Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • balpis

    őstag

    válasz Rider74 #25209 üzenetére

    elvileg a proci fogyasztása egyenesen arányos a frekvenciával és négyzetesen a feszültséggel.
    A VGA-nál ez valójában nem ilyen egyértelmű, mert hát ott nem minden frekit és feszültséget állítasz együtt.

    Én úgy tudtam, hogy az AMD procik fel is tudják venni a TDP-ben megadott teljesítményt full terhelésen. Igaz, egy 965 vagy 980-as is ugyanűgy 125W TDP, mint egy 955, azaz a 955 valóban valószínűtlen, hogy a 125W-ot megközelítse alapfeszen és frekin.
    De ha biztosra akar az ember menni, akkor szerintem célszerű egy elvi max. fogyasztást nézni mindenre és azokat összeadni. Igaz, a gyakorlatban ez soha nem adódik majd ki, de ez a biztos.

    Az említett esetben a proci frekije is rendesen meg van emelve, a feszültség is, így közel a duplája lehet a terhelése az alapfeszes/frekis maxnak.
    És ráadásul még tovább szeretné emelni a tuningot - ha jól emlékszem a felvetésre.

    A mostani példakonfig szerintem sem fogyaszt a gyakorlatban 400W felett, de a felső közelítést adó számítással biztos nem jársz úgy, hogy nem bírja a táp. És nem is fog 100% közelében ketyegni általában.
    Ha valaki ennyire tuningol, nem hiszem, hogy folyamatosan idle-ben járatná, azaz az alsó tartomány gyenge hatásfokának kisebb veszélyét érezném.

    A te gépedhez nem írtad a feszültséget, de gyanúsan alacsony a fogyasztása. A Prime alatti még egész hihető is - bár arra is többet tippeltem volna (kb. ennyit a táp másik oldalára, mint amennyi a konnektorból) De különösen a VGA furcsa, főleg egy OC-s változat esetében.

    notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

Új hozzászólás Aktív témák