Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LGLuke

    őstag

    válasz Johnny Cage #13072 üzenetére

    Átlag usernek nem kell page fájl sem, főleg, ha nem használ komoly progikat. Ha 10GB-ot hoz létre valaki XP-nek, akkor annak nem nagyon lehetnek olyan komoly munkái, amiknek szüksegük lehet a GB-okra memória terén. XP esetében ha 2GB a rendszermemória, akkor már legtöbbször page file sem kell. 4GB-nál meg egyenesen fölösleges.
    Akkor van csak szükség erre, ha a legmodernebb játékokkal játszik valaki, vagy komoly nagy memóriaigényes programokkal dolgozik (photoshop, meg adatbázisok...).

    A fix partíció átka, hogy míg XP-nek elég mondjuk 2GB, Vista esetében már legalább 4 kell. Szóval OS függő a dolog, és tólag nem tudod módosítani az OS-ek törlése nélkül, illetőleg csak spéci progikkal, és az is igen problémás, meg galibákat okozhat. Ha 2 OS van, akkor 2 partíciót hozol létre page file-nak? Szerintem átlag felhasználónak teljesen fölösleges, a pro-k meg fixelik a méretet.

    De persze, ha valaki nagyon akarja megteheti, csa később törölni kell a partíciókat, ha azt bővíteni akarod lapozófájl partícióját. A futó rendszeren lévő átpartícionálást én személy szerint senkinek nem ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák