- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
senior tag
válasz Hegyirabló #152100 üzenetére
Nekem főleg Sapphire s MSI AMD kártyák voltak mind jók voltak nem egy megy 6 év után is eladva másnál pl r9 380 MSI gaming. Az Asus 6870 döglött meg vrm hűtés hiány miatt 3 év után pont gari lejárata után. Volt 2 Nvidiam asszem Inno3D volt az egyik a másik 950m laptop verzió. Ott se volt gond max a driveremkel laptopon. Win 10 frissítés okozott nálam gondot 1 éve öaszeakadt az AMD driverrel. Win újrarakás történt azóta 1 éve no problem alegújabb driverejkel se egy rx 5700 esetén . Egy sima Rx 6800 (3070+15%) éri meg a legjobban ha lemennének az árak főleg hogy már van FSR Dlss pótló.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz killbull #152099 üzenetére
"ezek a minőséget képviselik" - Általában igen, de ezek sem jelentenek 100% garanciát a jó termékre!
Pl. Idézem egyik kollégánk Strix-es nyűgjeit:
Strix RX 570: GPU hiba
Strix RX 570: 5-10C-al melegebb a Gaming X-től
Strix Z390-H lap: Boltból rosszként érkezik, életjelet sem ad.
Strix 5700XT: gyárilag rosszul felszerelt hűtő (Asus által elismert)
Strix 2070S: Fél év után elinduláskor kerregő venti, halk, hűvős
Strix 2080Ti: Hangos Coilwine, halk, hűvős
Strix 1080Ti: használt vétel, GPU és vagy memória hiba
Strix 1080Ti: használt csere termék 85C-ig melegszik 2500rm-el, kiszáradt paszta, így kaptam a szervízből.Ahogy szoktam mondani: MINDEN típussal lehetnek gondok, nincs hibátlan brand.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
killbull
aktív tag
válasz Hegyirabló #152100 üzenetére
AMD ilyen, nekem 2000 évektől van AMD pl HD 4850 de ez ne legyen példa.
R7 260X el nincs baj max a melegedés!
RX 5500XT, 1 évig használtam, rendes imádtam Sapphire Nitro+ SE!
1 év elteltével egy frissítés után ha pl youtubeot akartál nézni vagy elkezdtél játszani fix 30 perc csontrafagyott a gép.Mindig én voltam a hülye, semmihez se értek, csak laza 20+ éve használok PC t.
Driver hiba volt az RX 5500XT nél.Érdekes hogy megörültem a bányászatnak egyből raktam apróra az RX 5500XT t, rendes ugráltam örömömben mikor elvitték.
Azóta R7 260X van míg lenem mennek az árak. Érdekes hogy azóta nem fagy le a gép nem?
mert sz_r ok a driverek.Itt egy példa miért örültem annyira mikor eladtam!
Itt a link, ha megnyitod görgesd le legalulra ahol angolul írnak hozzászólásokat: [link]
Ugyan ezeket a driver crasheket éltem meg én is!
Érdekességek amikor átmész pl RX590 topicba kiderül hogy akinek nem fagy a gépe az konkrétan bányász bissal tolja, nem játszik ergo ő mentes ezek alól, a másik hívőt nem tudom felderíteni, ő vérét adná érte mer nem fagyhat, nincs érve nem szeded ki belőle AMD az isten driverbe. És a legrosszabb amiért otthagytam az AMD topicot, az a brutális marketing amit az arcodba tolnak hogy ezért ezért és ezért isten az AMD.Ahan, nézzük meg a legújabb drivert csak nekünk csak most ez megengedhető egy driverben, tehát a legfrissebb!
Anno 1800™ may crash upon launching this game when running DirectX®12.
Enabling Ray Tracing while running Ring of Elysium™ on DirectX®12 may cause this game to crash.Tessék mosolyogni az AMD driverek a legjobbak és örüljünk mer mi újítások vannak.
És akkor az én esetem, 550 000 ft ot költöttem gépre mert imádok szimulátorozni és 1 év után jöttek a fagyások!
Driver cserék, legalább 3, Chipset cserék legalább 3 vagy 4, utána kapcsoljuk ki a bisoba a precision boostot, utána állítsuk a tápegységet low current IDLE helyett legyen tipical current IDLE, XMP profil? 1 es? 2 es? kapcsoljuk ki teljesen? Kapcsoljuk ki teljesen minden boostot megy a gép 3700 MHz en akármi van nem boostol sehova, mi lehet még? Pörgessünk le egy 12 órás memtesztet, jó móka! Mi lehet még? Vigyük el boltba szerelőhöz. Elviszem, előadom magam ez a hiba, ok rendesek aranyosak beveszik. 5 napig van bent, mondtam biosba is lefagyhat, és ha elkezdesz játszani vagy youtbeot nézni 30 perc múlva csontra fagy a gép, csak reset gomb kelti életre.
1 napig ment bisosba a gép fagyás nélkül, deafult beállítással, tehát hardver hiba nincs sehol. Hiba nincs nem tudnak segíteni.
Végig RX 5500XT van a gépben.
Hazahozom szenvedek tovább, következő vicc kategória, kijön a szerelő házhoz és hoz egy szünetmentes cuccot ami valami műszer is egyben, hogy majd figyeli a hálózatot, lehet úgy megrántja a gép a hálózatot hogy nemtudja lereagálni. Egy 5500XT meg egy 105W os processzor egy 700Wattos tápegységen
Ugyan úgy crashelgetett tovább műszerrel ami kimutatta volna hogy rossz e az áram ingadozik vagy nem elég neki, de nem nem ez volt a baj, semmi baja a hálózatnak!
Eszembe jutott mi lenne ha 7 hónap vagy talán 1 éves régi drivert tenném fel a gépre emlékezetből nézegetem melyiket mikor adták ki és 2020 karácsonykor tuti nem fagyott. Felrakom és lám lehet játszani majd 1 éves driverrel!
RX 5500XT és a driverei, és ott van fent az amazonos link a hozzászólásokban lent mosolyoghatsz hogy kínozzák az embereket ezekkel a driverekkel. Sőt néha feltéved egy két ember kérdezni melyik driver a stabil. vajon miért? Az én esetemet leírtam részletesen.
Eladtam bányásznak az RX 5500XT t azóta miért nem fagy a gép? És haver mondta egyszerűen NVIDIA nál nem megengedett hogy szinte minden driverbe ott virít hogy melyik játéktól crashelget a gép és ezt javítgatják!
Vagy nézd meg ezt a feldúlt embert hogy ki van készülve mert venni mert egy RX 5700XT t.
Konkrétan az AMD driver akkor a legstabilabb ha mindent kikapcsolsz, nem vicc minden funkciót!Úgy hogy nem kell a marketingnek felülni, fel kell menni youtubera meg fórumra és kérdezgetni az embereket mi a helyzet. Engem már ezért irritál ez az egész AMD topicos agresszív marketing erőltetés, és sejtheted hogy ki tolja, onnantól hogy megvetted és ezeket megéled nem fog senki bocsánatot kérni. És haver mesélte NVIDIA n ez nem megengedett hogy fagyjon a gép, ezt úgy értem hogy rendeltetésszerű, nem kell tuningolni meg hasonlók.
Ez az én történetem az RX 5500XT vel, hiába overkill PCB, brutál hűtés ha takony az összes driver hozzá.
És amit még egy erős érvnek tartok nagyon kiemelném, nem érdekes hogy Steamen nem az aMD VGA k dominálnak ebben a felmérésben hogy ki milyen VGA t használ? Ne csak a mostanit, több éveseket is nézzünk vissza, van egyáltalán olyan év ahol tobb AMD VGA van mint NVIDIA? Van rá válasz sztem elég, csak az én esetem vagy másoké.
Sorry ha nagyon offoltam!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz killbull #152103 üzenetére
Elolvastam egy pár hozzászólást, főleg az alacsony csillagosakat, hát eléggé hasonló hibára panaszkodnak...
De nekem egyébként nincs semmi bajom azzal, ha valaki szeret egy márkát, AMD vagy MSI, vagy bármi, csak ne legyek már hülye azért, mert nekem nem jött be. Volt egy olyan okostojás - Te is hozzászóltál ahhoz a cikkhez - aki azt írta, hogy valljam be, semmi bajom nincs igazából az AMD-vel, csak azért váltottam nVidiára, mert bedőltem a zöld marketingnek. Nagyszerű egyébként, hogy ő tudta jobban, hogy én mit miért cselekszem, ismerte a motivációimat, látatlanban is. De benézte, mert valóban nincs bajom az AMD-vel, egyszerűen nekem most az nVidia felel meg jobban, 5-10, vagy akárhány év múlva majd lehet, hogy megint az AMD fog.
A középső hozzászólásod, amit én úgy szoktam nevezni, hogy kísérleti nyúl vagyok, igen teljesen egyetértek vele. Egyszerűen nincs időm arra, amit írsz, Memtest, meg hangolgatni, de nagyon irigylem, akinek erre ideje van, ezt őszintén írom.
Egyébként én tényleg szeretem az AMD-t, úgyhogy ne ugorjanak most rám se a fanok, kifejezetten figyelem a cikkeket itt is meg máshol is, hogy mikor jön már esetleg egy olyan driver, ami stabil.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
killbull
aktív tag
válasz Hegyirabló #152104 üzenetére
Teszek fel kérdéseket!
Láttál NVIDIA kérdésbe ilyet hogy melyik drivert rakjam fel, melyik a stabil?
Láttál NVIDIA t úgy kérdezni hogy mennyire undervoltoljam mert kazán és szétfűti az egész lakást? Meg laza 10 fok minuszba? NVIDIA n ilyen kérdések vannak?
Tovább nem is megyek ezek mit borítanak pl a házad hűtése milyen? Mert ugye pl az RX 590 példája, én nem vállalok véleményt ebben döntse el mindenki de megkérdezem ki mit gondol egy termékről aminél kérdezgetni kell melyik driver a stabil, meg hova undervoltolgassam azt amt kihoztam a boltból és csak játszani szeretnék?
Vagy az én 5500XT m, vagy az 5700XT állítólag még ennél is durvább.
De másik érv, az a brutális tudás amit az RTX ad. Pl a mikrofonnal mit művel? Kajak ott porszívóznak mögötted és ezt úgy ahogy van kikapcsolja és csak a te hangod hallatszik. Vagy a NVIDIA encoder minősége pl x264 minőség AMD n Superfast preset, NVIDIA n lazán Medium preset. Erről már írtam egy 2700X nek a Superfast 6% os terhelés, a Medium meg 40% ot terhel. Na ezt úgy lazán külön chip leveszi a procidról a terhelést kemény 1% ra. Van még egy csomó amit tudna az AI de pl a DLSS is akár, vagy az a szimulátor amivel én játszok lassan 11 éve, akármit látsz fórumon ilyen config leírást egy poszt alatt 95% ba ott virít az NVIDIA kártya, és a fejlesztő is inkább azt szereti.
Sztem nem kell hozzá sokat gondolkodni hogy az emberek többsége mit akarna vagy mit válaszolna!
[ Szerkesztve ]
-
zooorba
tag
Egy vèlemèny elöfordulhat hogy egy kèt driver mikor kiadják nem mindig sikerül jól ilyenkor az ember vagy visszarakja az elözöt ami jól müködöt ès megvárja a következö frissitèst ès problèma letudva . Ez a videokártyánál az amd ès az nvidia esetèbe is elöfurdulhat mert mindig frissitenek valamit de ez nem von le egyik kártyának a megbízhatóságábol se . Azèrt mert nèha egy frissitès nem sikerül jól nem kell kihajitani az adott kártyát ez legyen amd vagy nvidia .
-
killbull
aktív tag
Még amúgy ha valaki belekötne abba amit írok, még ha jogos is lenne, tudom hogy az NVIDIA nál is vannak fagyások de az játékspecifikus nem komplett gép, hogy megveszel egy típust és mehetsz gulágra mert 1 év lesz mire rendbe rakják, NVIDIA n leveszik a drivert és javítják, egy két alkalom van de nem ilyen ebola mint az AMD!
-
killbull
aktív tag
válasz zooorba #152106 üzenetére
Nekem 1 év után jött elő... Ha új lett volna és abban a hónapban csinálta volna még megértettem volna de komplett számítógépet barmolt szét úgy hogy Win reinstall se segített.
Olvasgatom az NVIDIA topicot és 2018 ba se látok olyanokat hogy még 2019 be is azt kérdezgetnék hogy srácok melyik a stabil?
-
zooorba
tag
válasz killbull #152108 üzenetére
Èrtem de ez mivel egy legyártott alkatrèsz szerintem elöfurdulhat hogy nèmelyik darab nem igazán sikerült jól ès lehet èpp te futsz bele egy ilyen darabba . Sajnos elöfurdulhat az ilyen baleset . Ami az amd vagy nvida dolgot illeti èn úgy gondolom amelyiknek több az árnyèkoló egysège az a jobb kártya játèk szempontjából .
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz zooorba #152109 üzenetére
Olvasod amúgy fentebb linkeltem az Amazonos linket hogy olvasd el hányan írják le milyen raklap sz_r az RX5500XT driverei?
Megvan hogy utána belinkelek egy kialvatlan stressztől szétvágott embert aki kamerába elmondja hogy mekkora teher mert venni mert egy RX5700XT t?
Szerinted balaset ha beírod pl youtube keresőbe hogy AMD driver broken és komplett tartalomgyártók is csinálnak róla videót?
Igen vannak mindkét oldalt hibák, de összességében NVIDIA nál valahogy dupla annyi VGA áll rendelkezésre adott árkategóriában és alapból több funkció van rajtuk.
Azon van a lényeg hogy mi nem tesztelők vagyunk akik még fizetnek is hogy szenvedhessenek. Ok hogy NVIDIA n is lehetnek hibák, de pl nálam NVIDIA Encoder minőség fényéveket ver az AMD 10 éve elavult koncepciójára, pl amit az NVIDIA 6000 bitrateből megold az az AMD nél 30 000 bitrate, pl nézd meg hol látsz Twitchen AMD VGA s streamert. Vagy az hogy ha AMD d van akkor pl nekem mákom volt hogy 300Mbps os feltöltésem van youtubera és kibírtam maxolni de így is volt hogy belaggolt néha mert atomstabil net kell a 30 000 bitratehez hogy normális képe legyen annak amit felvettem, és akkor nem mentem bele mit csinál az NVIDIA ha 6000 ről mondjuk 10 000 vagy 12 000 bitratere állítom, egy laza duplázás, jöhet a 60 000 bitrate vagy mi AMD nél? Vagy az RTX AI ami kiszűri porszívó hangját mögötted a mikrofonból? Vagy feljavítja az AI a videó képminőségét webcamerába? Egyszerűen AMD elvan maradva mindenbe és csak ilyen fizetett marketingesek vannak mellette meg akiket ezek megtudnak győzni.
Nekem ennyi az érvem, egy laza 20 év után váltok mert mindenki NVIDIA s körülöttem és nem hallom hogy szenvednének.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz killbull #152110 üzenetére
"egy laza 20 év után váltok mert mindenki NVIDIA s körülöttem és nem hallom hogy szenvednének" - Nekem laza 20 év után most először lett saját használatú Radeonom, és egyáltalán nem bántam meg a váltást (1080Ti -> 6800XT). Ezeddig jól elvoltam az Nvidiával, hisz nyilvánvaló volt, hogy -általában- a pirosak többet ettek, jobban melegedtek, és voltak driver-gondok is, de ez az újabb szériáknál már nem igaz.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
koko52
nagyúr
válasz palfitom #152111 üzenetére
2060->5700XT->3070->6800XT kinézőben. Soha nem volt gondom 5xx, 5xxx kártyákkal ( és azoknak sem akiknek beszereltem). Előtte nem volt AMD-m és ATi-m sem.
NV-vel voltak dropp gondok de driver csere vagy hotfix orvosolta pont ahogy a másik oldalon."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
hahakocka
senior tag
AZ WIN 10 Frissítés miatt lehetett összeakadt a driverrel ahogy tavaly nálam is ez abból is látszik hogy csomó más féle AMD gpu n meg nincs. Amióta aztán újraraktam a WIN 10 et minden rendben az új driverekkel. Rx 5700
[ Szerkesztve ]
-
-
killbull
aktív tag
válasz palfitom #152111 üzenetére
Nálam konkrét hátrányos megkülönböztetés OBS Studion ha AMD s vagy.
10 éve elavult, konkrétan abbahagyták az AMD oldalt encoder fejlesztésbe!
3x 4x erősebb Encoder minőség konkrétan ezért álltak le AMD oldalon mert az AMD t se érdekli, de azért nyomják AMD nél a marketinget az OBS re de ezt megint csak azok nem tudják akik még nem próbálták ki, ha kipróbáltad kapod a lecsóstésztát nyelheted mert nem fog senkit érdekelni a sírásod hogy pl az a példa amit írtam, 6000 bitrate vs 30 000.
Mikrofon zajszűrés dedikált NVIDIA van benne, írtam a porszívós példát , AMD oldalon egy OBS által csinált van ami jobban eszi a CPU t.
Láttam már webkamerára is hogy leköveti az arcod mozgás közben az RTX úgy hogy a webcamera meg se mozdul a monitor tetején, laza arckövetés.
Van egy rakás effekt, betehetsz egy nyulat az arcod helyett, vagy a zöld háttér? Zöld fal vagy zöld lepedő helyett amit meg kéne venni kapcsold be automatán hogy csak te látszódj.
Most hirtelen több nem jut eszembe mit kapsz még RTX el, és AMD 6000 es széria is 10 éves minőséget produkál, ezért nem látsz Twitchen AMD s VGA val streamelőt. Ha még is előbb utóbb kint lesz a donate csík hogy RTX re gyüjt mert az a kásás kép amit ad 6000 bitrattel inkább kínzás mint szórakoztatás!
Ha nem videózol meg streamelsz akkor ezek nem lényegesek!
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz koko52 #152112 üzenetére
Igen pont hogy az új 5000es de főleg a 6000 és AMD k a tesztek alapján nagyon jó fogyasztásuk jobb mint Nv nek jelenleg, s jó ár s erő értékkel (egál vagy jobb legtöbb game esetén, no persze nem az Nv Rt Only fejlesztett Control s Metró exodusban vagy Gta5 ben, de ott az Ac Valhalla az meg AMD biznisz lett ) rendelkeznek s a driverek is jobbak mint régen. S most már van FSR alá Dlss is ami nyílt s nem zárt mint a Dlss, s a konzolokon is lesz FSR, szóval elterjedtebb lesz. Amd-sek a konzolok is, ez is sokat segíthet majd optimalizálásban. Van itt is sok dolog AMD chill AMD image sharpening, Relive felvevő stb Bitrátában 15mbittel szoktam videókat feltölteni. Drivwr probléma nálam WIN 10 Frissítés után jött összeakadt át új AMD driverrel tavaly. Újraraktam a wint azóta minden jó. Nvudiánál is sokszor jönnek a hírek hogy rakd fel a driverfrissítést mert nagy a baj ezért a azért. Hotfix mindenhol van. S ne feledj<k a 16gb vramot se minden új Amd karin vagy 12gb-ot 6700on. 4K n s ultran sokat ér! De akár 1440p ultran is.
-
hahakocka
senior tag
Youtube-on sokkal kásásabb a kép GTX 1070 ÉS RX 2070 TULAJ ismerőseimnél mint rx 5700 as videóimnál. Mondják évek óta hogy AMD n szebb e a kép a színek ezt én nem nagyon vettem észre. 15mbittel szoktam felvenni. Árban viszont a bábyászláz miatt sokszor sokszázres árdifi volt AMD s Nvidia közt. Most is van 20-30% kb. A 6000 es AMD nem bányász kari lett azért.
[ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
válasz palfitom #152118 üzenetére
Ja, mint amikor leszarozza egyik intel vagy amd tulaj a másikat mert ebben vagy abban a dekódolásban jobb egyik vagy másik. Cél szoftverre cél hardvert!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
killbull
aktív tag
válasz hahakocka #152117 üzenetére
Lehet mert H265 be veszel fel nem H264 be + a minőség függ a bitratetől.
Erre gondolok!
De mindenkinek mást jelent a minőség, lehet te nem kötsz bele hogy minden mellett ott a kása pl ma néztem egy F1 es Ferraris kört ahogy rögzítve lett, végig ott van a mosódás a kocsi kontúrjai szélén, ha elkezded nézni a betont meg teljesen elvan mosódva. Nincs elég bitrate az apró részletekhez, ergo gyenge a minőségi beállítás, ahhoz hogy feljebb menjen a minőség akár duplázni triplázni kell a bitratet, amit valami tolerál vagy nem. Twitchen ezért bukik el az összes AMD GPU encoder 6000 bitraten mert az a max átlagban! -
killbull
aktív tag
válasz killbull #152121 üzenetére
Itt van az igazi táblázat a minőséget illetően!
Egy egyszerű x264 VeryFastel jobb minőséget lehet elérni mint bármelyik AMD Encoder legmagasabb minőségi beállítás adott bitraten. Egy ősrégi GTX 970 magasabbat minőséget képvisel mint az ajnározott RDNA1 de az RDNA2 be is ugyan az az Encoder van![ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Dilikutya #152122 üzenetére
Van alapja? Nem cikizésből kérdezem, tényleg érdekel. Az biztos, hogy nekem jobban megterheli a szememet az nVidia, mint az AMD, ezt nem tagadom.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
CJ4567
nagyúr
válasz killbull #152105 üzenetére
"Láttál NVIDIA kérdésbe ilyet hogy melyik drivert rakjam fel, melyik a stabil?"
Igen, Nvidiánál is előfordultak, hogy voltak instabil driverek. Volt egy időszak, amikor a Motorsport 7 játszhatatlan volt a legújabb driverekkel, és egy pár hónaposat kellett telepíteni, mert a legújabb driverekkel összeomlott a játék a garázsban, és 60FPS korláttal játszhattál 1-2 versenyt összeomlás előtt, 60FPS felett(nálam 144 volt a cél ) meg ha jó esetben bejutottál a versenybe, pár perc után összeomlott.
Geforce Experience frissítés közben NV driver miatt kékhalál, telepíthettem újra a GFE-t.
A Shadowplay-t be kell állítanom, hogy állandóan, az asztalon is menjen, mert ha csak a játékkal indul, és csak azt veszi, akkor gyakran a natív felbontás alatt, valami véletlenszerű felbontásban veszi fel a videót, és ezzel nem vagyok egyedül."Láttál NVIDIA t úgy kérdezni hogy mennyire undervoltoljam mert kazán és szétfűti az egész lakást? Meg laza 10 fok minuszba? NVIDIA n ilyen kérdések vannak?"
Pár hete pont említette itt valaki, hogy egy MSI Gaming X 1660S-t alulfeszelt, és -10 fok, majdnem fele fan RPM.
Jelenleg nyáron én is alulfeszelve használom a 1070-et, mert így kevésbé fűt, és kb. ugyan ott vagyok teljesítményben. A 3080-akról már nem is beszélve, azok már tényleg a kazán kategóriában vannak, az egyedi modellek simán képesek 350W-ot, vagy akár többet berántani, és undervoltolva is képesek zabálni.Az RTX-es mikrofon háttérzaj szűrés már aznap ment GTX-es videókártyákon, némi extra GPU terhelésért cserébe, most már az Nvidia is engedi telepíteni GTX-es videókártyákra, az első napokban még pár fájlt kellett átírni.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
hahakocka
senior tag
De miért a "régi" 264 el encodeoltok ha van újabb jobb 265.vsgy a hevc. Én ezekkel szoktam. Ha OBS re jobb a 264 akkor ahogy írták arrabNv célhardver s optimalizálás is megy rá, vegyél nv t akkor. Én nem azzal szoktam felvenni. A 2080 at majd utoléri a gyenge 5500 xt látom x265 el. Táblázatban. Fogyasztásban 50-100watt difi is lehet az azonos kateg. Új Nv k s AMD közt AMD javára.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz CJ4567 #152126 üzenetére
Egy játékról beszélsz, nem többről, csak egy!
Nem komplett Windows alatt összeokádást hogy nem bírsz végignézni egy youtube videót mert csontra fagy, és nem szűnik meg több driver csere után se, csak akkor ha majdnem 1 évest raksz fel. Itt még játékról se beszélünk, az AMD arra se volt jó hogy IDLE be ott hagyd mert lefagy úgy hogy semmit se csinál. AMD dedikált fórumon ARM ozni kellett a processzorokat mert állítólag gyári hibás volt. Aztán kiderült hogy chipset driver hiba, és lám ha felmész AMD oldalára megfogod találni fixen a chipset driverek között a patchnotesekben hogy sorra javítgatva van a processzorok IDLE feszültsége, mert úgy bezuhan hogy befagy a gép.
Ez sztem elég gáz. Itt nem a VGA ról beszélünk hanem az egész gépről, és itt még mindig nem olvastam olyanokat hogy éveken át téma hogy "melyik driver stabil" kérdések. Az van igen amit írsz hogy egy két driver és kijavítják, nem fél éves vagy háromnegyedes időintervallum!
Geforce Experience ugyan az a kategória mint az AMD Adrenalin. F_s, ott van az OBS Studio, ingyen agyonveri mindkettőt, ha egy billentyűt beállítasz ott marad örökre és ha beállítasz egy Encoder configot úgy marad, nem random találja ki hogy mi a jó neki mint az AMD Adrenalinban van hogy eldönti pl Baseline profil ami a leghulladékabb minőség pl High profile helyett. Vagy beállítasz 15000 bitratet és csak felével megy mert megint úgy gondolja hogy jobb neki a VBR mint a CBR.
OBS problem soled!
"Pár hete pont említette itt valaki, hogy egy MSI Gaming X 1660S-t alulfeszelt, és -10 fok, majdnem fele fan RPM."
Mondjuk egy ilyenen mit kéne undervoltolni? [link]
A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Nagyon meg vagyok eléged a videokártyával, játékok is nagyon jól mennek rajt
nálam a Gpu hőfoka 60° fölé még nem ment.Mit is témáztunk és adtam táblázatot hogyan lehet kiválasztani a jó PCB + high end cooler kártyákat, az ASUS Rog Strix élen jár, ha csak nem valaki azzal flexel hogy undervoltolja és 50 fok is magas neki De 60 fok az best EU config léggel hűtve szerintem!
"Jelenleg nyáron én is alulfeszelve használom a 1070-et, mert így kevésbé fűt, és kb. ugyan ott vagyok teljesítményben. A 3080-akról már nem is beszélve, azok már tényleg a kazán kategóriában vannak, az egyedi modellek simán képesek 350W-ot, vagy akár többet berántani, és undervoltolva is képesek zabálni."
Ezen nincs mit témázni hogy meleg van és a másik a 350 Wattos kártyát az vegye aki hűteni is tudja, de átlag ember nem a 350 Wattos gépállatot veszi hanem GTX 1060 - GTX 1660 - RTX 2060 - RTX 3060 kategóriákat.
A 4K még mindig nem mainstream, azért látsz nagyobb kártyákat még az új szériákból mert előbb le kell fejni a pénzt a népről. Van aki még mindig nem kap szimpatikus kártyát pl RX 6500XT vagy az RTX 3050Ti ezek 90 - 100 Wattosak és az RTX 3050Ti 10 fps el az RTX 2060 alatt van!
-
killbull
aktív tag
válasz hahakocka #152127 üzenetére
Talán mert streamelni H264 el és x264 el lehet, H265 el meg nem, x265 meg nem létezik. Olvasd el mi a hardveres encoder meg mi a szoftveres encoder meg mi 264 és mi a 265 ös verzió.
A H264 minőségben gyengébb mint a H265, ezért hívják pl 265 nek mert tovább van gondolva. Mivel csak 264 valamelyik formáját fogadja el az összes streaming szolgáltató addig ez van.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Dilikutya #152122 üzenetére
Szerintem pont fordítva. 1-2 hete kötöttem a monitoromra egy AMD kártyát és észrevehetően mások voltak a színek, de szerintem fakóbbak, mint az Nvidia kártyával. Lehet csak driveres beállítás kérdése (digital vibrance), de egyikkel sem állítottam el a gyári értékekről.
-
veterán
válasz Hegyirabló #152125 üzenetére
Ha jól tudom csak annyi alapja van, hogy az Nvidia driverben default nem teljes dinamikatartomány valamilyen színbeállítás, így kicsit fakóbbak a színek, ezt átállítva már nincs difi elvileg. Tapasztalatom nincs, jó ideje AMD IGP-n nyomom.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
killbull
aktív tag
válasz CJ4567 #152126 üzenetére
Ennél az esetnél a MSI GTX 1660 Super Gaming X 78 fokos hőmérséklet ott sanszos hogy nincs normális hűtése a srácnak.
Ez a kártya pont hogy a jobbak közé tartozik a 66 fokos hőmérsékletével, 78 fok az kicsit ebola!
Volt már itt is hogy ITX hátban kínoztak egy RX 480 ast úgy hogy bele volt tuszkolva egy pici házba, és ilyen 5000 ft os tételeken ment a szenvedés hogy vehetne egy normális ATX házat hozzá.
Sírni mindig egyszerűbb!
-
Hegyirabló
veterán
válasz solfilo #152131 üzenetére
Ott én mindent rögtön legmagasabbra/teljesre állítottam.
-
veterán
-
Grave_444
nagyúr
válasz killbull #152132 üzenetére
Most nézem én vagyok az a srác, akiről szó van.
De van rendes hűtésem, sokkal gagyibb maga a borda és agresszívabb a ventiprofil gyárilag, mint az etalonnak számító 10xx Gaming X esetén.
Jelentem azóta 787mV-al, még alacsonyabb feszültséggel üzemel a kártya és ebben a melegben is megáll 70 fok alatt.Azért 1025mV helyett 787mV szerintem elég durva. Főleg, hogy 825mV-on még megy a gyári órajelek felett is. Tehát marhára túl van tolva a feszültsége feleslegesen, emiatt melegszik ennyire. 1660S-nél egyébként ahogy a topikjában olvastam gyakori típustól függetlenül.
Nekem a Stix 1070 is kicsit hangos volt, azon is lehetett volna mit módosítani.
Az említett MSI viszont tökéletes volt gyárilag is.[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Grave_444 #152138 üzenetére
De ott akkor miért csak 66 fok van? nem 2 fok különbség.
Én majdnem beadtam a derekam egy magas árú Zotac RTX 2060 ra és túrva a youtubeot ugyan azt a hőfokot tudta amit a techpowerup ír!
Nem kezdek agyalni a hűtéseden de észszerűen valahova kikéne mennie a hőnek. Ha felül és lent be és hátul ki akkor nem távozik elég gyorsan, ha hátul be és felül, lent ki akkor meg a hátsót rántja.
De..... jól látom hogy az a tápegység tolja a házba a hőt???? Közvetlen lefelé a VGA irányába?
Ebbe a házba a tetején kéne lennie a tápnak és a táp és a hátsó venti is kifelé kéne hogy húzza a levegőt.
Ne haragudj de értem már miért 78 fok. Egy 13 000 ft os ATX ház tudja azt hogy az elején nagy lyuk, a hátulján meg 12 es venti kihúzza a levegőt, és alap hogy a táp kintről húzza a levegőt nem bent keringteti.
Télleg ne haragudj de ezt senki nem kérdezte hogy mi ez a koncepció?
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #152138 üzenetére
Durva? Nekem 1.081 volton megy gyárilag a 3080 Trió, de a 3060 is a sima Gaming X esetében, viszont egyik sem megy 70 fok fölé, és a ventik sem hangosak (1200 - 1300rpm). Igazából ezért sem igazán akarom bántani, tettem már lejjebb a feszt, de olyankor ha látok egy kis röccenést, máris arra fogom, és megy vissza
[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz kolopele #152140 üzenetére
Undervoltoltam a 3070 gainwardot a segítségeddel, így alapvetően állandó 30%os fordulat mellett 68 fokon szokott tetőzni(előtte felmet 75re is ugyanazzal a fanprofillal), a procim 79 volt max eddig, ezek a 3600as ryzenek elég szarul hűthetőek...
Ehhez képest tegnap 87 fokos proci 75 fokos kártya warzone közben!
Zárt be quiet silent base 600 házam van, a télen halkra beállított ventiprofilok a 30 fokos szobában nehezen tartották magukat.
Szóval figyeljetek oda, hogy ami télen hűvös és halk, azt nyáron lehet módosítani kell, mert könnyű ilyen fokokat mérni[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz killbull #152139 üzenetére
Én aztán nem haragszom meg, korábban nekem is ATX házban volt, ugyanezt a hőmérsékletet produkálva. Pár gépet összeraktam már, ez a kártya ilyen elhiheted.
Jól látod, hogy ott a táp igen, ami félpasszív és mivel 550W-os Platinum ezért soha nem megy rajta a ventilátor, tehát az semmit nem csinál ott.
Köszönöm az észrevételt, kérlek írd meg a gyártónak, aki prémium házakat gyárt, hogy ez a koncepció szar és készítsenek inkább 13000Ft-os ATX műanyag gagyi házakat.
Már ne is haragudj, de ugyanabban a környezetben lemértem és feltöltöttem nektek is az eredményeket. Ha a Te házadban lemérnénk gyári fesszel és utána undervoltolva nyilvánvalóan lenne különbség még ha nem is ennyi. Lehet ott 75 fokról indulna és 66-ra menne le, de ez lényegtelen..
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz Grave_444 #152142 üzenetére
De az a táp melegszik, ez a koncepció akkor működne ha kitalálnál rá egy bazi nagy kicsi lyukas oldal lapot vagy bármi mást ami ezt a célt szolgálja hogy szűrje a port és akkor talán egy működő koncepció mondjuk nem állítva hanem fekvő ház és akkor a tetején menne be a levegő.
Nem nehéz azt se észrevenni hogy a hátsó venti alatt és felett szellőzés van szóval még vákumot se tudsz csinálni hogy kimenjen mert a hátsó venti meleg levegője ha kiszív akkor alatta és felett beszív és megy vissza a meleglevegő...
De ne hari én kukáznám ezt a házat, vagy pénzé tenném és a passzív táp az menne egy olyanba ahol a tápegységnek van egy alsó kamra ami teljesen elvan szigetelve és amire lehet rakni mondjuk frontálisan egy ventilátort és a fenti alkatrészek hátul és felül lennének meghúzva ventilátorokkal, de olcsósítva egy hátsó 12 es ventilátor kitudná húzni a hőt egy ATX ből amibe belemegy az ITX lap.
Másik gondolat meg passzív táp full külön kamra hogy ha te ott megpróbálsz elszívni akkor ott instant megy be a házba a hő a többi alkatrészre.
Te tudod!
[ Szerkesztve ]
-
zooorba
tag
Egy kis vélemény itt ebbe a topikba szerencsére sok hozzáértö ember szaladgál én akkor csatlakoztam ide be mikor kártyát akartam venni mert itt sok okos gondolatot is olvashat az ember. Viszont már egy jó ideje van gépem de mig itt nem kezdtem olvasgatni a hozzászólásokat nekem az életbe nem juttot volna olyan eszembe hogy a videokártya höfokát figyeljem meg hogy a feszeljem ide vagy oda hisz levan rakva a gép az asztal mellé és a gép tökéletesen üzemel . Most annyi változott hogy egy komolyab játék közben ránézek a höfokra és ha jó akkor már nem foglalkozok vele többet hiszen minden jól müködik .
-
kolopele
nagyúr
-
nyul105
senior tag
válasz zooorba #152144 üzenetére
Ez mindaddig igaz, amíg téged vagy mást nem zavar a hangja...
Ehhez egy jó füles és egyedüllét kellMondjuk azért érdemes ránézni amúgy is, ha 100 fokon mennek az alkatrészek, akkor az nem túl jó hosszú távon. Mindennek meg van a maga max üzemi hőfoka, szóval nem hülyeség az egész.
A por pedig minden szempontból gondot tud okozni, pl. Tönkretesz egy ventit, akkor leéghet az alkatrész stb.
Bár nagy eséllyel le fog kapcsolni, mielőtt tönkremegy, de az se túl jó, hidd el. -
nyul105
senior tag
válasz kolopele #152145 üzenetére
Megfáztam valahogy, úgyhogy a klímát próbáltam most elengedni
Nagyon aggresszíven alacsonyak a ventifordulatok, 70ig engedtem télen mindent, felette nem finomhangoltam nagyon.
De majd ma ránézek, csak a témáról jutott eszembe, hogy most lehet extrém fokokat mérni, aki akar -
killbull
aktív tag
válasz kolopele #152148 üzenetére
Én mára kiégtem ettől a háztól, ilyet életembe nem láttam, a táp fel van akasztva mint egy kabát azt ha megy a ventije fűti a VGA t. A fenti és a hátsó ventik húznak az alsók befújnak.
Gondolom jó kis 1000 es ventik hogy véletlenül se legyen gyors a levegő!
Ez mehetne a napiszarra komolyan!
Sorry de visítok a röhögéstől!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest