Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ShayLeigh

    csendes tag

    Sziasztok!
    Egy kis segíséget szeretnék kérni az itteni profiktól,mert mostanában szeretnék fontos adatokat, képeket stb. archiválni, és visszaolvasva itt és a Milyen lemezt vegyek? topikban rájöttem ez nem is olyan egyszerű ha tartósat, minőséget szeretne az ember.

    A kérdések: van két régi DVD íróm Pioneer 108 és Pioneer 112D, ezekkel a mostani illetve még beszerezhető minőségi lemezeket szeretném megírni, Maxell extreme protek, That's write illetve JVC premium grade-es (taiyo yuden pluszos és minuszos is van) lemezeket sikerült szerezni itt az aprón, gondolom ezek jók?
    Az is kérdés hogy vennem kell-e új írót (a samsung 224-est ajánlottátok az jó?) vagy újabb használt írót vagy ezekkel a Piokkal is meg lehet írni normálisan?
    Olvastam utalásokat hogy az IDE írókat jobban szeretitek, de nem tudok annyit visszaolvasni hogy miért?
    Rendszernek xp-t használok de van w7 is melyik a jobb a minőségi íráshoz?
    Eddig XP alatt írtam régi 6-os Nervóal illetve iso-kat Decrypterrel, ahogy olvastam ezek ajánlottak, illetve az Imgburn ami talán a Decrypter utódja?
    Néhány DL lemezt is szoktam írni semmi pótolhatalant,de azért azt is szeretném még később elővenni, ahhoz jók a pio-im? Az eddig megírtak visszaolvashatóak, de nem tudom tesztelni milyen minőség, mert azt írtátok nem megbízhatóak az adatok ezekkel az írókkal.

    Nem szeretnék 5féle írót használni, ha jó az ami van akkor azzal is elvagyok, de azt olvastam nem lehet velük tesztelni, és amiatt is kéne egy másik író?
    Milyet vegyek a következő fontossági szempontok szerint: jó minőséget írjon, lehessen tesztelni, alkalomadtán DL lemezt is tudjon elfogadható minőségben?
    Nem az a lényeg hogy ezt egy író tudja, a meglévőket kombinálnám valami most beszerzendővel, ha ez így tud működni.

    A gép egy kétmagos 775-ös lap SATA2-vel de még van egy IDE csatoló rajta szerencsére, azon lógnak az írók.

    Ahogy olvastam itt a fórumon ez az írás kész művészet, csak pislogtam milyen szakértők vannak itt :R
    Én csak átlagos felhasználó vagyok alapvetően IT-s képzettséggel és nem tudok elegendő időt beleölni a profi szinthez, de a pótolhatalan dolgokat archiválni szeretném tartós minőségben.

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák