Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
Sziasztok!
Lassan cserélem a 212D-met, gondolom én is jól járnék egy 215 vagy 216-al.
Van olyan Pio ami labelflesst vagy valami hasonlót csinál? Vagy arra vegyek egy külön írót?
Az biztos,h amivel a lemezekre az adatokat írom, az Pio lesz, de gravírozásban nem tudom mi a jó.Köszi!
-
Jim74
nagyúr
Hali!
A Pioneer 216D alapból nem tud sem LabelFlash-t, sem LightScribe-ot, de állítólag át lehet flashelni 216L-re, hogy LabelFlash-képes legyen. De ezt szigorúan csak saját felelősségre.
Ha Lightscribe-os írót szeretnél, akkor az NEC-7201, ha Labelflash-est, akkor pedig az NEC-7203-as íróját próbáld meg esetleg. Az "A" az IDE csatolófelületű, az "S" pedig a SATA. -
kali
legenda
válasz
msgt.fubar #7004 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
msgt.fubar
senior tag
-
Jim74
nagyúr
Nem tudom, hogy mi volt a régebbi SATA-s Lightscribe-os NEC író típusa, de ha jól tudom, akkor a 72XX-es verzióból a 7201-es Lightscribe-os, a 7203-as Labelflash-es.
Szerintem 7191-est nem is nagyon fogsz már sehol kapni. Én biztos a 7201-est venném (sőt azt is vettem a Pio 216 mellé), mert előtte egy 7173-as elég gyorsan megadta magát... -
msgt.fubar
senior tag
válasz
msgt.fubar #7006 üzenetére
Jelentem, a Pioneer 216D-vel nem sikerül reprodukálni a NEC 7170S hibáját, tehát ez esetben nem szoftveres és nem is user általi hibáról volt szó. Ebből nem kell általánosítani, ettől még lehetnek remek írók a NEC/Optiarc meghajtói, de az feladta a harcot ami nálam járt.
gottagofast
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
Látom másoknak is van gondja NEC íróval. Nekem lassan 2 éve van 4571-em és eddig nem volt vele bajom a hangján kívül. Na de most ugy látszik meghalt a technika ugyanis nem hajlandó DL-es DVD-t írni
.
Tehát a kérdésem a következő:
[LG GH-20NS10] vagy [PIONEER DVR-216D] ?
Jómagam LG párti vagyok mert csak pozitív tapasztalatom van vele, de a Pio-ról is sok jót hallottam.[ Szerkesztve ]
-
PPeter
addikt
válasz
CortezX #7013 üzenetére
A DL-írás több szempontból is kényes művelet, az esetek többségében szoftveres probléma is lehet, ha nem megy, illetve a lemez gyártója is kulcskérdés.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
FefeeX
veterán
Azért én adnék egy esélyt a 216L-nek
kali: azért mostanában megszaporodtak azok, akiknek az NEC-vel van gondja, nem is akármilyen, nem ír, nem olvas stb... Többen végigpróbálták az összes lehetséges megoldást, semmi... Ezek után én már nem merném olyan nyugodt szívvel ajánlani az Optiarc-ot... Pio-val is volt már pár gond, de általában a tényleges drive problémák kiderültek az első héten, és ment is vissza gariban...
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
őstag
helloo
ezeknél a dvd íróknál, nagy különbséget jeletn hogy Sata, vagy IDE?
akarok újat venni, és nemtudom, hogy feltétlen inkább egy sata-sra ruházzak be, vagy jó az ide isüdv
-
Core2duo6600
veterán
válasz
werszomjas #7018 üzenetére
Sebességbeli különbség nincs köztük mivel legtöbbször az ide max sebességét sem használják ki.
Nekem eddig egy ASUS DVD ROM drive az egyedüli ami idén ata 100 as üzemmódban működik.
A többi ata 66 jellemzően, de olyan is akadt amelyik ata 33 ben működött.Ha csak ez az 1 ide van a gépedben akkor érdemes satasat venni, mert ezesetben le tudod tiltani az ide vezérlőt ennyivel is kevesebb kütyű terheli a rendszert.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kali
legenda
azért nem a 72xx szériával van gond!
hogy az itt korábban problémásnak említett 3540, 4571, 7170 és a 7173 mit csinál, azon kár rágódni, nem mai szériák már. mondjuk nekem ezekkel sem volt problémám, de idővel minden elromolhat... én nem tartok meg egy írót sem 2 évig, de sok volt íróm 2 év után is tökéletesen működik ismerősöknél, akiknek tovább adtam!
hogy ki milyen lehetőségeket próbál végig; én alapban bizalmatlan vagyok ilyen téren, többnyire csak magamnak hiszek. például telefonon mindent elmondok havernak, ő mondja; persze úgy csinálok mindent, mégsem ír ilyen és ilyen dl lemezt. később elmegyek hozzá, beálítok mindent, ha kell telepítek vagy eltávolítok - olyat amit ő előtte állítólag már megtett -, és lám működik a dolog!
majd ha én sem bírom működésre bírni az adott meghajtót meghajtót, akkor viszem vissza gariba, vagy magam dobom ki...
szóval amíg nálam több újabb típusú sony/nec/optiarc nem adja meg magát - valósan -, addig én bátran teszem ezen meghajtókat (is) az ismrősök és barátok gépébe pont úgy, mint a tőlem távolabb állókéba!
mellesleg nálam a statisztika is mutatná, ha gond lenne a nec optikai meghajtóival, mivel nagyon sokat - többet, mint pioneer vagy lg típusokból - építettem be a környezetemben lévő emberek (munkatársak, barátok...stb) gépeibe, akik bármilyen probléma esetén nekem szólnak elsőnek, szóval tudnám, ha sorozatosan bedöglenének - de ilyesmiről szó sincs! -
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #7019 üzenetére
Ez még nem jutott eszembe, lehet le is tiltom, mondjuk nem azért a max 1 Watt fogyasztásért...
-
FefeeX
veterán
igaza van kalinak, LF-et tud, szerintem az sokkal szebb is mint a LS, de ez izlés kérdése. A lemez drágább hozzá, viszont adatfelületre is tud gravírozni.
Volt még asszem a 212-es sorozatból LS képes író is, de ilyen hazánkban még nem járt (próbáltam beszerezni több nagykeren/kiskeren/brókeren
keresztül, nem nyert...)
Egyébként ennek a neve 212C volt -
harry
veterán
Hmm nem tudom igazából, mert csak nagyon ritkán használnám 'gravírozásra', inkább ilyen "akkor már legyen ez is" jelleggel kerülni a gépbe, szóval jöhet akár LS, LF, nekem végül is mindegy. Bár a firmwaret nem szívesen piszkálnám...
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
FefeeX
veterán
válasz
Core2duo6600 #7026 üzenetére
Szerinted hány LF lemezt hegesztettem?
Elárulom, 1et, de azt is még az NEC-mmel anno. Emellett mondjuk a Nero szerint DiscT@2 cuccot legalább 10szer használtam, olcsó lemezekből lehet szép díszeket készíteni vele...harry: nem nagy cucc a FW mod, pontos leírást találsz a pio215-ös topicban, egyre többen csinálják meg szerény közbenjárásomra felindulván, a tömeg viszi előre a többieket is általában
Nekem kellett hozzá még merészség, mikor kb elsőnek megcsináltam a 215D-m L-lé, vagy a 212D-m sima 212vé?... Már nem emléxem pontosan, de arra igen, hogy a leírásom után beindult a biznisz...
-
harry
veterán
Hmm még utánajárok a labelflashnek is, egyelőre nem tudom melyik lenne jobb (terveim szerint tényleg csak ritkán használnám, szóval az alapanyagár sem olyan fontos).
FW frissítés: alapvetően gondolom, hogy nem nehéz, sima frissítést csináltam már én is a régi írómon, de nem tudom, ez mennyire 'hivatalos', garivesztéssel jár? Mert gondolom ha csak felrakom a legújabb gyárit, az nem. Mondjuk nekem egy NEC labelflash is megfelelne szerintem... Még kitalálom.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
anonymus89
addikt
Hi!
Segítsetek már légyszíves dvd-író vásárlás előtt állok.
Már érdeklődtem csak még most sem tudok dönteni.
Amikre gondolok két márka Lg v. Pioneer
Az utóbbiból 215d v. 216d csak nem tudom van-e lényegki különbség közöttük:?????
Lg-ből pedig nem is nagyon tudnék régebben h58-t szerettem volna venni v. még a h62 jött szóba csak már nem is nagyon találok a környéken ilyeneket.
Az új 20-as szériáról mi a véleményetek?
Nagy segítség lenne ha javasolnátok vagy megosztanátok a véleményeteket velem.
u.i.: a 215/216d sata 1-es csatlakozású? valamint az ár max. 5000,-Előre is köszönöm!!
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Jim74
nagyúr
válasz
anonymus89 #7030 üzenetére
Hali!
A Pioneer 216D - legjobb tudomásom szerint - SATA I-es és 5000,-Ft alatt is lehet egyes helyeken kapni.
Nekem eddig bejött a Pio, az új LG-ket nem ismerem, a legutolsó LG drive-om 4167B volt -
kali
legenda
válasz
anonymus89 #7033 üzenetére
csatlakozó szempontjából nincs külön sata1 és sata2, csak sata van!
-
anonymus89
addikt
Úgy olvastam csak már nem tudom holhogy az lg-k jobban beolvassák a karcos dvd-ket. Meg talán halkabban működnek is?
Erről mi a véleményetek?
Bocs, hogy sokat kérdezek.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
TeeJay
félisten
válasz
anonymus89 #7036 üzenetére
ha lassan olvas ír akkor minden DVD író halk
20x sebességnél meg szerintem egyiktől se várj halkságot
a Pionner tényleg halk pláne most a 116/216 széria mert áttervezték a mechanikát is meg a drive külső vázát hogy még kevésebb hangja legyen
én tuti hogy most csak 116/216-os Pioneer-t ajánlanékMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sonja
veterán
válasz
anonymus89 #7036 üzenetére
Egyet kell értenem azzal, hogy az LG-k beolvassák a karcosabb lemezeket. Direkt ezért tartottam meg egy régebbi GSA-4160B írómat, hogy olyan lemezeket is le tudjak menteni, amit az Optiarc AD-7170A és az új Pioneer DVR-216D íróim nem bírnak beolvasni sem!
Ellenben a Pionner író brutálisan halk, ez tény!
Magam is meglepődtem.
Lehet, hogy le is cserélem az Optiarcomat egy Pioneer-ra, pedig nincs semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
anonymus89
addikt
El is felejtettem Valakinek van valamilyen véleménye az Lg 20-as vagy 22-es szériáról???
-
harry
veterán
Hmm a pio elgondolkodtat, szeretem a halk meghajtókat (meg persze a megbízhatóság is fontos, sebesség nem annyira). Annyi, hogy nem tud gravírozni, csak egy flash-elés után. Hmm, igazából amúgy sem lenne rá szükségem, de ha mégis nagyon kéne, akkor megcsinálom a flasht. Lehet akkor azt választom.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
TeeJay
félisten
azért jobb mert maga a drive ugyanaz csak 3 féle FW kerül rá
hozzánk a D verziót hozzák mert így a legolcsóbb
a sima tud DVD-RAM-ot is írni
az L meg még gravírozni is tud lemezre meg 1-2extra
aki meg megveszi a D-t egyből flesseli L-re és megvan a legfullosabb írója D árán
unokaöcsém gépébe júniusban 2darab 215D írót vettem de kb 5percig voltak D-sek utána 215L lett mindkettőből mint a viharMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
harry
veterán
Ez jól hangzik, mert amúgy a NEC 7201 / 7203 (LS / LF) típusai [remélem jól írtam] között gondolkodtam, de így már valószínűbb inkább a Pio.
És akkor 215D vagy 216D? Utóbbi újabb, és ahogy néztem, inkább talán azt ajánlották. Ezt is ugyanúgy át lehet flashelni?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Jim74
nagyúr
Írtam a Pioneer-216D-vel egy Verbatim (MCC 03RG20) lemezt 16X-os sebességgel. 2 - 10 MB-s file-ok voltak rajta.
Így olvasta vissza Pioneer 216D:
És így az NEC 7201S:
Nem tudom a Pioneer olvasási görbéjét hova tenni
. Ennyivel jobban olvas az NEC? Vagy más olvasási stratégiát használ a Pio? Egyáltalán jó ez a görbe, amit a Pio produkált?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 870 QVO 8TB BONTATLAN
- Toshiba 3.5 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050 HDD
- SK Hynix PC801 2TB M.2 NVME PCI-E GEN4 x4 - Brutál gyors - Read-Write 7000-6500 MBs - Eladó!
- SilverStone SST-DS223 - Dobozos, újszerű
- SK Hynix PC711 1TB M.2 NVME PCI-E GEN3 x4 - Több db - Read-Write 3500-3200 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest