- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz Rowon #150696 üzenetére
ASUS Prime volt eddig is, alaplap, írják a cikkben is.
Az fix (kábeles 12VHPWR) 4-ből csak kettő van bekötve mint, az adaptereknél. COOLMAX FOCUS II 800W ETA BRONZE PCIE5
Nekem 8. Shiyan Nianfeng ElectronicsRajt
Seasonic FOCUS GX ATX 3.0, minimum 750W, 13.5 cm venti, szálanként necc harisnya.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
-
-
MMIX
addikt
Sharkoon Rebel P30 Gold ATX 3.0 850/1000/1300W (az 1000W fehér is)
HighPower. Ház is van Rebel[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
Hellósztok!
Új videokártya miatt esedékes lehet tápcsere, így ezzel kapcsolatban kérnék segítséget, hogy érdemes-e cserélni és ha igen, akkor mire.
Jelenleg egy EVGA 650 GQ van kötve a lenti gépre és habár nem vágta le a tápot egyszer sem, de nem tudom, hogy mennyire mozgok a határon.1.: Mennyit szánnál rá?
- Kb. 50.000 Ft alatt szeretném megoldani.
2.: Milyen gépre kötnéd?
- Ryzen 5 5600X, XFX MERC 319 6950 XT, MSI B550 Tomahawk, 2db M.2 SSD, 1db SATA SSD, 2db 5400rpm HDD.
- Nem ragaszkodok hozzá, de modularitás és halk működés (nem kell, hogy passzív legyen) preferált lenne.Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
-
R0GERIUS
tag
válasz zooliii #150707 üzenetére
Köszi, ezeket felírom magamnak.
UV-t szeretnék és még kísérletezek vele, de szemezek erősen egy erősebb tápegységgel, hosszabb távon lehet még kap egy erősebb processzort a fenti konfig, de minden esetre a jelenlegi 2x8 GB mellé még 2x8 GB RAM-ot szeretnék és akkor már lehet túl megyek a tápom limitjén.
A jelenlegi tápkábeleim amúgy is iszonyatosan merevek, így már nekem az is plusz lenne, ha kicsit jobb kábeleket kapnék.
Perpillanat az oldallapját a házamnak nem tudom visszarakni a kábelek merevsége miatt.[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
Szép délutánt mindenkinek, segítséget szeretnék kérni a következőben.
Vettem egy ilyen tápot:Tegnap előtt össze raktam, kapcsolom be a gépet és semmilyen venti nem forog (rendszer hűtő, CPU, VGA) csak a táp. Illetve CPU led világít.
Ma kaptam az alaplapos topikba segítséget. Kitettem asztalra a konfigot hátha,de úgysem akart életre kelni sajna.
Aztán kipróbáltam most az előbb az előző tápommal (fsp hexa 85+ 550) és elindult simán.
A következő a kérdésem.
Ez így jól van bekötve?
Nem volt még moduláris tápom. A pcie a CPU illetve a drivers adta magát,de az alaplapi MB nem tudtam hogy kell. Vagyis tudom hogy kell bedugni, csak lehet a másik végét kéne a tápegységbe? Vagy mindegy melyik végét rakom az MB foglaltba?
Vagy küldjem vissza?
Elnézést a buta kérdésekért, nem értek a tápokhoz.Előre is köszönöm.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
PodMAN
senior tag
Üdv Szakik!
Unokaöcsém szeretne gaming-re egy új gépet B550 + Ryzen 7 5800x + RTX3060 kategórában mozogva. Egy minőségíbb 650W-os táp elég lehet? Milyen tápot ajánlanátok hozzá? A büdzséből szerintem olyan 30.000Ft környéke maradna erre a célra.
-
Cs1csó
félisten
válasz PodMAN #150714 üzenetére
Kapásból még egy 550-es is elég, az az RTX nem sokat kajál, 170W-ot ír maxot, egy combosabb játék alatt is megáll a konfig fogyi kb. 300W alatt.
Ha nincs OC vagy egy kis alulvesz is van akár 450W is elég de azért ennyire nem kell lemenni, simán vehet egy 650-eset is, de annál nagyobb már tényleg nem szükséges.
pl.:
FSP Hydro K PRO 600W 80Plus Bronze 23,4k-tól[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Cs1csó #150715 üzenetére
Az az fsp egy üres doboznak felel meg kb. ,régi Codegen táp is több anyagból állt.
Meséltem ,hogy kikapcsolt állapotban is eresztett feszültséget az alkatrészekre ,nem a régiek már ezek az olcsó fsp k.
Változnak az idők ,én ezt a tápot senkinek sem ajánlom.
SS G12-el már nincs gond ,jók a feszültséget és nem egy üres dobozt kap 25k ért.
Legalább a Seasonic még mindig a régi. -
Graphics
Jómunkásember
válasz TechN7ne #150716 üzenetére
Már megint kezded? Codegent FSPhez hasonlítani, egy szakmai fórumon?
Éveken keresztül ajánlottál Te is itt FSP tápokat...
Másoknak is ajánlottál, akkor milyen megfontolásból?Érdekes, ezt olvasva tök mást írtál 3 éve....
FSP k voltak még egyedül a régi Corsair on kívül ,amiben meg tudtam bízni.
Seasonic nál meg hogy perzseli az alkatrészeket ciripelés közben ami szabad füllel jól hallható ,ha vlkit az ilyen jelenség nem érdekel azt nem is érdekli a gépe időtartalma sem.Inkább legyen picit hangosabb egy venti ,mint hogy ciripeljen hangosan bármelyik alkatrész.
Nem a fiatalság és az öregséghez köthető ,mert a durva coil whine teljesítmény csökkenéssel is jár ,ami úgy jelenik meg ,hogy hanggal párhuzamosan akadozik a folyamat ,nem csak hangos ,perzselő és idegesítő ,de a teljesítményt is visszafogja ,elég elátkozott helyzet ,nem kívánom szívemből senkinek.
Így Seasonic tápot sem ajánlanám senkinek.Nos akkor minden evben mas a szitu?
Aki olvassa az írásaidat elég hamar döntés képtelenné válik az ajánlások alapján...[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Graphics #150717 üzenetére
Ha van időd vegyél egy hydro K tápot aztán írd le a véleményed róla ,rendben?
Ezt a beszélgetést csak úgy tudnánk tovább folytatni....
Én már megtettem ,A változás a gyártónál vlhol ebben az évben kezdődött ,hidd el én voltam a legcsalódottabb ,
Szép napot neked ,[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz TechN7ne #150718 üzenetére
Ezt múltkor is megírtam, nem kevés mennyiségű táp folyt át a kezeim között.
De keresek egy ilyet is.
Múltkor is írtad, régen nem volt annyi táp, megcáfoltuk, de volt, rengeteg.
Viszont az FSP legalsó polcos tápját sem hasonlítanám egy Codegenhez.
Szakmai topicban vagyunk....
Legutóbb a Cooler Master összeset húztad le .. ezt sem lehet kijelenteni így, hogy mind szar.[ Szerkesztve ]
-
Balu_tref13
csendes tag
Sziasztok!
A régi gépem adnám oda a lányomnak, de a jelenlegi videókártyát szeretném cserélni előtte. Emiatt nem tudom, a jelenlegi táp elég lenne-e vagy nagyobbra kell esetleg váltani.
● 35.000Ft alatt kellene megoldani.2.: Milyen gépre kötnéd?
Asus M5A78LM-LX3
FX-6300 CPU + ID-Cooling SE903 hűtő
PowerColor Radeon RX 550 4GB Red Dragon ------> RX 570/580-ra lenne cserélve
16 GB RAM
Crucial MX500 500GB SSD
Toshiba P300 3TB HDD
Chieftec 500WA ház egy régi no-name, de cserélve lesz egy Kolink KLA-002-re v. KLA-003-ra
● Lehetőleg halk legyen -
Graphics
Jómunkásember
-
qdak
addikt
Rasurbo bap 550 vélemény ?
Köszönöm.
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Sir Default
csendes tag
Sziasztok!
Volna pár kérdésem ATX 3.0 -3.1 agyvérzés ügyben mert beletörtem a reviewkba meg olvasásba.
Jelenlegi konfigot épp szétszedném közepes frissítésre:
B450 TUF Pro ---> X570 CHVIII Dark Hero
32GB 3600 C16 RAM
2700x ---> 5900x
Cryorig R1 Universal
2060 Super (ez RTX 5000ig várós vagy 3080ti/4070ti-re csere, de nem sok a bizalmam a 4xxx szériával ha a táp mizéria nem lenne elég )
970 evo 500GB ---> Firecuda 530 1tb
Toshiba HDD 3tb
WD red pro HDD 4tb
FSP Hydro G 750W (3,5 éves, eddig vitte a fenti mindent) ---> ?
Munka gép amin tök véletlen elmegy minden játék is..
Kinéztem végre (nemtudom jól e) egy FSP Hydro Ti Pro 1000W tápot, hogy ebben a szét-össze körben meglegyen de majd AM6ra váltástól is alkalmas legyen tápolni. AM6ig meg élnék evvel a konfiggal csak a GPU csere lenne még, ha érdemes egyáltalán.
Kérdéseim:
- Vehető-e a fenti táp?
- Vehető-e a fenti táp, ha bejön a 12V-2X6 a 12VHPWR helyett?
- Hogyan felszereltek vehetőek bármely ATX 3.0 márka-típusból, ha a tápcsati mizériát tekintve az új szabvány védelmét is akarnánk élvezni de a mostani választékból nézünk? Lemaradunk valamiről?
- Vagy érdemes ebbe is kivárni és ATX 3.1-AM6 körül egy nagyobbat váltani, addig meg kiszolgál a jelenlegi táp? Közben úgy hallom már az új csati kezd stikában meg is jelengetni új kártyákon de standard még sehol..end-user testing ftw.
Nagyon köszönök bármi tanácsot, bocs ha nagyon bokros lett a poszt. -
Graphics
Jómunkásember
válasz Sir Default #150726 üzenetére
Aki sokáig vár, sose vesz gépet/bármit.
Túlaggódni nem kell a témát szerintem.
- Vehető.
- Ha be is jön másik csatlakozó, az felülről kompatibilis marad, illetve szerintem biztosítanak kábelszettet is, főleg egy modulárisnál.
-Utolsót és az utolsó előttire: de nem értem miről is maradnál le.Ha egyelőre marad a VGA, akkor szerintem a táp is maradhat.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Default
csendes tag
válasz Graphics #150727 üzenetére
Oh ez jól hangzik, azt hiszem leginkább nyugodt lelkivilágról gondoltam lemaradni mert sikerült pont összevásárolni új cuccot miközben ott lehet a pont kövi szuper új dolog ami pont megoldaná annak a gondjait onnantól és ez a generáció csak ami iylen adapteres-szórakozós
Kicsit úgy tűnik úgy oldja meg az ipar, hogy megy a vonat de a sínt is közben rakja elé. De a net is szeret rajta jó sokat hőbörögni ezt is látom és nem tudtam felmérni, van-e és mekkora gond most frissíteni mert tele van minden ezzel a kérdéssel hogy akkor most a zsír új 12vblabla tápom mehet is a kukába, mert nem jó az egész? átvertek?? Mi lesz következő kártyákkal? ATX12VO? etc. Ezért is fordultamfel márhozzátok -
MMIX
addikt
Akkor 650W és félmoduláris.
NZXT C650 BronzeFSP Hyper Pro nem csípőknek:
Deepcool PK**0D
DEEPCOOL PK800D
Akkor nem Yate Loon vagy Hong Hua
MSI MAG A650BNFull moduláris
Chieftec CHIEFTRONIC Steel Power 550W 80+ Bronze ventillátorral dobozos tápegység BDK-550FC akciós 23k.[ Szerkesztve ]
-
válasz Graphics #150737 üzenetére
Látok ÁK-n párat ebből a PK***D szériából: [link] [link] [link]
Én azt mondanám, ha a PK800D-hez képest az 550-es és a 750-es csak teljesítményben különbözik, építési minőségben nem, akkor teljesen jó választás lehet mindkettő. Ár-értékben jó tápegységek.
Szerk.: én is CWT feliratot látok a trafón.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz Rowon #150738 üzenetére
Amit még látok, hogy a topológia DF + DC-DC. Double Forwardnál olvastam olyat, hogy a kialakítása végett nagyobb az esély rá, hogy a tápegység coil whineos lesz. LLC-nél a legalacsonyabb erre az esély.
De akárhogy is, 19k-ért az 550-es szerintem teljesen megéri.
Szerk.: Viszont +2 ezerért meg ott a Seasonic B12 BC-550 [link] , ami LLC + DC-DC, csak abban meg LTEC kondik vannak.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
LaliPapiMami
csendes tag
Sziasztok!
GPU vásárlás és memória bővítés miatt keresek új PSU-t, mert a jelenlegi FSP 400W HEXA+ tápom gondolom már nem bírná el.
A végső konfig ez lenne:
Alaplap: Gigabyte GiBy Z490M Gaming X Z490 - Motherboard - Micro/Mini/Flex-ATX (Z490M GAMING X)
Proci: Intel Core i5-10400 Core i5 2.9 GHz - Comet LakeGPU: Sapphire Pulse 6700 XT Dual (https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/pulse-amd-radeon-rx-6700-xt-12gb-gddr6-192bit-11306-02-20g-p647646012/)
RAM: 4x8GB PC 3200 G.Skill Aegis DDR4 RAM
SSD: 1 SATA 2,5" Kingston A400 240GB + 1 250GB Samsung 850 EVO SSDHDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Optikai meghajtó: Pioneer DVR-221BK DVD-RW SATA
Mindez egy Cooler Master N400-as házban.
Mekkora táp kellhet ehhez és ár/érték arányban mik azok amik mostanában jók?
20k, max 30k Ft max, inkább kevesebbet, mint többet
Esetleg lehet moduláris, de nem alapfeltétel.Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
Calid
csendes tag
Sziasztok!
Gép építésre adtam szegény fejem, és elakadtam az utolsó komponensnél, a tápnál.
Kis segítséget szeretnék kérni.
25-30 ezret szántam rá a keretből, de meg vagyok lőve, amiket ebben az árban látok, nekem teljesen idegenek szinte mind.
Egy Ryzen 5600/RX 6750 XT kombót szolgálna ki (rosszabb esetben egy 6700 XT-t, ha feljebb megy megint az áruk), 2 HDD, 1 M.2 SSD, és egyelőre 1 2,5-ös SSD (ez lehet hogy 2 lesz majd valamikor), 2*8 gb ram, ami szintén lehet, hogy idővel duplázódni fog, bár ez nagyban függ attól, mire lesz elég a 16. Ezen kínül szokásos cullangok, pár venti a házba, meg egy procihűtő, elsőre talán a gyári, majd később valami CM vagy Deepcool, semmi nagyon extra, nem tervezek semmit sem túlhajtani.
Nem kell, hogy moduláris legyen, egy Darkflash DK431-es házba szánom, vagy valami hasonlóba, amiben jól el lehet rejteni a kábelezést.
Egy NZXT C650 Bronze ütötte meg eddig a szemem, de nem tudom, elég lenne-e hozzá?
Ha nem: van megbízható táp ehhez a konfighoz ebben az árban?
Előre is köszi a segítséget! -
jeni
félisten
válasz Calid #150741 üzenetére
NZXT C650 Bronze [link]
annyiért jó vétel,valaki pont ilyet vett pár hete.
ez se rossz,felbontott termék 23ezer Ft 5 év gari EVGA 600 GD (Gold)
az aprón bontatlan Seasonic Focus GX 650 Gold 10 év gari Alza vétel. -
Calid
csendes tag
Köszi!
Akkor maradok az NZXT-nél, ha megérős
(a bontottakat szeretném elkerülni minden alkatrészben, az csak az SSD lesz, de konkrétan testvértől, mert mellé nyúlt boltban)
És elég is lesz a konfighoz a 650?
Próbálkoztam sok netes kalkulátorral, de mind mást ad kb, én meg nem akarok alá venni, de nem is értek hozzá eléggé, bocsi ha hülye kérdés -
Sundesz
őstag
válasz Calid #150743 üzenetére
650 bőven elég hozzá.
Én is 650-es tápot keresek, kettő között vacilálok, amik kb 41 ezer fortintba kerülnek:
Seasonic Foxus GX 650 Gold - 41000, prémiumabb kialakítás, tartozékok, stb.
Be Quiet Pure Power 12 M 650W - 43000, ez mellett az ATX 3.0 és PCE 5.0 power csatlakozó szólMelyiket érdemes a kettő küzül?
Hörcsög Powa'
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok kérnék egy táp ajánlást.
X58UD3P ,3x2Gb ram, i7 920, 1 ssd, 1 hdd, HD5770 , odd.
Felsőtápos ház.
Melyik a legolcsóbb nyugodt szívvel vásárolható táp hozzá, illetve ha nem lenne anyagi megkötés, akkor melyik tápot vennétek meg hozzá?
Köszi a válaszokat! -
Graphics
Jómunkásember
válasz szacsee #150746 üzenetére
Kérdés, mi a terv, későbbiekben vinnéd tovabb a tápot egy új konfigba?
Proci 130W, VGA 108W, tehat ehhez egy kisebb táp is elég.Mivel nem mai masina, egy használt táp is bevállalható, ha nem nagy a matek.
De ha későbbi fejlesztés a cél, akkor újratervezés.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Graphics #150747 üzenetére
Később sem lesz nagyobb vga-ra terv, proci pedig 3-4 gen i5 max.
Igazából néha újraindul a gép, ezért tápra vagy a hálózatra gyanakszom, ismerősnél van, legközelebb hozzám kerül leterhelem furmark + prime kombóval, ha ott nem indul újra a gép, akkor nem táp. 400-as FSP van benne jelenleg.
Használtat emiatt sem erőltetném, mivel ott is fennálhat, hogy nem 100% hibamentes. -
-
Graphics
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest