-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajembumbi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy "speciális" kérdésben.
Olyan, használt videokártyát keresek, amivel alacsony/közepes grafikán, vállalható kompromisszumokkal tudok régebbi játékokat játszani.(civ5-6, killing floor 2, cs:go) Olyan játékokról van szó, amit az intel HD3000 is elvisz, vagy legalább minimum grafikán 720p-re skálázva élvezhetetlenül de kirajzol . Ezt az élményt szeretném abban a heti pár órában minél olcsóbban vállalhatóra feljavítani.
A másik gépemben egy 750 TI ketyeg, ezeket a játékokat az gyakorlatilag maxolja, szóval egy annál akár jóval gyengébb kártya is elfogadható.Fontos: akyga-B1-400 tápegység, nincs videokártyához való csatlakozója (bár gondolom a HDD 2x4 pineséből tudok alakítani), és nem cserélhető.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
táp: akyga-B1-400
CPU: i3-3xxx most nincs előttem
ram: 8gb 1600mhz2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
hd-fullhd melyik játéknál mi fér ki
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
ebben a sorrendben
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
10-15k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
használt
Előre is köszönöm a segítséget.
Máté
-
kolopele
nagyúr
válasz atenza #117399 üzenetére
Még egy 3GB - os 1060 is használható új játékoknál FHD mellett, kezeli az a kis kártya olyan okosan a memóriát hogy ne fusson ki, na meg a user is sokat tehet ezért (pl. ultra helyett high - ra teszi a textúrát). Amiket felsoroltál mind megoldható 3GB mellett is, csak nézz utána, és szinte semmit nem veszel észre belőle ha kicsit ezt-azt lejjebb veszel. FHD fölé persze már nem ajánlott ez a kártya, de addig még jó. Nekem a 4K miatt is butítanom kell a grafikát az 1080 Ti - n, de azért el vagyok vele amíg nem lesz jobb (sajnos ez az RTX széria nem sikerült túl fényesen, egyrészt a memóriaproblémák miatt, másrészt meg a 2080 Ti sem egy tökéletes 4K kártya).
-
jozefgucci1
addikt
Srácok kicsit off ,de segítséget szeretnék kérni .Használtan néztem ezt a videókarit a gyereknek .Inno3D 1080 ,de nem tudom ebbe a házba bele tudom e paszírozni ?Cooler master Knight 350
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Csupingo
veterán
válasz jozefgucci1 #117408 üzenetére
Ha jót nézek, akkor 30 cm-es a kártya, a ház oldalán pedig azt írják, hogy 31,5 cm-es vga fér bele. Cipőkanállal be kéne férnie. Azt azért nézd meg, hogy merevlemez nincs e mögötte, vagy ha van, akkor félre lehet e tenni az útból.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz galaktikus #117388 üzenetére
Azért azt ne felejtsük el, hogy az nV Freesync téren minimum óvatosságot igényel, meglévő régi monitorral lutri. A Vega56 finomhangolva (a Pulse is, sőt) igen korrekt kari, nem kell rögtön kukázni a jelöltek közül..nem tud ugyan 30FPSel RTt és DLSSt 4Kban (lol kategória FPSel többnyire), cserébe van rajta elég vRAM, hogy ne hasaljon el emiatt idejekorán 1440Pben.
-
nightvison
tag
Hali inkább hátha lenne személyes tapasztalat, de tanácsokat is meghallgatok. Lenne a jelenlegi 970-em, viszont a monitor miatt, élnék freesync lehetőséggel. RX470-480-570-580, ezeket nézegettem jobban. Melyikben érdemes igazán gondolkozni?
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
Zicokuka
senior tag
válasz nightvison #117411 üzenetére
570 vagy 580 manapság jó vėtel. 480-ak max használtan jöhetnek szóba, de igazából nem sokkal lassabb mint az utódja.
-
törölt tag
Üdv.!
Volt ez a kiinduló kérdésem, amire kaptam is javaslatokat tőletek.
[link]
Ez egy 1150-es platform, amit bővíteni kéne. Mi a véleményetek, ha most teljesen új alapokra helyezve a felújítást, AMD Ryzen felől néznénk meg?
Arra gondoltam, hogy 16GB DDR4 memória és AMD Ryzen5 2400G-vel kezdenénk. Később, ha szükséges akkor vennénk csak egy izmosabb VGA-t.
Szóval 2 monitoros felhasználás. A 24" FHD monitor HDMI-vel a játékoknak, a 22" FHD monitor DVI-D/HDMI átalakítóval a rendszernek és az egyéb dolgoknak.Működne?
Később az izmos VGA-hoz elég lesz a Ryzen proci ereje? -
hhenry
őstag
válasz nightvison #117411 üzenetére
Rx 570-580 közül válasz szerintem
-
Teaway
veterán
-
törölt tag
válasz TheNewDawn #117421 üzenetére
2600/1600-ban nincs grafikus mag, ha jól nézem. A lényeg meg az lenne most, hogy integrált grafikával kezdünk és ha kevés lesz később, akkor jön majd egy külön VGA.
-
szabimabli
csendes tag
válasz #63718632 #117422 üzenetére
Ennél erősebb integrált GPU-s procit AMD fronton már nem kapni, a 3xxx-res generációval lehet hogy jön majd de ezek az APU-k mindig később jönnek.
Ez gyakorlatilag egy 1500X szintje (ilyenem van), 4 mag 8 szál, teljesen jó, bőven kihajtja az RX 580at, de szerintem egy 1070-1070Ti-ig nem lenne gondja, persze játékfüggő.
AM4 platform, ami azt jelenti hogy a következő két generáció (ha szerencsénk van) még támogatva lesz, de a 3xxx biztos szóval könnyű lesz váltani, én is erre pályázok majd ha lesznek jó árak.
-
marcarc
senior tag
válasz Sztenly #117426 üzenetére
Ott van az "other" alatt, annyi ventit adsz hozzá amennyit akarsz.
@chopin42 kifejtenéd, hogy az adott alkatrészek gyárilag meghatározott fogyasztásainak szummájával mi a megbízhatatlan?
Nem HC OC ra vonatkozott a kérdés és a válasz sem, kevésbé szakavatott embereket irányba tud tenni ha nem tudják fejből mekkora tápot vegyenek.
[ Szerkesztve ]
-
asd05161
csendes tag
Ebbe a gépbe milyen videókártyát ajánlotok?
Lap: Gigabyte GA-B75M-D3H Rev 1.1
CPU: Intel Core i5 3470
Ram: 4x2GB Kingston HyperX Blue (ebből 2x2 Black)
PSU: Bitfenix Formula+ Gold 450wPUBG-vel játszanék, meg néhány mostani címmel Full HD felbontáson.
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #117429 üzenetére
Egyetértünk, csak azokban ugye nincsen integrált GPU.
-
chopin42
addikt
válasz marcarc #117428 üzenetére
A kalkulátorok többsége jelentősen rászámol a valós fogyasztásra, vagy éppen alálő. Tápos topikban évek óta emlegetett dolog, nálam szakavatottabbak által, ráadásul 2 külön kalkulátorral ugyanaz a a gép egészen más értékeket mutat majd:
Saját gépem (adatlap) cm calculatorral: 567w, bequettel: 375. Proci prime 95 alatt a teljes gép fogyasztott falból 120w körül, veszteség után kb 108 w a teljes gépre 0%gpu-val. 100% gpu falból 240w tdp-vel fogyasztott 420 körül a falból, proci 30-50% körül ezalatt, ami a teljes gépre kb 380w, ami egyezik a bequiet calculatorral. Ha a gpu és a cpu is max, akkor 480w körül vagyok, ebben 2x szerepel a többi alkatrész. Ezt nem mértem falból, db kb ez a valóság. 550w gold tápom van, nem hallani terhelés alatt, pedig izzadt a gép tegnap rendesen. Ennyit a cm 567 wattjáról...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz kolopele #117435 üzenetére
Ebben igazad van, de sajna egy
600tökmindegy hány w-os lc power sem bír el egy vega/1080ti szintű kártyával, ellenben tönkreteszi a gépet. Szóval oda kéne írniuk ez esetben, hogy "this calculation for shitty psu only", vagy legalább hogy kockázatos a szar táp.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
TheNewDawn
addikt
válasz kolopele #117435 üzenetére
Pedig az szerintem olyan ( elnézést a kicsit beteg hasonlatért ) mintha mi határozhatnánk meg hogy milyenek legyünk ( magasság, izomerő, kinézet, erő, IQ stb ) és mindenben vmi jó értéket határoznánk meg, aztán mikor odaérünk hogy milyen szívet tegyünk be magunknak, akkor azt mondanánk, hogy áh, abból elég lesz egy übergagyi is, ami épphogy elketyeg, és jó eséllyel infarktust kapunk idő előtt, de hát arra már sajnos nem futotta, fontosabb volt hogy picit izmosabbak legyünk, különben is majd lesz valami.
-
marcarc
senior tag
válasz TheNewDawn #117438 üzenetére
Szerintem pont abba még senki nem halt bele ha kicsit overkill volt a táp ha viszont alul méretezett akkor abból egyrészt lehet probléma, a legközelebbi fejlesztésnél meg lehet tápot is cserélni. Én speciel mindig erősebb és minőségi tápra szavazok akkor is ha nem feltétlenül kell.
-
syberia
veterán
válasz chopin42 #117420 üzenetére
Egyetértek, egész jól eltalálja a valós fogyasztás plafonját a BQ kalkulátor.
(#117440) marcarc: Valahogy úgy érdemes kiválasztani a tápegységet, hogy játék/munka (tehát terhelt állapot) közben nagyjából 40-50% körüli terhelés kapjon. Itt a legmagasabb hatásfok, hosszabb lesz a várható élettartam, az olcsóbb tápok sem hangosodnak fel túlzottan félgázon.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Zicokuka
senior tag
válasz marcarc #117440 üzenetére
Sose baj ha nagyobb a táp, persze eszetlen ül se kell. Azért manapság hála már több ember van aki nem spórol a tápon mint rėg. Bár nėha látok csodákat, vagy a Core 2-es netezős vasak rendszerint ilyen noname tápokkal vannak hajtva. Mondjuk a házi szerverem én is egy noname maradėk táp van, 0-24-be inmár vagy 4 hónapja, igaz azėrt 10-20wattot kell leadnia
-
Mclovin
senior tag
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/ R5 2600 + Corsair RM 550x
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? 1080p
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) játék
4. Mennyi pénzt szánsz rá? 70 -120k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? Használt is jöhet apróról, jó garis háttérrel.Igazából nem tudom eldönteni, hogy hosszútávon (2év) elég lenne egy rx 580 8gb vagy érdemes lenne feljebb menni egy 1070/ti vagy RTX 2060 szintre.
-
BerserkGuts
őstag
A nagyobb tápok pl:1200W azért nagy mert van rajta még pl:2x pci 8pin több vga-t ki tud szolgálni vagy több HDD-t stb...
Semmivel se tud többet leadni mert egy pl:8pin-es cpu kábelen is ugyanazok a huzalok vannak.
Tápok között a minőség lehet a különbség milyen alkatrészből vannak de a roszabb táp jó esetben max csak többet vesz fel az áramkörből, több vesztesége lesz de nem tesz kárt a gépben.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
nagyúr
válasz Mclovin #117443 üzenetére
Hosszútávon érdemes feljebb menni bőven... csak nem hiszem belefér a keretedbe.
Bár egy használt 1070-et vagy Ti-t kifoghatsz esetleg.
A másik megoldás hogy most olcsón egy 580, és amikor kevés akkor veszel újat (cserélsz), addig meg spórolsz rá.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Mclovin
senior tag
válasz FollowTheORI #117445 üzenetére
Igazából PNY 2060 itt van caseking-ről 123k körül...plusz elvileg jár hozzá BF5, azon is túl lehet adni valamennyiért. 120-ért már találni 1070ti-t is innen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok