- Apple notebookok
- OLED TV topic
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boozoo
tag
Helló!
Kb ugyanannyiba kerül, játékra, 500W táp, i2500K procihoz melyik lenne jobb, ha fontos a halk működés?
Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB GDDR5 G1 Gaming
vs.
Gigabyte Radeon RX470 4G 4GB GDDR5 G1 GamingEsetleg miért?
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
válasz Speed® #92350 üzenetére
Tehát 1060-ból legjobban a gigabyte éri meg. Azon belül is pedig a windforce 2 hűtésű, ha jól értem. Még annyi, hogy a kártyára lenne egy tv is kötve hdmi-n keresztül, valamint majd ugye a monitor is. A monitort mivel a legcélszerűbb összekötni a kártyával? MI a legjobb? HDMI? Mert akkor olyan kártya kellene amin 2 hdmi csatlakozó van. Bocs ha hülye kérdés
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz balazska92 #92354 üzenetére
Mindhárom jó, amit írtam, garancia/ár dönt talán meg a dizájnigények
Csatlakozás TVre HDMIn, monitornak DVI/DP, attól függ, milyen monitor. -
addikt
Üdv!
Az utóbbi napokban elgondolkoztam rajta, hogy vga-t cserélek.
Most egy passzív hűtésű Asus hd 3650 van a gépembe. Elsősorban passzív hűtésű vga amin gondolkodtam. (Asus r7 240, Asus gt730-740).
A gépet net+film amire elsődlegesen használom. Néha játszok Word of tanks, Skyrim ami kicsit több erőforrást igényel.(Age of Empire 3, Diablo 2 szinte semmi terhelést nem jelent már)
Konfigom: Asus a8n-sli, 2gb ddr400, amd 4200+, intel 535 240gb, win 7 / 10.Ti mit ajánlanátok ebbe gépbe? Azért néztem passzív vga-kat, mert régen ventis kártyáim voltak (gf4200ti, r9600), és azok 2-3 év után elkezdtek hangoskodni. De nyitott vagyok mindenre. (Gép csere nincs tervben, mert még bőven kiszolgálja igényeimet a mostani.)
Üdv
XpodMost kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Powercolor/XFX RX470 4GB-ról mi a véleményetek?
-
ThorsHUN
őstag
Errol a kartyarol mi a velemeny?
Inno3D GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 192bit -
sakal83
addikt
válasz ThorsHUN #92360 üzenetére
Olcsó. Sokan dicsérik. Félpasszív mód van. Nem hangos, és nem is forrófejű.
Hátránya: eladásnál sokkal kevesebbért lehet eladni, mint a 2 ventis társait.
Összességében pedig a gtx1060 3gb-ról:
Gyors GPU, kevés Vrammal. Vissza kell venni most is és a jövőben még többször a textúra részletességet. Ultráról VH/Highra, mert kifut a Vramból.
[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Palit gtx1050ti storm x 4gb-ot érdemes venni, vagy ráfaragok,amiért spórolok 4-5000Ft-ot a nagyobb márkákhoz képest? 48k, 52k alatt nem láttam eddig másmilyen márkát.
[ Szerkesztve ]
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
-
HurkaLES
tag
válasz hitvanyalak #92362 üzenetére
Arra figyelj hogy 4 GB-os legyen a kártya. Tudom 1050ti mind az. De arukeresobe 48k-ért be volt keverve egy INNO3D kártya ami 2 GB-os volt. (gondolom ez sima 1050 de az 1050 ti-k között volt könnyen el lehet nézni.).
Egyébként én MSI Gtx 1050 ti-t 53k-ért vettem. Ennyit még nekem pont megért. Meg is vagyok vele elégedve. -
Csupingo
veterán
válasz hitvanyalak #92362 üzenetére
Vagy most ez se rossz 51-ért. Ez félpasszív. Egy palit tulaj véleménye.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
törölt tag
40K egy rövid nyákos egyventis Inno3D 1050. Süvít a venti, vagy nem hangos? Tudom, hogy fixen pörög, de azért mennyire lehet ez hangos? Van valakinek ilyen kártyája? Mik a tapasztalatok vele?
-
Lmh
őstag
válasz #31600896 #92371 üzenetére
Ez a legolcsobb megoldás engem is érdekelne, hogy milyen a megítélése. Nem ismerem a márkát :S
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
addikt
Ok, köszi az infókat. Megnézem mit lehet passzívba kapni.
A gép teljesítményéhez illeszkedő másik kártyára van esetleg javaslat?
20-25K között lenne a plafon amit ráköltenék.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Zolaash
senior tag
Most adtam el a GTX960 2gb-ot. Egy 1060 3 gigásat terveztem venni helyette, de az itt olvasottak rendesen összekavarták a búrám. Pár évig valószínűleg nálam lesz (bár a 960-at is hosszútávra terveztem, és egy évet töltött nálam). Volt amd és geforce kártyám is régebben, így nem tekintem magam fanboy-nak. A 960 előtt egy 4850-em volt, de az igazat megvallva jelenleg a zöld oldal szimpatikusabb. Mi volna az okosabb döntés; egy rx480 4gb, vagy egy 1060 3gb? FullHD felbontáson fog futni. Mennyire valós a vram para?
[ Szerkesztve ]
Rip and tear
-
_drk
addikt
válasz szimi57 #92379 üzenetére
Lol! 3Gb vs 8Gb
Rendben hogy van 4gb-os 750 ami hülyeség, de itt majdnem tripla mennyiségű memóriáról beszélünk!
Gtx 1060 3gb ellenfele az Rx 470 4gb. A 6gb-osnak meg az Rx 480!Max a 8Gb-os Rx470 és 4Gb-os RX 480-an lehetne vitatkozni melyiknek hol a helye?
A 8Gb-os Rx470 mennyivel gyorsabb? Az stabilan veri a 3Gb-os 1060-at vagy az is csak a jövőben jön ki majd ha kéne a 6gb a textúrára?
Az AMD-nek van 4 kártyája ahol a Geforce-nak csak 2... AMD WIN! -
giornalista
senior tag
megnézted egyáltalán a videót?
ki lehet nagyjából sakkozni, hogy ki milyen kártyára akar mennyi pénzt adni. a 3 gigás 1060 nekem biztosan nem érné meg, ha nem sokkal többért 4 gigás 480-at kapnék, ugyanannyiért meg 4 gigás 470-et. hozzátéve, hogy az a pár FPS, amiben néha esetleg jobb a GF, nem kompenzálja a Freesync-Gsync árkülönbözetet
-
_drk
addikt
válasz giornalista #92381 üzenetére
Nem néztem meg. Pont elég tesztet néztem meg helyette az utóbbi időben!
Ráadásul pont azt írtam, hogy ne azt a 2 kártyát hasonlítsa össze.Viszont azzal nem értek egyet hogy ez csak úgy ki lehet matekozni, olyan káosz van most az árazásokkal.
De előttem már párszor leírták nagyjából az ár réseket, hogy mennyiért érdemes venni a bizonyos kártyákat.Különben ha a 960 2gb-os nem tetszett neki akkor szerintem az 1060-ból se kéne a kisebbet vennie, lényegében ugyan az az üzleti modell. Csak ügye itt jóval nagyobb az árkülönbözet, amiben mint mondtam 4 AMD-s kártya is befér. Lehet válogatni!
De hosszú időre nagy + az Rx480 8gb-osnak! Ha az túl drága akkor mehet a 4gb is.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz Zolaash #92385 üzenetére
ezért sem javasolnám a 3 gigás 1060-at. lentebbről indulva nagy előrelépés, de erről a kártyáról feljebb kellene mászni. vagy egy 6 gigás 1060, vagy egy RX. ott már nem nagyon lehet mellényúlni szerintem. a 4 giga ram adott lesz, a 470/480 4 gigák között az árban megjelenő különbség jön vissza játékban is (66 v 72 ezer forinttal számolva), a 8 gigás 470-et, hacsak nem találsz nagyon olcsón, nem hiszem, hogy kell erőltetni, ha pedig telik rá, akkor 8 gigás 480 is elérhető, az meg már nagy előrelépés és időt álló kártya.
-
Syberian
csendes tag
Üdv!
XfX RX 480 4GB-ost néztem ki, de a kérdésem az lenne,hogy i5-6500 mellett a 400W-os FSP Hexa+ táp elég lesz neki vagy jobb lenne ha lenne 500W-os tápom FSP-től ?
-
elfelejtette
veterán
válasz sakal83 #92374 üzenetére
GT640-em van, elvileg ezt nevezték át GT730-ra. Itt egy összehasonlító teszt, ami megmutatja a különbséget a DDR3-as és a DDR5-ös változat között. Ja és a DDR5-ös változat GPU-ja 16%-kal magasabb órajelen járt...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Csupingo
veterán
válasz Syberian #92388 üzenetére
Elvileg elégnek kéne lennie, de a határai közelében lenne. Állítólag vannak olyan 480 változatok is, amik 200 W környékén fogyasztanak, azt már nem bírná a tápod szerintem. Ha 480 a választottad, akkor én cserélném a tápot. A topikjában már értekeztek erről, ott többet tudnak mondani.
-
Topikgazda
válasz giornalista #92391 üzenetére
Függ attól is, hogy 6 vagy 8pines, illetve a topikban is volt olyan akinek felugrott 210wattra is(volt aki 280wattot is látott már csúcsértéknek).
De pl a ph-s tesztet is meglehet nézni, hogy az rx470 -nel (8pin)sokkal nagyobb volt a fogyasztás, mint a 480-nal(6pin).
[ Szerkesztve ]
-
-
bandy13
aktív tag
Hali!
Videokártya vásárlás előtt állok. Gtx 750 TI kártyán gondolkodok használtan
Választásom oka: csendes, alig melegedő,megfelelő teljesítmény, na meg árban is kedvező.
Vélemény a kártyáról, esetleg típushiba, más konkurens kártya amin érdemes elgondolkodni?[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
GTX 1060-on a 3Gb nem kevés manapság?
-
Csupingo
veterán
válasz bandy13 #92395 üzenetére
Használt áron egész jó választás a 750 ti. Nem tudok róla, hogy komolyabb gondja lett volna ezeknek a kártyáknak. 950 is szokott lenni 30 környékén, annyiért az se rossz, bár annak most kicsit feljebb ment az ára, talán visszaáll nemsokára. Persze garanciásat keressél belőlük!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest