- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Tesóm gépében tönkrement a 2600XT videókártya.
Mit ajánlanátok helyette?Proc:AMD Athlon X2 4200+
Alaplap: Asrock NF-CK804
Mem: 2GBSegítségeteket előre is köszönöm!
-
Milyen VGA-ra lenne ertelme lecserlnem a jelenlegit, amit még kitud hajtan ia procim? Tudna valaki tanacsot adni ? Radeon hd 7870 a jelenlegi a procim Core i5 3570 (ivy bridge), moncsi: DELL U2412M
-
zsuha
aktív tag
válasz
Don.Corleone #91888 üzenetére
Nekem is i7 2600 van (nem huzhato alaplapban)+8gb ram, es en is videokarit nezek.
Szoval azt mondjatok,egy rx 470 a max amit erdemes hozza?
1060 6gb vagy rx 480 8gb annyira nem eri meg mar? -
Hunork
veterán
válasz
detroitrw #91882 üzenetére
Semmi gond, én is csak próbáltam kicsit segíteni a megértésben. És az 1060 vs 192 bit miatt lett 3 és 6 GB a memória mérete, mert anno nagyon elcseszték ezt a megoldást a 2GB-al, mert az utolsó 512 Mbyte szinte életképtelen volt...
Mindenkinek boldog Karácsonyt, Istvánoknak boldogságos névnapot! -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Manapság HardverAprós használtpiaci árakon 40e Ft környékén mik a leginkább ajánlott kártyák (pontos típusért végképp hálás lennék)?
A konfig: 1155-ös ITX lap, I3-3220-as procival (fél éven belül cserélve 1150-es nem k-s I5-ösre) 8 giga 1600-as DDR3 RAM-mal, 550-es Super Flower félpasszív táppal, CM Elite 130-as házban (a ház 33 cm-is karit is be tud fogadni, úgyhogy nincs méret megkötés). A kijelző max. FHD-t tud, de ugye tisztában vagyok vele, hogy ezzel a konfiggal, és a kártyára szánt pénzzel nem tudok max. felbontáson játszani.
A gép sokat funkcionál HTPC-ként is (de nem 3D, meg egyéb GPU igényes filmezés, csak sima FHD filmek max.), így nagyon fontos lenne, hogy a kártya a lehető leghalkabb legyen, ha nincs terhelés alatt/ ha alacsony a terhelés. Vagy, ezek a mai kártyák már mind kikapcsolják a ventit egy bizonyos hőfok alatt?
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Csupingo #91887 üzenetére
Értem.
Őszintén szólva úgy állok ehhez a konfiguráció építéshez, hogy a videokártyára szánom a tőke nagyobb részét, mert abból újat szeretnék. Ez az i7+alaplap+ram 55 körül kijön. Persze sokkal jobb lenne egy fiatalabbat venni, de sajnos szűkös a pénztálca.
Köszönöm szépen a válaszodat!
-
Csupingo
veterán
válasz
Don.Corleone #91886 üzenetére
Inkább csak arra akartam célozni, hogy hiába i7-es a processzor, azért már nem olyan erős, valamint talán nem is a legjobb választás ha hosszabb távra tervezel, mert egy másik alaplapba (pl. 1150-es) még később egy jóval erősebb i7-es is rakható, amivel már egész sokáig el lehetne lenni. Persze nem rossz, mert 4 mag, 8 szál nem kevés, sőt állítólag a jövőben többet is fognak belőle profitálni a programok. Inkább a jelenben nem olyan erős 1 szálon. Lehet mellé venni 480-at is akár, vagy 1060-at, csak némi tartalék marad a kártyákban.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Csupingo #91834 üzenetére
Igazából több helyen is kerestem egy ilyen konfigurációt mire lenne képes és átlagban 60+ fps-t számolt rá az rx 480-as kártyával. Az i7-hez nem ragaszkodom abszolút, csak ezt tanácsolták a processzor csoportban. Egyáltalán mennyire függnek a mai játékok a processzortól? Én úgy kalkuláltam hogy újonnan veszek egy erős videokártyát és egy középkategóriás proci elég lesz mellé, de ezek szerint ez nem hely álló? :/
-
Vistaboy
veterán
Köszi mindenkinek a tanácsokat.
Mint említettem, öcsémnek lesz a gép, ő pedig azt mondta, lehetőleg maradjunk 120K környékén. Én mondtam neki, hogy nem fog beleférni egy normális VGA ezek mellett, de hát ez van. Majd megbeszélem vele, és lehet, hogy valahogy megpróbáljuk a GTX750Ti-t beszerezni.
Nem nagyon vinném lejjebb a többi komponenst, mivel elég hosszútávra tervezi a masinát, megpróbálom valahogy meggyőzni, hogy így jobban jár. Köszi még egyszer.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok. Öcsém gépújítás előtt áll, már sikerült összeválogatni egy megfelelőnek látszó gépet, viszont kellene bele még egy videokártya is, ehhez kérném a segítségeteket.
Tehát, amiből fog állni a gép:
- ASUS P8H77-V LGA 1155 Intel H77 alaplap,
- Intel Core i5-2400 3.1 GHz LGA 1155 processzor,
- Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHzA többi alkatrész maradni fog a korábbi masinából, ezen felül csak egy SSD fog bekerülni, plusz a VGA, amit ajánlotok hozzá. A táp még kérdéses, lehet, hogy abból is új lesz véve, most perpill nem tudom a jelenleginek a típusát, de majd később megszerzem a pontos adatokat tőle.
A gépet főleg MMORPG játékokra fogja használni, meg filmnézésre, magyarul semmi extra cucc, viszont azért jó lenne, ha FullHD felbontás mellett ezeket a játékokat nem nagyon kellene lebutítani.
Pénz tekintetében jó lenne, ha 20K alatt lehetne maradni (de plusz egy-két ropi belefér, ha úgy van). Használt nem kell, új érdekelne, elsősorban nVidia-ra gondoltam, de AMD is szóba jöhet, ha van megfelelő alternatíva.
Előre is köszönöm.
-
Hunork
veterán
válasz
detroitrw #91869 üzenetére
Gyerekek! Nem mondtam, hogy nem elég a 3 vagy 6 GB.
Csak közöltem, hogy vannak játékok, melyek, ha rendelkezésre áll, simán beeszik a memóriát. (MSI AB segedelmével rendre figyelem) Ettől még persze minden elfut, sőt mehet max beállításon, csak ilyenkor a másik két mankóra támaszkodik a VGA. A végén pont azt írtam, hogy FHD-ra a 4GB (mert ez az általános), elég. Az 1060 meg egy szürke ló, már a megoldás kínlódott egyet a GTX550Ti időszakban, a 192 bites busz miatt. És ahogy írtátok, minden játék, valamint beállítás függő. Ettől a tény, az tény, a minél nagyobb videomemória azért egyáltalán nem hátrány. Mondjuk, ha ma kéne választanom egy 3GB 1060 és egy 4 GB RX 470 között, akkor én utóbbit választanám, már csak a DX12/Vulkan miatt is.
-
Gergő19
csendes tag
válasz
detroitrw #91877 üzenetére
Köszönöm a választ!
1060ból valami tuning verzió,vagy kicsit várok és használtan egy 1070es is bele fér majd a költségvetésbe.
Inkább a 1070es felé húznék, ha esetleg a közeljövőben lecserélném az tv-t valami nagyobb felbontású monítorra.1070esből melyik márkát tipust ajánlanátok (régebben menyivel egyszerűbb volt választani 4-5falyta volt csak ugyan abból a tipusú kariból most meg már van oc ti stb
)
-
Gergő19
csendes tag
Sziasztok!
Milyen videókártyát ajánlanátok fullhd felbontásra ultra minőséghez?
kb 1évre terveznék és nem akarok árilag sem elszállni 2-3százezrekkel.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Boldog karácsonyt mindenkinek.Gép adatai amd fx8320 (8X3.5ghz turbo 8X4ghz)
16gb ddr3 1600mhz ramok ssd 120 táp 700w-os zalman 80+. -
detroitrw
addikt
válasz
Hunork #91868 üzenetére
4-7gb?
Akkor oda a 6gb-os kozel ugyan annyit er! (ill. nem er)
Ez jatek es beallitasfuggo hogy az adott alkalmazas milyen meretu adatcsomagokkal dolgozik.Multinal nem a grafika kimaxolasa a lenyeg.
Meg azert egy 1060-tol meg nem kell a 1440p-s teljesitmenyt elvarni ez meg fhd-s szintu
-
Hunork
veterán
válasz
detroitrw #91860 üzenetére
Én nem szólnék bele, bár az igaz, hogy nem bukik meg, nem vérzik el, de számos játék van, mely simán feléli a 4-7 GB videomemóriát. (GTA5, Ashes Singularity, új COD-ok...) Ha nincs ennyi, akkor nyilván a rendszermemória és lapozófájl lesz a mérvadó. És ha mindkettő kevés, akkor lesz hosszú a töltés, vagy játék közben töltéskor a beakadások, hirtelen fps esések. Ettől még minden szép és jó, de mondjuk egy multinál nagyon nem mindegy, hogy ez milyen sűrűn fordul elő.
Itt egy videó a 8 vs 16 GB rendszermemória használatról a gyakorlatban: [link]
A legtöbb játék meg következetesen simán elnyel 3GB-ot, ezt én is mindig figyelem. Általában véve elmondhatjuk, hogy egy monitorhoz, FHD felbontáshoz ma már a 4GB az ajánlott, és ez a tendencia csak felfelé fog változni. (hacsak nem jön ki egy X86 -al ellentétes CPU architektúra, mely megoldja ezt a problémát.)
Idézet egy 2012-es(!!!) tesztből:
"So, what can we glean from all of that? For one thing, with any single monitor the 2GB video card is plenty - even on the most demanding games and benchmarks out today. When you scale up to three high-res screens the games we tested were all still fine on 2GB, though maxing out some games’ settings at that resolution really needs more than a single GPU to keep smooth frame rates. With the right combination of high resolution and high detail, though, there is the potential for 2GB to be insufficient. For future games, or perhaps current games that were not tested in this article, you might be better off with a 4GB card if - and only if - you plan to run across a multi-screen configuration." -
detroitrw
addikt
válasz
imike1054 #91866 üzenetére
Szvsz csak a vga miatt nem szukseges a cput cserelni.
Az i3-hoz meg pont illik a 1060.
Persze ez jatek fuggo is, de onmagaba nem indokolja a cseret.
Erdemes majd osszevetni az adott jatekba elert ertekeket i3-on, pl. a youtube -on fellelheto i5/1060 parosokkal, mennyire is van lemaradvaInkabb tartogasd azt az osszeget, felteve ha nem valami kihagyhatatlan ajanlat.
-
Bountyx
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.!
-
imike1054
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy i3-4170 mellet egy Gainward 1060 3gb-os videókártya mennyire lenne ésszerü mellé tenni.
De 1-2 hónap után váltanék i5-4690re.Köszönöm a választ elöre is!
-
detroitrw
addikt
válasz
johnywalker #91857 üzenetére
Tudsz olyan motort vagy jatekot amin megbukik a 3gb?
Vagy tudsz olyat ahol elverzik a 2gb? -
Bountyx
csendes tag
Üdvözletem kérnék 1 kis segítséget táp felől.
Most akarok majd beruházni 1 gtx 1070-re ami 150w-ot fogyaszt max pontosabban(MSI GTX1070 Aero 8G OC 8GB DDR5) és érdeklődnék elég lenne e neki az én fsp hexa 500w-os tápom.
Konfigom: gépház: Kloink Aviator (3db ventivel)
proci: i5 6600
alaplap: MSI B150M BAZOOKA
ram: Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury BlackVálaszt előre is köszönöm.
-
GODx
tag
40e körül csak az 1050et érdemes? Van egy Manli-féle 1050, de nekem a márka nem ismerős de nagyon jó az ára, csak sajnos nem találok róla véleményt sehol sem. :/
-
detroitrw
addikt
válasz
johnywalker #91852 üzenetére
10%?
Nekem meg ettol is kevesebbnek tunik ... <=+5% (+20% arert)
Gyakorlatilag jelen pillanatba a 3gb-os sokkal jobban megeri!
Es kesobb mi lesz ami kihozza a tobblet memoria igenyt?
Es arra mennyit kell varni hogy mindez a jatekok (nem mario cart szintu!) 20%-nal meg is valosuljon?
De akkor a beallitasoknal ott is lehet majd megoldast talalni, hogy folyamatosan elvezheto legyen.
Addig ez a 3gb-os ki fog tartani.Meg mindig nem ertem ezt a 3gb-os dolgot ...
5 ev mulva mikor megjonnek ezek a jatekok a vga is fejlodni fog. Aki hosszutavon pc-be gondolkodik 3-5 evente cserel, hogy minel kevesebbet bukjon kesobb!
-
szimi57
őstag
Egy teszt 3 vs. 6 GB. A különbség FPS-re vonatkoztatva elhanyagolható.
-
johnywalker
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest