- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Milyen vinyót ajánlatok 25k környékén, ami főleg játékra lenne használva.
Köszönöm.
-
titán
válasz Dark KillerX #57905 üzenetére
Játékra 7200-est inkább, wd black, red pro, hgst-ből amire pénzed jut.
-
cmd3
tag
Az addig oké. De nem arra csinálták, hogy 0-24be közel azonos sebességgel írja az adatot? Közel ugyanakkora fájlokkal "etetik". Míg a NASnál nincs állandóság. Lehet, hogy két napig nem töltök le aztán egyszerre 3 torrent is megy.
Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
titán
válasz Dark KillerX #57908 üzenetére
Ezex-ből max az 1tb-ost, az mehet. Blackből belefér az 1tb-os a keretbe és 5 év garos.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Toshiba P300 jó cucc és halk. Egy 500 GB-os van nekem. Hűtés sem éri zárt házban 33 fok. Ha nem NASba szánod akkor ajánlom
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
jim bcs
nagyúr
Ajánlott, ott van az összefoglalóban is.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
A WD MY BOOK és MY CLOUD-okba milyen HDD-ket szerelnek?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vlevi
nagyúr
válasz enginev3.0 #57912 üzenetére
A Mybook-ba, legalábbis ezeréve, még ződet raktak. Azt a 8másodpercenként parkolós fajtát...
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Dokumentumok, képek, zenék és filmek tárolására és lejátszására szeretnék egy megbízható 2 TB-os HDD-t.
A WD Purple-t néztem ki, de 2 féle verzió van belőle a
WD20PURX 25 814 Ft [link]
WD20PURZ 22 377 Ft [link]Mi lehet a különbség?
Van már ezzel kapcsolatban tapasztalat?Az összefoglalóban lévő HDD Platter Capacity Database-t sajnos nem tudom megnézni, mert átirányít a gmail bejelentkező oldalára, ha belépek akkor pedig ezt írja ki:
"Úgy tűnik, hogy neked nincs olvasói meghívód ehhez a bloghoz. Ha úgy gondolod, hogy hiba történt, lépj kapcsolatba a blog szerzőjével, és kérj tőle egy meghívót." -
junior11
veterán
válasz enginev3.0 #57912 üzenetére
A My Bookok többnyire Blue (átcímkézett Greenek) vinyókat tartalmaznak, de akadhatnak kivételek (pl. az enyémben RED van), a My Cloud tudtommal RED HDD-t tartalmaz.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Nabuk
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen keresek segitséget.
Egy 2,5" 2 TB Seagate Baracuda merevlemeznek szeretnék vásárolni USB 3-as házat. Mit ajánlanátok?
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
A minap letettem a voksom a 2TB-s Toshiba P300 mellett.
Változott azonban az elképzelés és mATX ház helyett ITX cube házikó lesz végül a célállomás.Az lenne a kérdésem, hűtés, illetve zaj szempontjából érdemes-e helyette inkább a WD Purple vagy Red vinyóját választani, esetleg egy 2,5"-os modellt, pl. Seagate ST2000LM015 vagy ST2000LM007.
Illetve a Purple és a Red esetében van hűtés és zaj tekintetében különbség, ha 2TB helyett 3TB-s modell kerülne a házikóba?
Inkább rászánok most plusz pár ezer forintot, ha kell, de hosszú távra vennék vinyót (már amennyire az technológiailag lehetséges).
SSD mellé kerülne, adattárolásra használnám, filmeket és zenéket játszanék le róla max, játékok az SSD-re települnének.
Előre is nagyon köszönöm,
Péter -
ló úr
őstag
válasz Peterhappy #57918 üzenetére
Én az 500 GB-os P300-ról tudok nyilatkozni. Hűtés nélkül zárt házban 33-35° és hangját nem hallani.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Jimmy8
senior tag
válasz Peterhappy #57918 üzenetére
Tegnap rendeltem meg a 3TB-os purple-t. Remélhetőleg hétvégéig megérkezik, és be is tudom szerelni.
Egy jelenleg szinte hangtalan PC-be kerül beépítésre, így a hangról biztosan tudok majd nyilatkozni[ Szerkesztve ]
-
misi021
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni 6 vagy 8TB-os winchestert, Szerintetek melyik márkát válasszam megbízhatóság szempontjából ?
Milyen winchester vegyek ?
Nagyon Szépen köszönöm a segítséget aki tudna nekem egy jót ajánlani. -
wednesday
őstag
Sziasztok!
Szeretnék rendszer meg néhány játék, program alá vinyót. Szeretnék majd év végén SSD alá költözni, de az még odébb lesz. Tehát nem hosszú távon lesz rajta OP rendszer.
Egészséges, kiegyensúlyozott kompromisszumot nyújtson megbízhatóság, zaj, sebesség és ár területén. Magyarán nem hajtok a végletekre, csúcs sebesség, nagyobb zaj, fordítva stb, hanem optimális
Egy 1TB WD Blue WD10EZEX-re gondoltam. Néztem még 1TB Toshiba P300-ast is. Aquaból fogom szerintem venni, de ott a Toshibára 1 év garit írnak.
Mi a véleményetek?
-
Peterhappy
őstag
válasz wednesday #57923 üzenetére
Hogy ne ott vedd meg
Gurulj tovább pár villamosmegállót és 24 hónap garit kapsz.Nekem volt WD10EZEX vinyóm, egyben rendszervinyóként is szolgált, nagyon rendben volt.
Az SSD persze más kávéház, ahhoz nem mérhető.Ha viszont meggondolnád magad és 2TB-re lőnél, abból a Blue már nagyon vacak, kerüld!
-
jim bcs
nagyúr
válasz misi021 #57922 üzenetére
(#57922) misi021
Döntsd el előbb, hogy 6 vagy 8TB kell.(#57923) wednesday
1TB WD Scorpio Black WD10JPLX
1TB Toshiba P300
1TB WD Black WD1003FZEX(#57924) vighpeter
"Ha viszont meggondolnád magad és 2TB-re lőnél, abból a Blue már nagyon vacak, kerüld!"
Blue 1TB-ig van és pont. Efölött csak átnevezett Green-ek vannak amik továbbra sem ajánlottak![ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Peterhappy #57926 üzenetére
Döntsd el, hogy 2 vagy 3TB legyen. Adatnak lesz?
-
Peterhappy
őstag
válasz jim bcs #57928 üzenetére
Adatnak. Videokat, zeneket jatszanek le rola max, jatek rendszer SSD-re menne.
Eddig 2TB-ben gondolkodtam, de ahogy nezem, gazdasagosabb a 3TB.ITX kockaba keresek csendes, huvos vinyot.
Ha 2,5 colos, akkor 2TB. Itt meg "megfizetheto" Seagate-kkel szemeztem.
Ha 3,5os akkor ha lehet, 2 es 3TB-re is kernek javaslatot.
Itt P300 volt az elso dontes, de WD Red-re esetleg Purple-re gondoltam helyette.Elore is koszonom szepen.
-
Dzsekó
addikt
válasz Peterhappy #57929 üzenetére
Inkább red vagy Purple, felesleges oda a 7200RPM.
WD20EFRX, WD20PURX
WD30EFRX, WD30PURX2,5"-osból jó a Seagate (ST2000LM007)
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Szeretnék a hónapban vásárolni egy merevlemezt. 1tb, játékok és torrent menne rá, illetve egyéb adatok (fénykép, munkám stb).
Gépem az adatlapomon. Ami most van, egy 8 éves tökéletes wd black 640, nagyon szeretem. Remélem sokáig menni fog még. Ezt megtartanám, most is használom. Erre mennének a mentett adatok, az új lemezzel együtt lenne tartalék (új lemez+régi, bizonyos fájlokról). Jelenleg erről játszok.
Lényeg: lehetőleg 12-3k körül, hasonlóan megbízható, gyors 1 tb merevlemezt vennék.
1TB Toshiba P300 64MB, 2év gari
1TB WD Blue WD10EZEX 64MB, 2év gari, AF
Ezek közül melyik érné meg jobban? Van ajánlottabb, vagy most is aktuális? Sajna wd blackre nem telik jelenleg
Ha még is a blacket kell vennem az igényeim miatt, megéri a felárat?
Nagyon köszönöm!
(Jim, ezért volt/lesz a sok cpu hűtős kérdés, mert előbb lemezt kell vennem)Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
misi021
tag
Írnátok nekem olyan WD típusú vinyókat amit filmek meg egyéb dolgokra használnám. Játékok SSD-n futnak.
-
Peti551
csendes tag
Sziasztok!
Azt olvastam hogy módosultak a WD Purple cikkszámai tehát a PURX és a PURZ között nincs különbség de itt mégis mindenki a PURX-et ajánlgatja holott 8-10 ezerrel drágább mint a Z! Ennek mi az oka? -
Tui
újonc
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy egy 7200rpm-es és egy 5400rpm-es HDD között mekkora különbség vehető észre? Töltési idő, írási idő jelentős vagy nem különösebben észrevehető? Amennyiben jelentős a különbség miért van rengetek notebookban 5400-es? Akár 300e Ft-os gépet is 5400-assal szerelnek.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
King Unique
titán
Gyorsabb valamivel a 7200 RPM-es notebook merevlemez, de OS alá jobb választás egy SSHD, vagy a legjobb nyilván egy SSD. A legtöbb laptopokban rendszerint azért van még mindig HDD, mert az eleve olcsó és nagy tárolókapacitást kínál. Valamint a 7200-as modellek ellenében az 5400-asok általánosan kevésbé melegednek, kevésbé zajosak, kevesebbet fogyasztanak stb., amik egy laptop esetében nyilván előnyösek.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz chopin42 #57937 üzenetére
(#57937) chopin42
1TB Toshiba P300
"(Jim, ezért volt/lesz a sok cpu hűtős kérdés, mert előbb lemezt kell vennem)"
Nyugtáztam De jöhetsz privátba is, ha kialakult végleges és persze ezzel kevesebb szemét van.(#57938) misi021
Az összefoglalóból bármelyik ami a pénztárcádnak megfelel.(#57941) Tui
Játékok alá az ajánlott 7200rpm, adatra 5400rpm, ettől függetlenül mindkettőre mehet a 7200rpm. Szemmel is észrevehető és érezhető különbség van a 2 között, ha van keret akkor 7200rpm, meghálálja, én adatra is 7200rpm-eset használok, tehát a különbség elég jelentős.
"Amennyiben jelentős a különbség miért van rengetek notebookban 5400-es? Akár 300e Ft-os gépet is 5400-assal szerelnek."
Erre megkaptad a választ -> (#57942) ló úr és (#57943) King Unique[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Nem találtam jobb topikot
Ha az elektronikához hozzáér a gumibak az nem nagy gond ugye?
A ház oldalára van felszerelve, és raktam közé ilyen gumit, hogy biztosan ne érjen semmihez az elektronika, így csak a gumival érintkezik, gondolom ez nem okoz neki gondot
Csak ekkora kis területen ér hozzá
[Nagy kép linkesítve!]
[ Módosította: jim bcs ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
p87
senior tag
Ehhez mit szóltok? [link]
Ennyiért szerintem jó vétel, bolt megbízható?
Nem sok infót találtam róla. -
jim bcs
nagyúr
válasz enginev3.0 #57945 üzenetére
(#57945) enginev3.0
No Problem! Ha maga a hdd ház felfekszik a lemezre akkor sincs gond, az elektronika és a váz között is van jó pár mm. Ez arra jó, hogy rezgést csillapítasz(#57946) p87
A boltról nem sok infó van, jó vétel, de 5év garis és nem 1. Értelem szerűen a többi garit neked kell intézni RMA-ba ha van valami bibi.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz enginev3.0 #57948 üzenetére
Na ezért tök felesleges elszaladni fekete csavarért. Nincs az asszonynak fekete körömlakkja? Fekete filc?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest