-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szityak
tag
Végülis erre esett a választásom:
XFX RX-480P8DBA6 RX 480 8GB GDDR5 GTR PCIE
Meg is van rendelve, ha minden igaz ez a black edition verzió és pénteken érkezik. 480ból ez és MSI a legjobb ezért gondoltam ezekre. Már csak be kell passzíroznom a maga 280 mm-jét a házamba (Zalman Z11 neo)
Ryzen 7 5800x, ASUS ROG STRIX b550F Gaming, 2x16 gb G.SKILL, Sapphire 5700xt
-
cirzsu
újonc
Sziasztok!
Lenne egy problemam amiben a segitsegetekre lenne szüksegem...
Vettem egy Saphire RX470 8 Gb-os videokartyat ami A8 6600K APU- val fut es 16 Gb GSkill Rammal, -en ezt a konfigot Cad programokhoz hasznalom es rendereleshez, viszont ha sok mar az objektum a tervben akkor a kartya majd meg szakad es szaggat a kep...
vettem masik alaplapot es egy fx 6300 procit, es azon gondolkozom, hogy mit csinaljak
1, megtartom a rx 470-et es rakok melle egy R9 280 x-et , vagy
2, eladom es veszek egx gtx 980-at v. gtx 1060-at
nem tudom a ket kartya rendesen össze tudna-e dolgozni, ill .jobb lenne mint a gtx...?
a tap egy Enermax 650W, ami elbirna szerintem mindket felallast...
elöre is köszi a segitseget... -
Hugo
csendes tag
Hali mindenkinek,
Egy MSI r9 270x (2gb) vagy esetleg egy asus rx460 4gigás lenne a nyerő?
i5 3570el használnám,8giga ram,1tb hdd, főképp játékokra.Nem nagy az elvárás, de azért high-on fusson el minden mai játék, gondolok itt pl: gta V ,esetleg tomb raider stb. Köszi a választNéha egy évszázadokon át fennmaradó legenda... nem véletlenül marad fenn.
-
veterán
Ebből a kettőből inkább az újabbat venném, úgyhogy egy szavazat az RX 460-ra a több VRAM (GTA V-nek egyébként is jól jön), kisebb fogyasztás miatt, de picit gyengébb. R9 270X-ekről amúgy azt hallani, hogy szeretnek meghalni újabban.
Az RX 460 tulajoktól kérdezd meg, hogy megy a kiszemelt játékkal a kártya.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Csupingo
veterán
Ezekkel a kártyákkal fhd-n high közelében szerintem 40 (játékfüggő: 36-50) fps körül lehet játszogatni. Ha ez így jó neked, akkor választhatod valamelyiket. Ha kicsit több kéne, akkor esetleg egy gtx 1050 ti jó lehet, amit általában 51-től lehet kapni. Vagy használt garanciális r9 380, amik 40-től kezdődnek.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
(baphomet)
tag
Sziasztok!
Van olyan dokumentum, ami az nVidia kártyákat és az AMD kártyákat hasonlítja össze, hogy melyiknek melyik a megfelelője?
Köszönöm -
pEtii94!
csendes tag
Sziasztok!
Videókártya vásárláson töröm a fejem, de teljesen tanácstalan vagyok. Gondolkoztam, hogy esetleg ASUS STRIX 1050Ti vagy ASUS STRIX RX 470, mindkettőből a 4 GB-os verzió. Kicsit utánaolvasgattam, és elvileg az 1050-nél tán sokkal jobb (elvileg átlagban minden játékban + 20 fps-sel...) az RX 470. Viszont az RX-nél meg azt írták sokan, hogy nem elég jó a hűtése, az ASUS-nak ez nem lett valami jó szériája, stb. Leginkább játékra, illetve filmezésre használnám a kártyát, és 70ezer Ft-ot szánnék rá maximum. Nektek mi a véleményetek, mit ajánlanátok?
Intel i5 8600K - ASUS TUFZ370-PRO GAMING - 16 GB DDR4 2400MHz RAM - ASUS DUAL-GTX1060 6GB - 1 TB HDD - CORSAIR 450W
-
fagy53
nagyúr
válasz (baphomet) #92762 üzenetére
pEtii94!: az 1050Ti különösen az ASUS enyhén szólva túlárazott, egyértelműen az RX 470 a befutó 70k környékén vagy az 1060 3GB-os változatai.
[ Szerkesztve ]
-
TechRobot
aktív tag
Sziasztok.
2DB 4K monitor meghajtásához milyen VGA-t ajánlotok? Nem fog játék futni róla csak photoshop, meg google chrome.
Inkább nvidia kéne csak és nyilván DP-n keresztül, keret elvileg olyan 80 körül lenne rá de nem szent írás.
[ Szerkesztve ]
Dikk egy százas...
-
Csupingo
veterán
-
TechRobot
aktív tag
-
Csupingo
veterán
válasz TechRobot #92770 üzenetére
Az új kártyák hdmi-n is tudják a 4k felbontást 60 Hz-en, azért nem kell a legdrágább vga-t megvenned, ha olyan nagy teljesítmény nem kell. Persze jó az a 480, de talán ár/teljesítmény szempontjából egy 470 jobban megéri. Létezik 1060-ból is 2 dp-vel, pl. ez.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Y72
aktív tag
Érdeklődnék, hogy mostani játékra tervezett videokártyákat lehet-e úgy "tuningolni" hogy CAD felhasználásra legyen optimalizálva és elérhetőek legyenek bizonyos opciók.
Anno volt egy GTX9800-as kártyám (a régi verzió, kb 7-8 éve), ahol egy dll fájlal elérhetővé váltak a firepro ill quadro kártyákhoz tartozó opciók. pl Solidworks-ben ment a realwiev, és hardveresen sem volt kevés, bírta a strapát.
Akkor ez a kártya nem sokban különbözött fizikailag egy quadro-tól, most is van ami ilyen?
(Tudom, a gyártók szerint nem ugyanaz a kettő, de ugyanakkor sok minden szoftveresen van letiltva és nem hardveresen)+ egy kérdés: i7-4790K proci max milyen kártyát tud kihajtani?
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
Kedves Fórumozók!
A következő problémám van: Az új konfigomnak két videokártyára lesz szüksége, mert egyet egy virtuális Windows fog teljes egészében használni, egy pedig marad a host Linuxnak. I7-7700K lesz a CPU, és a terveim szerint annak az IGP-jét kapja a Linux. Viszont 4k-s a kijelzőm, és csak HDMI van rajta, az IGP pedig csak DP-on tud 4k60Hz-et adni, úgyhogy venni fogok hozzá egy CAC-1070 DP->HDMI átalakítót.
Ez viszont nem működik minden esetben, ki kell próbálni. Ha nem fog menni, akkor vennem kell egy második VGA-t. De nem tudom, hogy ebben az esetben milyen teljesítményre lesznek képesek a kártyák? Mert ugye a Kaby Lake csak 16 PCI lane-t támogat, és egy GTX1050 vagy 1060, amiket vennék, x16-os, vagyis kettő egymás mellett csak x8 üzemmódban fog működni. Ilyenkor mi van? Igaz ugyan, hogy nem terhelném mindkét kártyát egyszerre, de azért képet mindkettőnek 4k-ban kéne adnia, ráadásul egyszerre. És ha játszok vagy renderelek az egyiken?
Jelentene ez teljesítménycsökkenést?
-
nTom
aktív tag
sziasztok
gondolkodom QHD felbontású monitoron, ehez milyen amd videokártyától nézelődjek?
290x, rx480 és felette? Ide már kell a 8GB mem?
-
-
droti25
őstag
Sziasztok
Ez most jó vételnek számít?42 ezer ft most!
[link] -
-
kelna91
senior tag
válasz core i7 #92779 üzenetére
A 4k és a QHD nem ugyanaz. A QHD 4*720p az UHD/4k pedig 4*1080p.
A 4k eredetileg egyébként 4096*2160, mert ez a mozis méret és elnevezés és a 2k négyszerese, az UHD pedig 3840*2160, ami a full HD négyszerese.De a 4k és UHD elnevezéseket most már totál keverik, és a mozis 4k-t szokták C4k-nak is nevezni, a TV-set pedig 4k UHD-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Y72
aktív tag
válasz droti25 #92780 üzenetére
Nem biztos hogy jó vétel. A linkelt kártya teljesítménye kb. a HD7870 szintjén van amit én most szeretnék lecserélni. 2013-ban vettem 60e Ft-ért. Szerintem jobban jársz ha használtan keresel pl egy R9 290-est.
Ezt a listát sikerült összeraknom teljesítmények* alapján, a hozzáértők szóljanak ha ez így nem igaz (de akkor a prohardver tesztek sem összehasonlíthatóak).HD 7870 =54 (ezt cserélném)
GTX 1050 =58
GTX 780 =90
R9 290 =100
R9 290X =105
RX 480 =105
GTX 980 =106
R9 390X =111
HD 7990 =121
R9 Fury X=129
GTX 980Ti=135
GTX 1080 =170 (kb)*relatív teljesítmények az összes beállítás mellet, prohardver összesített eredmények alapján.
-
Scholes9
nagyúr
WQHD felbontására én minimum egy GTX 1070-et ajánlok, ez alatt egyes játékokban nagy kompromisszumot kell kötni, persze, ha elég a 30 fps, akkor egy gyengébb és olcsóbb kártya is megfelelő lehet. 1,5 hete használom a 1070-et WQHD felbontásban, kérdezz bátran
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Alister71
nagyúr
A GTX1050 azért jóval gyorsabb mint a HD7870.
Mondjuk én GTX1060-ra váltottam 7870-ről, ott azért már duplája a sebesség.
Használt R9 2xxx-et venni gari nélkül nagy butaság, keményen döglik ez a széria. Ráadásul elég régi GCN széria, DX12-ben igen gyengék.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
MM
őstag
válasz Alister71 #92790 üzenetére
Azért ne említsük már egy lapon a 7950/7970/280/280x-et, meg a 290/290x/390/390x-et!
Mindkét csoportban gyakorlatilag ugyanarról a kártyáról beszélünk, vagyis utóbbiakról azt állítani, hogy DX12-ben gyengék, meg hogy elavultak, kicsit furcsa, miközben hozzák az rx480 teljesítményét...[ Szerkesztve ]
-
merAce
csendes tag
Sziasztok!
Megbízásból érdeklődöm. az alábbi konfighoz keresek új nvidia kártyát max 240eHUF értékben.
ASUS Z170 Pro Gaming (LGA 1151)
HyperX 16GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT HX424C12SB2K2/16
INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 OEM
1680*1050Köszönöm előre is!
A vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van egy belőle.
-
veterán
válasz merAce #92793 üzenetére
GTX 1080, amelyik szimpi. De egy ilyen konfigot "bűn" 1680*1050-es monitorral használni, ide egy GTX 1060, RX 480 is elég volna bőven, szerintem.
Szóval én vennék min egy 1080p-s, vagy inkább egy 1440p-s monitort.De persze mehet a VGA akkor is, ha nem lesz új monitor, csak így pénzkidobás lenne szerintem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Alister71
nagyúr
A GCN 1 erősen elavult, volt is egy cikk, hogy nem fogják megkapni már valamelyik új fejlesztést, szóval avultatják őket. Ennek fényében nálam nem ajánlott kategória.
A 3-as szériát nem említettem, pedig még abban is van GCN1 Óvatosan kell bánni ezekkel a szériákkal, mert az AMD ocsmány átnevezéseket csinált.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Hiryu
csendes tag
"HD 7770 mondd, mire cseréljelek?"
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Jelenleg egy Sapphire Radeon HD7770 1Gb kártyával rendelkezek, de úgy érzem hogy kicsit már kevés a teljesítmény.Szeretnék cserélni de már vagy 3 éve nem vagyok képbe a témával. Kb 45-55 ezer forintos körben milyen kártyára érdemes beruházni?
Általában Medim-High beállításokon játszok, de nem baj ha a teljesítmény megbírkózik az utóbbival
Konfig:
AMD Fx 6300
ASUS M5A97 R2.0 alaplap
8Gb DDR 3 Ram
Chieftech TDP 80 400W-os táp.És a lényeg a régi 19"-ol monitoromat nyúzom 1440-900 on, amit csak akkor cserélek le ha bedöglik. (Bér nem csodálkoznék 7év után)
Játékok: War Tunder, Red Orchestra 2, Battlefiel széria, Total War játékok, TC: Division.
Első körben tesztek alapján a gtx 1050ti szimpi, de nem tudom, hogy van e a kategoriájában jobb ár érték arányú kártya.
Köszönöm -
Veron
addikt
Szaisztok!
van értelme GT720 vagy 730 kártyát venni i3-6100 CPU mellé mITX házba, ritka játékra fHD monitoron (AoE3, CS.GO)?
köszönöm!
Veron[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mercedes topic
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest