- Milyen DVD-írót vegyek?
- OLED TV topic
- Valami baja van a tápomnak
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, megadja magát a dvd íróm. (Pioneer 212D) Nagyon jó kis író volt, de hát végül megadta magát. Nem nagyon olvas be dvd-ket amiket eddig olvasott, és dvd írásnál állandóan médium hibára hagyatkozva nem ír. Kérdésem az lenne milyen írót éri meg venni? Nem kell semmi extra, szépen írjon/olvasson mindenféle dvd-t.Nézegettem Pio-t, Asust, Samsungot de nem tudom most melyik gyártótól érdemes vásárolni? Még annyi, hogy fekete legyen. Köszi!
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Flashget
félisten
válasz
horvathpeter #18452 üzenetére
Mostani pioneer csak nevében a régi alapjában egy közepes mínőségű QSI író.
Asus vagy samsunggal jobban jársz.Realme GT Master Edition
-
Pityke85
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy Sony Nec Optiarc AD-7173A dvd íróra.
Milyen írási minőséggel rendelkezik?
Esetleg ki lehet hozni belőle valamiféle nagyobb tudást firmware frissítéssel?
Jelenleg az 1.04-es verziót raktam fel, ez a legfrissebb amit találtam.Tudnátok róla egy két infóval szolgálni?
Köszönöm szépen.
-
Robbantos
csendes tag
válasz
Ottó58 #18451 üzenetére
Értem.
Hát nem is arra voltam kíváncsi, hogy jobb-e bármelyiknél, hanem, hogy van-e olyan jó ez az Asus?
És azt hogy érted, hogy talán öregebb a lézere? Az jó vagy rossz, ha öregebb?
Köszi!
Megbízhatóságomról több, mint 200 pozitív értékelés, valamint 10 éves tagság tanúskodhat.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Pityke85 #18454 üzenetére
Nekem volt ilyen íróm, mínuszos Verbatim lemezeket használtam általában hozzá, de a TDK és a BenQ lemezeket is jól írta, de géppel együtt eladtam és utána már a 724x sorozatból tudtam vásárolni, még van is 7243S íróm, ez is a régebbi verbatim lemezt szépen írta.
Nálam az Optiarc a favorit.
Íme egy agyonhasznált , karcos Benq lemez» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
M107
addikt
válasz
horvathpeter #18452 üzenetére
Samsung SH-224BB tutkó író, halk csendes gyors terhelhető anno még sok dvd-t írtam kb 30-35 lemez egymás után és nem is nagyon melegedet.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Werkly
őstag
Mit érdemes DVD íróban jelenleg venni ami sok formátumot támogat és aránylag jól ír? Na és persze kapható webshopban?
-
Werkly
őstag
SH-S224BB
iHAS524-T07
DRW-24B5ST
A 3 közül melyik tudja a legtöbbet?
Melyiket ajánlanátok megvételre? Köszi! -
M107
addikt
válasz
Wasp91 #18459 üzenetére
A teljesség igény nélkül :
JVC PRO DVD-R 16x 50cake WaterShield Glossy Fullprint (IT5613)
JVC PRO DVD-R 16x 10cake *Fullprint* *repack* (IT8918)
JVC PRO DVD-R 16x 100cw *Fullprint* (IT8729)
JVC PRO DVD-R 16x 100cw *Silver THERMAL print* (IT8731)Maxell DVD+R 16x 33cw **TAIWAN** (IT3779)
Maxell DVD+R 16x 50cw *carrypack* *TAIWAN* (IT4989)Verbatim DVD+R Double Layer 8x 10cake (43666) Singapore (IT4846)
Verbatim DVD+R Double Layer 8x NormalJC *Singapore* (IT4845)Panasonic DVD-RAM 1.4G MINI *White top* *Scratchproof* (IT4373)
Panasonic DVD-RAM 1.4G MINI LM-AF30E3B (IT4489)
Verbatim DVD-RAM 1 side NormalJC (43450) (IT4856)
Verbatim DVD-RAM 2 side 9.4GB (43493) (IT6367)A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Flashget
félisten
válasz
Werkly #18465 üzenetére
Alapjában mindenki "mezei felhasználó" csak vannak akiket mélyebben érdekel a dolog.
Pl. aki nem ért hozzá nem jön rá esetleg az asztali miért nem játssza le az adott lemezen lévő filmet "biztos szar verziót töltöttem le" addig a tesztelők tudják mit kell nézni a Jitter értéken meg mire is való és melyik lemezt használják.Realme GT Master Edition
-
M107
addikt
válasz
horvathpeter #18471 üzenetére
Használd egészséggel.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Üdv. Samsung SH-S223L-nél van jobb író, ami halkabb és minőségibb írást produkál, nem csillagászati áron? Használt nem játszik.
-
M107
addikt
Vicces volt Jeni
Miért ne állnék szóba ..... Ha ő úgy dönt hogy Lg-t vesz akkor azt vesz
Bár a minőségről és strapabírásról inkább nem mondok semmit.
-
válasz
KaiotEch #18477 üzenetére
ha esetleg egy Pioneer BDR-208-t vennél vagy az aprón találsz garanciás Blu-ray írót. Ha azt veszed tutira minőségi terméket kapsz.
olcsón és célra tökéletes -
Werkly
őstag
Az Asus DVD írója azt írtátok tudja a jittert. Ez automatikus dolog vagy állítani kell valamit? Kösz!
Egy Asust meg egy Samut vettem.
Samuból 224DB verziót.[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap vettem egy Asus 24b5st -t, és lenne vele egy kis gond.
Verbatim dvd-rw -t ír, de pl sony dvd-r ,maxell dvd+r dl-t vagy sima maxell dvd-r -t nem,
felpörgeti hirtelen a lemezeket 1% nál és utána vagy 10 percig áll ,majd kiadja a lemezt hibával.
Az író lehet hibás, vagy más lenne a baj?
Hasonló a helyzet mint nála: Link[ Szerkesztve ]
-
Kreash
aktív tag
Hát nem a legújabb fajta alaplap,de előző sata-s dvd íróval nem volt semmi gondom, az is asus volt, de az még valami 2008-as volt.
Alaplap driverekből meg valószínű legújabb van mindenből, mert decemberben raktam ssd-t a gépbe és akkor biztos leszedtem hozzá mindenből a legfrissebbet.
De a driverek közül melyik lehet hatással rá?
SATA RAID Driver esetleg?[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
senior tag
Sziasztok
Van egy Pioneer BDR-207BDK-készülékem, K-Lite Kodec pack-et használok, betölt elindul a BD de nincs se kép se hang csak megy, beállítási probléma van, vagy rossz programot használok a lejátszásra?
-
Sziasztok!
DVD írót keresek. Egyáltalán nem értek a témához, leutoljára 5 éve foglalkoztam ilyennel, és nem tudom, hogy azóta merre változtak a dolgok.
Két fontos tényező van:
- Audio CD grabbelési minősége maximális legyen.
- DVD/CD írási minősége kiváló legyenElőny, ha tud BlueRay-t olvasni, de ez egyáltalán nem feltétel.
Lehet külső és belső is.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
válasz
Flashget #18487 üzenetére
Kössz!
Még annyit kérdeznék, hogy optikai lemeznél gyakran tapasztalom, hogy amikor beolvass a lemezt, vagy valahol elakad az olvasásban, akkor az egész rendszer behal erre az időre.
Ez a PATA csatoló felületnek köszönhető, vagy a Windows-nak? Vagy az összes optikai meghajtó ilyen OS-től és csatolótól függetlenül?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
gg72
veterán
A sokat dícsért Samsung SH-224BB CD-írásban hogy vitézkedik? Egy ismerősöm gépébe kellene, aki főleg CD-ket ír.
-
Ottó58
senior tag
Nálam a Verbákat rontja, a TTH02 lemezeket magas PI E értékkel írja, inkább használtan az Optiarc 72xx sorozatból.
Pl.: a DVD bolvasásához kétszer annyi idő kell, mint az Optiarcnak, vagy a LiteOn iHAS 524A-nak.
Én mégegyszer nem vennék ilyen írót.
Lassan egy éve nincsen fw. frissítés: [link]
[link][ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
M107
addikt
Mivel nekem is olyan van (SH-224BB) íróm nekem semmi gondom nincs vele szépen ír mindent (minőségi lemezre gondoltam) de nálad ez úgyis alapkövetelmény
Gyors fürge, firmware tényleg nincs hozzá csak amivel kijött audió cd írás-ban gyors rippelő, erősen jó (4-es) író.
De amennyiben igazán jó audió cdírást szeretne és sata interfész kell :PX-755 Plextor vagy a 880SA , L890SA, 891SA.
-
M107
addikt
válasz
Ottó58 #18494 üzenetére
Sokat számít a szoftver környezet, a vezérlők a alaplap chipset stb-stb.
Nálam iszonyat gyorsan olvasott és (jó) minőségben is írt, s a jó azért van zárójelben mert kinek mi a jóOptiarc volt 2 db régebbi 3xxx és egy 4xxx széria porszívó hangos olvasás és sok lemezt hibásan írt meg.
az újakkal nem volt dolgom.ASUS 2 hétig volt egy átalakítva 110-es pio-vá, nem emlékeszem már rá de nem nagyon volt haknis semmire, azóta ASUS-om nem volt nem tudok erről sem véleményt mondani.
LiteOn 2 volt egy eredeti 1655WS (valami ilyesmi Pata író Dvd) cukor minden enyhén karcos lemezt beolvasott csupán a körző-vel vésett karcokkal akadt gondja.
A másik egy 880Sa Plextor (LiteOn klón) szép és jó volt audió cd-t gyönyörű minőségben írt még 3 év után meghalt a lézer feje olyan 3-5 hónapja ennek.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Ottó58
senior tag
Kifutottam előzőleg az időből, észrevételedre annnyit, hogy régebbi 3x és 4x sorozatú NEC alapján ítéled a mostani Optiarc írókat, viszont nekem van összehasonlítási alapom a mostani 224BB és a 71xx 72xx sorozatúakkal.
Amikor a Pio 1xx valahányas sorozat volt a favorit, nekem a DVD másolást úgy kezdte, hogy alapból 90 perceket írt ki, ellentétben a LG4163B-ve szemben, ami 17-20 percekkel kezdte és hibátlanul olvasta be a lemezeket, míg a Pio magakadt. Pedig a legtöbben a Pio-t választották.
Így én is mondhatnám, hogy a Pio rossz író.
Eddig a 216D-m is elég gyatra minőséget produkált, meg is kellett válnom tőle.
Tehát a 4163B megírta még a Princo, rózsaszín Arita lemezt is "szépen" és még a mai napig is lejátszható mindkettő.
Tehát: mint valakinek az aláírásában- kinek a pap, kinek a lánya.
Viszont engem nem zavar az írók hangossága.
Még annyit, hogy a rosszabb minőségű lemezek beolvasásánál a Samu sokáig gondolkozik, az Optiarc azonnal kiadja a hibát, de végül a Samu is megakad, csak később.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest