- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
- [Re:] Rossz idők jönnek az NVIDIÁ-ra, de nekünk még jó lehet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
-
TechN7ne
veterán
válasz
Flashget #19104 üzenetére
Nem akarok semmit mérni,aránylag gyors olvasást és írást szeretnék,mint anno egy ATA-s Pioneer tette,csak sajnos lekellet váltanom mivel az új lapomba csak sata bemenet megy.
Lehetséges visszaveszem,és inkább veszek mást.LiteOn miért csak mérni jó,nem jól ír meg olvas?
Nekem eddig volt már pár DVD írom,de általában a legerősebb feje és leggyorsabb olvasása mindig az LG daraboknak volt,Pioneer viszont gyórsan,stabilan és nagyon halkan írta a lemezeket. Samsung is járt nálam,de azok zörögtek,csattogtak olvasás és írás közben,most sem kaptam tőle kellemes csalódást sajnos.
-
Flashget
félisten
válasz
TechN7ne #19107 üzenetére
eleinte kímélés miatt nem írtam vele, de vettem egy optiarc 7260-at mondván jó lesz az majd írásra...hát olyan jó lett, hogy azzal írom a philips lemezeket
de van még Pio 215L csak fehér így egyelőre zacsiban pihen, meg van a samu 223L az is csak helyet foglalja a gépben mint tartalékos.
Viszont a Pio 207 BD író is fasza mínőségben pörköli a DVD lemezt amolyan Pio módra.
LiteOn-nak ez a B tipusa DL lemezekhez kíváló! Szinte olyan mintha arra gyártották volna a sima lemezeket nagyon gyenge mínőségben írja.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 5 4/64
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Annyit tudok mondani,hogy ez Asus DRW-24F1ST író jóval csendesebben dolgozik,mint a Samsung SH224-es író. Ami szuper meg minden és még normálisan is megírja a lemezt,csak azt nem értem miért üres a tároló szint írás közben??!
Linkelek képet. Illetve mi a bizonyíték arra,hogy az Asus Samsung belsős?
[ Szerkesztve ]
-
-
jános
őstag
Én meg Pionner 109 írok jelenleg az audio lemezeket,egyáltalán nem rossz minőségben megírja,ezt a lemezt használok most.
Zero Defect.No Compromise ! 20/2-117-558
-
TechN7ne
veterán
Narancssárga Maxell DVD R a legjobb,eddig minden fajta író szívesen olvasta és írta,semmi gind nincs velük. Természetesen a Verba a legjobb,csak hát sokkal drágább is.
Én 4500ft.-ért veszem a 100db-os Maxellt,jó kis lemezek.
-
tomaszka88
aktív tag
Én úgy szeretném a gépet büntetni,hogy egyszerre 3 lemezt szeretnék írni. Adott két belső dvd író ,és egy külső. 3 féle író programmal
szerintetek mennyi az esély ?
-
M107
addikt
válasz
TechN7ne #19115 üzenetére
A Samsungod meg is fogja írni, de azért a 1-2 évvel ezelőtti Maxell lemezek sokkal jobb minőségűek voltak,
A Dvd-R -re gondolok, 8onnan fogod észre venni hogy majd előbb utóbb kiheréli az íród vagy éppen az asztali lejátszód fejét.
Ez lehet 3-5 év, de ha nem vagy szerencsés akár pár hónap is. főleg a márkás lejátszók fejei szenvedik el a dolgot a no name 5-7000 Ft asztali cuccok talán nem.
A márka védelmében csak annyit hogy a első és a 2011 ig gyártott lemezek mind stabilak és jól olvashatók ha jó íróval írod meg és normális tempóban.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
verybigboy
senior tag
M107: "A Dvd-R -re gondolok, 8onnan fogod észre venni hogy majd előbb utóbb kiheréli az íród vagy éppen az asztali lejátszód fejét."
Ez így igaz!!!
-
jeni
félisten
-
dragonfx
veterán
van nekem egy samu fekete dvdíróm.
ugy néz ki 3xorra is vihetem gariba vissza de már a faoxm kivan vele
multkor villogott a zöld eld és tovább semmit nem cisnált...
most nem is villog beraktam egy cd rw.t és hello se kép s ehang a win7 látja de ennyi..nem adja kia lemezt sőt látszólag nem müködik..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
jeni
félisten
válasz
dragonfx #19119 üzenetére
2x ugyan azt vagy kaptál mindig másikat?
mert ha u.a-t akkor nem csináltak vele semmit ha meg cserélték mindig akkor rossz a tápod vagy a sata kábeled valahol zárlatosnekem nagyon régóta van Samsung íróm és sosem volt gondom,több esetben az Asus(Liteon) romlik - előbb
-
-
dodoroli
tag
Helló urak!
Miért nem lehet a Plextor PX-891sa írónál a Imgburnben a könyvtár tipust dvd+r lemeznél dvd-rom-ra állítani?
Esetleg nem azért mert ez LITE-ON klón? -
PPeter
addikt
Jesszus, még van ez a téma?
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
PPeter
addikt
válasz
Flashget #19126 üzenetére
Tartsátok is életben
jó az!
Egyébként mai napig archiválok optikai adathordozókra, inkább már Blu-ray lemezekre persze. Másik nagy hobbim lett a HD-DVD filmek és hardverek gyűjtése, tök jó technikai kuriózum szerintem. Még írót is szereztem meg írható lemezeket!PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Ereshkigal
őstag
-
Gézengúz
addikt
+1 a samsung sh224db-re tegnap vettem bátyám gépébe, de amíg az nincs itt beraktam magamhoz, (feltettem az újabb firmet) próbára megpörkültem 3 lemezt, 2-t neroval egyet alkohollal...
minden rendben van vele...ami érdekes, hogy nem ott vált sebességet ahol a saját még mindig nagyon jól dolgozó 216L-re flashelt Piom...ami 6*-san kezd majd 10% környékén vált 8-ra.. (mindig 8*-san írok) hanem 4*-sen kezd, 10%nál 6*, majd 32%-nál 8*.....érdekes nekem ez...
[ Szerkesztve ]
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok! 3000 Ft.-ből szeretnék kihozni egy SATA-s dvd írót. Alap dolgokra lenne használva, de azért viszonylag gyors legyen, és halk. Mit ajánlotok? Samsung SH-224DB/BEBE -vel szemezgetek, jó választás lehet?
SC: _Ravenheart_
-
jeni
félisten
Szia
3000 Ft-ból használtat,ill. újszerűt kapsz mindkét esetben némi garanciával.
Zsír újat olyan 4000 Ft-tól induló árral kapsz a boltokban
Ennyiért nincs jobb.[ Szerkesztve ]
-
bolyhos bari
tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt egy kicsit, de inkább összekuszálta a gondolataimat, mintsem tisztázta, így rákérdezek:
Érdemes mostanság LG (belső) DVD-meghajtót venni? Eddig azt használtam Verbatim lemezzel, és elégedett vagyok az eredménnyel, de sajnos az író (7-8 év alatt) kiöregedett. Szívem szerint most is LG-t vennék, hacsak nincs ellene nyomós érv. Nagyon lényeges, hogy DVD-RAM-ot is írjon, és olvassa a már meglévőket. A dobozoshoz még mindig adnak Nerót? (És még milyen programot?) 64 bites Win 8.1-et használok, ha ez számít.
(Az Asus-t szívesen kerülném mindenféle formában és név alatt.)
-
Recyclicator
csendes tag
Köszönöm az ajánlásod! Enyém lehet rövidesen.
[link]Igaz, most másra teszek félre, de...Akartam egy tesztképes írót még. Valamint, Plextor DVD íróm soha nem volt. Eddig ASUS 25B5ST és LiteOn iHAS524 között tébláboltam. (Az utóbbi "B" chippel lehet, de hát ilyenem már van. A boltban még 24B3ST-nek hívták.)
Röhej, de ennek az összegnek feléért a kezemig jöhetett volna egy PX-760. Az akkor nem kellett...Talán beesik még. (Az érkező lesz a 10. íróm, aminek zömét vállalni is merem.............Az itteni ajánlások alapján igyekeztem vásárolni.)A meteorológus, az nem időjós !
-
jeni
félisten
válasz
bolyhos bari #19144 üzenetére
Szia
A Samsung írót javasolom illetve javasoljuk. Mivel,hogy Asus íróban nem,bízol,amúgy belül Liteon termék van. Igy a Samsung 224 DB-t érdemes megvenned. -
bolyhos bari
tag
Szia!
Köszi. Az egymillió %, hogy a rég megírt DVD-RAM-okat is rendesen olvassa? (Természetesen a használható állapotúakra gondolok
)
Buta kérdés, de a Liteon egy márkanév vagy valami más megjelölés?
Az Asus jobb volna? (Talán meggyőzhető volnék, ha annyival jobb és ahhoz is adnak Nerót.)
-
jeni
félisten
válasz
bolyhos bari #19147 üzenetére
A LiteOn az egy hardver gyártó cég aki az Asus és a Plextor gyártóknak készít DVD és Blu-Ray írókat valamint saját nevén is forgalmazza azokat.
Ma már nem nagyon éri meg DVD-Ram lemezeket venni,mert horribilis áron kapható(ak),az igaz hogy tartósabb a DVD lemezeknél mint az írást mint a törlést tekintve.
Ebből kifolyólag,hogy melyik író írja meg a DVD-Ram lemezeket jobban az passz.Mint merevlemezként ( teljes formatálás után) használva,hogy utána adat rögzítésnél nem szükséges a teljes tartalmat törölni abban jó.
Ez a Panasonic sajátossága,szinte az ő asztali DVD lejátszója kezeli ezt a fajta lemezt.
Ma már szinte mindegyik DVD írók tudják a DVD-Ram olvasását és annak írását,KIVÉVE a Sony AD-5280S de ez már nem kapható a boltokban.Nem sokan használunk ilyet mert már drága.
Ha a Panasonic Videokamerához kell neked akkor egyértelmű a dolog.Ha olyan írót szeretnél amelyik tartalmazza a Nero-t azt is a butított változatot akkor BOX kiadásban kell venned egy írót,köztük van az amelyik nem sorolható a kedvenceid közé.
A Samsung is kapható BOX kiadásban-ebben tutira van Nero lemez valamint ajándék 2 darab előlappal ami a ház színéhez igazítható.
Más néven de Samsung belsővel rendelkezik Új MODELMajd a szaktársaim segítenek,hogy melyik az az író amelyik a DVD-Ram írásában jobban jeleskedik.
[ Szerkesztve ]
-
bolyhos bari
tag
Köszi szépen a gyors választ!
DVD-RAM-ra szükségem van, gyakorlatilag létkérdés.
Mit értesz "butított Nero" alatt? Nem minden meghajtóhoz azonosat adnak (amihez jár)?
Tetszik a cserélhető előlap, mert az én házam ezüst színű (na jó, szürke), és a boltokban legtöbbször csak fekete és fehér van. Persze, ha a szakik leszavazzák, mert pl. RAM-ban nem jeleskedik, akkor nem ragaszkodom a külsejéhez annyira. Fontosabb, hogy jól dolgozzon, legyen az RAM vagy ROM.
Ha a boltban épp nincs a 224-es, akkor más Samsung is megbízható vagy várjak erre?
Melyik alaplapi csatira dugjam rá? SATA2 vagy SATA3?
(Még mindig nem emésztettem meg, hogy az LG így lecsúszott. Persze változik a világ, haladni kell vele nekem is!
) A Samsung legalább halkabb?
Várom mások véleményét a DVD-RAM miatt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- E-roller topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- [Re:] Jönnek a reklámok a Disney+-ra is
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo 250GB M2 Sata SSD 2280 100% 9000Ft. M2 Sata!!!
- 500GB 2,5"Laptop HDD-k / Western Digital / Seagate / Toshiba / 100%
- DDR4 Laptop memóriák -Kingston- Hynix- -Samsung- -1x8GB- -1x4GB-
- Akció! Hynix BC511 256GB M2 Gen3 x4 NVMe PCIe SSD 2100/1000MB/s 100/100
- Új Dell Inspiron 15 "Kis Gamer " Laptop -35% Bivaly i5-1135G7 8Gb 512GB SSD FHD IPS Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT
Város: Budapest