- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem hiszek csak azoknak a teszteknek amit én csinálok egyébként persze elég 400W táp 1 vga-s rendszerhez. Megint más kérdés ha sokat van loadon járatva érdemesebb nagyobbat venni valamivel. Egyrészt nincs csúcs közelre járatva, másrészt jobb hatásfokon fog dolgozni - azonos hatásfokú tápokat alapul véve -.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Potzee
addikt
-
xysdrtz
tag
Köszönöm! Jó hogy nem ugrottam fejjel a falnak
[ Szerkesztve ]
"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Chaser #42501 üzenetére
Nem te, hanem én csináltam.
Nézd, 329 watt jött ki maxra úgy, hogy felülbiztosítottam elég sok mindent (VGA-n kívül HDD-t, SSD-ket, alaplap, ventik).
Abban a linkelt kalkulátorban is 329 watt jött ki maxra. Ezt csak azért írom, mert ez azt mutatja, hogy nem számoltam totális hülyességet.
Ez a max olyan max amin sosem fog menni a gép, mivel nem használok furmarkot, a HDD csak egyszer pörög fel, a ventik minimumom járnak, az SSD-k meg 5 helyett kb. 0,3 W-ot esznek.
Sztem nálam max 250-270-et fog enni a gép.
Ez a BQ 50%+ terhelésen 90% hatásfokkal működik."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Chaser
legenda
Épp a középterhelés miatt mondtam nagyobb tápot. Nem pont a te konfigodat vettem alapul, hanem egy "csúcs" egy vga-s mai gépet, ami bekajálhat load azért 300-350W-ot, főleg ha tele van pakolva hdd-vel.
Jó is hogy mondod, ssd-t még nem mértem rákötöm rackre, kíváncsi vagyok mennyit kér enni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Adatlapomon a gépem, FX-6300 kicsit húzva+HD7770 egy halk gép, kicsi problémával
Van egy zizegés a rendszerben (olvastam a ciripelős bejegyzést, sztem nem fedi teljesen az én problémám). Kicsi zúgás van, főleg terhelésre, ahogy olvasgattam a táp lehet esetleg.
SAGA II 500W, szép és jó, ventit halkabbra és erősebbre cseréltem, az a része hangtalan.Gondolkodom a leváltásán is már egy ideje, ha nincs más tipp, akkor nyárra cserélem. Halk, hatékony tápot keresek, egybe 12 V ág legyen. Márkából FSP, Be Quiet, Fractal Design, Thermatake, esetleg Enermax vagy Seasonic (bár ezek nem férnek a keretbe sztem). Árban olyan 15 k körül kb., halk, hatékony: 80-85+, 4-500 watt elég sztem.
Jah, idle 70-80 W, terhelve ~240-280 W konektorból.
Van ilyesmi?[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #42508 üzenetére
Jah, más márka is jó lehet, csak Gigabyte, Chieftec, Codegen meg ilyesmik ne
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz #25712384 #42510 üzenetére
Chieftec csatlakozói gagyik, lehet, h csak én fogtam ki rosszat, de azt nem szeretnék.
A hang leginkább arra emlékeztet, amikor régen a HDD "seekelt", persze sokkal halkabb, de jelenleg ez a leghangosabb a gépben. Inkább az zavar, h nem tudom ez azért van, mert ~2,5 éves már a SAGA II, vagy volt eddig is...Az XFX tetszik,
ebben a 12 V ág is egyben van?OK, gyárónál írja is.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #42508 üzenetére
FSP-nek szinte alig van egybe hagyott 12V-os ággal tápja... a Raider széria, Aurum Pro-k és az ERN 600/700/750
A Fractal Design nem gyárt tápot csak matricáz. Korábban volt két FSP belsős tápja (Integra 400 ill. 500) ezeket leszámítva hulladék ATNG ill. HEC beles tápjai vannak, ami nem ajánlott!
A Thermaltake szintén...ezek közt is csak elvétve találni használható tápot.
A Be Quiet! - leszámítva a felejtős Pure Power L8 sorozatot/HEC elektronika - szintén FSP elektronikára épít. Nincs egybe hagyott 12V-os ággal rendelkező tápjuk csak osztott.
Az Enermax az alsó kategóriában CWT belsőt használ, nem saját Enermax fejlesztésűt...pl.NAXN, GX, Tomahawk sorozat. Nem rossz cuccok, de nem az igazi Enermax minőség.15k környékén az XFX Pro 450 ill. 550 az ajánlott vétel!
(Seasonic elektronika, egybe hagyott 12V-os ág, 80Plus Bronze minősítés, ADDA venti, ami halkabb, mint a Yate Loon)
450W - max.408W teljesítmény-34A [link]
550W - max.528W teljesítmény-44APICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ViZion
félisten
válasz Potzee #42513 üzenetére
Köszi Neked is!
Valamikor lecserélem sztem a 450 W-os darabra, az elég a konfigomnak.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
KAMELOT
titán
Seasonic Platinum Series Fanless 460 W Akinek jó hatékonyságú és 0db-s táp kell.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ViZion
félisten
válasz KAMELOT #42516 üzenetére
Jáááájjj... ez kell nekem, csak az árát kellene megfelezni
-
Wheeler8
csendes tag
Sziasztok!
Az első hozzászólásban a hatásfok=1-veszteséget ki tudná valaki javítani? Nagyon bántja a szememet .
Az úgy sehogy nem jön ki. (ha mégis akkor bocs és megeszem a kalapom) -
syberia
veterán
válasz Potzee #42522 üzenetére
Nagyon tetszik az a kis G360, 12V ágon ugyanannyit tud mint
a mostani FSP 450-es és gold hatékonyság...14-ért megvenném
de a mostani árak mellett egyszerűen nem éri meg lecserélni a régit1 éve írták itt: Most nagyon jó áron (~13k) van a 400-as Aurum...
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
djzsolt12
csendes tag
Üdvözlöm a kedves fórum társakat, a következő tápról szeretnék véleményt kérni, mennyire jó, és mennyire megbízható, mit bírna el akár, és bírná a sli-t?
Chieftec Nitro II 85 + BPS-750C2
a jelenlegi konfigom a következő:
phenom 955 black edition proci
asus m5a99fx pror2.0 alaplap
2x2gb kingston ram 1600mhz-es
és egy darab msi gtx560ti hawk videókártya (majd később vennék még egy gtx560 ti kártyát)
1 ssd, és 1 vinyó
a jelenlegi táp enhance ATX-0250G
A válaszokat előre is köszönöm. -
Potzee
addikt
válasz djzsolt12 #42531 üzenetére
Szia!
Chieftec Nitro II 85 + BPS-750C2 egy elég komoly paraméterekkel rendelkező táp (egybe hagyott 12V-os ág, 60A, max. teljesítmény 720W, 80Plus Bronze, moduláris) de - ha jól tudom - egy régebbi CWT elektronikára épül és már nem élő modell a Chieftec kínálatában. Talán újonnan már nem is beszerezhető...
Teljesítménye elég egy SLI rendszerhez!
Bár, én egy Seasonic, Enermax, Enhance elektronikát használó tápot jobban preferálnék...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
djzsolt12
csendes tag
-
djzsolt12
csendes tag
válasz Potzee #42534 üzenetére
Az nem nagyon számít hogy moduláris legyen csak az ár, nem szívesen mennék 900 fölé, hanem azon belül. De amúgy szerintem a chieftec se hinném hogy problémába esne 2 olyan kártyával mert azért ahogy néztem teszteket, elég jól üzemmel. a tesztekbe két gtx295-ös kártyát is elbírt pedig azok sem kis fogyasztással rendelkeznek, de várom még a további javaslatokat, meg hozzászólásokat.
-
Zala81
tag
Sziasztok! Szeretnék egy jó, halk és megbízható tápot 15e ft ig. Konfig:asrock extrem4 alaplap, 8320as proci,7850 kari ssd +2 vinyo. Előre is köszi!
-
Irvine18
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy a következő konfighoz mekkora táp javasolt? Jelenleg egy gagyi 580W Black Power hajtja, de eddig bírta. Ha tudtok javasolni konkrét típust is azt megköszönöm! 600-650W körül gondoltam én és később még fejlesztés is belefér akkor (pl alaplap és proci csere 1155-re). Ár kategóriában 15e körül gondoltam +- pár ezer. Köszönöm előre is a segítséget
ASUS P5Q3, Intel Core 2 Duo E8400 - Zalman CNPS7700 AlCu, 2x4GB Kingston HyperX DDR3 1600Mhz, Sapphire Radeon HD5770 1GB DDR5, WD 500GB SATAII, Thermaltake V3 Black Edition 1x16cm+1x8cm kék ledes venti
[ Szerkesztve ]
-
Irvine18
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Minden ami hőszivattyú
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- EAFC 25