- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz xxxx.x #72193 üzenetére
Nézhetsz használtan GTX 650ti /650ti boostot (most van az aprón olcsón)
Ha eladjátok a Q6600-at kb helyette pont tudtok venni egy említett Xeont, és akkor már mehet esetleg a HD 7850 is szintén használtan Ha nincs értelmes hűtő a processzoron akkor kijön az is, viszont a Xeonnal kicsit körültekintően kell vásárolni. Tehát vagy előre S775 readyt vegyél (ami már ki van vágva a megfelelő helyen), vagy különben az alaplapot kell farigcsálni amihez gondolom nincs kedved.Én mindenképp egy előre "s775 ready" Xeon mellé tenném a 7850-et és felhúznám a procit, ez a legjobb verzió
*Sn0w
-
-
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xxxx.x #72195 üzenetére
Ahogy előttem is írták, kis pénzből érdemit ki lehet hozni. Ha nem akarsz belemélyedni túlságosan, Q6600 elad, E5430 megvesz (kis alku ráférne), ez filléres váltás, csak idő (jó áron kell adni a 6600at is, akkor viszik hamar). Mellé VGAnak sok minden elfér, gariigény döntsön, vannak jó ajánlatok. 750/650TiB/7850/760.
-
mazdacomprex
csendes tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy milyen videókártyát ajánlotok a gépembe.hamarosan cserélni szeretném és egyenlőre tanácstalan vagyok.Játékra van a gép. Kb 60-70e lenne rá.Valami garis használtban gondolkodom itt a PH-n.
I5 4670,ASUS Z97 PRO GAMER,2x4 Gb GSKILL Trident X 2400MHz,Samsung 850 120Gb SSD, 500Gb HDD,
Jelenleg FSP 400W -os táp van,de azt lecserélem egy 500-600W közötti tápra.FSP,Corsair,Cooler Master közül lesz.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Gabbbb
senior tag
Sziasztok!
Coil Whine problémám van egy Gigabyte GTX960-al. (több gépben is próbáltam) Ebben az ársávban milyen garantáltan (amennyire ilyet lehet garantálni) coil whine mentes videókártyát tudnátok ajánlani? Witcher 3 és Guild Wars 2 amikkel leginkább játszom.
(z97-p, i5-4460, 16gb ram, seasonic 450w táp)
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz Gabbbb #72218 üzenetére
Sajnos nem lehet garantálni, minden kártyával előfordulhat de okozhatja a környezet is. Vidd vissza hátha a következővel nem lesz ilyen probléma. Az ellenfele AMD oldalról az R9 380.
(#72217) mazdacomprex: Ennyiért talán találhatsz már R9 290-et is. Ebből a Vapor-x ill. Tri-x modelleket keresd (a többit nem ajánlanám).
Ha nem találsz akkor HD 7970/R9 280x ill. Nvidia oldalról GTX 770/680.7970/280x ugyan az a kártya, ajánlott hűtések: Sapphire Vapor-x, Tri-X, MSI Lightning
Nvidiából ami nem referencia szinte mind jó szokott lenni.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
csaba17
senior tag
válasz gtamate2 #72219 üzenetére
helósztok
játékra, max 50ezer ft-ig milyen videokari ajánlotok az r9 270x illetve gtx 950-en kívül?
most egy 550ti-m van de írnom sem kell, hogy elég régi és eléggé melegedik is (hiába pasztázom újra) olyankor meg van hangja rendesen...
annyi megkötés van, hogy a max kártya hossz csak 24cm lehet, ebbe az említett 2db kártya belefér.
köszi előre is.szerk: újat akartam írni, nem válaszolni az előzőre, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz mazdacomprex #72224 üzenetére
Egyértelműen a 290, de csak az említett két típust választanám.
*Sn0w
-
lanw
aktív tag
Sziasztok! Mekkora kompromisszumot kell kötnöm FHD-ben 280x-el?
Bocs az OFF-ért!
To be or not To be
-
kalozhun100
őstag
Vegyétek, vigyétek Kiváló kártya, ennyiért meg ajándék [link]
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
kb7700
csendes tag
Sziasztok!
Ilyesmi gépet gondolok venni kizárólag melóra:
INTEL Core i7-6700 / i5-6700 lent, hogy miért a vacilálás....
HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/16ArchiCAD, Photoshop és látványtervrendereléshez, grafikai dolgokhoz milyen kártyát ajánlotok?
GTX 750Ti 2GB GDDR5 PCIE jó lehet vagy érdemesebb i5-4590 konfigra visszalépni és erősebb vga-val menni? Játék nem lesz, munkára kell, gép vga nélkül kb 220-230 e , max. 300 e-ig mennék el, de ha van okos kompromisszumos olcsóbb kártya ám legyen
Előre is köszönöm a segítséget!!!!
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok szeretnék venni egy Gigabyte Gtx 970 G1 Gaming kártyát. Az lenne a kérdésem hogy milyen megbízható boltot ajánlanátok ahol lehet Pick Pack pontra rendelni ezt a kártyát? Iponon nem lehet Aquanal nem lehet Pcx-nél talán de ott meg csak 2 év gari van rá, több boltot meg nem nagyon ismerek Igaz ott van még az Edigital meg az Emag de ezeknél meg arany áron van.
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
Üdv!
Játékra tervezek egy VGA-t cserélni.
Az a kérdésem, hogy egy GTX 650-E 2GB jó választás lehet-e? Vagy gyengébb egy 650 Ti-nél, vagy egy HD 7770-nél is játék tekintetében? Nem tudom mit jelent ez az E jelzés...Köszönöm!
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
válasz gtamate2 #72237 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Igazából ebbe a gépbe lenne:
Alaplap neve: Gigabyte GA-P35-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN),CPU típusa: DualCore Intel Core 2 Duo 2200 MHz, Rendszermemória: 4096 MB, Videokártya: ATI Radeon HD 3850 (512 MB), Képernyő: Samsung SyncMaster E1920W/E1920WX/EX1920W (Digital) [19" LCD] (H9FB226892), Lemezes meghajtó: WDC WD10EZEX-00BN5A0 ATA Device, Táp: Chieftec GPA-350 S, Ház: AEROCOOL AeroEngine II-BBP Fekete
1440x900 felbontáson. Játékra. Itt jön a képbe, mint amolyan felső határként a 650 Ti, vagy a 750, csak nem tudom overkill-e az már erre a kis felbontásra.
Valami hűvösebb kártya kéne, amit még elbír a táp is. Lehetőleg GTX 6xx, vagy korszerűbbre gondoltam, akár ATi fronton is, bár Nvidiát preferálom.A mostani kártyában túl kevés a VRAM sajna, 1 GB azért kéne.
[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
gtamate2
veterán
A gond ott kezdődik hogy játék és C2D, ez a kettő nem megy sajnos.
Minimum vegyél az apróról egy 4 magos Xeont, ami már át van alakítva S775 readyvé, legolcsóbban így tudsz mellé bármilyen kártyát tenni ahhoz hogy értelme legyen. Ha megvan mellé mehet valami értelmes videókártya.
Nv: 750/650ti boost /650ti
AMD: HD 7790/7770Ha cserélsz tápot és húzod a procit 3.7-8 környékére akkor mehet egy HD 7850 is.
*Sn0w
-
Devas
őstag
válasz gtamate2 #72239 üzenetére
Nem akarok semmi egyéb alkatrészt cserélni, nem is az én gépem lesz. A mostanival a gond a kevés VRAM. Ezért szeretnék benne VGA-t cserélni (ajándéknak szánom). Használt hűvös kártya kéne, ami hozza mostani szintjét legalább és van benne legalább 1 GB VRAM.
Tunning, overclock nem lesz a gépen. Az 1440x900-as monitor is marad.Milyen kártyák közül válogassak ezen feltételek mellett?
-
Devas
őstag
válasz gtamate2 #72241 üzenetére
Azért van ami kihajtja. Láttam már nála 99% GPU kihasználtságot 90% CPU kihasználtsággal valami autós játéknál. MSI afterburnerrel néztük.
Azért gondolom hogy a VRAM elfogy, mert adott egy böngészős játék, ahol nem lehet állítani a grafikát és nála az FPS bőven 1 alatt van. Gyakorlatilag 5 másodpercenként mutat 1 képkockát. Ilyenkor mindig a RAM-ra tudok csak gondolni.
Azt hittem rakok bele egy 5770 kaliberű kártyát és nagy előrelépés lesz, de most tanácstalan lettem.
-
gtamate2
veterán
Egy 5770 alá kell egy C2Q kb, az a Dual Core 2.2 ghz-en olyan karcsú hogy netezni sem a legjobb rajta.
Az lehet a böngészős játék problémája hogy a videókártya nem támogatja a hardveres gyorsítást (vagy a böngészőben nincs bekapcsolva), ebben az esetben egy 4*** széria lenne az ideális, de mint mondtam a processzor oda is olyan kevés mintha egy ezer éves trabantban akarnál új gumiszettet venni. Hiába veszed a legjobbat akár, akkor se fog jobban gyorsulni.*Sn0w
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
Kérdés az alábbiak közül mit érdemes venni?
gtx970, 780tI, 290/X, 390...
Igazából árban kb. ugyanott vannak I5 4400 mellé menne a VGA, főleg a kiegyensúlyozott teljesítmény a lényeg.köszönöm.
-
debcamp
aktív tag
Sziasztok,
Kíváncsi lennék, hogy G3240 (mini-itx B85, 8gb ram, ssd, hdd, seasonics 430W) mellé mi az a vga ami még passzolna? Nyilván kompromisszummal, de játékra mit lehetne összehozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs