Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • I3EI\ICE

    aktív tag

    válasz Nyugdíjas #25767 üzenetére

    Elfogadom a kritikát, de akkor kérlek világosítsatok fel. Valóban nagy hangsúly van nálam a színtér nagyságán, és lehet, hogy túlságosan magamból indulok ki, de úgy vélem, hogy ha a "kezdők" egy kiállításon egymás mellett látnák mondjuk a "noname" de WCG-s H-IPS Green monitort, meg mondjuk az U2412M-et a jobb elektronikájával, ámde eIPS paneljével (ebből kifolyólag a TN-eket nagyságrendben nem meghaladó színterével) letakart kávával (tehát nem befolyásolná őket a márkák varázsa), a többségük határozottan a Green felé húzna a szembetűnően teltebb színek miatt, a sokkal enyhébb IPS-glow miatt, és a nagyobb kontraszt miatt. Elhiszem, hogy szakmailag "felelőtlenség" ilyen alapokra építetve véleményt nyilvánítani itt, ebben a topikban, de a "kezdőket" szerintem pont nem a szakmai érvek, technikai részletek stb. érdeklik, hanem az, amit a két szemükkel látnak, amikor ránéznek a monitorra. Számomra sem a színtér szélessége az egyetlen lényeges szempont, de elismerem, az egyik legfontosabb.
    Most minden -tőlem telhető- tisztelettel, őszintén kérlek titeket, segítsetek fejlődni, adjátok tudtomra a "pontatlanságaim", akár a 244T hibáin keresztül szemléltetve, akár szakirodalmi szinten. Az, hogy "nettó hülyeség" amit mondok, számomra nehezen elfogadható anélkül, hogy rávilágítanátok konkrétan a megközelítésemben rejlő hibákra, illetve rávilágítanátok az általam figyelemen kívül hagyott szempontokra. MIért is hiba azt hinni, hogy a nagyobb színtér jobb? Mik azok a szintén fontos, vagy fontosabb szempontok, amiket figyelmen kívül hagyok?

    Egyébként a W3000H-ról mi a véleményetek? Illetve az is érdekelne, hogy az általam emlegetett Green monitort (Green GL-TG241W) látta-e már valamelyikőtők a saját szemével, és ha igen, mi a véleménye. Valószínűleg sokat segítene a fejlődésben, főleg ha valóban annyira "tudatlan" vagyok, mint ahogy Ti beállítjátok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák