Hirdetés
- [Re:] Raijintek Pan Slim gépház: ízléses monitortartó átgondolt beltérrel
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- [Re:] Képen a Gigabyte Z370-es lapcsaládja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- [Re:] Ráuszítja saját vadját a legkisebb Radeonra az NVIDIA
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
Moonwolf #19901 üzenetére
Azok nagyrészt firmware vonatkozásúak voltak, melyek nagyját már orvosolták.
Ha nagyon abba az irányba megyünk, hogy a lehető legjobb bd író legyen, akkor mondjuk a 207-est kellene venned, de az már újonnan nem igazán kapod meg, illetve a már említett 208-ast, mert az is már kiforrottnak nevezhető...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Lehet, de, hogy ténylegesen van e belőle raktáron, az más kérdés...
Igen, azt lehet mondani, hogy a 209-el kezdődött a hanyatlás náluk és amennyire tudom, tényleg a 207-es volt a csúcs, megbízhatóság és írásminőség alapján.
Jaja,ha megnézed, a legtöbb kapható 209-es is kínában készült...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
M107
addikt
válasz
blattida #19906 üzenetére
Pio 205-206-207D, ezek még mindig a csúcsok csúcsai.
208D-nél nem nagyon volt még hiba vagy nem olvastam ilyet, a 209D meg még új, de szerintem nem hinném, hogy gond lenne velük, egy két hibás darab a tömeggyártás miatt persze lehet sőt...
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Szerintem minőségi alapanyagra mindig szépen ír legyen a neve 205-208D, vagy a te estedben 209D.
Személyem ki próbálja, hogy anno 2 év feletti 206D írója miként viszonyul több BD-R s DL + RE lemezhez
sajnos Pana elfogyott így valami normális Verbatim lemezt kell keresnem.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Sziasztok!
Új DVD íróra lenne szükségem rendszerváltás miatt (új alaplapon nincs IDE). Van arany középút olcsó és megbízható termékek között? Nem akarnék sokat rászánni, de azért ne is essen szét két hónap után, ugyanakkor nem lenne gyakran használva, a mostani kb 3 hónapig nem is volt.
Köszi előre is.You know, calling you an asshole is an insult to assholes.
-
-
w.miki
veterán
Acer Aspire 5735z laptopom van, és benne egy LG GT10N Super Multi DVD író...
ami úgy néz ki kezd haldokolni, miután megírok egy lemezt Neroval- nem olvassa be, az asztali lejátszó pedig darabosan játssza le...
van ötletetek, mi lehet a baja?
Ha nem drága, akkor vennék egy használtat(5k)/esetleg újat (7k) is, de azt sem tudom milyet keressek.
Ez milyen csatlakozó? vásárlásnál mire figyeljek?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
jeni
félisten
válasz
w.miki #19916 üzenetére
Az első az HP és tudja Lightsribe-t
feltehetőleg Liteon belsősa második mintha Panasonic gyártmány
a harmadik az Samsung-ellenben újnak hirdeti
a negyedik azt nem tudom milyen lehet de garival kínálja
ötödik az LG mint a tied csak újabb modell
hatodik az is LG de 1 évvel korábbi
hetedik meg ingyen kapod, persze ha veszel 8 üveg folyékony kenyeret
de az mire odaér összetörik! -
Zsigi72
aktív tag
Milyen külső dvd írót érdemes venni, ami használható is?
-
Travelos
őstag
hello, új gépet rakok össze, szerintetek is BR írót érdemes már beletenni, mintsem DVD írót?
Ugye ezek DVD-t is tudnak írni? Mert más színű lézer kell hozzá.
Ha igen, akkor melyiket ajánljátok, ami a DVD-ket is hiba nélkül írja?H97 / i5 / 16GB DDR3 / 3TB HDD / 120GB SSD / R9 280 / 24" IPS / 550W
-
Flashget
félisten
válasz
Travelos #19922 üzenetére
Ha már ilyen írót áll szándékodban venni.
BR író nem tud semmit sem írni mert ilyen író nem létezik.
BD író..Blu-ray Disc rövidítése.Egyébként írja mindet, de vagyunk páran akik csak BD lemez írásra használjuk.
Van más DVD és CD-re is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 5 4/64
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Milyen írót ajánlotok teljesen alap célokra, alkalmanként 1-1 (netán több) db dvd írása csak a cél, valamint az, hogy ne kelljen félévente cserélni, mert valami elszaródik rajta... Nem értem mi van az írókkal de olyannal még nem nagyon találkoztam ami kb 1-2 évnél sokkal többet bírt volna, vagy ennyire szarok az LG-k?
u.i.: Még mindig a plextor írók az ajánlottak vagy más? 4-5ezer környékén már kapni jót, az említett célokra, nem?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | IT-Systems Engineer
-
jeni
félisten
válasz
TheProb #19927 üzenetére
Üdv.
Ma már csak 1-2-3 gyártó van.Mai állás szerint a Samsung írót érdemes venni újként. Az LG nagyon válogatja a lemezeket. Liteon is gyset vagy tőlük erdemes venni ha mást nem kapsz.
Használtan meg nem tudni mennyit ment. Persze vannak olyan modellek amik már 4-5 evesek de hibátlanul mennek,tökéletesen írnak.
A régebbiek tartósabbak. Ma már a gyártók nem terveznek hosszabb távra termékeket. Fogyasztó társadalomban élünk. Van akinek állandó írásra használva elromlik 1 éven belül,van akinek ugyanaz az író elmegy 4 evet is ritkan használva.Amúgy minden elromolhat.
-
hoffman_
veterán
üdv!
ahogy néztem a keresőt, elég fosnak vannak titulálva a külső írók, nyilván nem ok nélkül. ha nekem mégis mindenképp külső kell, akkor mit érdemes néznem? konkrétan az itthoni összes gépben elromlott a Sony/NEC író, ami papíron olyan kurvajó volt mindenki szerint, így már lassan két éve nincs itthon író. gyakorlatilag évi 5 alkalommal lenne használva. ebből 3 alkalommal a kocsiba írok ki zenét, a másik 2 alkalommal pedig valami szoftvert kéne bevinni a gépbe. ezek miatt nem vagyok hajlandó belső dvd írót rakni egyik gépbe sem, ráadásul egy laptop is érkezőben, szintén odd nélkül, ahhoz kellene egy pici, könnyű, hordozható drive.
van azért olyan darab, amit érdemesebb választani, vagy egy kaptafa mind? valami 7-8-9 ezres samsungot néztem eddig.
köszi előre is!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
AxBattler
félisten
....................................................................................................................................................... :-)
-
Eduardo89
aktív tag
Háló!
Tudom, hogy a mostani satás DVD írók között nincs túl nagy különbség... de eme három közül melyiket érdemesebb megvenni :
- ASUS DRW-24F1ST
- SAMSUNG SSH-224DB
- LITE-ON IHAS324-17Az ár nem téma mert közel azonos fekvésben vannak, pár 100Ft a difi.
Köszönet ![ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
jeni
félisten
válasz
Eduardo89 #19931 üzenetére
Szia
Az első 2 tök ugyanazzal a belsővel
más névvel.
Azt vedd amelyikre több a gari.
A liteon az abban előnyösebb,hogy tudsz vele pluszban JITTERT mérni (lemez tesztelés)
A Samsung/Asus íróval is lehet lemezt tesztelni de jittert nem tudsz mérni vele. Elvileg a Samsung halkabb működésű. -
Eduardo89
aktív tag
válasz
Teaway #19934 üzenetére
Ahol én vettem ott a Samura 1évet adtak az Asusra 2év lett volna.
Végül is már mindegy mert a Samsungot vettem mivel Asus nem volt épp raktáron.Közben más:
Pioneer DVR-118L IDE-s DVD íróban még eredeti Pio belső van vagy már ez is valami más volt ?
Köszönet!http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
verybigboy #19936 üzenetére
Az gáz, annó 16ezerért vettem újan
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Gerzsi
tag
Vásárolnak még az emberek DVD írót?
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Gerzsi #19941 üzenetére
Még mindig rengeteg ember használ olyan "elavult" Pc-t vagy laptopot ahol az USB boot nem létezik. Oprendszer telepítésnél még mindig a Dvd az "Úr", illetve a gyártók java még mindig cd-n/dvd-n adja a drivereket.
Nekem pl a munkámból adódóan is kényelmesebb a dvd-s telepítés mint a különböző féle,fajta oprendszerekhez állandóan boot flashdrive-ot csinálni. 10külön pendriveot meg nem fogok tartani minden fajta oprendszernek. :-)http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Rica
senior tag
Errol a Samsungrol van szo, igaz? Nekem is csak egy alapra van szuksegem. Koszonom.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
yvsmad
őstag
válasz
Eduardo89 #19947 üzenetére
Akkor van erős búgó hangja a meghajtónak, ha felpörög 30 ezres fordulatra.
Ez azt jelenti, hogy jó a lemez és a drive és gyorsan tudja olvasni. Nehezebben olvasható lemezeket vagy az újraírhatókat általában nem tudja ennyire felpörgetni.
Van olyan szoftver, ami lekorlátozza a max. olvasási sebességet, ezzel el lehet csendesíteni a nagy fordulaton olvasó meghajtókat is.https://hardverapro.hu/apro/minosegi_irhato_cd_cd-r_lemezek_2/friss.html
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
yvsmad #19948 üzenetére
Ugyan azzal a típusú DVD-vel írás és olvasás közben is halkabb a Samsung mint a Pioneer. De hangsúlyozom sajnos ez(DVR-118L) már nem Pioneer belsős csak a neve az.
Rica: Nincsmit !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- [Re:] Huawei P50 Pro - emlékkép
- Xbox Series X|S
- FIFA 22
- Óra topik
- [Re:] Ma ért véget a Windows Phone 8.1 támogatása
- [Re:] Raijintek Pan Slim gépház: ízléses monitortartó átgondolt beltérrel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen légkondit a lakásba?
- Dell notebook topic
- További aktív témák...