Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Harbinger85

    aktív tag

    Üdv!

    Új monitort keresek, pár modelt már ki is néztem, amik ár, típus, márka, funkciók alapján megfelelésnek. De felhasználási mód illetve a monitor képességeit nézve nem tudom eldönteni érdemes-e ilyet vennem vagy egyáltalán váltanom.
    Jelenleg egy 27" TN paneles Samsung monitorom van FHD-s és 60 Hz-es.

    Első jelölt:
    Asus TUF Gaming VG249Q
    IPS, 24" ami jobb képet ad FHD-nél és a 60 cm asztalon is kényelmesebb lenne, spéci talp, DP és jack port, Game Plus extrák és kékfényszűrő
    Ami számomra lehet overkill 144 Hz képfrissítés, Freesync Nvidia kártyám van

    Második jelölt:
    Asus VG248QG
    TN, 24", G-sync kompatibilis, DP és jack port, spéci talp, Game Plus extrák és kékfényszűrő
    Ami overkill 165(!) Hz

    Harmadik jelölt:
    ASUS VA24DQLB
    VA vagy IPS(?), 24", spéci talp, alap Gamer Plus extrák és Eyecare modell (bár ezt minden Asus tudja), DP jack és USB portok, max 75 Hz-es képfrissítés

    Az első jelölt a "sweetspot", mindent tud, amit kell és IPS. De nem tudom érdemes egy GTX 1650-hez ilyen gamer monitor, bár tudom hogy ez is elmegy 60 Hz-en is. A második jelölt a G-sync funkció miatt jó jelölt, de TN paneles. Bár teszteken azt írták ahhoz képest elég szép képet ad. A harmadik jelölt effektíve drágább pár ezerrel, de reálisabb a 75 Hz miatt és ami miatt új monitort szeretnék tudja -> IPS panel, 24", spéci talp.
    Tudom hogy hosszúra sikeredett a poszt és lehet választ se kapok, de több tucat monitor között nem igazodok ki. Néztem Samsungot is Odyssey G3 és egy LG gamer monitort, de utóbbinál az zavar nincs egyértelműen kékfényszűrő benne.

Új hozzászólás Aktív témák