- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszeg2107
csendes tag
ismét itt vagyok, a hulye kérdéseimmel.
Értem h a dell a csucs
De még érdeklődök ha nem gond. mi a véleményetek az LG E2350T-PN??? ez is 1920x1080/75Hz müködik, de nem e-IPS panellel szerelt mint a dell.
külföldön lakom (FUCK) ahol nehéz megrendelni egy ilyen monitort. egyátalán közelit a dell U2211H ez a gép? -
VIPowER
őstag
válasz keszeg2107 #3751 üzenetére
Pontosabban csúcs az "alja" kategóriában.
Ezt az LG-t nem ismerem, de valószínűleg "messze" van képminőségben az 2311-től, és a 2211-től. Persze kinek mi a fontos. (kicsivel szebb színei vannak az IPS-nek)) Lehet TN-es monitorral is élni, nekem is az van, és nincs vele igazán problémám. Ha tudod nézd meg élőben a monitort. -
apuc
őstag
Én nem vennék TN panelos monitort.
Szűrj gugliban így:Monitor 22"178°
Amit kiad ,megvehető már jóeséllyel.
Jobb eséllyel közelít a jó minőséghez mint a sok csilivili ipari hulladék
Mert azok a tucat TN panelesek- mint amit te is írtál. .
Azt azért hidd el nem véletlenül dícsérik itt azokat amiket dícsérnek.. -
apuc
őstag
válasz VIPowER #3752 üzenetére
Kicsit szebb szinei,kicsit jobb betekitési szöge, kicsit mindene pont egy nagyságrenddel jobb.
Természetesen egy zsír új, csilivili agyonfelextrázott ,Fiat motoros tuningolt(alufelni, hifi, napfénytető,stb) Kispolszki is elvisz Portugáliába meg egy gyári fapad Honda Jazz is, mégis egyértelmű melyikkel mennénk szívesebben..nem?
Minden szempontból. -
apuc
őstag
Hol van ez a külföld??
-
-
matepajtas
csendes tag
Sziasztok!
Mivel elromlott az elozo monitorom, ezert uj vasarlasara adom a fejem.
Ezek lennenek az elvarasaim:
- 22-24 col
- Full HD
- jatekra, filmnezesre kene, semmi grafikai tervezes, fotoszerkesztes stb.
- nem kell semmi extra kinezet, osszevissza forgathato talp, hdmi, usb.45ezret szannek ra, de ha nagyon muszaj feljebb is megyek az arral.
Amiket az eddigi keresesek soran kineztem (tudom kicsit sok):
Samsung 2494HM
Samsung P2250
Samsung P2450H
BENQ G2411HD
BENQ G2420HDBL
LG Flatron W2442PA-SF
LG Flatron W2261VP
LG Flatron W2253TQ
LG W2363V-WF
LG W2220P
Iiyama ProLite B2409HDS-1Szerintetek ezek kozul melyik lenne a legjobb ugy altalaban es ar/ertek aranyban (vagy mit ajanlotok ebben a kategoriaban)? Mennyire eri meg felmenni az arban a Dell U2311H szintre? Eddig egy LG L1919, szoval szinekben, kontrasztban stb. nincsenek nagy elvarasaim
Koszi,
Mate -
old_artist
addikt
válasz matepajtas #3757 üzenetére
Üdv!
Szvsz a listád alapján egyértelműen az LG W2220P.
Bár nem írtad, hogy milyen a VGA-d, de ezzel a felbontással (ami bár nem FullHD) biztos, hogy elboldogul majd, amivel az LG rendelkezik (1680x1050)!A Dell U2311h nagyon ajánlott, jelenleg a legjobb ár/érték/tudás szintü monitor, sokan inkább gyűjtenek, de akkor is ezt vásárolják meg!
Mivel egyre jobban elérhetőek már az IPS paneles monitorok anyagilag is, ezért nem szivesen vásárolnak már TN paneles "szutykokat" a leendő vásárlók és tulajok![ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
válasz keszeg2107 #3758 üzenetére
Akkor ide vízum is kell?
Személyes vásárlás nem megoldható- akár ismerősön keresztül?
Akkor a kalibrálás is meglenne-főleg ha tőlük vennéd- ott van old_artist aki precíz és alaposan csinálta nekem isIgaz én nem ott vettem az enyémet, de csak a kp-hitel miatt, hiszen a két legjobb helyen csak KP játszik, esetleg utalás is , nem tudom..Oda -én- szállítással nem merném rendelni sehonnan
Vagy én vagy ismerős átjönne- előtte mailen lerendelném, és ahogy megvan értejönnék-érteküldenék- természetesen nem tudom mi van a vámon ha beviszed- de ez a csomagküldős verziónál is fennáll.
-
apuc
őstag
Az igazság odaát van
Mindkettőnek vannak szinei, csak az IPS-nek jó eséllyel színhelyesek is- bekalibráltan persze..
Nem?Nekem azt is mondta valaki hogy a 2209WA-ban lévő elektronika, az anyagok, alkatrészek amikből legyártották- mivel az volt az első vagy az elsők közötti ilyen IPS paneles 22"-os Dell modell- még egy jobb, erősebb eresztés, talán strapabíróbb- ott még nem működhetett annyira "hatékonyan" a közelmúltban olyan erősen jelen lévő költséghatényony (spórolás az anyaggal) gyártás amiket a multik bevezettek a válság miatt.
Lehet hogy ott lőtték be - mint elsők közti modell-hogy hol lehetne spórolni az új modellnél már "költséghatékonyabb"kicentizetteb alkatrészes összeállítás lehet- de ez csakis feltételezés részemről.Szerintetek van, lehet-e ennek az okoskodásnak valami alapja?
Na mindegy is, én jobban bízom egy régebbi kipróbált modellben.
autóban is soha nem vennék meg egy friss modellt, pedíg lehet hogy semmi gondom nem lesz vele- meg ott van természetesen a garancia, csak én utálok rohangálni szervizekbe[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Persze, hogy mind2nek vannak színei, ezért is írtam, hogy az is túlzás lenne, ha azt sugallnánk, hogy egy TN-nek nincsenek. De azért nem "kicsivel szebbek" a színei egy IPS-nek, "lényegesen / észrevehetően szebbek" már jobban mutatna abban a mondatban.
A 2209WA-s spekulációhoz nem tudok hozzászólni végül is 2008-as modell, a gazdasági recesszió, majd válság az 2008-09, szóval már az is beleesik.
Az U2211H meg U2311H pedig már utána jött, és a panel is más, azok már (e)H-IPS-ek, fejlettebb panel (talán gazdaságosabban előállítható is), de tény, hogy az olcsósított verzió.
Azt azért kétlem, hogy a belső az olyannyira butított lenne (pl.: egy 2209WA-hoz képes), hogy az akármilyen problémákat okozhatna hosszá távon.
Azért 2 év alatt elképzelhető, hogy a gyártástechnológia is fejlődött, egyre olcsóbban tudtak ilyen monitorokat gyártani és ez is vitte lejjebb az árat. Meg persze nem egy U2711-es H-IPS panelt raktak bele, de mégis egy prémium panel került bele.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
apuc
őstag
Na igen, igazából jó lenne egy olyan ember véleményét meghallgatni akinek van az ilyesmiről infója, nem csak spekulálgat mint én.
Igazából én arra utaltam, hogy az olcsósított IPS panelok közt ha jól tudom a Dellnek 2209 volt az elsők között, ott (esetleg) még nem tudták honnan lehet (érdemes) kivenni-kispórolni azt, ami a képalkotást esetleg egyáltalán nem befolyásolja-ha nem azt vagy olyan minőségű alkatrészt teszik bele.
Ezt az új modellhez volt idő és a 2209-en alapuló tapasztalatuk kidolgozni, költséghatékonyan.?.
Így bizonyos alkatrészeket belerakhattak esetleg ebbe is amit a lényegesen drágább prémium modellekjeikbe is beleraktak.Ki tudja?
Így - talán- a készülék élettartama így nem 10 év lesz ha kispórolják hanem csak 4-5?
Mondjuk a lényeg jobban érdekel, van-e bármilyen különbség - nem technikai, paraméter beli és felbontás (HD-FullHD) hanem egy sima digitálisan csatolt gép vagy gépek által hasonlóan meghajtott monitorok közti képélmény közt??
Vagy van valaki aki egymás mellett látott egy 2209WA és U2211-es monitort?
Van esetleg bármi SZEMMEL is látható különbség BEKALIBRÁLT képeik között??Ez tényleg spekuláció, de ismervén a multi cégeket szeintem esetleg lehet alapja.
Mivel a modelleket gyorsan dobják piacra, a tesztelés évekre nem tudja előre meghatározni az élettartamokat, csakis szimulálva.
a szimulált és valódi évek pedíg nem teljesen ugyanaz a kategória..[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
A képben szemmel látható különbség biztosan nincs. Mind2 az sRGB színteret képes megjeleníteni és koloriméterrel vizsgálva a gamut-juk is szinte ugyanaz. A dE értékek max szemmel észrevehetetlen különbségeket hozhatnak ki. (2 alatt ugye a szem nem is lát különbséget és azért a tiednek az átlagos dE 0.4 [ha jól emlékszem], és egy U2211H-nak is 1 alatt van kalibráció után)
Szóval a képük (színeik, színhelyességük, színviláguk) ugyanaz. Ebben biztos vagyok mert a koloriméter az nálunk sokkal apróbb dolgokat is észrevenne és az sem "lát" említésre méltó különbséget.Amit tudok, hogy van különbség a 2 modell között az a háttérvilágításból adódik.
Az U2211H esetén kevésbé egyenletes a háttérvilágítás, gamma eloszlás, illetve a bevilágítások gyakoribbak. Ezen kívül a kontrasztból is nagyobb mértékben, gyorsabban veszít a monitor horizontálisan/vertikálisan egyaránt. De a színeiket mind2 megtartja!!! (TN-nél még így is fényévvel jobb, szintén műszerrel mérték a fényintenzitás gyorsabb csökkenését, de ez szemmel is észlelhető.)
A homogenitásbeli, bevilágításos probléma valószínűleg abból adódik, hogy az U2211H-t 2 CCFL cső világítja meg, a 2209WA-t 6.
A kontrasztcsökkenésben is lehet ennek szerepe, de sztem csak máshogy viselkedik a 2209WA e-IPS és az U2211H eH-IPS panelja a különböző betekintési szögből való vizsgálódás során.Nyilván az U2211H-nak is vannak előnyei, pl.: a mélyebb fekete, ami szintén mérhető és látható különbség.
Az, hogy a DELL milyen fémötvözeteket használt a 2209WA és U2211H elektronikájába meg ilyen dolgok... Ebbe nem hinném, hogy sok embernek rálátása lenne.
Meg, hogy mi volt a 2 modell esetén a "policy"...Hol spóroltak, hol nem... Ki tudja...[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
matepajtas
csendes tag
válasz old_artist #3759 üzenetére
A VGA-m eldocogteti barmelyiket (Radeon 5850). Az U2311h-rol hol lehet ertelmes teszteket nezni? A prad.de-n - ahol eddig keresgeltem - nem volt.
-
apuc
őstag
Hátha valaki tudja mi volt a policy
Egyébként máris spóroltak az új moncsival- 4db fénycsövet, hiszen az enyémben 6 db van-abban meg 2db az a 4 db annyi ezer darab esetén már súlyos ezer dollárokban mérhető.
Akkor természetesen ez lehet akkor az oka a majdnem dupla fogyasztásnak is..
Valamit valamiért.Köszi szépen, már ez is remek infó!!
-
dakido
csendes tag
Sziasztok!
Több mint 5 év után szeretném lecserélni a gépet, olyan 200k-s költségvetésből. Minden teljesen új lenne (monitor is).
Elsősorban számításokra (Mathematica, meg hasonlók), böngészésre kéne, valamivel ritkábban játék (szinte kizárólag Starcraft2, néha pasziánsz ), filmnézés.
Az első szempont számomra az, hogy megbízható legyen a gép, ne kelljen másfél év után mindent cserélni benne, utána hogy ne fogyasszon sokat, és lehetőleg a szemet minél kevésbé fárassza.
Beszerezni ipon-ról gondoltam.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget mesterek
-
veterán
válasz WhiteWalker #3735 üzenetére
lehetek a rendszergazdad? lecci!
omg, tenyleg ilyet akarsz? -
veterán
Szia!
Itt csak monitorokkal foglalkoznak!
A gépes topik itt van[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Persze, nyilvánvaló a spórolás, bár azért a fénycsöves dolgot nem úgy csinálták, hogy vették a 2209WA 6 fénycsöves háttérvilágítását, kitéptek belőle négyet és jó lesz ez így is majd felhasználjuk másra.
Nyilván az a 2 fénycső új fejlesztés, fajlagosan kevesebbet fogyaszt, hatékonyabb és nagyobb 1 db belőle, mint 1 db a 2209WA-ból.
Aztán tény, hogy ez nem jár mindenféle mellékhatás nélkül.
Akkor a kinézeten is spóroltak, valamivel olcsóbb műanyagok, ilyenek.
De azért olyan sok hátránya nem származott ezekből az U2211H-nak.
Ami szembetűnő lehet az a bevilágítások (persze ha vannak, mert csak gyakoribbak, egyik típus sem mentes teljesen tőle), és a szűkebb betekintési szög a 2209WA-hoz képest.
De ez utóbbi azért nem jelentős, mert így is egy TN-hez képest sokkal jobb, és többnyire szemből nézzük a monitort és csak extrémebb szögből van tényleges hátránya.
Az új panel, ami valószínűleg szintén gazdaságosabban előállítható, meg ugyanúgy tudja az sRGB színteret és alacsonyabb feketeszint, ezért valamivel magasabb kontraszt jellemzi.Szóval azért a két monitor egy kutya. Egyiknél ezekben kötsz kompromisszumot, másiknál meg másban. (nyilván a képarány és felbontásbeli differenciától eltekintve)
-
veterán
-
Isual
veterán
válasz Neil Watts #3773 üzenetére
Azt hittem csak rajkodik itt az infózseni
Nemhiába, jó helyen vagyok itt a monitoros topicban[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Nyugdíjas #3775 üzenetére
Távol állok én attól
Inkább tájékozatlan... ilyen téren.
Én kérek elnézést!#SOAD19: Altalában a monitor képernyőjét nézi az ember. De ez pl engem is eléggé zavar... Nélküle hiányzik külsőre az "Ultrasharp-feeling"... Meg hátul a DELL logó is elfeketedett...
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Üdv!
Full HD monitort szertnék vásárolni!
22"-24" méretben
50-60 ezer környékén milyet ajánlanátok?
LED vagy LCD érné meg jobban?
Netezésre, és játékra lenne használva!
Szívem szerint samsung-ot vennék, mert a mostaninak is nagyon szép képe van...
De ha van ár/érték arányban jobb vétel más gyártótól, akkor megnézném azt is!VGA: GTS250, de a későbbiekben ezt cserélem valami jobbra!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
BioNiCMaN
addikt
13 nappal ezelőtt visszajött garanciás javításából a Samsung 2053BW monitorom, 13 nap után fogtam és összeszereltem, mondom megnézem, hogy tényleg sikerült-e javítani a hibáját.
Két dologról győződtem meg egyszerre:
1.) Sikerült megjavítani.
2.) Egy nagy homály a 2311-hez képest a képe...A jót könnyű megszokni, és nagyon nem szeretnék visszatérni a TN paneles csodához, pedig anno azzal is meg voltam elégedvel.
(#3780) Tosee
Told feljebb egy picit (~8k) a max vételárat és ruházz be egy Dell 2311-be, nem bánod meg.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Tosee
őstag
szia köszi a választ megnézem őket!
közben én is találtam egy kettőt!
Samsung SyncMaster BX2231 21,5" LED monitor
Samsung SyncMaster BX2250 21,5" LED monitor
Samsung SyncMaster BX2335 23" LED monitorEzekről mi a véleményed?
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
veterán
-
Isual
veterán
Mert, ha minden jól megy akkor már nem sokáig "zavar" a fekete sáv.
Ugyanis, terveim szerint, a hó végén a jelenlegi U2211H-t odaadom testvéremnek és veszek egy U2711-est.
(meg a gépet is kicsit fejlesztem)
Nyugdíjas jelentős közreműködésévelEgy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
SOAD19
addikt
Szerintem inkább ips panellal ellátott monitort vegyél. Ezek amiket linkeltél Tn-esek, rosszabb színhűség, betekintési szögek...
Egy-két hsz-szel fentebb, írt is a kollega, hogy mennyivel érezhető az ips jobb mivolta.
Ajánlott olvasmány: [link]Isual: Aham, Te egy nagyon rendes testvér lehetsz! Amúgy milyen okból szántad el magad a csere mellett?! Gondolom nem az ezüst betét volt a legnagyobb oka. A nagyobb mérte netán vagy, hogy
"1,07 milliárd (wide gamut)
12 bit belső színszámítás
110% (CIE 1976)
AdobeRGB (96% Coverage)
sRGB emulates 72% of NTSC Color (100% Coverage)
xvYCC Compatibility"[ Szerkesztve ]
-
dakido
csendes tag
válasz Neil Watts #3770 üzenetére
Áááh, félrement. Nézegettem ezt a topikot is, és véletlenül ide írtam. Aztán meg keresem a hozzászólásom a gépes topikban, és csodálkozom, hogy nincs ott
-
Isual
veterán
Eredetileg egyáltalán nem akartam cserét. De máshogy alakultak a dolgok és úgy döntöttem, hogy odaadom tesómnak az U2211H-t és veszek egy U2311H-t.(Akkor annyiba került, mint az U2211H, amikor vettem)
Már akkor is vacilláltam, hogy ha veszek egy nagyobbat akkor az inkább legyen az U2711. ( WCG, profibb panel, méret, felbontás, csatlakozási lehetőségek)
Végül az U2711 elcsábított az egyébként teljesen racionális döntés U2311H mellől.[ Szerkesztve ]
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Egy LED-es, fullhd(1920*1080)-s, monitort szeretnek venni, hdmi csatlakozoval.
Hallottam mar olyanokat, hogy ez nem jo monitor mert nem jok a szine, nem szep a kep, vagy hogy ennel a gyartonal nem jo a piros szin stb. Ezek lehet hulyesegek de forumokon olvastam. Tanacstalan vagyok.
Melyik gyartok a megbizhatok, mely gyartotol erdemes venni, milyen tipust?
Minel olcsobb annal jobb lenne csak ne menjen tulsagosan a minoseg rovasara.(max 45-46k)
Varok konkret tipusokat, vagy olyat melyrol van tapasztalatotok.
Koszonom elore is -
SOAD19
addikt
Drukkolok, hogy összejöjjenek a dolgok... Na, kezdheted leszedni a szép nagy wallpaper-ket.
bedohazi: Ha annyira nem sürgős a dolog, akkor érdemes lenne elgondolkodni, azon, hogy elhalasztod a vásárlást és próbálsz még gyűjteni (kb. 60k környékéig) a projektre és egy nem Tn-es panelt beszerezni. Én is anno, úgy döntöttem, hogy nem veszek Tn-est, és elhalasztottam a dolgot, majd egy évre rá megvettem az egy évvel kinézett Dell 2209wa-t 75k-ért (pont akkor vitték le az árát és egyből beizgultam és gyorsan meg is vettem). Szerintem érdemes inkább kicsit többet rááldozni. Elcsépelt duma, de igaz, hogy nem 1-2 évre vesz az ember monitort.
Na, megpróbáloom magam visszafogni a hsz-eimmel, mert még az jön le, hogy nagy szakértő vagyok a témában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest