabb a pinek neve a két board-nál)
generic-bigtreetech-skr-v1.3.cfg[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
Találtam egy ilyen DD upgrade kittet Ender 3 és társaihoz: trianglelab DDE
Át akarok állni V6 allmetal DD rendszerre, ez jó lehet?
BMG van itthon, de lehet beruházok egy minire, illetve egy lapos nema motorra a súly miatt.
Ha már ezek jönnek akkor gondolom lehetne allmetal titán torok és réz blokk zoknival is.
Ellenvetés vagy más upgrade ötlet? -
Gabesz87
veterán
Nekem már jó ideje ott van a polcon a megrendelt Bigtreetech SKR 1.3, BMG extruder, BLTouch, TFT35 és TMC2208. Tegnap végre eljutottam odáig, hogy összeforrasztottam a TMC-k PIN-jeit UART-hoz, előző héten meg a marlin 2.0-t felflasheltem az SKR-re. Mostmár hetek kérdése csak, és csak összejön az új felépítés
-
Jagi
tag
válasz Gabesz87 #17659 üzenetére
Ha már szóba jött a TMC2208. BMG bowdenes SKR.
Hét elején beraktam az 1mm nozzlet a gépbe, eddig csak a gyári alaplappal használtam, SKR óta most ment (volna) elöször.
Folyamatosan lekapcsol a motor vagy a driver, legtöbbször a nyomtatás elején. 2 hónapos (idős?) sárga gembird PLA 215°C.
Ahogy figyelgettem mint ha retract (50mm/s, 4mm) után kapcsolna le.
Gépről nem is tudom használni az extrudert utána, de PCről egy disable/enable motors után már megy.
Próbáltam cserélgetni a TMCket de ugyanaz.
Dugulás "szerintem" nem mert utána megy, vagy dugulás miatt túlterhelné a motort/drivert?
Vagy ezért nem ajánlott 2208 extruderre mert a 4x áttétel és a 1mm nozzle miatt kevés ide?
Motorokon van plusz borda, TMCék is kapnak rendesen hűtést nem nagyon melegszenek.
TMC feszültségek a gyári értékeken, érdemes lenne piszkálni? van valami jó érték a 4 driverhez? -
Gabesz87
veterán
Passz, sajna nem vagyok annyira jártas az elektronikában, én inkább a plug&play megoldások híve vagyok A forrasztáshoz is - kis túlzással - reszketve láttam hozzá. Úgyhogy sajna nem tudom mi lehet a probléma nálad. Én amúgy DirectDrive-ra alakítva tervezem majd használni. Milyen géped van amúgy? Csak mert írtad hogy a motorokon is van borda...én is tettem rájuk az Ender 3-on, aztán első használatnál sajna problémába ütköztem, az asztalt mozgató hátsó (Y irány) motorra tett borda sajna útban van a szintező keréknek. Mondjuk ez már hónapokkal ezelőtt volt, azóta leszedtem a kerekeket, nyomtattam kisebbet a helyükre, amibe epoxyval majd beleragasztom az anyát.
-
Jagi
tag
válasz Gabesz87 #17661 üzenetére
Szintén Ender 3 hajtok, oldalára raktam, ami hátrafelé néz.
Hétvégén kiöntöm a profilokat gipsszel vagy cementtel, hátha nyerek egy kis stabilitást.
Bár alap gép is szépen ment, néha megkérdőjeleződik magamba hogy minek ennyi upgrade, asszonyról meg ne is beszéljünk. mindig kell valami szépet nyomtatnom neki, hogy béke legyen -
Gabesz87
veterán
Na igen, ez ismerős!
Tényleg, valaki már ajánlotta hogy miért nem teszem az oldalára. Nem tudom, ez hogy nem jutott eszembe. Szerintem az is lesz, és akkor nem kell bajlódnom a módosított kerekekkel. Nekem általában a nyomtatási minőség volt a gondom (de ennek lehet hogy a gagyi, olcsó kék Gembird PLA is az oka), ill. a szintezés, letapadás. Hiába az üveg, nagyobb, magasabb, hosszabb nyomtatásoknál rendszerint felvált a tárgy úgy 3/4-énél. -
izisz
senior tag
Ha nagyon ragaszkodsz a tmc-hez extruder-en, akkor megpróbálnám a helyedben spreadcycle módban hajtani stealhchop helyett. A stealhchop nem barátja a hirtelen, nagymértékű gyorsulásnak (erőnek), ami viszont nagyon kell az extruder-nél. Plusz megpróbálnám 8/16 microlépéssel csak, interpoláció nélkül is (meg egyszer interpolációval). De amondó vagyok extruder-nél felesleges az IP, és BMG miatt a túlzott mikrolépés is. Eleve van áttétel.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Másnál nem őrült meg a 4.2.1-es Cura? 4.1-ről frissítettem, azóta teljes őrület. Corrupted lett az összes profilom. Bkp-ból visszaállva is szar. meglévő és importált profilokat is átírja, pl. 0.44-es LW-re, kb 2x-es printing time-ot kalkulál, stb. Illetve általánosságban, mint ha leszarná, amit beállítok.
u.i.: Az mitől lehet, hogy flow calibration-t kalibrálok single wall kockával és ahány oldal, annyi féle vastagság. 0,39-0,47 közt ingázik a falvastagság...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17667 üzenetére
hm, szerintem van SKR-mini-V1.1-PIN.pdf - vagy ezt már próbáltad?
(és szerintem ezt akartad linkelni, ez a SKR-V1.3-PIN.pdf)[ Szerkesztve ]
-
Pitti11
tag
Egész jókat és szépeket nyomtatok már a predatorral, ráadásul már megy gyorsan is. Viszont layer kezdésnél vagy befejezésnél (nem tudom eldönteni az eredmény alapján) retraction hiba van, a képeken látszik a határozott függőleges "csík" horony. Spectrum PETG az anyag 3mm retraction 50mm/s sebességgel, ennyi kell, hogy ne szálazzon, Simplify3D a szeletelő. Általában ezt úgy tűntettem el, hogy a layer startot olyan kontúrra vagy sarokra illetve élre rakom, ahol nem feltűnő. Itt mondjuk rakhattam volna belülre, tudom csak elfelejtettem
Egyébként ennek az eltűntetésének ez a legjobb módja vagy érdemes mással is próbálkozni? Mert egyébként minden más tökéletes, méretpontos és a felület is nagyon szép. Szóval ez lenne a legkisebb bajom de megkérdezem -
fape
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17670 üzenetére
Marlin config hátha segít? pins_BIGTREE_SKR_E3_DIP.h
Van a offical marlinban is van már config. (még lusta voltam visszanézni neked melyik is kéne :S)
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Gabesz87
veterán
Marlin-ben kell valamit módosítani a BMG extruderhez? Előbb a gyári helyett tenném fel, nyomtatnék pár dolgot (új Bullseye, SKR 1.3-hoz valamilyen case) aztán majd utána DD lenne a cél.
Illetve nincs valami jó videó/leírás, hogy az SKR-be a BLTouch-ot hogy telepítsem? Fintech Repair Shop videói közt találtam mondjuk. -
fape
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17673 üzenetére
Én azt szoktam mondani, hogy "a jelen kérdezői, a jövő válaszolói". A magam biztos és remélem a többek nevében is mondhatom, hogy sok segítséget kaptunk mi is. Amit most viszonzunk.
De hogy ne csak csöpögés legyen. Ti tudja/Saccco mi a helyzet Voron fronton, "régen" kerül már elő a téma
-
Gabesz87
veterán
válasz Mr.Csizmás #17675 üzenetére
Most hirtelen nem vagyok benne 100% biztos, de úgy rémlik Fysetc. Rendben van, akkor majd ezt csekkolom ill. kalibrálom.
-
littlebuddha
csendes tag
Sziasztok,
Régebbóta gondolkodok egy 3D nyomtató beszerzésén, mostanra nagyjából megérett az elhatározás. Viszont az utolsó előtti pillanatban elbizonytalanodtam. Eddig Ender 3 / Ender 3 Pro-ban gondolkodtam, de most ahogy nézegettem, hogy honnan is rendeljek szembejött egy más módszerrel működő szerkezet, nevezetesen az Anycubic Photon. Ránézésre teljesen más világ a kettő, de amire kellene a gép (kisebb modellek, lehetőleg minél több részlettel), azt mindkettő teljesítené. Az Enderrel látom hogy sok tapasztalat van itt, Anycubicot esetleg használ valaki? Van valami előnye/hátránya egyiknek a másikkal szemben? Meg ami még fontos lenne, hogy van egy darab PC-m itthon, amin Arch linux fut. A nyomtatóhoz szükséges programok működésre bírhatók így, vagy érdemes windows-t használni inkább? Előre is köszönöm a válaszokat.
szerintem
-
Saccco
nagyúr
válasz littlebuddha #17678 üzenetére
"Ránézésre teljesen más világ a kettő, de amire kellene a gép (kisebb modellek, lehetőleg minél több részlettel), azt mindkettő teljesítené."
A Photon a nagyon apró dolgokhoz van. Resin nyomtató."Van valami előnye/hátránya egyiknek a másikkal szemben?"
Az egyik FDM, a másik SLA. Az FDM filament szállal nyomtat, míg az SLA folyadékból. Utóbbinál hatványozottan fontos a biztonság. A resin-t nem célszerű megérinteni, gőzeit belélegezni."Meg ami még fontos lenne, hogy van egy darab PC-m itthon, amin Arch linux fut."
A legtöbb szeletelőből van Linux verzió is.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Paserák Gőcs
csendes tag
válasz TheProb #17666 üzenetére
A 4.2+ Cura átvette a Creawesome mode beállításait a Creality nyomtatók esetében.
Ez egy rahedli új beállítást jelent a "C:\Program Files\Ultimaker Cura 4.2\resources\definitions\creality_base.def.json" állományban.Én azon apró kisebbsége tartozom, akinél a nyomtatás minősége nem hogy nem javult, vagy alig változott, de mondhatni katasztrofálisan leromlott a Creawesome mode hatására.
Sajnos csak úgy lehet megkerülni, ha nulláról raksz össze egy nyomtató profilt (az "fdmprinter"-re alapozva)
Nekem a múlt héten egy egész napom ment rá, hogy újra összerakjam magam. (A korábbi profilokat a Cura már bemigrálta, tehát vissza kellett nyúlnom a 4.1-hez)
Ezzel kapcsolatban, már régóta bütykölök egy kicsi alkalmazást, ami a .cfg fájlokból és a naplókból rekonstruálja az egyes szeletelések idején használt beállításokat. Ha összejön, végre meg tudom mondani, mi megy nálam félre a Creawesome mode-dal.
-
littlebuddha
csendes tag
válasz Saccco #17680 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen. Nem tudom még melyik lesz a befutó, de lehet hogy photon lesz belőle. Valahogy bolondbiztosabbanak tűnik, már csak az alapján is, hogy készre szerelve jön, viszont így szerintem a házi upgrade-ek lehetőségét bukom. Úgyhogy nagy a harc.
szerintem
-
Gabesz87
veterán
BMG kapcsán láttam a videókban, hogy a stepper irányát meg kell változtatni. Nekem perpill. TH3D fw van fent, jól sejtem, hogy ezt a sort kellene átírnom true-ra?
#define INVERT_E_STEP_PIN false -
Mr.Csizmás
titán
válasz Gabesz87 #17683 üzenetére
a # karakter hatástalanítja az adott sort, szóval az is vedd le.
(#17681) Paserák Gőcs imho a creawsome kicsit parasztvakítás szagú, olyan tweakek gyűjteménye, amik külön-külön fellelhetőek.
@izisz, fape nagyobb a baj, dev/serial/ full üres, serial remapping error van de legalább tudom mit kell csinálni
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz littlebuddha #17682 üzenetére
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
gerleimarci
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #17684 üzenetére
Az máshol van
Egyébként pedig ezt kell változtatni
#define INVERT_E0_DIR
-
Mr.Csizmás
titán
válasz gerleimarci #17686 üzenetére
erősen gondolkozok azon, hogy ledúrom a francba a pi-t, és eepromot is, és újrateszek mindent meghülyült ez a fos, eldobja az összes serialt, és fel se ismeri.
-
compi.hu
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17684 üzenetére
a # karakter hatástalanítja az adott sort, szóval az is vedd le.
C-vel azért akadnak gondjaid, ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Tegnap kinyomtattam az adaptert a BMG-hez, össze is raktam a motorral, csak amikor a helyére akartam tenni, realizáltam, hogy a motort 90 fokkal fordítva kellett volna visszatennem, mert az orsó így épp a csatlakozó útjában van. Nem volt már kedvem vele tovább foglalkozni este. Most vagy megfordítom a motort, vagy arra is gondoltam, hogy van egy pancake motorom, amit szintén a DD-hez szánok majd. Ha ezt felteszem, kell vmt változtatnom a fw-ben?
-
Saccco
nagyúr
válasz trialkornel #17691 üzenetére
Brutál hűtés kell a fejre. Most pont emiatt nem használom. Dobozban a 4MAX és heatcreep lesz a fej körül, csak PTFE-vel tudom hűteni.
szerk.: Pasztázni is kell.
szerk.: Elvileg ABS-szel nem dugulna így sem. A PLA eléggé ragad.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
trialkornel
tag
-
Saccco
nagyúr
válasz trialkornel #17693 üzenetére
A dobozban még a teflonos fejet is lejjebb kellett tennem, mert annyira melege volt.
-
TheProb
veterán
válasz Paserák Gőcs #17681 üzenetére
Ezek szerint akkor nem csak engem szopat... Én is filózok a 4.1-re való visszatéréssel, mert ez így nettó useless...
Bár most egyelőre elvagyok a PS2-vel."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Gabesz87
veterán
válasz gerleimarci #17686 üzenetére
EZt nem tudod hol írjam át? TH3D van fent, és a Configuration_th3d.h fülön több ilyen sort látok. Nem tudom melyiket kellene átírnom. Egyet próbáltam, de nem jött össze. Aztán én marha emergency code-al leállítottam a nyomtatót, és KILLED Printer Halted üzenetet kaptam. Be is pánikoltam, hogy most ilyenkor mi van, hogy kell resetelni. Rádugtam gépre, és újraéledt. Na szóval a kérdés még mindig az hogy melyik sort kellene átírnom a fw-ben
-
Imy
veterán
Jelenleg ilyen extrudert használok: Trianglelab 3D printer titan Extruder
A nyomtatóm egyedi építésű, coreXY. kb 75cm tefloncsővel csatlakozik a fejhez. Próbáltam TPU-t nyomtatni, de időnként begyűri a TPU-t.
Valami ötlet, hogy milyen extrudert lenne érdemes használni?
-
fape
senior tag
Rugalmas anyagot nehéz bowdennel nyomtatni.
- Retract-ot használsz?
-- Bowdenes tpuhoz ajánlott kikapcsolni a retract-ot.
- Milyen teflon csövet használsz? sima/fehér 2mm-s a luk?
-- Meg lehet próbálni a capricorn-nal (ez csak példa sok helyen kapni, sőt van trianglelabos klón is) ennek elvileg 1,9mm-s a belseje és simán felülete. Elvileg kevésbé tud bele gyűrődni az filament.Egy kezemen meg tudom számolni hányszor nyomtattam TPU-t a tarantulával (nekem is titan extruder van rajta, capricorn a még a polcon ). Szenvedés, kerülöm is ha lehet, de végül mindig összejött. Ha végre ráveszem magam, hogy megtervezzem a drónra a kameratartót, akkor kénytelen leszek újra küzdeni egy sort a TPU-val Még a végén az is lehet átépítem direct drive-ra, egyik ismerősöm Anet a8-cal kb mást sem nyomtat csak tpu-t. Meglepően jó amit produkál, pedig szerintem negyed annyi időt nem "szórakozott" a nyomtatóval mint én
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest