- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali médialejátszót?
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- [Re:] Ízléses tápátalakítót tervezett a GeForce RTX 3090 Ti VGA-ihoz az EVGA
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
veterán
Melyik írót érdemes innen [link] venni,max 6EFt ért?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
veterán
válasz
blattida #19654 üzenetére
Úgy látszik egyenlőre mégsem lesz másik mert,nem az író a rossz hanem a windows szórakozott,portable ashampoo burning studiot használok aztán elindítottam kiírta hogy nincs dvd író és a program bent ragadt az elindított alkalmazások között és utána nem működött az író,de most meg jó.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Flashget
félisten
Igaz használt samsung, de én erre neveznék be ha most kellene hirtelen vennem egy írót.
Samsung 223F
ez van olyan jó mint a 223L.Xiaomi Redmi Note 5 4/64
-
Piftuka
veterán
válasz
djculture #19646 üzenetére
"ujrairhatókat utálja az az iró meg a 80-as is, kivéve a verbatim azokkal nincs gond. [..]Vagy pl a bármennyire rossz manapság az lg azokból az összes képes bármilyen ujrairhatót megirni ez az előnye."
Az összes újraírható lemezem VERBATIM. A kék-világoskék DVD-RW, valamint a kék-citromsárga DVD+RW.
A cél pedig a lehető legjobb minőségű lemezt készítő berendezés, ugyanis fontos, pótolhatatlan családi felvételeket is archiválnék vele. (Majd veszek direkt erre a célra gold/hard coated archiváló lemezeket is.)
(#19647) zozopapa68 válasza Piftuka (#19645) üzenetére
"Nem biztos, hogy az íród rossz ezt a hibát emulátor programok is okozhatják.
Töröld a gépedről, ha használtál ilyen programot mert lehet, hogy csak ez a baj.
(Ez csak egy tipp de remélem, hogy beválik.) "Köszi a választ!
Ha Virtual Box jellegű emulátorra gondolsz, akkor olyan program nem volt telepítve a gépemre. Egyébként is... szinte "szűz" Windows7 telepítésről van szó. Alig ~2 hónapja telepítettem újra, és még nincs is használatban az összes alkalmazás, amit egyébként használni szoktam.
(#19650) zozopapa68 válasza Piftuka (#19645) üzenetére
"Pioneer írókkal (DVR-221LBK, DVR-221BK) sajnos a helyzet nem a legjobb:"Igen, közben máshol is olvastam, hogy az új Pioneer írók már gagyik. Elég sajnálatos helyzet, hogy jó minőségű írót már csak használtan lehet vásárolni.
"Aquila non captat muscas."
-
LonGleY
veterán
Milyen márkájú / típusú külső DVD írót tudnátok javasolni? A fő feladata a táskában sínylődés és a máshogy be nem bootolható gépek telepítése lenne...
Vagy teljesen lutri? Eddig nálam feldobta a talpát az asztali gépemben 1 Plextor és 2 ASUS, pedig alig használtam őket. Sorvadnának el... Reméltem, hogy elfelejthetem a témát, de a szerencsétlen gépek miatt muszáj egyet tartanom.
[ Szerkesztve ]
-
lambda5
tag
válasz
LonGleY #19669 üzenetére
Jelen pillanatban engem is ez a problémakör foglalkoztat...
A választék nem túl nagy ( Samsung/LG főként) ..és elég régóta küzdök azzal, hogy egy mostani DVD író sem akar 4x vagy 8x -osan adat CD-t írni (mp3), amit az autós fejegységek le is játszanak...
Van egy régi Teac CD íróm ami tökéletesen működik, de IDE-s sajnos......Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy most melyik a legjobb belső dvd író ami korrekt minőségben ír ?
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
törölt tag
Sziasztok! A minap lehelte ki a lelkét a Samsung SH-S223Q íróm. Helyette ezek közül melyiket ajánlanátok:
SAMSUNG SSH-224DB/RSMS vagy ASUS DRW-24F1ST? -
Ottó58
senior tag
válasz
#41285888 #19673 üzenetére
Ha van a lapodon IDE csati, több jó író is van használtan az Aprón. (Vannak még újak is gyűjteményből eladók).
Mellesleg nekem volt egy Samu Q íróm, még 100 lemezt sem írtam vele, lejárt a jótállás nem sokkal utána megadta magát.
(Megjegyzés: NEC, Sony a 7173S típustól gyűjtöttem a 7280-asig, még egy sem ment tönkre, és elég jól írnak, gyorsak is).» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
-
törölt tag
Akkor marad a Samsung, köszönet a hasznos tanácsokért.
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Átzavartak ide a nyitott topikból.
Írt DVD tesztelő programokkal kapcsolatban van kérdésem:
Melyik írt DVD lemez tesztelő program és persze író ad helyes értéket? Illetve melyiket érdemes használni?
Az íróm/ellenőrzőm egy Optiarc AD-7200S. A lemez Verbatim 16x (MCC-004). Ugyanazt a 8x-osan megírt lemezt ellenőriztem le 4 Nero programmal és egy Opti-val.
Az Opti eredményei sokkal jobbak a Nero progiknál. Miért?További kérdés, hogy pontosan melyik írók tudják a tesztet, illetve, amelyikre azt mondják, hogy nem tudja, de mégis megy a teszt (pl. Optiarc AD-7200S), azok miért tudják, és egyáltalán jók-e az eredmények, mert annak tűnnek.
[ Szerkesztve ]
Lex
-
blattida
nagyúr
válasz
Lex Icon #19678 üzenetére
Szia!
Általánosan a mediatek chipes írók képesek a korrekt minőség ellenőrzésre és a nero az ajánlott program hozzájuk.
A teszthez az szükséges, hogy a meghajtó által kiolvasott adatok semmilyen szinten ne kerüljenek hibajavításra a meghajtó által, csak a nyers adatokat szolgáltassa az ellenőrző program számára. Mivel a kérdéses optiarc nec chipes, ezért a nero nem ad vele pontos eredményt.A pioneer nem alkalmas a pontos, így érdemleges tesztelésre.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Lex Icon
senior tag
válasz
blattida #19679 üzenetére
És honnan lehet tudni, melyik íróban milyen chip van?
Lekérdezhető programmal vagy van olyan oldal, ahol felsorolják ezeket?Az Optiarc AD-7200S eredményei használhatók minőség ellenőrzésre? tehát nem feltétlen a többivel összeegyeztethető formában, de legalább a többi megírt lemezemmel való összehasonlításra? Tehát ha pl. a Pio110D-ben megírt lemezt az Optiarc tesztje rosszabbnak hozza ki, akkor tényleg rosszabb?
Lex
-
blattida
nagyúr
válasz
Lex Icon #19680 üzenetére
Igen, vannak ilyen oldalak (pld. cdrinfo, clubmyce)
Igen, de nem ad pontos eredményt, így végül is, nem annyira érdemes erre használni, de a pioneer-nál pontosabb eredményt ad, azaz igen, a valós eredményhez az optiarc által adott eredmények közelebb állnak.
Azonban, ha korrekt teszteket akarsz végezni, akkor használj mediatek chipes írót.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Piftuka
veterán
válasz
zozopapa68 #19665 üzenetére
"Én olyan emulátor programra (Daemon Tools,Alcohol 120%) gondoltam ,amivel virtuális meghajtókat lehet létrehozni és kezelni."
Így értem. Ebben az esetben (is) nem a válaszom, mert ilyen szoftvert soha nem szoktam használni.
"Aquila non captat muscas."
-
Recyclicator
csendes tag
Muszáj az előzményeket is elmesélnem:
USB --> SATA,IDE átalakítón az IDE-s DVD írók eddig használhatatlanok voltak számomra. 3 fajtával sem volt szerencsém. Max 2x-esen írta, az eszköz puffer rángatózása mellett; pocsék eredménnyel. (DELL D620 laptop, XP SP3) Kipróbáltam egy DeLock nevű PCMCI kártyát (a NEC chip jót sejtetett) Channel+ márkájú átalakítóval.Az író PX-755A volt. Nem is rossz eredmény született Verbatim Movie, Taiwan lemezre. Másnap nem tudtam megismételni...Már a live oprendszer is fagyott, ha bedugtam. Kipróbáltam (hirtelen elgondolással) az alaplapi USB-ket. Amely eddig nem működött, most ezt az eredményt hozta. Az eszköz puffer nagyjából az utolsó harmad közepén ugrált, lassan. Úgy tűnik ennek ingadozása nem mérvadó. (Megszoktam, hogy a SATA-s írókkal ez 99 %-ra szinte stabilan beállt.)[ Szerkesztve ]
A meteorológus, az nem időjós !
-
Flashget
félisten
válasz
Lex Icon #19678 üzenetére
Ezek egyike sem alkalmas írásteszthez. Legfeljebb benchmarkot tudsz nézni velük, de az sok mindenre nem jók.
Írásteszt képes írók: LiteOn ill. ezek klónjai a Plextor, Asus valamint a régebben gyártott Plextor írók amik még saját gyártásban készültek, de ilyen írót már nem kapsz. Asust sem csak használtan.
Az új Asus 24B5ST író már samsung belsővel készűl.Alkalmas még a Samsung MTK chipes írói, de csak saját teszthez, jittert mérni viszont nem tudnak. Ezek a 223B/F/L/Q a Samsung 224 most kapható tipusa.
a 223C nem alkalmas mert abban samsung chip van!programnak nero CD-DVD speed és az Opti Drive Control az elfogadott.
samsung esetén a Kprobe2 nevű progit kell használni!Xiaomi Redmi Note 5 4/64
-
Flashget
félisten
válasz
Lex Icon #19688 üzenetére
ennél korrektebbel nem szolgálhatok, mert ezek az írók voltak a közel múlt írás teszthez kapható satás írói.
ami samsung 224 írót ajánlottam az is jobb asemmitől csak jittert mérni nem tud, az pedig a legfontosabb a filmek esetében a 12% miatt.
sima adatoknál a 16%-ot is beolvassa, de az asztali lejátszó 12%-ig játssza le akadás mentesen a lemezt.Xiaomi Redmi Note 5 4/64
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Flashget #19689 üzenetére
Jelenleg nem akarom asztali lejátszóba rakni, inkább a hosszú távú "eltarthatóság" lenne a fontos.
blattida írta, hogy vannak oldalak, ahol fel vannak sorolva a tesztképes írók, csak nem találtam meg a listát.
[ Szerkesztve ]
Lex
-
blattida
nagyúr
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy az LG SecurDisc-es illetve a nem SecurDisc-es írói között mi az eltérés? A nero ugyan úgy felajánlja a nem SecurDisc-es íróval SecurDisc lemez írását, és meg is csinálja, le is teszteli illetve működik is rendesen.
Az Aida64 meg azt mutatja, hogy az egyik író támogatja, a másik nem. Pont ezért érdekelne hogy mi az eltérés, gondolom ha az Aida „észreveszi”, akkor valami biztos van.
GH24NSB0GH22NS40
Köszi előre is, ja és bocsi a kicsit offért
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital játékkonzol, minden gyári tartozék, sok garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2018 i5 6 mag 16GB RAM 1TB SSD - dobozában, megkímélt állapotban
- Beszámítás! Apple Macbook Pro 15" 2017 TB ID - i7 16GB 500GB SSD Radeon Pro 560 4GB
- Beszámítás! Apple Macbook Pro 15" 2019 TB & ID - i9 8c/16t/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 560X újszerű
- Beszámítás! Samsung C27FG73FQU 27 144Hz 1ms monitor dobozában, hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: Visoft Kft.
Város: Budapest
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest