-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
current
tag
Sziasztok!
Tudnátok-e javasolni nekem 650-750W-os tápot, ami extreme halk, semmi más szempont nem fontos, csak ez. FSP Zen sajna csak 500-as van elérhető a piacon, legalábbis én nem találtam nagyobbat. Vagy esetleg tudtok-e táblázatot neten zajszintekről xy teljesítménynél kül. tápoknál? Köszönöm! Ja, max 30ezer Ft-ig gondoltam. -
current
tag
válasz BomiBoogie #68052 üzenetére
GTX560Ti Twin Frozer VGA, 4GB RAM, 3 vinyó (max.1-1TB), Intel i5-ös proci, de terhelve lesz többször is, bár azt nem tudom, 40% fölé megy-e (videószerkesztés, játékok)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz current #68053 üzenetére
Akkor bőven elég az 550-es, de szerintem a Corsair sem rossz, nyilván attól még, hogy beindul a venti, nem fog ordítani.
Szerintem annyira ne túlozd el ezt a halkság kérdést, ennyiért már nehéz rossz tápot venni. A VGA, proci és a házhűtők szerintem hangosabbak lesznek.
-
current
tag
válasz BomiBoogie #68054 üzenetére
Nos, azért gondoltam nagyobbat picit, mert tervezek VGA fejlesztést, és ha veszek egy erősebbet, nem szeretném lecserélni amiatt a tápot.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
a következő konfigom van/volt:
i7-4770K+Corsair H75(2db Sharkoon Shark Blade Blue)::Asrock Z87M Extreme 4::EVGA GTX 780 Ti Classified+backplate :: Corsair Vengeance 8 Gb 1600Mhz:: 2TB WD RED 7200::120GB Samsung 840 EVO::XFX 650 Pro modular::Zalman Z11 plus ház 2 ventivel.Most annyi változtatás lenne, hogy a házat egy Corsair Carbide 500r-re cseréltem és 8 db venti lenne benn összesen az eddigi 2 helyett, plusz a vízhűtés 2 ventivel és lenne benn 2 db ventilátorszabályozó is.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek a tápegység képes lesz ezt így elbírni, vagy a sok venti miatt lehet hogy új táp után kell néznem?
[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
válasz BomiBoogie #68057 üzenetére
Oké köszi, a boltban ahol összerakják vetették fel azt beparáztam.
-
kona005
senior tag
Hello mindenki!
Azt szeretnem megkerdezni h egy GTX 460 SLI hez eleg lenne egy FSP 500-60GHN tap? Ahogy en szamolgatom a TDP-ket meg nezem a tap adatlapjat nem remenytelen de szeretnem egy szakerto segitseget kerni. Semmit nem huznek es ugy kb 1-2 honapot menne igy a gep amig nem lesz kavics uj tapra...
Elore is koszi!
-
Potzee
addikt
válasz kona005 #68063 üzenetére
Szerintem oda kevés lesz...
A FSP 500-60GHN csak nevében 500-as, a két 12V-os ágának max. teljesítménye 400-410W körül van.
A GTX 460 SLI konfig full terhelésen ettől többet kíván...esetleg IDLE működik a dolog, de akkor meg minek az SLI?[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
kona005
senior tag
Ahh akkor szerintem hagyom a pibe mert a tap arat hozza dobom es es veszek egy masik karit inkabb...
Koszi a Segitseget
-
tornas
őstag
válasz Potzee #68064 üzenetére
Maximum 32 A (2x16A) sajtolható ki belőle 12 V-on (még ha két ágon is).fsp500-60ghn
És a 400W-os verzióból is:fsp400-60ghn Vagyis nem (volt) érdemes az 500 W-osat megvenni, mert "gyakorlatilag" a 400 W-os is ugyanazt tudta teljesítményleadás tekintetében.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Tibi86
aktív tag
válasz BomiBoogie #68019 üzenetére
Meghalt rajta a ventilátor, majd miután azt cseréltettem elkezdett halódni a táp. (~4 éves)
Random kikapcsol a gép, úgy hogy a ventik tovább pörögnek a gépben, a monitor nem kap jelet és sem a reset, sem a bekapcs gombra nem reagál. Csak a teljes áramtalanítás segít.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz BomiBoogie #68074 üzenetére
Egyébként az XFX mellett milyen tápok számítanak az én kategóriámban (max. 20k) még jó vételnek?
(Nem nagyon ismerem az XFX tápjait csak azért kérdezem.)
-
-
madrac
senior tag
válasz BomiBoogie #68077 üzenetére
Miért, a TS szériákban nem az van? (2 féle TS van pl az 550W-osból)
-
-
tornas
őstag
Néhány FSP tápegység specifikációs adatlapja és kábeleinek hossza. Az oldal alján találhatóak meg ezen infók PDF-ben.
FSP AURUM PRO 1200
FSP AURUM PRO 1000
FSP500-60GHN(85)
FSP400-60GHN
FSP350-60APN(85)
FSP500-60APN(85)
FSP700-80PSAEgyéb FSP tápok, ahol további adatlapok olvashatók (nem minden típusnál)
Az alábbi egy másik oldalról származik:
FSP400-60APN[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz kona005 #68084 üzenetére
Nem becsültem le, pusztán próbálok reális lenni az erőviszonyokkal.
Jó kis táp, de SLI-re/CF-re valóban nem elég.
Az én jelenlegi tápjaim is 400W körüliek, FSP 400-60APN, Seasonic X400, Enermax Pro82+ 425W, Coolink MPT-5012P...na, és a kis PICOPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
vittorio7
őstag
Bontottam egy kidobásra szánt gépet, a fegyverednek való tápot találtam benne. Csak erős idegzetűeknek! Állítólag 6 évig ment szerencsére nem nálam. A hangja embertelen volt.
(#68088) Potzee
Van proci hűtős is.
[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
válasz Potzee #68088 üzenetére
Na igen, SLI/CF kilőve az tuti!
Most úgy vagyok vele hogy később még biztosan fogok súlyos ezreket költeni VGA-ra Csak most azért adom el a 660Ti-om hogy tudjak venni egy Logitech G27-et amiért már nagyon régóta fáj a szívem de sosem tudtam beszerezni...
Amúgy ha veszek tápot akkor szerintem egy Seasonic M12 II 620-at fogok le van tudva egy örök életre a táp.
Abból viszont EVO Edition kéne, ami single rail-es de olyat viszont nem találtam sehol
Az egy ágas változat szerinted elég lenne egy ilyen 200w körüli TDP-vel rendelkező kártya SLI/CF konfigjához? -
nagyúr
válasz vittorio7 #68087 üzenetére
aha, pont ilyenre. csak a megfelelő APU kellene bele, mert intel egyelőre középkategóriában nincs, AMD-t meg nem láttam ilyen mérethez.
@táp: oh f*** f*** total f*** to the power of f***
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Potzee
addikt
válasz kona005 #68090 üzenetére
Mindegyik Seasonic táp egybe hagyott 12V-os ággal rendelkezik.
Igen, egy 620W-os táppal már lehet SLI/CF rendszert építeni, persze ez mindig az adott VGA párostól függ.
Egyébként a TDP érték nem pontosan az energia fogyasztási adatokat mutatja...[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Motyi
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy az alábbi táp mennyire ajánlott és mennyire minőségi darab?
XFX 750W Pro Series (P1-750S-NLB9) [link]Egy R9 290X + I5 4690K mellé lenne (minimális tuning), azt gondolom bőven elég a teljesítménye még tuning mellett is, csak a minőségére/megbízhatóságára lennék kíváncsi, nem nagyon ismerem a gyártót.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok XFX 850W Pro erröl kellene vélemény 780 sli és 4770 k proci mellé menne ennek el kell vinnie gond nélkül és elvileg ez a haswell kompatibilitás is meg kell legyen de keresek utána köszönöm elöre is ez lenne
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz vittorio7 #68089 üzenetére
Ez a táp egy örök darab, pedig az idő vasfoga jócskán megharapdálta. Csak nem Mercury volt? Esetleg egy Vargánya...? Egyébként ez egy L&C belső és a Vargányában és a Mercury-ban is megtalálható volt anno. Ha meglátom egy gépben vagy a bontóban, akkor mindig az a bizonyos kéjes undor lesz úrrá rajtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl