- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
válasz Trebron09 #108351 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Teszten is a fehér háttérnél látom azt, amit lefotóztam. Alapszíneknél nem szembetűnő.
Napközben gyakran dolgozom fehér háttérrel (böngészés, Word, stb.) így sokszor látható ez a szélső foltos rész.[ Szerkesztve ]
SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
MM
őstag
Az előző HSZ-ban azt írtad, ha arrébb hajolsz oldalt, már nem látod, hogy foltos.
Szerintem ez nem bevilágítás, hanem inkább bevonat vagy panel kérdése. Az újabb panelek hajlamosabbak erre, talán a LED-es világításnak is köze van hozzá?
Mindenesetre nálam most volt egy AOC Q27G2U. 144Hz VA panel, semmi bevilágítás, gyönyörű színek, gyönyörű fekete (kalibrálva volt + pixel garancia - itt a bevilágítást is nézik kiküldés előtt), de a szélső csík ugyanígy más színű volt fehér háttérnél, én inkább halványabbnak nevezném, nem foltosnak. Előtte Samsung 24FG70 volt, annál sem volt ilyen gond - igaz, az hajlított, ezzel talán ki is küszöbölték a porblémát, mert olyan, mintha kicsit arrébb hajolnál.
Régebbi monitoroknál nem láttam ilyet, még régebben Dell2209WA-nál, most pedig LG27GL83-al, ami sík képernyős, de IPS, szintén nem tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
-
makaveli666
senior tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy egy ismerősöm beleültette a bogarat a fülembe, hogy ha veszek egy WQHD-s monitort, de a játékokat FullHD-ba futtatom, akkor nem lesz olyan jó a kép, mintha egy fullhd-s monitort vettem volna? Én bullshitnek gondolom, de azért megkérdeném a hozzáértőket is előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
-
kwzatz
őstag
Üdv!
Van tapasztalat a családban már két LG 22MP55HQ-P IPS monitorral, megelégedéssel használjuk már néhány éve. Most öcsém szeretne egy hasonlót venni, az lenne a kérdésünk, hogy a most kapható Freesync+75Hz IPS monitorok kb. ehhez képest hol helyezkednek el minőségben? Az LG 22MK430H-P (vagy LG 22MK430H-B egyelőre nem jöttem rá a különbségre a kettő között) monitort néztük, ez mennyire ajánlott? Hasonló árkategóriában (30 ezer Ft körül) van esetleg valami jobb? Semmi extra igény nincs, a lényeg, hogy 21,5", 1080p, IPS monitor legyen. Előre is köszönöm a segítséget!"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
*Ropi*
félisten
válasz Amerigo57 #108346 üzenetére
Tény, hogy mind jó monitor. A Prad egyébként a 2709-ből még az A00 revíziót tesztelte 2008-ban (bár az sem olyan rossz teszt), aminek valóban voltak gyermekbetegségei, de az A03-A04 már mentes azoktól (nekem mindhárom darab utolsó revíziós).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Feketelaszlo
senior tag
Én a LED háttérvilágítás számlájára írnám, a saját LED-es NEC EA-szériás monitorom is ilyen, míg az utolsó generációs CFL egészen homogén fényt tudott produkálni alacsony fényerőn is (ez is tud, de ahhoz fel kell tekerni vakítóan fényesre, hogy ne legyenek észrevehetőek a különbségek). Drágább LED monitorok értelemszerűen nem ilyenek, a belépő kategória sajátja ez.
[ Szerkesztve ]
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy LG 22MP47D-P típusú IPS LED monitorom van. Nem vagyok megelégedve a kontraszttal, nappal elég gyenge. Kérdésem az lenne ,hogy a VA panelnak jobb a kontrasztja ? (Azt tudom ,hogy a feketék jobbak)
Köszönöm
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
Ramoskaa
senior tag
válasz schawo #108363 üzenetére
Ez jó kérdés! Maxon van a kontraszt és brightness)monitor beállítás ). De pl. egy játékban mégis k@rva sötét minden. Ha ott állítok a brightness-en akkor meg zavarja a szememet. Úgy tudnám leírni ,hogy ülsz a monitor előtt és sötét az egész, mintha nem lenne háttérvilágítás.
Böngészésnél is előfordul ,hogy lapok közötti váltásnál[ Szerkesztve ]
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
E2E4
aktív tag
Szerintem ez nem bevilágítás, hanem inkább bevonat vagy panel kérdése. Az újabb panelek hajlamosabbak erre, talán a LED-es világításnak is köze van hozzá?
Ez valószínű."de a szélső csík ugyanígy más színű volt fehér háttérnél, én inkább halványabbnak nevezném, nem foltosnak."
Igen, a halványabb jobb kifejezés rá. De ilyet eddig még soha nem láttam olcsóbb monitoroknál sem.SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
E2E4
aktív tag
válasz Qtya123 #108357 üzenetére
Esetemben nem a feketénél észlelhető, általad pedálnak hozott bevilágításról van szó, ami főleg sötétebb környezetben számottevő és majdnem minden LED háttérvilágítású panelnél észlelhető. (Gondolom a drágább készülékeknél már kiküszöbölték ezt.)
Amiről írtam, az nappali fényben, főleg fehér háttérnél (de kisebb mértékben más színnél is) szembetűnő, a bal és jobb szélen, függőleges sávban. Azonban ha elé hajolok úgy, hogy pont merőlegesen nézem, akkor megszűnik ez a halványabb rész.
-
pinnacle
nagyúr
Ez az oldalsó elszíneződés élőben is rózsaszínű? Nekem HP 2475w volt ilyen, azon ráadásul az egyik fele zöld a másik meg rózsaszínű volt.
makaveli666 Igen, minden natív felbontáson jobb. FHD videó is jobb FHD-s TV, mint 4K-n, de WQHD-s monitoron is láttam, hogy kevésbé éles.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Unokatesóm kérte a segítségem, hogy milyen 24" monitort vegyen grafikai munkához (Photoshop). Legyen színhelyes, lehessen kalibrálni, és ne legyen méregdrága.
Esetleg kalibrálót is tudtok javasolni hozzá?⭐ Stella
-
E2E4
aktív tag
Megkaptam az üzlet hivatalos válaszát arra a levélre, amiben egy cserét kértem az EIZO FlexScan EV2450-BK típusú monitorra. (Direkt nem szeretném megemlíteni az üzlet nevét.)
A lényeg az, hogy nem áll módjukban másik ilyen típusú monitort bontani, mivel minden ilyen kialakítású kijelzőnél jellemző ez a jelenség, melyet a fotón látni.
Minden Eizo EV rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel, ugyan úgy, mint a DELL U2415 vékony kávás kialakítása. Így állításuk szerint igényeimet a piacon jelenleg kapható modellekkel és gyártástechnológiával nem tudják kiszolgálni ebben az ár-kategóriában.Leginkább a klasszikus, vastagabb kávás monitorok felehetnek meg számomra:
S linkeltek egy EIZO COLOREDGE CS2420 modellt, – 240 ezerért.Lefordítom és értelmezem: ha olyan igényem van, hogy ne lássam ezt a halványabb sávot, tehát szeretnék egy normálisan működő monitort használni, akkor két választásom van:
ad 1: A drága kategóriában egy nem 16:9-es felbontású monitort kell vennem, és máris elkölthetem az eredetileg monitorra szánt összeg közel ötszörösét;
ad 2: Vagy vehetek bármilyen kommersz, vastag kávás monitort, pl. az 50.000-70.000 Ft-os ár sávból, mert ezek a monitorok mégis ki tudják szolgálni azon „igényeimet” hogy ne produkáljanak halvány sávokat a monitor függőleges széleinél, „ebben az ár-kategóriában”.
Konklúzió: az olcsóbb monitor jobb, mint a drágább – legalábbis a halvány sávos torzítás tekintetében. No komment!
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz radi8tor #108368 üzenetére
Fotószerkesztéshez ajánlott monitorok a *nagy villanás* alatti bekezdésben.
-
veterán
Hahó!
Gondolkozom, hogy lecserélem az Alienware AW3418DW-t. A fő "gondom" vele, hogy a 120 Hz nem mindig stabil és eddig nem volt flickering viszont az utóbbi időben észre vettem a 100 viszont már kevéske számomra és észrevehetőbb is.
Az lenne a kérdésem, hogy van ettől jobb alternatíva ebben a szegmensben vagy semmi értelme a cserének?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Qtya123
őstag
Tudom, hogy a fehérről háttérről volt szó, láttam a képet amit linkeltél.
A bevilágításos képet azért linkeltem, hogy lásd márka és árfüggetlen tud lenni az, hogy egy monitornak éppen milyen nyűgje van. Sajnos ez a monitoros dolog ilyen. Van aki elsőre megtalálja a számára megfelelő monitort, másnak meg több példányon át kell mennie, mire oké a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Ezek közül vagy hasonló [link] monitor megfelelhet tv helyett box-al használva csak tv nézésre? Nem találok normális kis tv-t a konyhára,azért indultam el ebben az irányba.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
válasz pinnacle #108373 üzenetére
Elég nagy az árkülönbség a két modell között.
Eizo CS2410 → 178 eFt
EIZO FlexScan EV2430 → 106 eFt
Szerintetek mi adja ezt az árkülönbséget? Ár/érték arányban melyik a jobb?Jelenleg a monitortól visszafele a jel út: DisplayPort → dokkoló → lapotop → Intel i5 4300U → Intel HD Graphic 4400. Ez utóbbi támogatná a 16:10-es 1920x1200 pixel felbontást?
(Ez a maximális támogatott felbontás alatt van, csak kérdés, hogy pont ezt a felbontást támogatja -e?)Interneten vettem a monitort, 14 napon belül indoklás nélkül elállhatok a vásárlástól, ezt írták is a tájékoztatóban, tehát ebből a szempontból eddig korrekt az üzlet. Majd, ha visszavittem a monitort és megjött a banki átutalás, akkor talán leírom a bolt nevét is. Addig még nem szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, irodába tervezek monitor vásárlást, mindenféleképpen ips panellal és mivel CAD programokat is használnék rajta így elgondolkoztam a 4k-n. Erre a felhasználási területre ajánlott vagy teljesen felesleges? Hosszú távra gondolkoznék vele.
Ezekkel a paraméterekkel van kifejezetten ajánlott/bevált típus?Köszönöm!
-
-
*Ropi*
félisten
-
nebula
csendes tag
üdv
keresgéltem a topicban, de nem találtam semmit. erről a monitorról van valakinek bármi infója?
LG 25UM58-Pnekem nagyon fura, elvileg IPS és 75Hz, full hd, de ehhez képest nagyon olcsó az MMben.
-
E2E4
aktív tag
Így van. Jelenleg nincs szükségem feltétlenül a 10 bites megjelenítésre. Most az elsődleges szempont a szemkímélőbb kijelző, ami nem csinál két szélen homályosabb foltot. Feltétel a DisplayPort és HDMI csatlakozó megléte. Preferáltan 24” méretet és FHD felbontást keresek.
Ha a monitor 10 bites lenne, akkor esetleg beszereznék valamilyen külső videókártyát, ami akár az 1920x1200 felbontást is tudná, hogy kitudjam használni a 10 bitet, illetve meg tudjam hajtani az esetleges 16:10-es kijelzőjű monitort - de ez is csak opció.
Az ár sáv pedig legyen mondjuk kb. 30-180 eFt.
Hosszabb távra szeretnék monitort venni, ezért értékálló darabot keresek, olyat, amit esetleg később egy komolyabb PC konfigurációval is használni tudnék, preferáltan webre / szöveg- kép- és videó szerkesztésre, ritkán játékra.
A kezdeti [link] az csak egy példa volt. Konkrétan azért mentem be a MediaMarktba, hogy megnézzem, 70 cm-ről mekkora monitor lenne az optimális választás. Ekkor döntöttem a 24" mellett.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Monitor vasarlas elott allok, jelenleg BenQ G2420HDBL monitorom van.
Szeretnek egy szebb panellel rendelkezo monitort. A szempontok:
- szep panel
- szemkimelo legyen
- Displayport nagy elony lenne
- arsav: jo lenne £160 alatt maradniEn a DELL P2419H-t neztem ki. Van ennel jobb ajanlat? Illetve ez a monitor elorelepes lenne a mostani monitoromnal?
Koszonom szepen a segitseget!
Udv,
Peter -
E2E4
aktív tag
válasz pete_21 #108388 üzenetére
A DELL P2419H egy tök jó monitor lehet, ráadásul a - telefon kihangosítására is alkalmas - Dell Professional Soundbar AE515M társaságában lényesen jobb hangzást biztosíthat, mint egy beépített hangszórós monitor.
Viszont vékony kávás monitor → elméletileg itt is előfordulhat két szélen a "foltos" sáv → kár érte.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz pete_21 #108388 üzenetére
[Troll ON] Tisztázzuk: a panelt nézed, vagy a képét? Ugye, hogy teljesen mindegy, hogy mennyire szép vagy csúnya a panel?
#108377 E2E4: Megtaláltam Neked a tökéletes monitort: nincs kép,csak folt. [Troll OFF]
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Az azért nem törvényszerű, hogy egy vékony kávás monitor=foltos szél
XV272UP
XB271HU
27GL850Mind vékony kávás monitor és egyiknek sincs ilyen gondja. VG240Y is vékony kávás volt 24"-on, azzal sem a foltosodás volt a gond. Nem szükséges kizárnod a keresésből a vékony kávásokat attól, hogy belefutottál egybe.
-
E2E4
aktív tag
válasz Qtya123 #108391 üzenetére
Valószínűleg ez így van. Csupán az üzletvezető marketing magyarázata ezzel próbált hárítani.
Az a fórumtárs, aki a monitort ajánlotta, is ezen a véleményen van. Amúgy ez a monitor német teszteken kiváló minősítést kapott, tehát nem kéne, hogy rossz legyen. Én pont kifogtam, ennyi.Szóval akkor mégsem fogom kizárni a vékony kávásokat.
#*Ropi*: Na jó, ahhoz a monitorhoz képest, simán lehetnék elégedett is.
[ Szerkesztve ]
-
Pite
csendes tag
Sziasztok, én is szeretnék tanácsot kérni. Visszaolvasgattam de azért még maradt bennem bizonytalanság
Az unokaöcsémnek szeretnék egy jó kis gamer monitort, amit kell hogy tudjon:
- min 27"
- 2560x1440
- 144 Hz
- FreeSync
- állítható magasság
- íves monitor
- 150.000Ft körüliAmi nálam bent maradt a rostában a Samsung C27HG70 csak hát itt láttam néhány hozzászólással előrébb a rossz GTG értékeit. A másik pedig a Gigabyte Aorus CV27Q,
ez ebbe naz értékében jobb, de minden másban rosszabb kb.
Esetleg ötlet? Vagy a Samsung lesz ebben a kategóriában a nyerő? -
E2E4
aktív tag
válasz KAMELOT #108394 üzenetére
Az nekem már nagy lenne. 70 cm-ről nézve 24" átmérőjű monitor az, amit szerintem még be lehet látni. (Leteszteltem.)
Az EV2750 az annak az EV2450-nek a nagyobb testvére, ami most van, és vissza fogok vinni az üzletbe a foltos sáv miatt.
24” méretben és FHD felbontásban keresek monitort, ami nem látszik foltosnak és szemkímélő is.SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Ismerős keres gombokért (12-13k) garanciás monitort netezős géphez.
Tudom, természetesen nem ezek a legszebbek, viszont célnak megfelelnek. Mindhárom ezen az áron van, és egy év garanciával. Melyik a legmegbízhatóbb? Sok mindent nem találtam róluk. Első blikkre Dellt mondanám a kisebb méret ellenére is.
* Dell P2012Ht (12.300)
* AOC E2260P (13.300)
* Lenovo LT2252p (13.400)Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
MM
őstag
Ez a "vékony káva miatti halványulás" egy nagy kamu a bolt részéről, nehogy elhidd! Semmi köze a káva méretéhez.
Itthon LG 27GL83A-t használok (vékony kávás), munkahelyen P2417H (vastag kávás) + P2419H (vékony kávás) + Dell E5500 notebook (vékony kávás).
Egyiknél sincs ez a halványulás a széleken. Az AOC Q27G2U-nál volt, ami ugyan vékony kávás, de emellett sík paneles VA monitor, valamilyen háttérvilágítással és bevonattal. A megfejtés utóbbi három tényező valamelyike...
-
OgreImre
senior tag
Én eddig ilyet csak *VA paneltől láttam, kontraszt vesztés a látómező szélén. Ha kimozogsz szembe kerülve a szélével akkor eltűnik.
Az én monitorom is csinálja, igaz az 43" (Philips Momentum) de csak fehér/világos háttérnél feltűnő."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
E2E4
aktív tag
Köszönöm a megerősítést. Én is így látom, hogy ez a vékonykávás magyarázat az üzlet részéről pusztán egy bullshit volt.
Kíváncsi leszek, hogy amikor visszaviszem a monitort, hány napon belül fogják visszautazni a pénzemet. Ez pl. az Alzánál aznap, vagy max. másnap megtörténik, de jogszabály értelmében 14 napig "ülhetnek rajta".
Ha vége lesz a történetnek, valószínűleg az üzlet nevét is megosztom, pusztán a korrekt tájékoztatás szándékával, hogy a kedves fórum társak egy monitor vásárlás előtt, ez alapján is dönthessenek a megfelelő üzlet kiválasztásakor.SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs