- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
Bitcoin, Dogecoin, Ethereum prices fall as China ramps up the pressure on cryptos even more - CNN
Bitcoin tanked again on Tuesday and fell below $30,000 for the first time since late January as China escalated its crackdown on cryptocurrencies.
Over the weekend, Chinese state media reported that the southwestern Chinese province of Sichuan ordered a halt to all crypto mining operations and cut off the power supply to many mining facilities. The province is a major hub for mining, the process of using powerful computers to run and solve algorithms that generate new cryptocurrency coins and verify transactions.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
kwzatz
őstag
válasz KAMELOT #152055 üzenetére
Így van. Átviszik, eltelik pár hét, aztán Elon már írhatja majd, hogy most már "környezetkímélő, még inkább megújuló energiaforrásokra támaszkodik a Bitcoin bányászata", és indul a shillvonat, gyaníthatóan több vállalati, kormányzati szereplővel karöltve. Az ár ismét megindul felfelé és viszi magával a GPU árakat is.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
jozs6200ax
aktív tag
Minőségben / hűtésben hol áll az EVGA GeForce RTX 3060 Ti vagy 3060 ?
-
addikt
válasz jozs6200ax #152058 üzenetére
https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-3060-ti-ftw3-ultra/
A 3060Ti FTW igazából csak nevében FTW. Egy XC3 hűtést kapott.
A 3070FTW sokkal jobb mint a 3060Ti FTW.Más gyártóknál egy az egyben ugyanaz a hűtés a 3060Ti és 3070 kártyákon. Például TUF, vagy MSI Gaming X.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz jozs6200ax #152060 üzenetére
A TUF 3060Ti nálam azért esne ki mert csak 1db 8 pin-es csati van rajta.
Tehát max 225W bármit is csinálsz. A Boost-ot nem fogja olyan jól tartani mint a többi kártya.
Ott szinte kötelező egy kis alulfeszelés.
Ezen nincs rajta, de max 225W.És szerintem az Asus TUF 3060Ti a legdrágábbak között lesz. Januárban az Asus kb elsőként emelte az árakat.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
aktív tag
válasz jozs6200ax #152062 üzenetére
Ha neked érdekes infó, akkor 3060Ti-ból az LHR nélküli már EOL.
-
kwzatz
őstag
válasz KAMELOT #152057 üzenetére
Érdekes, hogy ez a "semmiből pénz" a crypto kapcsán sokszor felmerül, a jelenlegi rendszerünkkel kapcsolatban meg nem látja sok ember. (már csak azért is vicces, mert pl. a Bitcoinnak véges mennyisége van, szemben a jelenlegi inflálódó fizetőeszközeinkkel, és nem a "semmiből" terem, hiszen "proof of work", az a rengeteg GPU nem véletlenül pörög ám, meg lett ilyen drága)
A FED vagy az EKB szerinted miből teremt pénzt? (a létező dollármennyiség több mint 40%-át az utolsó 1 évben nyomtatták... 1 év alatt annyi, mint korábban évtizedek alatt összesen)
Annak ellenére, hogy közgazdaságtani szempontból szépen körül van írva azzal, hogy a pénznyomtatás a hitelfelvevő jövőbeli fizetési képességét alakítja át a jelenben fizetési eszközzé, ha a bullshit mögé nézünk, és kereken kijelentjük, hogy mi történik, akkor elmondható, hogy valójában a nagy büdös semmiből teremtenek pénzt."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
KAMELOT
titán
válasz kwzatz #152064 üzenetére
Leegyszerűsítve az utolsó mondat vége a lényeg
Itt olyan infláció lesz, hogy lehet nézegetni. Aki akar még jó áron vásárolni valamit most tegye, mert minden drágulni fog. Patikában már érezhető a +1-2€ áremelés. Az építőipari cuccok 80-90% drágultak.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Scarletiel
senior tag
válasz KAMELOT #152065 üzenetére
Csak az a baj, hogy az emberek fizetését nem fogják a 80-90%-os inflációhoz igazítani tehát aki eddig közepesen élt az is éhen döglik, aki eddig éhen döglés szélén volt az megy a levesbe ^^
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Qtya123
őstag
válasz KAMELOT #152065 üzenetére
"Az építőipari cuccok 80-90% drágultak. "
Khm... Némelyik építőanyag "csak" 80-90%-ot, de sok ennél jóval többet is. 180-230%-ot.Takarmány szintén. Mezőgazdasági kemikáliák gyártásával és kereskedelmével foglalkozó ismerős szintén arról számol be, hogy embertelen áremelkedés zajlik ott is az elmúlt 1-2 hónapban. Aminek az egységára eddig volt 1.200 EUR, az most 1.600 EUR.
Pár hónap és ezek lecsapódnak az élelmiszer árakban is.Ha az építőanyagokkal (és lassan a zöldség/gyümölcs árakkal) hasonlítjuk össze a VGA árakat, már-már azt mondhatjuk, hogy a VGA drágult a legkevésbé.
Mindenesetre érdekes időszak elé nézünk. Az infláció elszabadult.
-
kwzatz
őstag
-
agymenő
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: Szeretnék VGA -t az adott konfigba amit lenn olvashattok vagy adatlapomban. Gondolkozom ugyan platform váltáson is de akkor csak int vga :) mert nincs annyi pénz vagy konzol.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1080P nem szeretem nagyon a komprumisszumot. :D
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?
(játék, filmnézés, munka?)Játékra
4. Mennyi pénzt szánsz rá?Max 150 000ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Inkább használt de a garancia nem árt. :)AMD Ryzen R5 3600/LC Power 120/ MSI B450-A Pro Max/2x 8Gb Kingston Hyper X 3000MHz/Palit RTX 3060Ti 8Gb Dual/240 SSD Kingstone/1Tb Toshiba HDD/FSP Hyper K Pro 700W/ Rampage CARISMA MESH ATX/24" 1080p freesync LG
-
Csupingo
veterán
válasz agymenő #152070 üzenetére
Az a proci olyan erős vga-kat már nem tud kiszolgálni. Amik passzolnának mellé: gtx 1650 super, gtx 1060, rx 5500xt, de ezekkel néha kis kompromisszumra kényszerülhet az ember. Ha csak single játékokkal játszol, akkor esetleg be lehet vállalni a kicsit erősebb gtx 1660-at, vagy az 1660 super-t is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Grave_444
nagyúr
válasz agymenő #152070 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy egy 1060 mellé is kevés lesz az a proci főleg multiban.
1050Ti mehet nyugodtan, felette nem érdemes nézelődni.150k keretből mondjuk a helyedben vennék egy 6/12-es I5 10400F-et + hozzá lapot és úgy videókártyát. 1060 6GB kijönne, ha eladod a mostani alkatrészeket. RX580 8GB bánya miatt még drágább, az nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz kwzatz #152069 üzenetére
Még nem, mert a magasabb áron beszerzett adagokat pörgetik ki.
Amúgy meg ez is olyan, mint a kenyér meg a benzin. Ha drágul a benzin 20 Ft-ot, akkor drágább lesz a kenyér, mert nőtt az üzemanyag ára és a pékeknek is emelni kell.
Mikor meg csökken 50 Ft-ot az üzemanyag, akkor a kenyér ára marad. -
ribizly
veterán
-
Razor18
tag
Urak,
létezik, hogy a VGA-k ára legalábbis elindult lefelé? Vagy csak nem követem elég közelről az eseményeket?
Köszi
-
-
varadigabor
senior tag
Sziasztok!
Zotac mennyire meg bizható márka ? Van egy Asus Gtx 1060 6Gb és azt akarom le cserélni ZOTAC ZT-A30610H-10MLHR - ra. Amit most viszonylag olcsón találtam. De lehet csak papíron olcsó, mire ide kerül lehet drága lesz :Dwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Pityu.
nagyúr
válasz varadigabor #152081 üzenetére
Mert mennyiért láttad?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
zooorba
tag
válasz varadigabor #152083 üzenetére
ez van 227-be GeForce RTX 3060 iChill X3, 12288 MB GDDR6 vagy ZOTAC
GAMING GeForce RTX 3060 AMP! White Edition, 12288 MB GDDR6 234-be https://www.caseking.de -
Pityu.
nagyúr
válasz varadigabor #152083 üzenetére
Az nem rossz át pláne,hogy nem rég még 3060 at lehetett 280EFt-től felfelé kapni.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Floyd80
addikt
Akik most telehányták az aprót 3060-nal azok mind ilyen egyszeri bányászok?
-
Hegyirabló
veterán
Na sziasztok!
Júliusban mindenképpen vettem volna kártyát, főleg hogy végre eladtam a régi laptopom, de most, hogy mennek le az árak, felélénkültem. A kérdés, melyik márkát érdemes ezek közül észben tartani, főként 3060 Ti, 3070, 3070Ti vonalon?
- Asus
- EVGA
- Gainward
- Palit
- ZotacA legfontosabbak a megfelelő hűtés (csak három ventis jöhet szóba), és természetesen mellé megfelelő teljesítmény.
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
kolopele
nagyúr
válasz Hegyirabló #152087 üzenetére
Asus Tuf, Strix, és ami itt nem szerepel, MSI Gaming X Trió.
-
Floyd80
addikt
Gainward, Palit gyakorlatilag ugyanaz.
-
zooorba
tag
Csak egy vèlemèny ha èn vennèk vagy 3060 ti ,3070 , 3070 ti-t èn az msi geforce rtx ------- gaming x trio verziot vennèm .
-
MZsoltee
veterán
MSI Suprim X elég jól sikerült.
3070TI van belőle sima 70-es is.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Hegyirabló
veterán
válasz MZsoltee #152091 üzenetére
Nem véletlenül nem raktam be az MSI-t a listába. Négy alkalommal fáztam rá eddig MSI termékekkel. Tavaly rábeszéltek egy alaplapra - ráfáztam. Nekem soha többet MSI, és tisztelettel kérem, hogy ezt mindenki fogadja el, mert én is elfogadom minden embertársaimat olyannak, amilyen, még ha nem is értek egyet a döntéseivel.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
zooorba
tag
Ha az msi nem játszik akkor evga geforce rtx ------- ftw3 ultra gaming a másik .
-
Pkc83
őstag
válasz Hegyirabló #152092 üzenetére
Csak kíváncsiságból mikkel és hogyan fáztál rá?
Nekem már vagy 10-15 Msi termékem volt és mindegyik tökéletesen
tette/teszi dolgát.
Én ha tehetem majdnem mindenből Msi-t veszek. -
MZsoltee
veterán
válasz Hegyirabló #152092 üzenetére
Egy gondolatot engedj meg még és részemről lezárva.
Egy elektronikai termék nem egy márka függvényében jó, vagy nem. Egy konkrét típusról lehet azt mondani, hogy ajánlott vagy nem. Ha márka alapján döntesz, akkor még pont belefuthatsz egy általad jó márkának tartott rossz modeljébe, vagy egy rossz gyártónak tartott jó modelljéről maradhatsz le.
Az MSI dual radeonjaint nem véletlenül nem ajánlja senki sem. De ezek a Suprim X-ek jól sikerültek.
Ha a fentiek maradtak, akkor:
ASUS Rog Strix
Palit GameRock (ha a formája elfogadható)
EVGA FTW3 Ultra esetleg XC3 Ultra , nekem az utóbbi van meg vagyok vele elégedve.
Egy jó kis video a témában: [link]A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Pkc83 #152094 üzenetére
Ezt a kérdést természetesen megkaptam tavaly is, amikor MSI alaplapnak álltam ellen. A világtörténelem első esete volna az enyém, hogy egy felhasználónak egy márka több termékével is gondja akadt. Két alaplap és két VGA. Az első MSI alaplapom, 15-20 éve nem akarta megenni a RAM-okat, más gond is volt vele, azt hiszem valami driveres, de nem emlékszem, mert ez régen volt. Igen, tudom, most jön az, hogy "Régen tényleg voltak gondok az MSI-vel, de mennyit fejlődőtt azóta!". Jó, fejlődött. Az egyik VGA fél év után VRAM hibás lett, csak fenyegetéssel tudtam a jótállást érvényesíteni, már pedig én nem szeretek senkit fenyegetni. Nyilván a kereskedő volt, aki nem akarta a garanciát érvényesíteni, de a termék MSI volt. A B550 Tomahawk hardveresen egy igazán remek alaplap volt. Szoftveresen, viszont egy hulladék, ment vissza elállásban.
Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy itt és más fórumokon is - nem Te, hanem mások - miért nem tudják elfogadni, hogy nyolcmilliárdan vagyunk, és jó eséllyel nincs két olyan ember, aki száz százalékban megegyezne mindenben. Emberek vagyunk, különbözőek vagyunk. És akkor tavaly elkezdték nekem, hogy "- De miért nem szereted te az MSI-t, nincs azzal semmi gond!". Nem tudom megérteni ezeket az embereket, talán ők azok, akik azt is meg akarják szabni, hogy egy férfi szerethet-e egy másik férfit, vagy egy nő egy másik nőt, vagy egy férfi egy állólámpát, stb, lehetne kombinálni hajnalig. Én például néhány éve híve vagyok az Apple telefonoknak, de meg sem fordulna a fejemben, hogy győzködjek embereket, hogy nekik is olyat kellene használnia. Ha valaki rosszul dönt egy vásárlásnál, akkor az is az ő problémája lesz, senki másé.
#152095 MZsoltee Zsolt, értelek Téged, de egyszerűen nem! Ha az ember négyszer megégeti magát, csak akkor markolja meg újra a kályhacsövet, ha egy kretén. Négy balsiker után miért kellene nekem kísérleteznem az MSI-vel, mikor például az ASUS-al csak egyszer fürödtem be harminc év alatt, egy szintén VRAM hibás VGA-val, de még ez esetben is van annyi különbség, hogy nem fél év után lett hibás, hanem öt év után.
Köszönöm a videót!
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Hegyirabló #152096 üzenetére
Ha vásároltál várjuk majd a beszámolót. Van más jó választás is az MSI-n kívül!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
killbull
aktív tag
Szia!
Adok egy listát amin vannak értékelések, nem minden új márka van rajta de pl annyit látsz hogy ASUS Rog STRIX, vagy MSI Gaming X, vagy Sapphire Nitro+ ezeket megtudod jegyezni, ezek a minőséget képviselik.
Mit értünk minőség alatt, VRM itt a fázis száma hogy mennyi van rajta. Pl 1660 Super, a Gigabyte megoldja 3+1 ből = olcsó, Sapphire meg kapásból ugyan azt a teljesítményt pl 120 - 130 Watt 6 fázisos! Megyünk tovább ventilátor, felmész youtubera, tele lesz Gigabyte VGA kall amiknek kerreg a ventilátora.
Írtam egy példát hogyan tudod nézni a listát amin osztályozva vannak a kártyák!
Megyünk tovább ami még szerintem fontos az ez: [link]
A link alatt találsz egy oldalt ami mindig szétszedi a VGA kat és megnézheted az elektronikáját a PCB jét a memória márkáját. Ez által látsz egy képet hogy mit kapsz, itt még a boltba se mentél el már látod azt pl az egyik márka amit találsz kevésebb fázis van rajta, pl alapból nem látsz rezet a hűtőbe ami egy másik következtetés hogy amelyiken látsz pl kapásból 3 rézcsövet közvetlen a GPU felett az jobb lesz.Aztán ezen az oldalon megkeresed a tesztekben a hőfok részt, ahol össze lesz hasonlítva más VGA kal és látni fogod az egyik 75 fokon fűt a másik meg elvan 60 fokon. Pl az ASUS Rog STRIX szeret ilyen kártya lenni ami elvan 60 fokon.
Aztán amit még javaslok youtube, beírod a kártya pontos nevét és nézed játék alatt a hőfokokat, olyat keress ahol egy random emberke elkezd játszani és kiíratja a képernyőre a hőfokot és más értékeket. Így pl ha friss a típus ami érdekel akkor tuti új kártyát fogsz látni. Így letudod ellenőrizni és megerősíteni azt hogy mi a szimpatikus és mit enged a pénztárca így nálad lesz a legjobb döntés!
Ami sz_r pl a Gigabyte azt megfogod találni fixen youtubeon. De én is csak viszonyítást tudok adni nem mondom meg mi a jó csak azt hogy én pl AMD s voltam eddig de amint lemennek az árak megyek NVIDIA ra és ha AMD t szeretnél akkor láttad már a másik topicba írtam SAPPHIRE Nitro+ az abszolút megbízható, magas minőségű choke a fázis részen, masszív hűtő, a ventilátor minőségi szóval AMD nél ez a csúcs. A Sapphire Pulse verzió egyel gyengébb de a Nitro+ olyan szinten van túlméretezve hogy ha rendesen használod és jól hűt a házad akkor soha nem lesz vele bajod ha garancia mellett nem jön elő semmi akkor jackpot!
Nvidia: itt mint írtam az ASUS Rog Strix ugyan az a kategória mint a Sapphire Nitro+, itt is ugyan azt fogod találni, szándékosan minőségi choke a VRM ben, masszzív hűtő, jó ventilátor.
Szóval ez a két márka az abszolút best, amiket még találsz keresd ki, ott a link fent, írd be a keresőbe a márkát és nézd meg a PCB t és a hőfokokat min mennek a kártyák.
Itt a lista még ma is naprakész, itt vannak osztályozva mi az abszolút csúcs, és mi a szemét amit nem érdemes vásárolni: [link]
Jó keresgélést és sok szerencsét!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz killbull #152099 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm!
Strix eddig nekem bevált, leszámítva, hogy ennél is lett egy kerregős ventilátorom, mint ahogy írod, Gigabyteoknál akad ilyen. Szerencsére a webáruház azt mondja, hogy amikor garanciáztatni akarom, visszaadja a pénzt.
Megnézek majd jónéhány videót, szerencsére azért a 2070 Super vásárlása előtt is tájékozódtam, ez egy nagyon jó kártya, még a kerregéssel együtt is, és egyébként is csak átmenetileg terveztem. Viszont az AMD. Nagyon szeretnék újra AMD-s lenni, de nem valószínű, hogy leszek. Két hétig nálam volt egy Nitro+ 5700 XT, ment vissza elállásban, az ismert szoftveres problémák miatt, például, hogy ne reseteljen ki a szoftver minden újraindításnál, hogy ne pörgesse maximumon a ramokat, hogy két képernyősben se ugorjon fel az órajel, stb. Annak ellenére, hogy nem dicsérik a házamat (Cooler Master NR600), szerintem nem egy rosszul szellőző ház ez, ráadásul most már Argussal és megfelelő ventikkel be tudtam állítani. Ennek ellenére én nem szeretnék AMD-vel kísérletezni, pedig tényleg nagyon jó lenne. Meglátom majd, úgy is írok még majd ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest