- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Gaming notebook topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Grave_444 #149350 üzenetére
Jajj, ne nevetess⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ Megtakarítanál? 20.000 Ft ajándék a Magyar Kincstártól december 16-ig! ⏺ Részletekért keress priviben
-
jeni
félisten
válasz mmdms #149353 üzenetére
sajnos ez nem biztonságos megoldás,hűtését is meg kell tervezni a venti által. minden paramétere változna
sokkal olcsóbb megoldás csak a procit és a memóriát megtartani és az egészet átépíttetni megfelelő ATX házba.ha az alaplap ATX kivitelű akkor szerencséje lesz vele,de a képet látva nem szabványos alaplap az. sajnos azon mintha nem 24pin EPS táp csati van.
vegyen olyan 1650 karit vagy a 1660-t amihez nem kell 6pin pcie VGA
tuti,hogy a 260W tápegysége a nagyon kevéske lesz ehhez.[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Milyen tápot érdemes, leginkább játékos gépbe? (e mellett csak általános felhaszunálás lenne)
A jelenlegi konfig, vagyis a mi lesz egy ryzen 5700x rtx 4070 2x8gb patriot vyper 3200as ramok,(ezt bövíteném a nyáron talán 2x16-ra) valamint egy asrock b450m pro4 alaplap.
A fő szempont az lenne, hogy időtálló legyen, majd későbbi vga generációkhoz is elég legyen.
Egy 850w-sben gondolkodom talán az elég lehet majd a következő gépfejlesztésekhez is.
Árat nem tudnék mondani igazán, van e egyáltalán abban a szegmensben amire én első blikkre gondolok 35-40e (olyan)
Mennyire számít hogy bronze gold e?
Egy Bequeit 500dx házba menne.Minden jó, ha a vége jó!
-
Cs1csó
félisten
Amire én rámennék:
- moduláris (könnyebb a karbantartása, a takarítása, jobb lehet a légáramlás a kevesebb akadályozó porfogó kábelköteg nélkül)
- minimum 7 de inkább 10 év garancia
- félpasszív működés (gyakorlatilag csak játék alatt fog menni a venti akkor meg ugye jellemzően a VGA venti is dolgozik stb. tehát nem zavaró)
- igaz drágák 50-60k körüli áron vannak.Amúgy egy RTX 4070-hez nem kell ennyire combos - 850W-os - tápegység, hiszen ez a kártya max 300W-ot ha eszik procival együtt megáll valahol 400W-nál úgyhogy a matek alapján egy 650 vagy 750W-os elég lehet.
DE várd meg hátha mond valaki okosabbat. -
De4d
őstag
válasz Cs1csó #149359 üzenetére
Azért akarnék 850w-t mert akkor remélhetőleg a következő vgahoz is elég lesz majd, nem akarok mindig teljes konfigcserét. 3. konfiggal használom már a jelenlegi tápot, de ez már igen megfáradt 700w gx lite cooler master.
Feltételezem egy 850w majd egy 1-2 generáció váltás után is elég lesz. Gondolok arra hogy ami 5-6 év múlva lesz középkategóriás vgaMinden jó, ha a vége jó!
-
Garfield.37
tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét.
Üdv : Garfield.37
-
De4d
őstag
válasz Cs1csó #149362 üzenetére
Melyeket érdemes? Illetve tényleg fontos a gold minősítés?
Valamint egy kiegészítő kérdés, hogy azért rájuk néztem a neten, és van olyan táp ami 120 illetve 140mm ventillátoros. Itt maga a táptoboz méret is eltér? Csak hogy melyik fér el, vagy passzol a házba.Minden jó, ha a vége jó!
-
solti_imre
tag
850W-os tápot már a mai középkategóriás RTX3090 is a padlóra küldött - az 5-6 év múlva középkategóriás VGA-hoz kell majd sacc/kb 2500W... Nem az átlagfogyasztással, hanem a csúcsokkal kell számolni!
[ Szerkesztve ]
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház
-
veterán
Nagyon szerényen megjegyzem. Nem tudni, hogy mit hoz a jövő. A VGA-k fogyasztása innen már nem gondolom (én), hogy fentebb emelkedne. Egyre több dolgot az energiatakarékosságra próbálnak kihegyezni, úgyhogy a VGA-k fogyasztásában is kell, hogy legyen egy határ, aminél fentebb már nem mennek a mérnökök. Nem tudom, hogy egy videókártya teljesítményét milyen fizikai határok és jellemzők szabják meg, tehát spekulálok.
Ugyanakkor egy tápegységet sem lehet manapság megvenni már 10 évre. Mi lesz, ha kijön egy újfajta tápegységszabvány? Mivan, ha eltörlik az 5 és 3,3 voltos feszültséget a tápegységeknél és minden már csak 12 volton fog menni? Mi lesz az előző tápegységekkel? Vagy megint lesznek átalakítók, vagy mennek a levesbe a hozzájuk tartozó alaplapokkal együtt.
Tehát amikor már 5 évente komplett gépet kell cserélni, mert annyira változik minden... én nem hiszek a 10 éves tápegységekben.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz Rowon #149366 üzenetére
2020-as cikk a Pcworldről: [link]
"The ATX12VO spec removes voltage rails from the power supply, all in a bid to improve efficiency standards on the PC and meet stringent government regulations. But while the spec essentially removes +3.3-volt, +5-volt and -12-volt and +5-volt standby power from the PSU, they aren’t going away—they’re just moving to the motherboard. That’s the other big change, so keep reading to find out more."
3 éves cikk, kérdőjeles nekem, hogy ebből lett-e egyáltalán valami, vagy pedig még lesz? Ha lesz, akkor mikor?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
solti_imre
tag
válasz Rowon #149366 üzenetére
Szerintem pedig a VGA-k fogyasztása nőni fog - egyszerű fizika. 128 milliárd tranzisztor többet fogyaszt, mint 28 milliárd - persze a technológia fejlődése miatt nem egyenes arányban. Természetesen lehet ezt is kerülni: Van monochrome Hercules videkártya "ocsóért!" és ZX81 is beszerezhető! Engem nem érdekel a fogyasztás, csak az, hogy az MSFS2020 Párizs és Velence felett 60 FPS-t produkáljon - sajnos ez mostanság egy RTX3090-nel csak a fele...
[ Szerkesztve ]
"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház
-
-
solti_imre
tag
válasz Rowon #149370 üzenetére
Csak éppen konzolon nem lehet normális (4K, vagy felette) felbontással játszani.... És nem mindenki csak passziánszozni akar!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
A Phanteks tápegységet el kell felejteni!
Sokan írtátok,hogy venti problémások.
Nálam egy garis van melyet az apróról vettem,aminek első látásra a hidegindítást nem szereti. Lehetséges a 12V ágával van a gond,mert az alaplap világító RGB LED fényei kigyulladnak az gondolom az 5V -s ága. Elindul aztán leáll. Utána nem enged újra indítani a power gomb megnyomásával sem,hanem a konnektort kell áramtalanítani.
Az aprón is van kettő újnak hirdetve és azok full rosszak,zárlatosak. Az enyémre szerencsére van számla,gari hozzá. -
NightGT
senior tag
Sziasztok,
Bitfenix Formula 650w tápom 5 év után haldoklik (load alatt folyamatosan esik a 12v hwinfo szerint, amíg újra nem indul a gép), helyette keresek egy újat. A gép 24/7 be van kapcsolva, valami mindig megy rajta, használat van rendesen...
Konfig:
9700k
1070Ti (mind2 OC)
AIO + sok venti
4x SATA
VGA csere később lehetséges 4070/Ti kategóriában40k körül nézegetek, max 50 a keret. Fontos a halk működés. Eddig ő a favorit:
Mik az opcióim?
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok.
Adott az alábbi konfig
MSI B550 Tomahawk
5800X3d
RTX 2070 (Csere lesz 4070 Ti-ra)
2x16GB 3200MHz Ram
2db m.2 1TB
360-as AIO, 7db 12cm-es légkavaró
Seasonic Focus Plus 650 Gold táp (2018.05. havi)A kérdésem az lenne, hogy szükségese nagyobb táp, vagy megbírkózik a 4070 Ti-al is?
Nem lenne húzva a kártya, a proci kapott egy kis uv-t.
Ha kell táp, akkor Corsair RM850X Shift lenne, de ha nem feltétlen kell, akkor inkább azt a pénzt másra költeném.[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
NightGT
senior tag
válasz dudika10 #149382 üzenetére
Korábban stabil oc-knél 2 hónapja egyre sűrűbben (értsd: játékban már 10 perc) újraindulgat, visszavett órajelek/feszeknél stabil. Hwinfo +12v load alatt (Prime+Furmark) 11.4 Korábban ez az érték meg se moccant. Én se akartam a tápra gondolni, de ez biza táphiba.
5 év tényleg nem sok, de a gariidőt pont kibírta. 24/7 üzem + a gép aljáról kapta a levegőt, következőt fordítva rakom beSpeed is the only truly modern sensation
-
jeni
félisten
-
Skullwipe
senior tag
Egy Hexa 85+ 450W, elég 4790+5700xt? Techpower-ön az ajánlott 550W (most néztem, most már 550-es a hexa 85+). Gondolkodom hogy 2600 vagy 3600-ra váltanék és ebben az esetben is elég-e a tápegység? Köszönöm előre is a választ
[ Szerkesztve ]
-
Garfield.37
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a tápra hogy jobb rákötni a videókártyát (RTX 3090) 1 db kábelel 2x8.pin, vagy inkább 2 külön kábelel?
Üdv : Garfield.37
-
jeni
félisten
válasz Garfield.37 #149386 üzenetére
a 750W felettieknél az 1 kábelen 2x8pin is elbírnak.
Azok általában 1 szálas 12V-s ágaik vannak.
Az adat tábláit láthatód azoknál. -
veterán
válasz Garfield.37 #149386 üzenetére
Nálam a 650-es Primehoz nem is volt dupla, hanem csak egy ágas PCIe kábel. Jobb a külön-külön kábel.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Mumee
őstag
válasz solti_imre #149365 üzenetére
Az új ATX3.0 PCIe gen5 tápok esetében nem, mivel azok 2x-es spike-ot bírnak, tehát 1200W-os táp le tud adni 2400W-ot rövid időre alias spike-ban a 12pines kábelen és 1800W-ot a 8 pineseken.
Éppen ezért nem is variáltam most a táp váltásnál.
70e-ért 1000W-os Corsair ahol a spikenak is bele kell férni VS 105e 1200W Seasonic Atx3.0 ahol a spike-ot lekezeli.[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Egy SFX tápot szeretnék venni, megköszönném a tanácsokat.
1.: Mennyit szánnál rá?
Maximum 40k.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Egy TV alatti ITX gépbe szeretném tenni. Jelenleg ezek az alkatrészek vannak benne:
AMD Ryzen 3 5300G
ASRock A520M-ITX/ac
G.SKILL Aegis 2x8GB DDR4 3200MHz
Palit KalmX GTX 1050 Ti
Silverstone SG13
FSP300-60GHSEgy RX 6600-as meghajtásához kellene a tápegység. A jövőben maradnék ugyanezen a GPU TDP-n, tehát nem mennék 130W fölé.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Igen, szeretném, ha moduláris lenne, mivel nincs sok hely a házban.Ezt néztem ki jelenleg: COOLERMASTER V550 SFX Gold 550W, ez mennyire ajánlott? Kissé overkillnek gondolom (nekem ugye bőven elég lenne csak 1x8 tűs csati a GPU-hoz), de ahogy látom, olyan sok választék nincsen ezekkel a feltételekkel.
-
palfitom
félisten
válasz horvathpeter #149381 üzenetére
Nem muszáj tápegységet cserélned. A kártyának is adj uv-t, és öröm-boldogság!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MMIX
addikt
-
Vigneau
félisten
Nekem ugyan egy korábbi szériám van, tavaly nyár elején vettem egy Phanteks AMP 750W (PH-P750G) PSU-t. Ott picit morajlása valóban van a ventinek, már ha bekapcsolom.
Olyan "jól sikerült" megválasztanom a komponenseket, hogy Fanless üzemmódban eddig még egyszer sem pörgött fel a táp ventilátora. Amennyiben kikapcsolom, akkor igencsak oda kell hajolnom hozzá, hogy halljam, mert a többi környező zaj elnyomja - szerencsére.
Valószínűleg ha alsó tápos lenne a házam, akkor még ennyire se hallanám a hangját, mivel a ház a földön áll.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Dadan01
senior tag
Hi
Táp kellene a kövekezők figyelembevételével, személyes tapasztalat előny
Ár: ésszerű határok között, 60k max
Gép: EVGA 3080 FTW3 Ultra, 13600k, no tuning inkább undervolt
Extra, hogy rohadt halk legyen, félpasszív legalább.Előre is köszönöm!
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Corsair RM850X Shift ajánlott táp? Ahogy olvastam elvileg ugyan az, int a sima RM850X?
Használ valaki ilyyet?"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest