- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam432
tag
Sziasztok! Elcseréltem régi, Samsung Syncmaster 740bf monitoromat egyik haverom Benq E2200HDA monitorjára + 7000Ft ráfizetés. Kiváncsi vagyok, szerintetek ez jó üzlet volt?
üdv és búék: adam432„Si vis pacem, para bellum.”
-
angelside77
tag
válasz Pandaboy #3298 üzenetére
Hali!
Én is egy 22"-os monitor vásárlása előtt állok, és én is ettől félek, mert sok helyen olvastam, hogy hd-ben kicsik a betűk. Csinálhatnál pár Print Screen-t, aztán feltölthetnéd valahová, vagy privi mail címemre is küldhetnéd. Csinálhatnál nagyítás nélkül egyet natív felbontásban, meg 1-2 kisebb felbontásban is. Bár számomra szerintem nem lenne zavaró, de a párom szemüveges, neki biztos gondot okozna. Jó lenne látni nálad, hogy néz ki a dolog. Igaz itt is firefox van, az is egy jó megoldás.
Vagy valaki más is segíthetne, akinek mondjuk DEll u2211h monitorja van, mert eddig ez a kiszemeltem.
Előre is köszönöm.
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
őstag
válasz angelside77 #3307 üzenetére
Nem hinném, hogy a "printscreen" dologgal meg tudod nézni, hacsak nem egy 22"-os FullHD monitoron nézed,de akkor meg nincs rá szükséged.
Egyébként szerintem jogosan tartasz a betűmérettől a 22" esetében. Én 19" 1280/1024-s monitorról váltottam 23" 16:9-s FullHD monitorra, de még mindig kicsinek érzem a betűket az előzőhöz képest. Szóval vásárlás előtt nemárt személyes tapasztalatot gyűjteni.
-
Isual
veterán
Én jelenleg U2211H-t használok. Semmi bajom a felbontással, internetezés kapcsán se.
Nekem mondjuk jó a szemem. (~50cm-ről nézem) De max napi 1x 2x kell nagyítani egy-két oldalt, amire a Firefox programja, amit fent ajánlottak tökéletes.
Szép éles a kép és ez a nagyítós dolog egyáltalán nem vészes, nem fog senkinek se fejfájást okozni.
Ez a véleményemÉn 17" 1280x1024-ről váltottam erre, érezhetően kisebbek a pixelek, de pár hét és tökéletesen adaptálható.
Az mondjuk tény, hogy nem ártasz, ha megnézel egy ilyen méretű és felbontású egyedet[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Teaway
veterán
válasz copperhead #3306 üzenetére
A FF alapból oldalanként megjegyzi. [Ctrl] + egérgörgő, vagy [Ctrl] + [+]/[-]. Ennél nincs egyszerűbb és kényelmesebb.
Nincs itthon csokid??
-
Pandaboy
tag
Print Screen-el valóban nem látod meg mekkorák a betük. Ahogy ezt mondta valaki előttem is. Ahhoz élőben kellene látni, vagy fényképezővel lefényképezni a monitort, de úgy se biztos meglátnád a te képernyődön.
A lényeg az én már szinte minden oldalt nagyítok, mert aprók a betük. Ismerősömnek Dell S-PVA 24" monitora van 1920 x 1200 helyett 1280 x 800-ban használja, azt mondta úgyis nagyon élesek a betük. Nem tudom én nem láttam, de az egy régebbi fajta profi monitor.
De ezen a Samsung EX2220-on csak nativ felbontáson élesek a betük, minden más felbontáson homályos.
Igen a Firefox megjegyzi alapból is az oldalak nagyítását.AMD Athlon II X4 (3 Ghz), 6 GB DDR3 Ram, Geforce GTX 750, 500 GB HDD
-
Romvr
őstag
Nekem nem lesz nagy különbség 1050p és 1080p között. Ráadásul a 22" 16:10 és a 23" 16:9 között méretben (fizikailag) sincs nagy difi, csak szélességben +5 centi az FHD javára. De amúgy szerintem a 21.5" FHD-nál sem vészesen kicsik a betűk. Én mindenféle nagyítás nélkül is jól láttam kb 40-50 centiről pedig 1 dioptriás szemüveget kellene hordanom távolra látáshoz (amit nem hordok ). Ráadásul ahogy néztem még élesebbek is voltak a betűk, legalább is sokkal jobban láttam a betűket mint az itthoni 3 éves monitoromon
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Laccoss
addikt
És nem egyszerűbb ha minden oldalt kicsit nagyítva jelenít meg? Google-ben keresgetés, cikkek olvasása amit talált, elég macerás minden megnézett oldalt külön külön nagyítani.
Pandaboy: Nálam Firefox 133%os nagyítás, windowsban pedig 125%os. Ennyi, és tökéletesen lehet olvasni akár 1 méterről is. Ja 21.5"os BenQ G2222HDL-en.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
sziasztok!
általános (játékra egyáltalán nem) felhasználásra keresek 22"-os monitort. sajnos nem nagyon vagyok képben a mai trendekkel, azt sem tudom érdemes-e egyáltalán ilyet fenni, ha a notimon csak egy sima vga csatlakozó van. ebben tudnátok-e segíteni? amúgy a samsung és az lg modelljeit nézegetem, esetleg ezek közül ha ajánlanátok valami ár/arány bajnokot azt megköszönném
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Jimmy8
senior tag
válasz copperhead #3306 üzenetére
Köszi a tippet
Nem az a lényeg, hogy oldalanként megjegyzi (ezt tényleg tudja a FF alapból), hanem, hogy beállítható egy alap nagyítás, amit minden oldalnál alkalmaz. Nekem a Samsung EX2220-nál 120%-ra van állítva, így nekem megfelel...[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok!
Két monitort néztem ki magamnak, a nekem megfelelő árkategóriába:
BenQ V2420H
BenQ VW2420HMind a kettő led monitor, de az utóbbi VA panellel szerelt 3000:1 kontraszt arány 20M:1 dinamikus kontraszt... a VA panelnek köszönhetően ennek a látószöge 178°mindenhonnan.
Válaszideje: 8MS GTGA másik ezzel szemben 5 ezerrel olcsóbb kb. Ez TN paneles 1000:1 kontrasztarány 10M:1 dinamikus kontraszt. Oldalra 170° le/fel pedig 160° a látószöge. Ennek a válaszideje viszont: 5MS
Tehát e kettő közt vacillálok... a VW ugye nyilvánvaló, hogy miért tetszik jobban, mivel az mindenben jobb mint a sima V de a válaszideje ennek bizony 8MS ami viszont számomra minden pozitívumot megkérdőjelez...ugyanis a monitor főként filmekre és és játékra kellene... a 8MS -es válaszidő meg ehhez nekem kicsit kevésnek tűnik...
Tehát segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy szerintetek melyik lenne a jobb választás. Mert hát végülis a sima V nek sincsenek rossz adatai... csak azért mégis a másiknak jobbak vannak...de az a válaszidő...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
r3pl4y
aktív tag
Húúúha, most olvastam a topicot... elég szörnyű monitornak írjátok le eztt a VW2420H -t... akkor inkább lemondok róla... viszont akkor most bejött egy új... mivel erről meg jókat írtatok... G2420HDBL... de megmaradt a V2420H is mivel ez jobbnak tűnik... nagyobb kontraszt arány...és számomra szebb is... akkor jó választás lehet a V2420H is?
Tudom, hogy TN panel meg minden... de sajnos 60.000 -nél többet nem tudok monitorra szánni... 24" -sat szeretnék és mást nem igazán találtam ebben az árfekvésben... de ha esetleg ti tudtok valami jobban ennyiért mint az általam emlegetett V2420H akkor szívesen megnézném..
-
mmdms
addikt
Heló!
Monitorvásárlás terén nagyon szűz vagyok, nem igazán foglalkoztam még ilyesmivel. Nagyjából 40.000 jómagyar forintból gazdálkodok, és ennyi pénzért kellene nekem a lehető legjobb monitor. 20-22", és DVI bemenet a két kikötésem, amúgy semmi. Személy szerint találtam egy nekem tetszőt, de ha esetleg valaki tudna jobb ár/értékűt, akkor megoszthatná velem. Én ezt néztem ki magamnak: [link]ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Romvr
őstag
Mind a kettő ledes (ami szerintem jobb színeket, kontrasztot ad, de konkrétan még senki nem cáfolt, vagy erősített meg ebben ), van rajtuk DVI csatlakozó és jókat hallani róluk. Samsungon van még 3 nap pixelgarancia is, ami szintén jó dolog. Hivatalos oldal még több specifikációért.
Illetve egy mini bemutató: [link]Nem mintha Samsung fan lennék, de eddig 4 monitort láttam tőlük személyesen és próbáltam ki... nagy meggyőző volt mind
Amúgy a Benq is jó márka, szép képpel, jó összeszereléssel, de arra nem adnak pixelgaranciát (bár mint mondják náluk a legkisebb arányú a pixelhibás kijelző).
Remélem tudtam valamit segíteni.
(szerk.: Elrontott link)
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
mmdms
addikt
Fuu köszi, ezek nagyon tetszenek, jók a speckói is, körülbelül ugyanazt is tudják ahogy nézem, és kevesebbet is esznek mint amit én találtam. De a 40k-s keretbe bele kell tuszkolnom a postát is, szóval szerintem a benq lesz a nekem megfelelő.
Köszi a segítséget!
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha már van 60e-red rá, akkor szvsz tegyél még hozzá pár ezrest (max.6-7e), és vegyél egy Dell U2311h IPS paneles monitort - itt olvashatsz róla bővebben.
Hidd el, sokkalta jobban járnál vele! -
r3pl4y
aktív tag
válasz old_artist #3321 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Hát igen lehet, hogy azzal jobban járnák.. de 60-ba a postának is bele kellene férnie... ezért is nézegettem a V2420H -t, hogy hátha jó lenne az is... vagy azt inkább hanyagoljam mindenképpen?"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
Romvr
őstag
Hát igen, Nagykanizsa nem éppen Budapest tőszomszédsága
Szerintem a Benq-el sem lesz gond: Ipon Teszt"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
El Kebir
őstag
"és játékra kellene... a 8MS -es válaszidő meg ehhez nekem kicsit kevésnek tűnik"
Nem a 8ms (gtg) válaszidő a kevés, mert az önmagában nem jelent semmit, hanem annak a BenQ xVA-s panelnek a teljes válaszideje elég rossz, míg pl az U2311-nek ugyanúgy 8ms a (gtg) válaszideje, de mégis jobb a mint akár némelyik tn paneles.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
r3pl4y
aktív tag
válasz El Kebir #3324 üzenetére
Khm... megnéztem a youtub -os vidiket... az U2311H -ról... TN vs. IPS... nem tudok mit mondani a továbbiakban nincs miről beszélni...teljes mértékben meggyőztetek... ez a DELL ez számomra mindent visz... inkább még gyűjtök hozzá és ez lesz...
Köszi a segítséget...még jó, hogy bejöttem ide kérdezni... amúgy szépen megvettem volna azt a szutyi VW2420H -t... de ez a DELL ez valami csodásnak néz ki... tudtok ajánlani esetleg jó netes boltot ahonnan jó árban meg tudnám rendelni?
-
Anonymusz
tag
Sziasztok!
Azt hiszem most jött el az ideje a 19" monitorom lecserélésének. A keretem nagyjából 60 ezer. Játékra, filmnézésre, böngészésre is használnám. Olvasgattam a topicot, de nem vagyok képben a dolgokkal ezen a téren. Egy gtx260-as karim van ha számít, és kb egy 22-23"ra gondoltam és lehetőleg alacsony válaszidővel Ha tudnátok ajánlani valami ilyesmit megköszönném
[ Szerkesztve ]
-
-
r3pl4y
aktív tag
válasz old_artist #3327 üzenetére
Szóval te árulsz ilyen monitorokat... Jövőhétre próbálnám összeszedni rá a mèg szüksèges összeget aztán rendelném meg. Kb mennyi idő mire ideérne hozzám ha jövőhéten megrendelném?
-
Anonymusz
tag
válasz old_artist #3327 üzenetére
Hello!
Köszi a tippet tényleg jól néz ki. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a 8 ms nem sok? A mostani monitorom 5-ös, és nem tudom mekkora lenne a különbség. Szerinted érezhető?
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen nem én árulom, de azt tudom, hogy ha megrendeled, akkor 2 napon belül az asztalodon lehet!
-
old_artist
addikt
válasz Anonymusz #3329 üzenetére
Üdv!
Nézz be Te is ebbe a topikba, és minden kérdésedre választ kaphatsz!
Mint ahogy előbb "El Kebir" is írta, továbbá nem is a válaszidőt és a reakció idő a fontos, hanem az Input-lag, mivel ezeknek az IPS paneles monitorok ebből a szempontból kiválóak, ezért nem lesz érezhető számodra a különbség, sőt még jobb is több TN paneles monitor 2ms-jához képest, mivel azok is csak g2g eredmények!
[ Szerkesztve ]
-
Anonymusz
tag
válasz old_artist #3331 üzenetére
Hello!
Köszönöm a segítséget. És esetleg 80 ezer körül, olyan ami 100 hz és tv tuneres? Tudom nehéz eset vagyok
-
Romvr
őstag
Néztem ezt az IPS vs TN paneles versenyt a youtube-on. Csak egy kérdés:
- Mi a nyavalyának verik a mellüket arra hogy a monitor síkjától 2 méteres eltérésben is látszik? Normális ember pont szemből nézi, vagy enyhén, maximum pár fokkal, tér el a monitor síkjától. Oké-oké, ha 30-an beülünk a monitor elé, akkor a két legszélső is prímán látja a teljességgel amorf, és már értelmezhetetlen(élvezhetetlen) képet.
Szóval szuper, hogy még 180 fokból is látszik, minden irányban, de kérdem én: Miért jó ez egy faék egyszerűségű felhasználónak?Aki szemből nézi a monitort (ahogy normális ember is tesz), annak szerintem megfelel a TN paneles is.
Ezt úgy mondom hogy láttam IPS paneles monitort működés közben, mellé téve meg egy TN-panelest. Tény hogy a színek is egy hangyányit jobbak, de más értelme nem nagyon van.
Vagy tévedek? (ha igen miért?)
Na jó esetleg egy 100+ centis TV-nél még el tudnám képzelni hogy jó dolog, de olyan méretben már megfizethetetlen lenne szerintem.
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok!
Még az lenne a kérdésem ezzel az U2311H -val kapcsolatban, hogy az a 2 USB port az oldalán... az lényegében normál USB portként használható vagy van neki valami speciálisabb feladata is?
És láttam, hogy ennél lehet natív felbontásban használni 72 ill. 75 HZ -t...
Na most ez miért is jó pontosan, meg minek 72 ha van 75 is.. erről van valami részletesebb írás vagy valaki le tudná írni, hogy pontosan mire lesz ez jó nekem.?Hát szerintem pedig éppen hogy van értelme annak, hogy 178° -ból is látható normálisan a monitor... vegyük pl. hogy filmet néz az ember róla... akkor általában nem ül bele a monitorba hanem kényelmesen elhelyezkedik valahova... na ebben az esetben a TN panel igen csak szutyi... ezért is akartam eleinte VA panelt... mert annál is már normálisabb a látószög... a színek pedig szerintem NEM kicsit szebbek... ÉG és FÖLD a kettő között szerintem a különbség, legalábbis ahogyan én láttam...
-
őstag
Javaslom, hogy olvasd végig a Dell U2311H topikot elejétől a végéig, nekem is az segített, amikor meghoztam a döntésem a vásárlásra.
Az USB egyébként egy beépített hub (vagy hogyhívják), 4 bemenet és egy kimenet, amit a számítógép egyik USB portjára kell csatlakoztatni. A kábel adják a monitorhoz.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lehet. Normál, aktiv 4 portos USB hub. Semmi extra funkciója nincsen ezen a monitoron. Ellentétben ahogy a kolléga előttem picit összekeverte a szezont a fazonnal egy bemenete van (uplink), és négy kimenete, ezért négy portos a neve.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nitz
tag
sziasztok. nőt a keret amiből tudok monitort venni és ezt néztem ki.
mit gondoltok a Samsung FX2490HD monitorról? játékra és tv-re kellene . nembaj játéknál hogy 5 ms a monitor válaszideje? vagy egy 2ms jobb lenne?várom válaszotokat
köszi mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Na,31-ediken megjott a Benq GL2240-es monitorom.Osszeszereles kifogastalan,szinek elenkek,kontrasztosak.En 1280x1024-rol 17colrol valtottam.De ez egyatalan nem zavaro,a betuk jol olvashatoak.A monitor desing-ja meg gyonyoru.Egy dolog,hogyan lehet kikapcsolni a kis keszenlet lampat,hogy amikor kikapcsolom a gepet,ne villogjon sargan?
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Laccoss
addikt
Értelemszerűen nem muszáj. De ha úgysem használod, miért ne kapcsolnád ki? Ha meg készenlétben van a gép (alszik) vagy kikapcsolva, akkor a monitor feleslegesen megy.. Ha bekapcsolod, vagy visszatérsz alvó módból, akkor meg a gép előtt vagy, bekapcsolni sem nagy dolog a monitort.
-
somasz
addikt
Üdv!
FullHD-s monitort keresek, lehetőleg 24-est. Különösebb elvárások nincsenek, csak ne legyen rájuk sok panasz, legyen pixelgarancia. Hardverker és Ipon a preferált helyek.
BenQ és HannsG a kérdés, mennyire használhatók, mert elég olcsók. Benq-ra ad a hardverker pixelgarit tudtommal. Segítsetek ki legyetek szívesek.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
beci
őstag
válasz Laccoss #3345 üzenetére
Samsung volt az előző moncsim,tehát nem egy nevesincs.Mégis 2szer gombsor csere.
Lehet a középutat választom. Napközben készenlét(ilyenkor többször ki-be van kapcsolva a gép),éjszakára meg kinyomom.Nerd!
Kapcsolható elosztóm van,de eléggé nehéz hozzáférni,nem térdepelek le minden nap,és bújok be az asztal mögé.
Azért köszönöm.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Nitz
tag
sziasztok.
segítségeteket kérném
előre is elnézést kérek mindenkitől hogy ennyit írok ezzel kapcsolatba, de nőtt a keret monitor kapcsán és már nemtudom, hogy melyik legyen.
annyi a kikötés, hogy 97ezer a keret rá. legyen benne tv-tuner . full hd játékra kell és kábel tv lesz kötve rá, ezen fogok tv-zni.lécci írjatok,hogy még is melyik lenne jobb választás, én samsungok terén gondolkozok.
várom mindenki válaszát és köszi mindenkinek.
mindenki írjon aki tud ajánlani vmit
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest