- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz rayoliviero #71650 üzenetére
+ ha az nvidia ilyen fogyasztásokat produkál mint a Maxwell esetében akkor akár Quad SLI-t is simán elbír
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
FSP HEXA szériából milyen az 550-es?
//Nem készülök azt venni, csak úgy érdekel, valahol gyik.hu-n láttam ajánlva, és rájöttem, hogy nem tudok róla semmit...
De ha már idejöttem a topicba: Seasonic M12 II 520W-on kívül ugye keresve sem találhatnék megbízhatóbb moduláris tápot hasonló teljesítmény mellett? -
Vidual001
tag
válasz Graphics #71637 üzenetére
Jólvan, nem értek én ehhez annyira, mint ti!
Most 2 évre van tápom, a Kolinkot fénytechnikához felhasználom (+12 V ledekhez tökéletes )
2 év múlva majd veszek 15-20 ezerért, de azt nem ennyire kapkodva, hanem tényleg rátok fogok hallgatni!És egyébként teljes mértékben igazatok van. 3-4 éve mikor összeválogattam a cuccokat, akkor csak a komponensek össz fogyasztását vettem számba, és ehhez választottam Wattban megfelelő tápot. (Ha jól informáltak, akkor a teljes fogyasztás kétszeresének kell lennie a tápnak. Tehát ha pl a komponensek össz fogyasztása 250 Watt, akkor az a legjobb, ha a táp 500 Watt.)
Szóval nem foglalkoztam a márkával, típussal, alkatrészek minőségével, stb.. Egészen addig, amíg ebbe a témába nem irányítottak!Köszönöm a tippeket, tanácsokat, észrevételek Potzeenek és Dulieenek!
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Potzee
addikt
válasz Glaz-dozfhut #71655 üzenetére
Igen, az Antec HCG széria is Seasonic belsőre épül.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
jim bcs
nagyúr
jól hallottad és igaz, amit találtál az igen aktuális és az is marad
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Potzee
addikt
válasz Glaz-dozfhut #71657 üzenetére
Sőt!
Talán egy kicsit túlárazott...
pl. a HCG 520M drágább, mint egy Seasonic M12II 520W...
Azért...na![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk az is kb. ugyanannyiba fáj, mint a full Seasonic.
Tehát hexa tápok ajánlhatóak, vagy az "inkább ne" kategória? -
atus72
őstag
Sziasztok,
Misztikum van vagy fáradt vagyok már, vagy mindkettő...
Van egy Sharkoon SHA350M tápegységem, a konfig semmi extra:
ASUS H87M-E, i3-4340, Samsung 840 SSD (alaplapi vga), 2x2GBAzonkívül hogy összevissza fagy a rendszer van egy olyan jelenség amivel nem tudok mit kezdeni, Neveztesen a tápegység ki-be kapcsoló gombja ami elvileg a 220-t kapcsolná olyan mintha nem működne rendesen, vagy ezek a "modern" tápok valami külön életet élnek?
Ha megy a táp és kikapcsolom a kapcsolóval akkor is megy tovább és simán eltudom indítani a gépet, az alaplapon világít is egy készenléti led. Sokáig azt gondoltam hogy esetleg ekkora puffer kondi lenne benne de ez nem lehet mert nem akar kikapcsolni holott a tápkapcsoló kikapcsolt állapotban van.
Valaki szívott már ilyennel?
Ha kihúzom a konnektorból akkor egy idő után az alaplapi led elalszik és ilyenkor mindenképp a tápkapcsoló rendesen on állásba kell kapcsolnom hogy elinduljon bár már olyan is volt hogy elindult meg leállt a proci ventillátor meg a ház ventilllátor. valami nagyon nem kerek...
Azért fontos mert lehet hogy az egész rendeszer összeomlást ez a szar okozza csak nincs nálam másik táp amivel kipróbálhatnám, persze ha tudom hogy szar akkor veszek egy újat.
Segítségeteket előre is köszönöm.
A: -
MMIX
addikt
válasz atus72 #71665 üzenetére
Add oda egy tápmesternek, aki talán rendbe rakja ezt a hamis kondis, rossz minőségű tápot, vagy garanciáztasd le.
Ez a Sharkoon által is elismerten gagyi táp. (megszüntették a forgalmazását).Mivel én nem akarom, hogy mindenáron pénzt költsél, egy próba táp azért jó lenne.
A fagyások a gagyiság és a hamisított kondenzátor "Rubycon" is okozhatja. Nem hiszem, hogy az a kapcsoló valami tervszerű extra lenne.Hivatkozhatsz a belinkelt tesztre, hátha meghatja a garancia ügyintézőt.
[ Szerkesztve ]
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok ez a táp NesteQ X-ZERO ASM 500 Watt jó táp nem igazán halottam még ezt a márkanevet
0631 7710098
-
flymi
addikt
-
Potzee
addikt
válasz grrpowa #71667 üzenetére
Enhache belső, golyóscsapágyas ADDA venti, tehát abszolút vállalható darab.
A négy részre bontott 12V-os ág 420W teljesítménnyel bír.
Íme, egy teszt róla.(#71668) flymi:
Egy kis cicergésen azért ne lepődj meg...
Ez a jelenség nem márka vagy típusfüggő, példányonként vagy előjön vagy nem, de alulterheléskor lehet ilyet tapasztalni.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Potzee #71669 üzenetére
Nekem akkor ad nagyon halk cicergő hangot a 850-es, ha áram alatt van a táp, de nincs bekapcsolva a gép. Bekapcsolás után abba is hagyja rögtön, pedig alig van terhelve. Asbee ugyanilyen tápja sosem cicereg, én kifogtam egy cicergő példányt. De amúgy alig lehet nálam hallani ezt a cicergést, nagyon kell hallgatózni. A telóm töltője is cicereg amúgy.
-
flymi
addikt
válasz Potzee #71669 üzenetére
EVGA SuperNova 650 G1?
(120-G10650-XR)
New!!!
FSP belsős
636 W
10 év gari
80 Plus Gold certif. pendingEz esetleg beválhat 700 alatt? Ez annyira új, hogy "értékelés alatt" áll, tehát még nem kapta meg a gold minősítést.
NEX650G-nél mi a bánatom az a fém foggantyú? Nemgyerebe... kép
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Potzee
addikt
Az előd modell ráncfelvarrott változata, paramétereiben semmi változás.
Nekem a 4 részre bontott 12V-os ág miatt nem kellene...nem probléma az osztott ág, de egy nagy étvágyú VGA kártya lefekteti a tápot, ha elfogy a kraft a neki szánt 12V-os ágból. Ebben az esetben mókolni kell egy kicsit, hogy két ág táplálja a videokártyát.
Kis fogyasztású konfignál nem számít az osztott ág, de 650-700W környékén szerintem szerencsésebb, ha egybe van.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
flymi
addikt
válasz Potzee #71674 üzenetére
Én már feladtam teljesen...
Természetesen az lenne a legjobb, ha:
-moduláris
-minőségi belsős
-gold minősítésű
-600-650W teljesítményű
-sok év garis (5-10 év)
és nem túl undni lenne (gondolok itt színes keretes, stb...)Valakinek még ötlet?
-
Potzee
addikt
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Gép fejlesztésben gondolkozom. Egy ilyen konfigot szeretnék majd a későbbiekben összerakni. Tehát nem egyszerre, viszont tápot olyat szeretnék ami nem horribilis összeg viszont a konfig elfog futni rajta.-Processzor: Intel i5 4440 v. 4460.
-Alaplap: ASRock B85M PRO4
-Ram: 1x8gb + későbbi ram bővítés ha kell. 1600mhz-es.
-HDD: 500GB SATA2
-VGA: középkategóriás 25-30K közöttit.Tápra olyan 10-15K-ra gondoltam MAX!
Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok vettem egy XFX-pro 450w tápot az eladónak leírtam a configot amibe kéne rávágta hogy ez bőven elég nekem erre 1db 6pines tápcsati van nekem meg 2db kéne a mennyire járható az a Molex-6pin átalakító nem lesz gáz belőle
0631 7710098
-
Graphics
Jómunkásember
-
grrpowa
aktív tag
válasz Graphics #71679 üzenetére
Oké köszi de AZ ELADÓ MIÉRT NEM ÍRTA HOGY BAZZEG EZ NEM JÓ NEKED csak ha raksz rá átalakítót 803 pozitív értékelése után már csak elvárná az ember hogy korrekt infót adjon
egyébként nekem meg ez alapján a kép alapján tökre úgy tűnt hogy 2db 6 pines cstija van[ Szerkesztve ]
0631 7710098
-
Potzee
addikt
" Én már feladtam teljesen... "
(#71675) flymiHa tényleg nem sürgős, akkor no para!!!
Olvasgatod a topic-ot, letisztul a koncepció és előbb-utóbb kiderül, hogy milyen tápra van szükséged.
Mire eljön a vásárlás ideje még új modellek is megjelenhetnek, árak is változhatnak.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Met
nagyúr
válasz grrpowa #71681 üzenetére
Ugye azt nem gondoltad komolyan hogy az eladó guglizza ki hogy a gépednek milyen és mennyi csatlakozók kellenek.
Első verzió: megnézed a gyártó oldalán hogy milyen csatlakozói vannak
Második verzió: megkérdezed az eladót hogy milyen csatlakozói vannak a tápnak
Harmadik verzió: megmondod az eladónak hogy milyen csatlakozókra van szükséged"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
grrpowa
aktív tag
Linkeltem egy képet én azt találtam és azon 2 db van Ugye nem az eladó fogja megmondani nem de azért nem árt ha segít egy kicsit vagy hogy is van ez Szerintem nem véletlen van olyan kérdés a pozitív értékeléseknél hogy korrekt infót adott e a termékről
[ Szerkesztve ]
0631 7710098
-
prof.hardver
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az alábbi konfighoz ti milyen és melyik tápegységet választanátok?
tehát:alaplap:Asrock 990fx extreme9
cpu:amd fx 8350
vga:asus gtx 970 /remélhetőleg karácsonyra meglepi/
ram:geil 4x8gb
odd:br író és olvasó
hdd:1-1 seagate és wd,500gb és 3 tb háttértárnak
ssd-oprendszernek
venti szabályzó:scythe kaze master flataz összes fogyasztás plusz 30% tartalék biztonságból így lett 630 watt.
a gép nem lesz tuningolva.
Ehhez a a konfighoz ezt a tápot néztem CM V700-as,ez bőven elég neki vagy simán elmegy egy 650-el is.
a lényeg megbízható legyen,moduláris.
ti mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
"Tesztlaborunkban a V betűvel jelölt trió legkisebb, de még így is 700 wattos tagja tette tiszteletét, már ebből sejteni lehet, hogy csúcsmodell-sorozatról van szó. Kár, hogy a 700, 850 és 1000 wattos fenevadak mellett nincs emberközelibb, 600 vagy 500 wattos tagja a szériának"
Idézet rudi által írt CM V700 prohardver cikkből.
-
flymi
addikt
válasz Glaz-dozfhut #71692 üzenetére
Ennyi! Kész! Befejeztem! V700 lesz és slusszpassz.
Köszönöm Potzee-nak és Duliee-nak a velem töltött fejfájós órákat, napokat./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
MMIX
addikt
Xigmatek Tauro félmoduláris verzió, 500W, 600W. Valószínűleg Andyson belső.
[ Szerkesztve ]
-
prof.hardver
csendes tag
szóval egy CM V700-as táp,még akkor is jó ha napi szinten 10-15 órát üzemel?
-
flash-
veterán
elég minőségi tápok pár éve még az enermaxok(enermax beles) tápok voltak.
most akkor mi a helyzet az enermaxokkal(enermax belesekkel)?
azért a full kivül belül enermax tápok még mindig a legjobbak a seasoniccal ha a megbízhatóságot nézzük nem?milyen 550-600 wattos tápot vegyek ha tényleg minőségit(megbízhatót) akarok venni?
(i5-3570k, 1vga -s rendszerre)[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Üdv urak/hölgyek!
Szeretnék tápot venni, mert a mostani már nem mai csirke (CFT-620s)
A konfigom:
Intel G3420
500gb hdd sata
8gb ddr3 ram
Asrock B85 pro4 alaplap
ASUS GeForce GTX750TI-OC-2GD5Mekkorát ajánlanátok? 500w elég?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest