- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #67900 üzenetére
Igen-igen....D A ninja passzív módban van jelenleg is. Mivel új házat építek, így beruházok majd 8 db Lepa Chopper-re, az Arctic a HDD-ket hűti. A táp még egy visszamaradt ócskaság, remélhetőleg most már rövid úton cserélem egy Seasonic M12II-re
Szerk.: és hogy értsd, miért akarok M12-re költeni, mert kerül majd bele egy HD6850 is, és szeretnék mindenképpen moduláris tápot venni
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
nagyúr
válasz chester91 #67896 üzenetére
az érték objektív lesz - az pedig, hogy sok vagy nem sok, ugyanúgy szubjektív, mint hogy egy 50 kilós cementes zsák nehéz-e. és persze fontos, ahogy vittorio7 is írta, hogy milyen hangos a környezet.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #67903 üzenetére
csakhogy ez egy egyedi, fából épített különlegesség lesz, ami méretbe is hatalmas lesz, ahogy szélességbe is, valamint minél több ventit tudok belerakni, annál egyszerűbb alacsony fordulaton, akár alacsony légszállítással is meghűteni egyes részeket, és megfelelő légáramlást kialakítani, de ha érdekel bővebben, küldök róla képet privátban
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
azzal nincs gond - reményeim szerint -, hosszas tervezés, és gyakorlott tervezőkkel való folyamatos konzultáció eredménye a gépház még mindig nincs teljesen kész, csak a vizsgák miatt most nem tudom áttervezni
Szerk.: egyébként átlagosan 30-40 mm-rel lesz nagyobb, mint az átlag házak. 260 mm széles, 510 mm magas (15 mm magas lábakkal) és 525 mm mély. Ez lehetővé tesz közel 300 mm hosszú vga-t, 215 mm hosszú tápot, kb 190 mm magas cpu hűtőt. Szóval minden szempontból bőséges hely, megfelelő kialakításokkal annak érdekében, hogy kompenzálja a fa hőtartó és szigetelő hatását.
[ Szerkesztve ]
-
lestyanrobi
tag
Üdv mindenkinek, sajnos most nem lesz időm sokat visszaolvasni és holnap reggel megyek tápot venni, elegek-e ehhez a konfighoz:
i5-3570k @ 4.4Ghz, 0.1V pluszfeszültség
Nvidia GTX 660
1xSSD
1xHDDezek a tápok:
FSP Aurum S Gold 500W
Seasonic S12 II Bronze 520W
? És melyiket választanátok?
Előre is köszönöm! -
Potzee
addikt
válasz lestyanrobi #67910 üzenetére
Egyikkel sem nyúlsz mellé, én a Seasonic-ra voksolok!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Asbee
veterán
Bőven elég mindkét táp még a kistestvérük is elég lenne. Én talán az fsp-t venném a jobb hatásfok miatt.
-
lestyanrobi
tag
Köszönöm! Akkor sorsolás lesz
-
Potzee
addikt
válasz lestyanrobi #67913 üzenetére
A Seasonic-ban golyóscsapágyas ADDA venti van, az FSP-ben csúszócsapágyas Yate Loon
-
turorudi
aktív tag
válasz vittorio7 #67888 üzenetére
Írtam tegnap, hogy Seasonic G360-t vettem 22K-ért. Nagyon halk, és 80+Gold. Nem hallható, pedig nem egy zárt házban van.
Egy másik gépben Corsair VX450 van (ezt már ugye nem gyártják), ezt a passzív FSP Zen helyett vettem kb. 7 éve, és még mindig szinte hangtalanul muzsikál (vagyis valamelyik Seasonic belsős Corsairt ajánlanám még).
(Bocs, Vhaerun-nak akartam válaszolni)[ Szerkesztve ]
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
A kettő közül melyiket érdemesebb megvenni?
Chieftec 620W Cft-620-A12S
Chieftec CTG-600-80P BoxKöszi.
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Potzee #67714 üzenetére
Köszi az ajánlást, megjött a táp, beüzemelve, gari papaíron ott virít a 60 hó gari ahogy kell.
Jó halk és nem melegszik annyira mint a TX650. És nincs kábelrengeteg a gépben végre.mod:
Most nézem ez az EVO Edit. single railes (40A 12V-on). Akkor mehet a 920 tuning megint.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
vittorio7
őstag
válasz [HUN]Zolee #67919 üzenetére
Szia!
Válaszd a Chieftec CTG-t! SIRTEC belső 3 év gar.
-
Potzee
addikt
válasz [HUN]Zolee #67919 üzenetére
Tudomásom szerint mindkét tápban Sirtec belső van, bemeneti oldalon 105 fokra hitelesített kondi.
A CFT-620-A12S moduláris, 3x 12V-os ággal dolgozik, aminek elég szerencsétlen a kiosztása (16A-25A-17A) és egy Hong Sheng venti hűti az alkatrészeket. Állítólag ez nem igazán halk terhelés alatt.
A CTG 600-80P fix kábelezésű, két 12V-os ággal (25-25A) és egy GlobeFan ventivel rendelkezik.
Mindkét táp max. teljesítménye a 12V-os ágakon 500W körül mozog.
Ha nem számít a modularitás, én a CTG-t venném.(#67920) Qru:: Használd egészséggel jó sokáig!
-
elke444
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a tápról? - ASUS U-65GA ( 650w 20+4pin )
Szeretnék mellé venni egy videkártyát pl: r9 280 vagy gtx 760
Elbírná a táp ezeket a kártyákat?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kila25
csendes tag
Helló mindenkinek.
Eldöntendő kérdésem lenne.
Jön egy vadi új config a házamba: - MSI FM2+ A88X-G45 GAMING
- AMD A10 7850K
- Corsair Vengeance Pro Red kit 2x4 gb (CMY8GX3M2B2133C9R)
- Sapphire Toxic r9 280x 3G+ ezekhez 1TB winyó + 1 120-as ssd + 1 wifi kártya, ehez később max még egy winyó és még ennyi ram semmi több.
Mivel ezek elviszik a költsévetést, két táp jöhet szóba 6 év garival:
Srácok én azt nem értem, hogy ugye a kártyák spcijénél írják a gyártók az ajánlott táp méretét (MSI 600W, Toxic 750W), de minek, ha a teszt [link] szerint megy egy 520 al is.
[ Szerkesztve ]
-
elke444
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget
-
olajecset
tag
Üdvözlet!
Még új vagyok a fórumon, de ha gépvásárláson gondólkozok mindig belenézek a prohardver oldalába.
Tönkrement az asztali gépem, még a jó öreg 5200-as proceszorral és Geil DDR2-es rammal.
Jó pár tranzisztór kipúposodott az MSI alaplapin.
A gépben lévő tápegység Chieftec GPS-450AA-101A szerintem jó bár még nem mérettem ki.
Érdemes-e erre új konfigurációt kötni?
Nem gondóltam nagyra, csak i3-as proc. és alap videókártya, esetleg 120 GB-os SSD.
És ha meghibásodik ez a táp kicsinálhatja a gépet?Előre is köszönöm a választ!
Laci -
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Egy FPS Bluestrom II (12V@14A /12V@15A) Elbír egy Intel 650 + Ati 7850 párost (+1hdd+1ssd+4gb ram) 1-2 hónapig?
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Erről a tápról mi a véleményetek:
Tagan T380-U01
Egy használt gépet készülök venni, és ez a táp van benne. Merjem benne hagyni ezt vagy jobb ha kicserélem valami jobb minőségűre?
-
Ra3
őstag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy kb. 5 éves Corsair CX400-as tápom, az alábbi konfigot vitte eddig:
- MSI P55-GD65,
- I5-650,
- 2*4 GB 1333Mhz Micron,
- Sapphire HD5770 Vapor-X,
- Samsung 500GB sata2,
- Micron RealSSD C300 128 Gb,
DVD íróval nem volt baja, gyakorlatilag hibátlanul működött, bírta a terhelés, mindent. Viszont mióta a dvd-t kicseréltem egy Pioneer BRD-108 blu-ray íróra azóta terheléstől függetlenül minden előzmény nélkül lekapcsol a gép, mintha kihúznám az egészet a konnentorból, majd újraindul. Van hogy napokig elmegy gond nélkül, van hogy egy órán belül 3x eljátssza.
Mostanra már biztos hogy a BDR-el van baja, mert egy hete, mióta teljesen lekötöttem megy gond nélkül, van hogy egész nap.
Elképzelhető hogy a táp nem bírja? Hangsúlyozom hogy nem írás-olvasás közben jön elő a probléma, hanem csak úgy, általában még lemez sincs a meghajtóban.
Vagy táp csere lesz, vagy a BDR gariztatása. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Szoszo94
őstag
Sziasztok!
Egy i5 4590 és R9 280 (mint fő fogyasztók) kellene tápot választanom. Amire jutottam, az az FSP Raider 550, kérdésem pedig az lenne, hogy ehelyett van-e jobb ajánlat, illetve ez ”Haswell ready”-e?Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresem a tökéletes tápot:
-ASUS H97 PRO
-i7 4790
-GTX 770/R9 280x
-16(2x8)GB RAM
+1vinyó +1SSD +1hangkártya +1hálókártya +optikai +hűtők
ház választás marad a végére szóval olyan ami lehetőleg a legtöbb házban jó és elég a kábel hosszaKitétel, hogy ténylegesen jó hatásfokú legyen min 90% és minél több garancia.
Keret max 35k, de jó lenne 30k alatt.
Mi a 2 legjobban ajánlott? Mennyi kéne nekem 550 600 vagy 650W?[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Devsey #67936 üzenetére
Részemről a Corsair RM 650, de ez csak CWT beles, szóval a másik ajánlat Seasonic lenne.
Esetleg még az XFX Pro széria van jó árban, Seasonic béllel.
-
Potzee
addikt
Furcsa hibajelenség...próbáld ki másik tápcsatira rákötni a Pajó optikát...
(#67935) Szoszo94: Ár/értékben a Raider 550 a legjobb választás. Esetleg Seasonic S12II 520 vagy XFX Pro 550W
(#67936) Devsey: Seasonic G550
-
felh003
csendes tag
Sziasztok!
Lassan lecserélném az egész gépemet, a táppal kezdve, mivel az utóbbi időben gyengélkedi, és random leáll a gép, egyre sűrűbben.
A gépösszerakós topiknál 2 tápot ajánlottak:
ctg-500-80p
fsp raider 550
Ehhez a konfighoz:
proci: I5 4440 -43k
lap: gigabyte b85m-d3h -16k
ram marad (2x2GB Geil CL7 DDR3-1333 667 MHz), esetleg +4gb
vga: Sapphire R7 260X 2GB DDR5 11222-06-20G -32k, msi r9 270 gaming 2gb -48k
Jelenlegi konfig:
Alap: ASRock M3A770DE
Proc.: AMD QuadCore Phenom II X4 925
RAM: 2x2GB Geil CL7 DDR3-1333 667 MHz
Vidikártya: AMD Radeon HD 5800
Táp: FSP 400-60 GHN
Monitor: BenQ E2220 HD
Szerintetek megéri a drágább fsp táp a 25% árkülönbséget?
Bocsi a wall of textért, nem akartam semmit kihagyni
Előre is köszi. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
felh003
csendes tag
válasz BomiBoogie #67940 üzenetére
Hoppá!
Köszönöm! -
felh003
csendes tag
Még egy kérdés: Mi a különbség a sima raider 550 és a raider s 550 80+ között?
-
Dexter-2000
őstag
két giga 760 plusz egy 4670K procihoz milyen tápot ajánlotok?
eddig egy seasonic 660W volt amivel 120% meg voltam elégedve
a fő célom az legyen hogy ismét valami minőségi tápom legyen, és a ventillátora ugyanúgy 20% terhelésnél pörögjön vagy legalább is ne forogjon állandóan+
árat direkt nem írtam, mivel kíváncsi vagyok a választható kategóriákból[ Szerkesztve ]
Szép napot!
-
Asbee
veterán
válasz Dexter-2000 #67945 üzenetére
Nagyon egyszerű a helyzet, nem kell tápod cserélned. Vagy már nincs meg a seasonic?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dexter-2000 #67945 üzenetére
Annál a SeaSonicnál jobbat nem igazán kapsz.
-
Dexter-2000
őstag
megvan még,
viszont van egy alap sípoló hangja, ha odateszem a fülem. Viszont ha kikapcsolom a gépet akkor egy ideig ez hangosabb azt már amúgy is meghallom.
Ez ügye nem para?Szép napot!
-
Asbee
veterán
válasz Dexter-2000 #67948 üzenetére
Nem, a tekercs csinálja. Coil whine a jelenség neve. Seasonix X-nél elég gyakori sajnos.
-
DannyIsland
újonc
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni,hogy a számítógépem konfigurációjához,milyen tápegységet ajánlott vennem?
Megjegyzés: ami benne volt MSI 400W-os tápomban sajnos leégett egy kondi,szóval az már kuka.
Szgép. Konfig:
Processzor: AMD Phenom II X4 965BE
Memória: 3G Samsung
Videókártya: Nvidia 9800GT
Op. rendszer: Windows
Alaplap: GA-MA790X-DS4
Merevlemez: Samsung 80GB
Hangkártya: Alaplapi
Optikai meghajtó: LG[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest