-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
En mostanaban mindig bqt tapot veszek, de eddig nem volt olyan szitu, hogy HEC beleset vettem volna. Ha az illene legjobban a feladathoz, akkor vennek amugy, de ez nem erdekes, mert ettol meg masnak nem kell ajanlani, es ettol meg lehet jobb alternativa. Mindez nem indokolja, hogy ha nem tudod, hogy mitol szar, akkor fikazni kelljen, azt se, hogy egy meresbol altalanos kovetkeztetest vonj le, azt se, hogy objektivitas helyett erzelmileg viszonyulj a kerdeshez, mert ezek inkabb arra jok, hogy a szakmaisagot megkerdojelezzek. De szerintem tul van ragozva, en magamtol nem hoznam ezt fel, viszont ez a 'megmondtam, hogy szar, hat az apron is van egy hibas' nem egy profi hozzaallas, ezt be kell latni. Hogy a topikba miert kellett beirni azt meg vegkepp nem tudom.
-
Graphics
Jómunkásember
Kicsit kiszinezed amit irtam....
Mert sehol nem volt ilyen leirva, soha nem irtam, hogy profi lennek, viszont. Abban az arban miert lenne jobb egy HEC mint egy mas tap?
Amiert beirtam: irtatok, hogy a teszteken jol szerepelt... Ez igaz. De most nem szerepelne sehogy.. Ribi erre beervelt egy tizeneves hibas tappal... Az de profi...
Ertem, lehet en hugyozok szellel szemben amikor nem ajanlom a hec belsos dolgokat, de Ti meg az ellen kifogasoltok , hogy en miert merem ezt tenni.....
Mára ennyi... Amíg nem használ itt vki 4-5évig HEC tápot, addig bocs, de a kulfoldi forumokra kell tamaszkodni
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Nokia735
csendes tag
erről vélemény?
Ez alatt 350W-ost találtam csak.Mivel a rendszerem kibővült így azt gondolom kevés lehet a kisebb.
Q6600 CPU
4x2 gb Ram
HD 5870 VGA
1 SSD
1 HDDA gép szinte minden nap 8-10 órát üzemel.
-
wolfman
veterán
Urak!
FSP350-60MDN és FSP350-60EMDN tápegységek között mi a különbség? Én arra tippelek, hogy aktív passzív PFC vagy valami hasonló, de pontosat sehol nem találok.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
DR|FTK|NG
veterán
-
Sergiohu
tag
Sziasztok,
Hp Elite 8200 Cmt-be vennék Gtx750ti-t vagy Gtx950-et.
A gyári táp 320 wattos, a proci i5-2400.
Szerintetek elbírná a táp a 950-est?Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Sergiohu #88566 üzenetére
A tápegység oldaláról(a címkés oldalról, ahol vannak az ágak terhelhetőségei) tudnál készíteni egy fényképet?
Illene elbírnia.
Ha jól láttam, akkor a tápon nincsen se PCI-E (áram), se molex, csak SATA csatlakozó, a GTX 950 pedig kér egy 6 pin-es PCI-E áramcsatlakozót. Ezt tudod pótolni egy, vagy kettő darab SATA -> Molex és egy molex -> PCI-E 6 pin átalakítóval, vagy szimplán egy SATA -> PCI-E 6 pin átalakítóval. -
-
iRONM4N87
csendes tag
Sajnos az általatok ajánlott tápot abban az üzletben nem lehet kapni PCX. szettném ott megvenni mert sok más egyéb alkatrészét is tőlük veszek. Esetleg ebből a boltból tudtok egyet ajánlani nekem?
alaplap: Gigabyte GA-970A-UD3P
VGA: geforce gtx 960 4giga
ram:kingston-8gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury
HDD:SAmsung ssd 250 giga 850 EVOTovábbá egy régi gépemben találtam egy Chieftec iARENA GPA-500S 500W tápot, hogy ez is megfelő-e? 3 éves kb.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz iRONM4N87 #88570 üzenetére
Nem túlságosan jó táp.
Thermaltake Munich 430
Be Quiet! System Power S7 400W
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Thermaltake Hamburg 530
FSP Hyper S 500
FSP Hyper M 500
Super Flower 650WA két BQT!-tel nem terveznék eget rengető tuningot. Az FX éhes malac, a két táp pedig osztott 12V-os ággal rendelkezik, de szolídabb OC azokkal is mehet.
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Segítséget kérnék... A fenti képen látható táp maradt rám bontásból, fogalmam sincs milyen minőségű és hogy mit érhet. Nem találtam túl sok leírást róla, főleg oroszul van csak. Azt kihámoztam hogy sli-ready-s, de azt már nem tudtam, hogy mégis milyen fogyasztású vidkártyákat, visz el biztonsággal, és hogy pl. hogy oszthatom meg ezt 2x2x6 pinre, vagy bármi más variációra (2*6 és 2*8 - vagy ezt nem is tudja?). Ha esetleg bárkinek van valami infója, vagy ismeri, segítsen légyszi. Itt egy link még ezt találtam leírásnak, de ez sem érthető számomra, hogy pl. hogy gondolják a 4*12v 16a... ez csak a vidkártya rész lenne, vagy ebből valamelyik ág a cpu-é?[link]
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
gti3
csendes tag
Szerintetek érdemes vele foglalkozni vagy felejtős?
http://www.ebay.com/itm/Intel-FXX670WPSU-670W-Delta-DPS-670DB-ATX-Power-Supply-NEW-BULK-PACKAGING-/380597081437
-
Graphics
Jómunkásember
Sokágas, nem rossz, de már nem venném
@jakusj: regen a HiProk jok voltak, aztan minőségilrg estek. Utana kellene neznem, olyan halalszar nem lehet
Abbol 1ag az alaplapé a cpuval egyutt. A tobbin a molexek, satak, vga osztozik, ennek leosztasat passzolom
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Graphics #88575 üzenetére
Nem vettem, bontásból maradt... ráadásul olyan gépből amibe szerintem tök fölösleges volt, 95w os proci, meg 150w os vikdártya + 1 vinyó... a kérdés inkább az lenne hogy használható e mondjuk 2db 150 wattos vidkártya ezzel slibe, vagy az már sok neki? Inkább adjam el (azt is jó lenne tudnom mennyit ér). Ha esetleg tudsz még kicsit segíteni megköszönném.
Fx procival 125w+, és egy 250w os vidkártyát még elvinne?[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #88576 üzenetére
A valasz elso fele nem neked ment
Szerintem amugy el, igen. Piaci arat nem tudom beloni, sajna ár alá kene loni erosen.
Este ha tudom megnezem mifele, sajna melozok, es lassu a mobilnete.
-
wolfman
veterán
válasz DR|FTK|NG #88563 üzenetére
Most vennék egy embertől tápot és ez a kettő van neki. MDN-t kértem, mert valahol találtam teszteket az EMDN-ről és mindenhol írták, hogy halk a ventije, de nem eléggé. Az MDN-re meg pár helyen néma közeli működést mondanak. Persze mindegyik viszonyítás kérdése, ki mondja ugye.
Egy 775 E6600-as CPUt hajtana meg, 2Gb memóriával, integrált VGA-val és egy 400W-os Mercury-t vált le. De persze ha a jövőben bővítés lenne, akkor is maradjon meg, ha lehet.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
nagyúr
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sergiohu #88581 üzenetére
DPS, tehat Delta tap.
Fizikailag mas a merete, illetve elkepzelheto hogy mas alaplapi csatija van. Erre gyogymod az Ebay, siman lehet kapni kabeleket amivel at tudod alakitani.
Azt mondd meg milyen szabad kabelek allnak rendelkezesedre.
A tap amugy elviekben siman birni fogja, nagyon csendes kis konfig
-
lenox
veterán
válasz Graphics #88557 üzenetére
Profi alatt azt ertettem ebben az esetben, hogy tapokrol a tapos topikban muszaki jellemzok az erdekesek, nem anekdotak, hiedelmek, a 'hallottam egy hibas taprol' az anekdota, nem erdekes.
Nekem bqt pure power sorozatban a kinezete is bejon de leginkabb a ventije. Ha tapnak megfelel, akkor halksagaban lehet jobb, mint mas tap. Vagy nem, nekem mindegy, sosem azt kifogasoltam, hogy miert nincs legjobbnak kikialtva, hanem hogy mondjal konkret hibajat, ha lefikazod.Amiert beirtam: irtatok, hogy a teszteken jol szerepelt... Ez igaz. De most nem szerepelne sehogy.. Ribi erre beervelt egy tizeneves hibas tappal... Az de profi...
A teszteket te is megnezted, tehat tudod, hogy mirol van szo. Mi az, hogy most nem szerepelne sehogy? Mara az osszes HEC tap halott? Ribi a te ervelesedet alkalmazta masik gyartora. Amikor azt mondod, hogy az xxx bellel szerelt tapok szarok, mert lattam egy hibasat az apron, akkor az elvarhato, hogy az xxx helyebe barmit behelyettesitve is allitsd, kulonben kettos merce. Szerintem ilyet eleve nem kellett volna mondani, mert hulyeseg egy hibas tap alapjan barmilyen kovetkeztetest levonni, foleg, mivel semmit nem tudsz rola.
Ertem, lehet en hugyozok szellel szemben amikor nem ajanlom a hec belsos dolgokat, de Ti meg az ellen kifogasoltok , hogy en miert merem ezt tenni.....
Ne ajanld, nem szereted, miert ajanlanad. Szerintem sosem lattad, hogy barmilyen tap ajanlasodnal szamon kertem volna, hogy de miert nincs kozte HEC beles. Amikor azt mondod, hogy szar, akkor kerdeztem, hogy milyen jellemzoje alapjan mondod.
Amíg nem használ itt vki 4-5évig HEC tápot, addig bocs, de a kulfoldi forumokra kell tamaszkodni
Nem, ez mindket iranyban hulyeseg, azert mert van egy hibas tap, attol meg nem kell leirni a gyartot, de attol, hogy van egy jol mukodo tap nem lesz szuper a gyarto. Codegenbol is van mukodo 5 eves, megsem mondod, hogy de jo, de arra legalabb van konkret indok, hogy miert. Kulfoldi forumokra pont annyira lehet tamaszkodni, mint a magyarokra. Ha kulfoldon irjak, hogy szar, mert mindenki azt mondja, az ott is ugyanannyira erdekes, mint magyar forumon, semennyire.
-
Graphics
Jómunkásember
Ezzel nem vagyunk elorebb... Nem szeretetbol nem ajanlom...
Leirtam mar multkor is... Nem erdekel a kinezete se !/ ki latja a dobozban megis..., felolem pruttyoghet is....
Nem élvonalbeli tápgyártó. Ennyi.
De mondom, ha Te ezt jobban tudod itt , akkor megkövetlek Ha csak baszogatni akartok az megint más téma...
Más sem ajánlja. Fogjatok neki es cseszegessetek mar oket is egy kicsit nekem pont eleg volt.
A Codegenes peldat is ertem... Erdekes modon a Corsairnel is amikor bejott pl a Chicony belso. Minden klappolt... De a vegen megse.... Ki is vezettek, azota sincs utoda...
Ne haragudj meg erte, hogy nem ajanlom a HECes tapokat... Amikor abban a szegmensben van mas is... Mondtam: Én nem rulettkerekezek más penzevel, Te megtenned? Ha nem, akkor szakadjatok le rólam vegre!
Es pont kezd elegem lenni a f.szoskodasbol a remek tapok miatt.... Ha mindenki olyan okos, akkor menjunk mindannyian a Marsra...
Valaki ajanl vmit, meg vmit nem aztan hienaskodas megy..
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz Graphics #88585 üzenetére
Nem élvonalbeli tápgyártó. Ennyi.
Nincs ezzel semmi baj, ettol meg lehet korrekt bronz tapja, szoval ettol meg nem lenne szar, csak nem a legjobb.
De mondom, ha Te ezt jobban tudod itt , akkor megkövetlek
Ugy latszik, hogy van olyan, amit jobban tudok, pl. az egy meres nem meres aranyszabalyt azt tuti, de a korabban mar leirt 'anekdotakra nem erdemes alapozni' szabalyt is, es meg valoszinuleg egy csomo mas dolgot is. Persze ez tereles, amikor azt firtatjuk, hogy milyen problemat ismersz egy konkret tap eseteben, es az derul ki, hogy semmilyet, akkor tok mindegy, hogy en mit tudok jobban, mivel nem en mondtam, hogy szar.
Más sem ajánlja. Fogjatok neki es cseszegessetek mar oket is egy kicsit nekem pont eleg volt
Pillanat, te voltal az, aki megint felhozta, en mondtam, hogy kar volt. Ha legkozelebb hibas taprol hallasz ne hozd fel, es akkor nincs mit szamonkerni. Vagy akkor ugy hozd fel, hogy kiderult, hogy ez vagy az az alkatresze szarul van meretezve, vagy a specifikacion kivuli ertekeken mukodik, vagy akarmi, konkret muszaki tartalomba koss bele.
Valaki ajanl vmit, meg vmit nem aztan hienaskodas megy..
Nem, tovabbra is a fikazas es szarozas, meg a 'na ugye megmondtam, hat az apron is van _egy_ hibas' miatt van ez, ja es a kettos merce miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék az alábbi konfighoz:
Asus P5Q SE lap
C2Q Q6600 - tdp 105watt
4x2GB DDR2
HD6950 flex - ~200-250watt
2x3,5 hdd
2x optikai
Haverom gépe és most szedtem ki a egy OCZ500SXS-et belőle, aminek megállt a ventije, majd vele együtt a táp is búcsúzott...
A gép egy kicsit - nem extrém - húzva volt / lesz...
Amit kinéztem Corair VS550, Chieftec CTG-550-80P
Nem szeretne postázni ezért néztem ki a fenti két példányt EBBŐL a listából.
Szerintetek?
Előre is köszönöm! -
Graphics
Jómunkásember
Leirom, de ugy kb most utoljara, aztan be is fejezem.
Mivel, a HEC belsos tapokrol olyan keves ismeretanyag all rendelkezesre es meg annal is kevesebb tapasztalat, ezert a gyarto multja erosen meghatarozza azt , hogy a jelenkorban nem kerult a tapegyseges topic csucsara.
Hogy most ez siman beskatulyazas eredmenye, avagy a minoseg is kozrejatszott, a veletlen muve is lehet.
Ugyanugy, mint minden gyarto, probalkoznak, kategorikusan attol elzarkozom, hogy gagyi. De mivel a fentebb ismert hianyossagok jelen vannak / tehat OEM belek nem voltak tesztelve. Nincs rola info, igy nem lehet nyugodtan azt mondani vedd meg Pista, jo lesz.
Nem tartom kizartnak azt sem, hogy pl a BQ-val valo egyuttmukodes soran kitertel minőségi es ar-ertekbeli kerdesekre amiatt hogy a BQ marka megitelese ne romoljon a piacon / amit evek alatt kialakitottak, ambar az elejen neha nagyon gyenge belsokkel is / Topower
Visszakanyarodva a temahoz, az ajanlasaim , es a tapokrol kialakult velemenyem a sajat vasarlasaimon is alapul, tobb markahoz kotodve.
Mivel az en anyagi lehetosegeim sem vegtelenek igy nincs opcionalis lehetosegem a kialakult vits feloldasara egyeni tesztelgetesi opciot osszehozni.
Koszonom.
Ui.: megint sarkitasz, az apros dologgal. Mert szerintem nem igy adtam elo! Ne ferdits ezzel, ha egy mod van ra! Nem szaroztam, meg semmi ilyen... Akkor ne is akard ide belemagyarazni.....
Amugy meg atadom en szivesen a lehetoseget masnak is, hogy tapot ajanljon... Max tobb idom marad masra...
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz zotyko71 #88588 üzenetére
Zalman GLX 500 -> Nem ismerem, de Sirtec belsős, ami nem rossz
Chieftec CTG-500
TT Hamburg 530 -> 1 dolog fontos: Sirtec belsős legyen, a legtöbb helyen ezt forgalmazzák, sok helyen még mindig a régi kép van.Más boltból(pl PCX, Aqua, iPon!, nem kell félni a postázástól ): Super Flower 450W/550W
-
-
lenox
veterán
válasz Graphics #88589 üzenetére
Leirom, de ugy kb most utoljara, aztan be is fejezem.
Ilyet meg egyaltalan nem irtal. Ez rendben van, mint velemeny, ha nem muszaj nem akarnam folytatni, igy nem kezdem el vizsgalni, hogy mennyire megalapozott.
Ui.: megint sarkitasz, az apros dologgal. Mert szerintem nem igy adtam elo! Ne ferdits ezzel, ha egy mod van ra! Nem szaroztam, meg semmi ilyen... Akkor ne is akard ide belemagyarazni.....
#86661: BQ L8 Pure Power 500: ismétlés: HEC belsős szarrakás
Szoval nem megint, mert eddig sem ferditettem...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Most mit mondjak.. Leirtam, 10x legalabb a velemenyem... Ha abban nem volt benne minden, akkor minek erolkodjek tovabb..
Nincs nekem erre idegrendszerem , hogy egy tapgyarto miatt litaniakat kell irnom naphosszat.
Mindenki azt vesz amit akar, en max iranymutatast adok mire csessze el vagy sem a penzet... Es ennyi
Beleuntam amugy, ez az igazsag.. Legyen Nektek igazatok, engem annyira hidegen hagy a dolog...
Zarjuk..
[ Szerkesztve ]
-
karis
tag
A BE QUIET! Pure Power 530W CM jó választás lehet i5, és egy GTX970 mellé? Már kaptam ajánlást Be Quiet tápra, de az csak 400w volt
Az ára is megfelelő számomra, meg az se elhanyagolható hogy modulárisAz új tápok már csak terhelésnél kapcsolják be a ventit, vagy még mindig a hagyományos módon működnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AeroCool Lux 1000W 80+ GOLD RGB tápegység 6hó jótállással!
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- Be quiet 300W 80+ Bronze System Power B9 tápegység
- Zalman Watttera ZM800-EBTII 800W tápegység eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest