- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
-
FEDman
addikt
válasz Marseille199 #29347 üzenetére
Hát azért klasszikus portré obinak kicsit rövid az az ekv. 67,5mm.
De még ha e felett szemet is hunyunk, még akkor is ott van, hogy a Samu vonalon a kötelező 30/2 mellé mi értelme van még egy 45/1,8-nak is? -
FEDman
addikt
válasz Marseille199 #29353 üzenetére
Ha csak arról lenne szó, hogy egy "picit" hosszabb, akkor azt mondanám oké, de ez többek között súlyra is durván a 4x-ese az mZuiko 45/1,8-nak.
-
Tulku
veterán
-
n.andras74
aktív tag
válasz Marseille199 #29352 üzenetére
Most nincs nálam a Gx1 de azon is ki lehet remélem ki is van kapcsolva ill. mindig RAWban fotozok...lehet zajszürés?
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
Gondwana
addikt
válasz n.andras74 #29359 üzenetére
Fogalomzavar: a blackframe zajszűrásről volt szó, ami azt jelenti, hogy ha exponálsz 30s-t, akkor utána a gép saját eszétől csukott zárral exponál még egyet szintén 30s expozíciós idővel, és ezt a fekete képet kivonja az általad komponált felvételből. Csillagfotózós sorozatnál ez szaggatott vonalat eredményez.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
n.andras74
aktív tag
válasz n.andras74 #29362 üzenetére
ill. majd kipróbálom a csillag fotózást is...
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
madgie
titán
Mán hogyne volna alkalmas rá, ott fityeg az elején az a 24/1.4, eleve jó két fényértékkel fentebb indítanék vele, mint a mostani cuccokkal. És nem, nem az érdekelt, hogy ISO 800 felett mennyi, ha kikapcsolható lenne és félperceket bírna úgy (alapérzékenységen, vagy 200-on), az azért felettébb baba volna. Time Lapse be, félpercesekből vagy 30-60 kép oszt csók. Az a kis Leica szétkarcolná az eget (és ráadásul ott a fényerő baromi sokat ér efnyóccal csak a fényesebb csillagokat látod)
-
-
FEDman
addikt
Nem lehet mindent szenzor méretre levezetni, a Pana lapkák ilyen szempontból külön kategóriát képviselnek. Normál körülmények között hozzák az elvárhatót, viszont amint hosszú expora kerül sor egyből a szenzor méretükhöz mérten erősen alul teljesítenek.
Így lehetséges az hogy hiába van az LX7-ben kisebb szenzor, ha az a Sony-tól érkezik és emiatt a hosszú expot jobban bírja. Ehhez jön még a remek fényerős obi.Ez persze nem azt jelenit, hogy az LX7 ilyen szempontból egy csodafegyver, de hogy a Pana szenzoros mFT gépekkel szemben meglepően jól állja a sarat az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
-
FEDman
addikt
Nem hiszem hogy most meg fogom találni, de régebben valami bizonyíték félét is fel tudtak erre mutatni.
Mindenesetre az is elég beszédes, hogy az LX5-ben még a jól ismert multi-aspect-es 1/1,63" 10Mp-es Pana CCD szonzor volt, addig az LX7 már pont olyan paraméterű 1/1,7" 12Mp-es CMOS lapkát kapott, mint a szintén ekkora szenzoros Canon/Nikon kompaktok, amik viszont már jó rég óta Sony szenzorral futnak.[ Szerkesztve ]
-
Marseille199
senior tag
válasz FEDman #29354 üzenetére
Most miről is beszélünk? Mert ezek szerint egyikőnknek sem egyértelmű. Én a 45-ös zuikora gondoltam, de szerintem Parci is. Ami ugye egy elég jó portréobi. ellenben a 60-as samu, ugyanazzal az ekv. értékkel meg egy elég bitang portré. Nem a samu féle 45/1.8-ra gondoltam ám
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
k1csi
senior tag
válasz FEDman #29370 üzenetére
OK, a multi-aspect elhagyása tényleg beszédes (meg hasonló mint a GH2->GH3-nál történt), ill. megnéztem a DxOMark dinamika mérését ott is a majdnem 1 Fé javulás volt ami megint nagyon Sony szenzoros váltásra utal (kis kiolvasási zaj).
Meggyőztél, hosszú expóra (alacsony ISO-n, azaz kb. max ISO200-ig) vsz. tényleg jobb az LX7 mint a régi Pana szenzoros gépek.
Viszont nemcsak az LX7-nek, hanem pl. EPM-2-nek is mintha rendesen esett volna az ára (legalábbis kint, remélhetőleg őszre közelebb jön), azaz remélhetőleg egyre több Sony szenzoros gép közzül lehet válogatni majd normális(abb) áron.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
FEDman
addikt
válasz Marseille199 #29371 üzenetére
Épp az előbb előbb tisztáztam ezt Parcival.
Sajnos mindkét gyártónak van 45/1.8-a és mivel te nem jelezted, hogy melyik 45/1,8-ról írsz így azt hittem a Samu kínálatát sorolod, mint lehetséges portré alternatívákat. Azóta viszont már tisztáztuk, hogy valójában az Olympus obira gondoltál és így már mindjárt a helyére is került minden. -
FEDman
addikt
Valójában a multi-aspect megmaradt az LX7 esetében. Ettől függetlenül a történet tényleg hasonló, mint a GH3 esetében. Mivel itt egy picit kisebbre cserélték a szenzort így logikus lett volna, hogy itt is elhagyják ezt. Az LX7 esetében azonban mégis megmaradhatott. Ez úgy lehetséges, hogy a korábbi felületnél kisebb területet használnak. Ha megfigyeled ugyanazt a 12Mp-es 1/1,7" lapkát használja mint gyakorlatilag az összes ilyen mai kompakt, viszont ezekkel ellentétben az LX7 egyszerre mindig csak 10Mp-elt használ.
Azaz a multi-aspectet úgy tudták megtartani, hogy a nem szélesebb Sony szenzoron belül mozognak képarány váltáskor és annak teljes felületét sose használják ki teljesen. Ez azt is jelenti, hogy az LX7 valójában a hagyományos 1/1,7" szenzoros kompaktoknál egy hangyányit kisebb felülettel dolgozik.
Ez minimális veszteség, főleg annak fényében, hogy a Sony szenzor bőven jobb annyival, hogy ezt simán túlkompenzálja. Ezt akár a GH3-nál is eljátszhatták volna, csak akkor a jelenlegi obik látószöge beszűkült volna egy kicsit és ezzel pont a lényegét vesztette volna el az egész.
LX7 esetében viszont ez nem járt ilyen hátrányokkal, mert itt az elődhöz képest egy teljesen újratervezett, a kicsit kisebb szenzorfelülethez igazított objektívet alkalmaztak. -
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #29371 üzenetére
jó, de erre írtam, hogy:
- a samsung 60-as ekvivalenciát nézve is fényerőtlenebb
- sokkal nehezebb és nagyobb is
- drágábbszóval az én szememben, mint portréobi, simán elvérzik, nem alternatíva.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Gondwana
addikt
válasz FEDman #29374 üzenetére
...Ezt akár a GH3-nál is eljátszhatták volna, csak akkor a jelenlegi obik látószöge beszűkült volna egy kicsit és ezzel pont a lényegét vesztette volna el az egész...
Esetleg vettek volna egy rakás a szélén selejt 24MPix APSC szenzort, máris pakolhatták volna befele a multiaspect megvalósítást (majdnem az 1:1 is meglehetne így)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Livio
tag
Hali!
Az miért van, hogy Oly E-P3-at nem lehet találni használtan? Ennyire jó, vagy ennyire nem akarnak rajta bukni a gazdik? A retro kinézete mondjuk nagyon ott van sztem. -
Livio
tag
válasz .: JuSzT :. #29391 üzenetére
Itthon, vagy az Ebayen? Itthon még nem láttam ilyet, bár még csak kb 1 hónapja nézelődök.
Meg azért inkább 100ért szeretnék venni, ezért is kérdeztem korábban a használtakat. -
FEDman
addikt
Ha jól emlékszem az E-P3 új korában 270e Ft-ról indult, na erre mondjuk mi hogy rohadt drága volt. Különösen azért volt ez fájó, mert olyan túl sok érdemi újítást nem hozott az E-P2-eshez képest. Szemben mondjuk az E-P5-tel, ami viszont szinte minden porcikájában komoly előrelépést mutat az elődökhöz képest.
De persze ennek van rád nézve pozitív vonzata is, ha tetszik az E-P3 akkor szerintem nyugodtan nézhetsz E-P2-t is. Azt biztos olcsóbban megkapod és szinte ugyanaz. -
HÁZIGAZDA
nem rossz gép az e-p3, bár én utáltam valamiért. gyors frissítésű af van már benne, stabilabb vele a keresőkép stb. a szenzor viszont a régi. jó kezelés és működés gyenge szenzorral (e-p3) vagy gyenge kezelés és működés (e-pm2) jó szenzorral.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Studi
veterán
Az mindig várható. De az E-P3 utódja már piacon van, így ezen a téren nem várható semmi jelentős "esemény". Az árát a mintabolt nemrég csökkentette, legfeljebb karácsony előtt várható még valami készletsöprés szerintem. De az Oly árstratégiáját nem mindig lehet lekövetni.
Egyébként nagyon jó váz, de a PL5-PM2-P5 trió az újabb szenzor miatt népszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest