-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Az adatlapomon található HTPC-ről van szó, annyi különbséggel, hogy a videokártya nem az lesz, az csak átmenetileg van benne, hanem egy AMD HD6570 DDR3as verziós, így van rá esély, hogy ezt a gépet egy picopsu működtesse? 120-160W-os. Illetve van-e értelme kiadni ezekért 20k-t ha 10 körül kapok egy be quite 300-350Wos 80+ sfx méretű tápot.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Remington
őstag
sziasztok. adott egy 300w-os lite-on táp ami 19a-t tud leadni 12v-on.
elég lesz ez egy intel e2180+hd4850 konfighoz?
https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
h1n1_900
senior tag
Ha nem húzol semmit és nem furmarkal fogsz játszani akkor elégnek kell lennie.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz h1n1_900 #18404 üzenetére
Szerintem nagyon neccesen, sok mázlival: én pár éve azért voltam kénytelen lecserélni a Csifi 360W-os tápomat (típusát ne kérdezd, már nem emléxem, de úgy 9 éves jószág lenne most), mert az Athlon II X2-250-hez vettem egy Sapphire 4830-at. Játékok közben (Crysis, mi más.... ) rendszeresen újraindulgatott a gép, a Furmark meg azonnal kifagyott. Annak a tápnak 1 db 17A-es 12V-os ága volt, és a 4830 akkor még alapon ment (a proci is). Vettem egy Hipro 400W-osat (14 + 15Amper a két ágon) és minden gondom megszűnt, sőt innentől kezdve igen erős tuningot is használhattam minden gond nélkül.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
kyd
tag
Hali!
Szerintetek egy 500W CHIEFTEC CTG-500-80P vagy egy ugyanilyen 550W-os legyen, egy ilyen géphez: Phenom ii X3 B20 tuning, fesz emelésel, gtx 560ti, 2x2 gb ram, 2 hddd, -
mr_ricsi
veterán
Van itt a kezemben egy HIPRO HP-D4802RWR2 táp.
Ami meglepett, hogy a 12V1 és 12V2 19-19 A-rel terhelhető, a kombinált teljesítmény 430W.Csatlakozók:
Fő tápegység-csatlakozó 20+4 tűs, 1 db.
12 V csatlakozó, 4+4pin 1 db.
PCI Express tápegység-csatlakozó 6 tűs, 2 db.
Perifériás tápcsatlakozó, azaz Molex, 4 db.
SATA tápcsatlakozó, 4 db.
Floppy meghajtó tápcsatlakozó, 1 db.Adtak hozzá a dobozban 4 db fekete kábelkötözőt, és 4 db fekete(!) csavart.
Van rajta hálózati főkapcsoló
Fekete színűNegatívum:
- a gyári tesztpecsétek teljesen eltűntek, csak a dobozon van leírva, hogy 100%-os Burn-In, vibráció-, és nagyfesz teszten esett át
- hogyan lehet ez forgalomban az EU-ban, ha nincs benne PFC?
- hálózati kábel nincs (nekem nem hiányzik, de a dobozos HiProknál eddig ez volt az egyik különbség a zacsis változathoz képest.)A jövő héten letesztelem, és ha 1 hét alatt nem döglik be, akkor valószínűleg nem lesz szükség a 3 év garijára.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz h1n1_900 #18411 üzenetére
A típusszám szerint nem kellene lennie, a passzív PFC tekercsét nem is látom benne.
Hogy aktív van-e, majd a jövő héten megmondom, miután kipróbáltam."De jó, hogy végül nem vettem meg..."
Mert ez miért probléma?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Trevi
tag
Sziasztok szeretnék venni tápot a gépembe és még nem tudom hogy milyet!
ezek vannak 10.000ft-ér
Hipro
Coler Master
Chieftec[ Szerkesztve ]
-
-
MMIX
addikt
válasz mr_ricsi #18410 üzenetére
Ez egy régebbi hsz volt, azóta kiderült, hogy a régi azonos típusnevű Hipro tápokban is belet cseréltek. A HP-D430..... és HP-D480......-ban is. bolt fórum _DiEGO_ - 2011-10-05 19:43:30 képek az új beles tápról a régi bonyolult néven. Az olcsó egyszerű neves Hiprok bele van ebben is.
Gyártóra tippem: [link]
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
Olyat hallottam ma, hogy beszarás. Helyi boltban az eladó azt mondta, hogy 400W-os tápot már nem hozatnak, mert mindenki az 500-as viszi (vagy nagyobbat, persze Codegen és tsai-ból). Ez se látott még fogyasztásmérőt gépre kötve. Az emberek persze bekajálják, hogy a mai gépek többet fogyasztanak, mint elődjeik, persze ez pont fordítva van, hála az energiatakarékos megoldásoknak.
-
Horvát Péter
csendes tag
amd x2 240
2*2gb ram
3*sata 1tb
hd 4670
soundblaster audigy 4
pioneer dvd rw
konfighoz szeretnék venni ati radeon hd5770 kártyát.
Jelenleg FSP350-60THN-P tápom van, elviszi majd az új kártyával vagy kéne új tápot is vennem??
köszi a segítséget -
vzsryl
nagyúr
válasz Horvát Péter #18427 üzenetére
Továbbra is elég lesz.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
mr_ricsi
veterán
"azóta kiderült, hogy a régi azonos típusnevű Hipro tápokban is belet cseréltek"
Időközben én is rájöttem erre. Sem külsőleg, sem belül nem hasonlít az eddigi Hipro 480-asokra."Az olcsó egyszerű neves Hiprok bele van ebben is."
Amennyire bele lehet látni, nincs nagy hasonlóság a 3 betűs tápok belsejével.Egyébként Jamicon kondikkal van telerakva, és Young Lin DFS122512m a venti típusa. A csatikat itt gyártották.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Arra kérnélek titeket, hogy segítsetek dönteni két táp között:
Az egyik az egy Corsair HX520 - ezt használom (az első megbízthatónak nevezhető tápom - az ezelőtti FSPről (Epsilon 700W) és Zalmanról (ZM500HP) ez nem mondható el!) - nem vagyok benne biztos, de talán 5év garis, a garanciajegyen nem szerepel (2009-ben lett véve).
A másik pedig egy Chieftec cft-650-14cs - erre 2013-ig van gari egy kiskerbe.
Szerintetek melyiket érdemes megtartanom? (az adatlapomon látható a konfigom). Valamiért a Corsair felé húz a szívem, mert szerintem jó táp viszont kérdés, hogy jobban járnék-e a nagyobbal...Nem tudom, hogy fogok-e bővíteni vagy sem.
Köszi!A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
Knilee
tag
hello
tudnátok ajánlani egy jó tápot max 10.000Huf -ért 350-400w elég az előző egy fsp 350pnr volt de kifújás után olyan hangja lett mint egy traktornak
köszi -
ROGER PAPÓ
csendes tag
Srácok!
Chieftec ctg 500 vagy Sharkoon Rush power M 400w
Phenom 2 x4 945, gtx 460
Gtxre 500w minimumot ír giga oldala.
-
ROGER PAPÓ
csendes tag
válasz ROGER PAPÓ #18441 üzenetére
Még hozzá tennék egy CM GX 450es versenyzőt is.
-
Andiciculi
csendes tag
Üdv hali!
Beszereltek ma egy új CODEGA 450W tápot a gépembe de amikor bedugtam a tápkábelt a ház oldalán lehetett érezni a feszültséget illetve a gép felső hátoldali részen ahol a táp hátulja van ez mire utalhat? help!! -
lizRRR
őstag
-
C0d3r
addikt
válasz Andiciculi #18443 üzenetére
Szerintem arra, hogy azt az életveszélyes, ipari hulladéknak minősülő tápegységet le kell cserélni valami megbízható típusra.
5-6.000 Ft-ért Chicony Hipro 350 W / 430 W az, ami megbízható és elérhető áron van. -
DeskJeti
tag
Egy kis segítséget kérnék.
FSP Hexa 400W csatlakozóit néztem, feléről nem tudom, hogy mi. Valaki segítene rájönni, hogy passzol is a gépbe? Addig eljutottam, hogy sata. -
h1n1_900
senior tag
válasz ROGER PAPÓ #18442 üzenetére
Ezek kozul a GX450 a legjobb valasztas.
Sharkoon 12V-on elegge gyenge.[ Szerkesztve ]
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.