- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
Jaj rendben, én még abban a tudatban voltam hogy a superb460-nak amekkora sikere volt itt, hogy hátha ez is olyan jó, de akkor sajnos nem..
Van egy ismerősömnek akinek boltja van ctg450 és elvileg 6k körül ideadná.
Még azért szétnéztem ezt találtam, ez a Sharkoon 450W SHA450-8P egész jónak tűnik, de erről sajnos egyáltalán nem találtam semmit, szerintetek? Ez volna az utolsó kérdésem, ha ez se nyerő akkor marad a ctg[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
lsc
nagyúr
LC Power Gold tápteszt. Kár hogy nem tudok németül.
Az élet kegyetlen .
-
ZozzHUN
addikt
válasz Swen017 #41160 üzenetére
Bőven elég lesz.
(#41138) Algol : Hát igen, egész teszt alatt nem tudom, hogy mit futtattak, lehet furmarkoztak vagy kombustoroztak is, nem túl egyértelmű. Szerintem kicsit sok, de közel áll nagyon az igazsághoz, ezen már nem múlik semmi. 400W elég ezeknek amik a cikkben vannak. Végül is nem értem min akadtunk fenn? (Nem emlékszem )
[ Szerkesztve ]
-
-
Algol
senior tag
válasz Graphics #41142 üzenetére
Tapasztalatom, hogy a régi Chieftec GPS sorozat tápjai, mint a fentebb szóba került Chieftec PS-450AA-101A, de a 400 - 550 W-os példányok is, 3-4 évnyi használat után tömegesen, 50 %-os arányban megadták magukat. Mindez persze a garancia lejárta után történt, igaz kettő még a garanciális idő alatt ment tönkre. Itt összesen 20-25 gépről van szó.
FSP-k is mentek tönkre kb. ugyanennyi használat után: Blue Storm II, THA, HLC. Ezekből kevesebb, de kevesebbet is építettem be belőlük.
A tönkrement tápok helyére néhány Corsair CX-400 került (e tápok Magyarországon való megjelenésének időpontja körül), de legtöbbet a Chieftec CTG sorozatával helyettesítettem. Ezekből azóta még egy sem romlott el. Persze ennek is csak ki kell várni az idejét.
Egyes FSP típusok rákfenéje a bennük alkalmazott CapXon kondenzátorok gyenge minősége. Múltkor egy FSP 350-60 HLC összes szekunder oldali kondiját ki kellett cserélnem. Ebben az esetben pontosan tudom a táp működési idejét: 10.445 óra. Ez napi 8 órás használattal számolva 3 és fél évet jelent. Hogy ez kevés-e vagy sok, azt ki-ki döntse el maga.
Vannak olyan tápok, amelyek azért tovább bírják. Egy Enermax EG425AX-VE nálam 10 éve megy.
Üdv: Algol
-
Algol
senior tag
válasz ZozzHUN #41161 üzenetére
A tesztben megnézhetted volna, de ide másolom:
Battlefield 3
Batman Arkham City
F1 2011
Totalwar Shogun 2
Skyrim
Star Wars: The Old Republic
Mass Effect 3 Demo
3DMark 11Az itt felsorolt összeset futtatták és a futás során valaha mért legnagyobb értéket adták meg.
"Végül is nem értem min akadtunk fenn?"
Mi ketten semmin sem.
Más valaki nem akarta tudomásul venni a teszt eredményeket, szerintem el sem olvasta, hogy mit írtam.[ Szerkesztve ]
-
Freeze18
csendes tag
konfig:
i5 3570k
asrock z77 pro4
asus hd7950 dc2t-v2
2*4gb corsair vengeance lp @1600mhzfsp raider 550 vagy xfx pro 550? (vagy teljesen mindegy, abszolut zero külöbség a kettő között? akkor xfx-et veszek, mert szép kábelharisnyás, jobb döntő tényező híján )
Meggyőzhető vagyok másra is, keret ~20k.Előre is köszi a segítséget!
-
prof.hardver
csendes tag
üdv mindenkinek!
egy kis segitség kellene a konfighoz táp választására:
alaplap:asrock 990fx extreme 4
proci: fx-8120
ram:geil evo leggera 1600Mhz 2x8gb ez bővítve lesz később még ennyivel
ssd:későbbi terv
hdd 1: wd 5000aakx 500gb - oprendszernek
hdd 2: wd30ezrx 3Tb - háttértárnak
vga: asus gtx660 ti-dc2t-2gd5 top
odd 1:samsung sh-224bb/bebe
odd 2:lg sh-d163c/bebe
táp: ??tuning kizárt.
A következő tápok valamelyikén filozok megvételre: csak moduláris lehet
- CM silent pro gold 600W ez idáig hiánycikk
- seasonic g-550 80plus gold modulár
- enermax triathlor fc tápcsalád, a legujabb szériát nemrég dobták piacratippek,javaslatok jöhetnek.Ki melyik tápot javasolja.A válaszokat köszönöm.
-
tag
Sziasztok!
Új tápot szeretnék venni, mert a kb. 7 éves Enermax Liberty 500-asom gyengélkedik. Valami hasonlóan hosszútávon megbízható darabot akarok és nem baj, ha most még picit túlméretezett lesz, ki tudja 3-4 év múlva mit aggatok rá.
Jelenlegi konfig: i7-3770K@4,5Ghz, GTX 570, + az apróság
Később lehet kap még egy VGA-t a rendszer.Amit kinéztem:
Corsair AXi 760W
FSP Aurum PRO 850WKíváncsi lennék a véleményetekre a fenti tápokról.
Előre is köszönöm!
-
bobmesa
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, mert nem értek a témához, több egymáshoz kapcsolódó kérdésem is lenne.
MSI P45 Neo-F alaplap
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz + Arctic Freezer 7 pro Rev.2 hűtő
2x2GB DDR2 800MHz Modul
NVIDIA Geforce GTS 450
Samsung HD501LJ 500GB 7200RPM SATAII
Samsung DVD Writer
+TV tuner kártya
+4 db usb eszköz
+12cm rendszerhűtő ventillátorEz lenne a konfigom. Ehhez keresnék egy új tápot.
Szeretném kérdezni, hogy ennek kiszolgálására egy "Chieftec 500W CTG-500-80P" tápegység elég lenne-e.
Illetve ha bővíteném a gépet még egy winchesterrel és egy hűtőventillátorral, azt is bírná-e.További kérdésem pedig, hogy jelenleg a gépben egy "Deer" nevű rettenet van, ami ezen topic szerint is veszélyes, illetve máshol is olvastam, hogy az egész gépet viheti magával, ha tönkremegy. Szóval a kérdés lényege az lenne, hogy a fentebb említett Chieftec már nem csinál ilyet ha tönkremegy? Van benne valami védelem, hogy az alkatrészeket ne tegye tönkre, ha a táp elszáll vagy eleve gyári hibás?
A válaszokat előre is köszönöm(még ha a kérdések amatőrök is)!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bobmesa #41170 üzenetére
Sok is , de ha a későbbi platformváltásra is gondolva akarod megvenni, akkor a CTG jó választás
A Chieftec nem gyárt tápokat, ebben a szériában Sirtec belső van, nem kell aggódni, nem visz magával semmit.
A Deer viszont levadássza a gépet gyorsan
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
bobmesa
csendes tag
válasz Graphics #41171 üzenetére
Igen, igen, direkt úgy néztem, hogy valami "nagyobb" teljesítményű legyen ha esetleg cserélni kéne valamit meghibásodás vagy egyéb ok miatt. De mivel nem értek hozzá, gondoltam megkérdem.
Igazából a legfontosabb rész az volt, hogy nem tesz-e tönkre mást. De akkor úgy veszem ki a szavaidból, ha ez tönkremegy/eleve rossz akkor csak ezzel kell garanciába rohangálni csere után, a többi alkatrész miatt nem kell aggódnom, azok biztonságban lesznek. Számomra ez a legfontosabb, mert a gép már nagyon hozzám nőtt.
A Deer meg konkrétan több, mint három éve van a gépben, mert nem értettem hozzá, hogy mennyire lehet veszélyes. Viszont itt az idő, hogy nyugdíjba vonuljon.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz bobmesa #41172 üzenetére
A Deer és a hasonló tápok olyanok, hogy a ráírt teljesítmény közelében sincsenek, illetve leginkább terhelés hatására tudnak veszélyesek lenni, ha kilépnek a szabványból...
Chieftec CTG széria jó táp, volt ilyenből 4-5db-om is, amiket gépbe tettem, és teljesen jó. és halk
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Ribi
nagyúr
válasz CoolBoy323 #41174 üzenetére
"Később lehet kap még egy VGA-t a rendszer."
Szóval kell az oda. -
törölt tag
válasz prof.hardver #41168 üzenetére
Mindegyik jó táp, de bőven elég kisebb is. Seasonic G sorozatból a 360; 450W-os darabokat nézd meg.
-
adatfalo
senior tag
Hello.
Most már megvan az új konfig legtöbb alkatrésze.
Intel Core i7-3770K
ASRock Z77 Extreme4
KINGSTON HyperX Red 16GB [2x8GB] 1600MHz
és vagy egy HD 7970 vagy gtx 680 (még nem döntöttem)Szeretném a procit húzni.
FSP Raider 550W erre a tápra gondoltam, szerintetek?
Köszi előre is.
www.adatfalodesign.hu
-
-
adatfalo
senior tag
válasz Grave_444 #41179 üzenetére
Még 1 hónapja ezeket ajánlgattátok:
FSP Raider 550W, XFX Pro 550W, SEASONIC S12 II 520W
Ezek árban kb egy szinten vannak, de ha tényleg egy majdhogynem dupla áru táp volna hozzá való, akkor valahogy megoldom.(nem eszek pár hétig ) Csak már beleéltem magam, hogy "olcsón" megúszom.
www.adatfalodesign.hu
-
L1ZRRR
senior tag
válasz adatfalo #41180 üzenetére
Nem arról van szó, egy ilyen kaliberű táp is elviszi, de azért egy ilyen " majdnem h fullos " géphez dukálna egy Corsair HX-650 mondjuk.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
tag
Így van, jön hozzá még egy VGA és ahogy írtam is, egyszer akarok pénzt kiadni tápra egy darabig.
Esetleg valakinek valami véleménye a két tápról (FSP Aurum Pro 850, Corsair AXi 760).
Kicsit a Corsair felé hajlok, mert 7 év gar, full moduláris, 20% terhelés környékén kikapcsolja a ventit + elég jókat írnak róla a tesztekben.
Kontrának viszont ottvan, hogy a belét a "Flextronics" gyártja, akiről én speciál semmit nem hallottam még, szemben pl. az FSP/Seasonic/Enermax-al, akiknek már nevük van a tápgyártásban. -
L1ZRRR
senior tag
Nekem AX 760-am van.
Nagyon erős, halk megbízható.
Platinum minősítésű, egyébként dobozon az van h 70 % terhelésig nem kapcsol be a venti HYBRID mode-n.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
prof.hardver
csendes tag
válasz #25712384 #41176 üzenetére
Köszi a választ,kicsit ledöbbentem a 360W tápon .
psu kalkulátorral newegg.com -on kiváncsiságból megnézettem és 500-550W-ot hozott ki.
oké félre a viccel ,ahogy magamnak számolgattam alap 385W jött ki,igénybevétel esetén ugy
460W-ra számoltam.Ezért gondoltam a Seasonic g-550-re.
Neked ez a konfig számitásod szerint hány vattot eszik?
Ha későbbiekben bőviteni akarom +1 ugyanolyan vga ugy mennyi lesz? -
Algol
senior tag
válasz prof.hardver #41168 üzenetére
Én a Seasonic G-550-re szavaznék most az Enermax ellenében. Végül is ez 80+ gold, 5 év gyártói garanciával, az Enermax Triathlor FC-550 80+ bronze és csak 3 év garanciát vállal rá a gyártó.
Tudom, hogy a vállalt garanciális idő nem feltétlenül a minőséget tükrözi, hanem üzletpolitika, de azért a realitásoktól nagyon nem szakadhatnak el, mert akkor ráfizetnének. Erről a Triathlor sorozatról az az érzésem, hogy ezt az Enermax eleve egy olcsóbb sorozatnak szánta.
Mondom ezt annak ellenére, hogy itthon egy 10 éve működő Enermax tápom van.
-
Ribi
nagyúr
válasz prof.hardver #41185 üzenetére
cpu 125W, vga 150W.
Ezekkel kb be lehet lőni, hogy játék alatt mit eszik.
Alapon szerintem 220-250W körül eszik.
Tuning lesz? -
Algol
senior tag
Vigyázz, nem mindegy, hogy milyen GTX 660 Ti kártyát választasz.
A kérdésedben szereplő Asus kártyáról
itt egy teszt és bizony a rendszer játékokon 380 W-ot vett ki a falból. Ott 92 % hatásfokú táppal tesztelték, ezért a tápnak 350 wattot kellett leadnia.Ha csak 2/3-ad részig szeretnéd terhelni a tápod, akkor 550 W-os táp választása teljesen jogos.
[A te processzorod kicsivel kevesebbet fogyaszt, mint a tesztbeli, de az ott mért terhelés sem csúcsterhelés, hanem a hétköznapi használatot tükröző.]
Bocsánat, nem figyeltem az ott szereplő processzort 4,625 GHz-re húzták!!!
[ Szerkesztve ]
-
prof.hardver
csendes tag
-
törölt tag
Az eszmefuttatásom röviden tömören egyezik Ribiével.
+1 VGA esetén ugyanebből a szériából a 550-650 között vacillálnék. -
Algol
senior tag
válasz prof.hardver #41191 üzenetére
Bocs, de a #41188-at szerkesztenem kellett.
Cpu 125 W, VGA 150 W, összes többi 50 W, összegezve 325 W. Tuning nélkül ezt a fogyasztást sehogyan sem lehet kihozni abból a gépből.
400 wattos táp a jó választás [kisebbet nem igen kapsz].
-
Algol
senior tag
válasz prof.hardver #41193 üzenetére
A húzott Core i7-3960X (TDP: 130 W) processzor miatt lett annyi. 3,3 GHz-ről 4,625 GHz-re húzták.
Mivel ezt csak a grafikon tetején tüntették fel, azért nem vettem észre.Üdv: Algol
-
dragonfx
veterán
modulárisból melyik a legolcsóbb táp ami legalább 450es?
corsair 450es miért olcso nem okés?
melyik konkrét tipus ami nagyon jó belőle?
fsp, corsair,chieftec melyik jó még?
nem ártana valahogy ki is nézne ezért esik kia chieftec."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Grave_444 #41198 üzenetére
De már boltba sem forgalmazzák, pedig corsair is meg célozhatná a 350-450W - os kategóriát, persze folytatva a minőséget.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest