-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
no01ricsi
tag
Corsair CX400W helyett hasonló tudású tápot tudtok ajánlani?
Már csak ez kapható helyette CX430W v2, de érdekelne más márka is, mit lehet még hasonló áron kapni? 15e Ft alatt?
kösziPSN ID: PRicsi83
-
pedrő
aktív tag
-
no01ricsi
tag
Jó volt, míg jó volt [link]
A régi gépemben is fsp apn-em van és jól muzsikál, lehet visszatérek...ebben a házban elér mindenhova---CM RC-690
kettőt gyorsan néztem is:
1: FSP400-60APN 9.893Ft
2: FSP Hexa 400W 10.000FtMinőségben van köztük különbség?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: PRicsi83
-
kop8
őstag
Most ezt választottam, de nem lényeges milyen csak jobb legyen, úgyis el lessz adva!
Mert már rendeltem egy másikat fsp hexa 400-at, itt helyben, az fog megmaradni....
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
-
Peteerh
csendes tag
Sziasztok! Tápvásárlás előtt állok, és egy Chieftec iARENA GPA-350S 350W BULK néztem ki, és az lenne a kérdésem, hogy ez a táp jó minőségű-e? Ez a configom:
Fujitsu Siemens D1567 alaplap
Intel Pentium 4 2,80GHz Northwood proci
1GB Samsung RAM
2x optikai meghajtó(Cd-olvasó, DVD-író)
WD 250Gb-os SATA vinyó
PowerColor Radeon 9600xt videókártya.Ehhez biztos hogy elég lesz, csak annyi a kérdés, hogy nem túl rövidek a kábelek, meg hogy jó minőségű-e, meg ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz M_o_g_y_i #30614 üzenetére
Esetleg nem tudja a kérdésre a választ valaki?
Nagyon megköszönném, mert ezt a tápot találtam végül megfelelőnek, nagykerből is be tudnám szerezni.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
csiszi88
csendes tag
Sziasztok!
I7 2600(nem K-s) proci es egy ref gtx680 vga ala milyen tapot ajanlanatok? Lehet, hogy a vga orajelekkel jatszanek azert kicsit. En egy Corsair gs500ra gondoltam, de ugy velem jobb a profikra bizni
Elore is koszonet! -
axillar
csendes tag
Sziasztok!Épp gépépítés előtt állok és sajnos a tápokhoz annyira nem értek. A gép a következő lesz: i3 2100, Asus p8H61-M LE, megy még bele egy SSD, egy HDD és egy DVD író. Később szeretnék bele egy videókártyát, még nem tudom pontosan milyet. Vagy gtx 550TI vagy sima GTX 560. Két tápot néztem ki: Cooler Master GX Lite 500W RS500-ASABL3 és Chieftec 500W CTG 50080PB. Az utóbbinak csak egy darab pci 6-os csatlakozója van, de a GTX 560-nak kettő kell ha jól tudom. A pci csatlakozó számon kívül jelentős-e a különbség a két táp közt? Egyéb tápajánlatoknak is örülnék.
Köszi -
törölt tag
Sziasztok!
Gigabyte-G31M-S2L
iNTEL Pentium Dual Core E5200 @ 3.00ghz 2.50 helyett, CM Hyper TX3 Evo hűtővel
2 Darab winyó, sata2-s mindegyik, 250-320gb
Sapphire ATi Radeon HD 4850 512mb
Kingston DDR2 1x2gb ram 800mhz (tervezek még 2-t venni)
Codegen 400w ház-táp egyben lett véve, és szeretném lecserélni.
LG DVD-író.Ezeket néztem ki iPON-ról:
FSP Hexa 400W ~10000
Cooler Master GX Lite 500W ~13000, de erre 3 év gari van.
Corsair CX-430W ~ 13000, erre azt írják, hogy sípol standbyban.Melyik lenne a jó választás, hogyha 1-2 éven belül 1155-ös configra váltanék?
Chieftec 500W-t nem rég sikerült megnézem élőben (azt hiszem iarena), de nagyon bejött, esetleg a "nem-iarena" változata ennek?
Várom a válaszokat!
Köszi!
Az ár lemaradt
Maximum 13k legyen a táp.[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz #12634880 #30767 üzenetére
Én egy órája szereltem be egy fsp hexa 400-at, nagyon rövidek a zsinorok rajta, és elég szépen forog a venti is benne, nem egy halk táp....
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
embe
nagyúr
Hali Guruk!
Most láttam ezt az IPON oldalán. Jó ár/érték arányúnak tűnik. FSP Raider 550
Lehet erről valamit tudni? A hivatalos kommunikáción kívül? -
syl5
őstag
Sziasztok!
Adatott 20k Ft.
GTX580 mellé kellene egy táp, úgy hogy meg tudjam nézni mit bír (feszelés, órajelemelés).
Egy minőségi, de halk táp kellene nekem a mostani Be Quiet-em helyére. Full load mellett is szinte hangtalan, mérések szerint 32 dba körüli zajt ad. Ilyen halk utódot is szeretnék! Fekete szín az kéne, harisnyázás előny, és modularitás sem lenne rossz.Amit kinéztem most:
-FSP Raider 650 19k, erős, egy ágas, full load mellett ~30 dba, de nem moduláris és nem mindegyik madzag harisnyásMit mondanátok?
Új, használt apróról is jöhet, olcsóbb is jöhet![ Szerkesztve ]
-
M@rdel
őstag
válasz Archon #30775 üzenetére
Próbáld itt.
FSP Zen - csendszimfónia
Ők biztosan tudják.
Bár ahogy nézem elégé halott a topic!
Itt egy vélemény![ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Már megint én vagyok...de most egy egészen más ügyben (másik gépbe kell tápegység ). Korábban már kérdezgettem ezzel kapcsolatban itt a topic-ban, de végül nem született konkrét döntés illetve - a nyárnak köszönhetően - csak most sikerült egy kis pénzt összekaparni rá. Egyenlőre ez a tápegység a profilomban lévő géphez kellene, ám ez a konfig nem sokáig maradna így: szeretnék pár dolgot "fejleszteni" benne. Még pontosan nem tudom, hogy mit-merre-hogyan, de szeretném, ha a leendő tápomnak nem okozna gondot egy jól megtuningolt Intel i7 3770K és emellett még 2db OC-zott HD7970 vagy 2db GTX680, no meg a többi alkatrészt is. Mivel nem szeretném kicentizni a tápot, ezért én olyan 850w körül gondolkoztam, de van ahol sikerült túlszárnyalnom. Nem az lenne a célom, hogy újjáépítsem Fukushimát... A keretet ez ügyben olyan 75k körül láttam ideálisnak, viszont ennyi pénzért elvárom a tőle, hogy:
- minőségi, időtálló darab legyen
- min. 80+ Gold minősítés (a 80+ Platinum csak előny)
- fekete külső
- moduláris és hosszú kábelek
és nem legutolsó sorban, de legyen a lehető leghalkabb (légyszíves ne ugorjatok nekem azzal, hogy a VGA hűtője úgy is elnyomja az egész gépet)Ezeknek a kritériumoknak megfelelően van is pár jelöltem:
- Antec HCP-1000 Platinum EC (ezt csak azért, mert az Antec-nél csak ez Platinum) vagy HCP-850
Egy gyors kérdés közben a Be Quiet-nél úgy látom a P10-es széria még nem jelent meg. Ez mikorra várható?
- Be Quiet P10 850W (vagy P9 850W)
- CM Silent Pro Hybrid 850W
- CM Silent Pro Platinum 1000W
- Corsair AX850W
- Enermax REVOLUTION87+ 850W
- Enermax Platimax 850W
Még ez a Seasonic se jött ki? Seasonic X-860Mit tudnátok nekem ajánlani? Tudtok-e még a felsoroltakon kívül mondani mást?
Bocsánat a kimerítő levélért.
Köszönöm előre is a válaszokat!Üdv: Divi
-
Aucor
senior tag
Üdv.
FSP Raider 750 megbízható? Tudom, hogy az FSP az jó, csak személyes tapasztalat van-e. FSP Raider 750 vagy XFX Pro 650? Az XFX felé húz a szívem, de nem tudok dönteni.
-
horzi
csendes tag
Hali!
Az a kérdésem lenne, hogy a lentebb szereplő konfighoz mekkora tápot vegyek, hogy később se legyen gond abból, ha pl. bekötök egy vinyót vagy egyéb eszközöket:
Alaplap : As Rock 880-GM LE
Proci : AMD phenom x4 B55 AM3 3300Mhz
Videókártya : MSI r6570 1gb DD3
vinyó: 160Gb
Memória : Corsair XMS 3 4gb DD3
előre is köszöm a válaszokat: H. -
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Végre nagy nehezen választottam, illetve még azért egy utolsó jó tanácsot adhatnátok nekem.
Adott két táp ugyanazon 17k-s áron. Egyik használt, másik új.
Thermaltake SMART M550W, új, 12V egy ágas 42A, moduláris, fekete, harisnyázott, 17k
Chieftec CFT-650-14CS 650W, használt, 12V négy virtuális ágra osztva egyenként 18A amiből csak egy ág jut PCI-E-nek ( ) , moduláris, fekete, harisnyázott, 17k
Egy i5-2400 + gtx580 páros mellé lenne, és megnézném mit bír. A TT nagyon best-buy-nak tűnik nekem, de kicsit félek, hogy az a 42A nem lesz elég mindenre. Nyugodt szívvel megvehetem?
A CFT-től jobban félek (18A miatt), viszont arról azt olvastam, hogy elvitt egy 580-at 1000 Mhz-en is.
Szerintetek melyiket?
Köszi! -
syl5
őstag
válasz tornas #30787 üzenetére
Ez sem olyan jó, ahogy gondolom?
80+ bronze, nekem tényleg elég jó vételnek tűnik.
Szívesen meghallgatom a negatívumait is, és meghallgatok bármi más alternatívát is! Ha már kiadok pénzt tápra, akkor szeretném a legjobb ár/értékűt választani olyan 20k-ig bezárólag ebben az 550-es egyágas, viszonylag halk, fekete, harisnya, és ha belefér moduláris kategóriában. -
tornas
őstag
Van 650 W-os TT Smart is 20k körül. Vagy 17k-ért Sharkoon WPM 600 W is remek választás. Az 550 W-os TT Smart is jó, de ha 20k akkor a 650 W-os TT Smart verzió esetleg.
Különösebb negatívumai nincsenek. Korrekt darabok. CWT belsővel, és ez az egyik legfontosabb tulajdonságuk.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
matepalfi
aktív tag
egy athlon 2 x4 2.6ghz procihoz es hd 7750 vga hoz + alaplap, hdd, odd hoz eleg egy fsp 350 60 apn tap eleg lesz?
-
syl5
őstag
válasz tornas #30792 üzenetére
Na most jól megnehezedett a döntést, megint.
Nagyon jónak tűnik ez a 600-as Sharkoon is, viszont tesztek szerint ez kicsit hangosabb, de ugye 48A a 42A-val szemben ugyanolyan áron.Egyébként a zaj szint az hogy alakul?
Most Be Quiet Pure Power L7 530W tápom van, venti 14cm, max 1600rpm, és mérések szerint 22-32 db között alakul az általa keltett zaj. Saját tapasztalatom, hogy mondhatni hangtalan full leterhelve is, idle-be mintha passzív lenne.
Aztán itt van ez a Sharkoon. 14cm venti, max 1400 rpm, mégis mérések szerint akár 42db is lehet full load esetén. Ennyire nagyobb hőt termel az, hogy egy ágon 48A-t ad le, szemben a mostani 2x22, kombinált 35A-val?Mennyire lenne hangosabb szerintetek a mostanitól? Sokat számít az a +10db?
-
tornas
őstag
Ahol a Sharkoon-t tesztelték valszeg nem volt teljesen zajmentes. 1400 rpm-en a Yate Loon venti egyáltalán nem hangos. Szerintem a 42db az sok egy kicsit és pontatlan. Eleve 32db-ről indul... Pontatlan a tesztben szereplő 3,3 V-os érték is (ami 2,98 V lenne) 450 és 600 W-on is. Ez nem jellemző a CWT-re. És nem termel több hőt csak mert egy ágon adja le 12 V-ot. Szerintem nem lenne hangosabb a mostani Be Quiet tápodtól.
Meg aztán a géped nem fogja fullon kihajtani az említett tápokat, ergo nem lesz zajos a (választott) tápod. És még ott vannak a géped egyéb alkatrészei is amik lehet, hogy hangosabbak összességében, mint a tápod egymagában.
Városi környezetben minimum 20-30db a zajszennyezés a lakásban. Ez nem azt jelenti hogy halkabb tápodat nem hallod egyáltalán, mert ugyanazon a db-n más frekijű hangok is vannak a térben és így meg lehet különböztetni őket egymástól.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
syl5
őstag
válasz tornas #30798 üzenetére
Köszi, igen rákerestem a ventire, és találtam egy tube-os tesztet, tényleg nem hangos.
Viszont a Sharkoon csúnya (szerintem) piros csatlakozói nem tetszenek, nem is illenének az összképbe.
Kell nekem szted a 48A, vagy 42A is elég lesz, hogy kihozzak mindent a gtx 580-ból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest